עבור לתוכן

בגידת התקשורת בתרבות- מאמר נוקב מהצד עלינו ועל התרבות שלנו...

Featured Replies

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3619929,00.html

כן, אני יודע שהנושא נטחן כבר מספר רב של פעמים.

כן, אני יודע שאני לא מחדש שום דבר לאף אחד.

אבל עדיין מאמר אחד שמסכם את הכל בצורה נהדרת ועניינית ואני חושב שהוא שווה קריאה.

פורסם

אני מסכים אם חלק מהדברים שהוא אומר

אני כן חושב שצריך לתת לזה יותר משקל במערכת החינוך

מה שאני לא מסכים זה שצריך לסבסד את זה יותר מחוץ לאלמנט החינוכי

לדעתי אחרי הלימודים זה עסק לכל דבר ועסק צריך להצדיק את קיומו לטוב ולרע

אם מוזיקה מסוימת סרטים מסוימים וכו לא מוכרים מספיק כנראה שאין הצדקה לסבסד אותם

ולא שהזבל שיש היום טוב אבל מבחינה כלכלית הזבל מצליח ואין מה לעשות

פורסם

החברה במדינתנו ובמדינות הדומות ברמת ה"תרבות".. בעוד לא מעט שנים תהיה ממש כמו בסרט The Running Man

היה משהו דומה באחד הפרקים של Sliders..

פורסם

התקשורת היא מוצר צריכה כמו כל דבר אחר

ובתור מוצר שכזה היא מתנהגת בהתאם לכללים כלכליים

הכללים הכלכליים נקבעים על ידי קובעי המדיניות הכלכלית קרי בעלי ההון והרגולטורים שמאמינים בתאוריה כלכלית מתוך בחירה אינטרסנטית

הציבור הוא מיכרה ה"זהב" של אותם בעלי אינטרסים פרטיים אשר מפעילים מניפלציות סיבוביות כדי ל"כרות" את רווחתם .

לדוגמא :

בעל הון המייצר נייר טואלט מקים אתר

האתר מנפח חדשות

הקוראים מגיבים בהמוניהם מתלהמים

המפרסמים משלמים יותר עבור האתר העסוק ומעלים את מחיר הנייר טואלט כדי לממן את הפירסום

הקוראים צריכים לנגב ואי לכך משלמים יותר עבור הנייר

או בקיצור בעל ההון מוציא חרא ( כתבות מתלהמות ) והציבור משלם על לנגב לו את החרא ( גם מגיב וגם צורך מוצרים במחיר גבוה )

זה למה יש אינטרס ברור לתרבות נמוכה ומתלהמת .

עד כאן הכל עובד אבל השאלה היא מדוע לא ישתמשו בתאוריה כלכלית אשר תועיל לציבור ?

כמו כן האם הציבור בכלל יכול לזהות תאוריה כזו ?

או השאלה הבסיסית של טוב ורע ?

פורסם

עכביש הנה דעתי על מה קרה לנו ב 10 שנים האחרונות וזה יהיה ארוך...

אני דנתי על זה עם חברתי עמוקות בדיוק אתמול בערב ואני אשתף פה את הפורום.

כבר כמה זמן שאני תוהה מה וקרה לנו כחברה כמדינה ולאן נעלמה האחדות שתמיד מופיעה כחיש עין בעיתות אסון.שמתי לב עד כמה אימצנו בחום את תרבות

המערב (ארצות הברית המקוללת ותיראו מה קרה להם ) וכמה זרקנו הצידה את ערכי המוסר שלנו שגדלנו עליהם (לא אני לא הולך להטיף לחזור בתשובה )

כוונתי היא שמאז שנות ה 90 עם כניסת הקניונים הארורים למדינת ישראל נפל דבר.איבדנו את התמימות ואת תרבותנו כעם.הפכנו להיות זומבים צרכניים

של תרבות שלא לנו.כילדים גדלנו על ערכים של צעצועים של ללכת לים של לטייל ביערות של לשמור על פרחי הבר - תראו לי ילד אחד היום שזה מעניין אותו !!!

כל ילד הפך לפלצן שכל מאוויו זה להרשים את חבריו באיזה סלולר נוצץ יש לו ואיזה משקפיים יקרים הוא קנה אתמול.

אני מתעב את תרבות ה"מה יגידו" אבל זה חדר לכל בית הרצון להרשים את החברה ותרבות זו הגיעו עם הקניונים המקוללים.

אני רוצה לדעת לאן נעלמה התרבות שלנו הישראלים.מה שהיה לפני עולם הקניונים השווקים של פעם המכולות הקטנות החיים בצניעות.

היום שאני רואה את הקניונים ואני רואה סרטים בטלויזיה אני מאבד את הקו הדק בין דמיון למציאות.שאני נוסע לתל אביב אני מרגיש באמריקה

למה ???????????.

למה הכפיה של תרבות הזר ?

לא רוצה אותם פה .לא רוצה את צורת החיים שלהם ואת צורת העבודה שלהם.אנחנו חייבים לקחת יוזמה ולהעיף מפה את דרך העבודה וחיים של המערב.

אחרת נאבד זהות לגמרי.ארצות הברית קורסת בגלל זה ואנחנו נלך אחריה.כי היא מדינה ריקנית שאין לה תרבות.

אם נלך אחריה כמו שהדור הצעיר שלנו מאמץ את מנהגיה לא נגיע רחוק.

פורסם

האחדות היא לא דבר "ישראלי " בעת צרה - תתעורר - היא דבר אוניברסלי ( פחות או יותר ) בעולם המערבי .

וארצות הברית איננה מתפרקת - להבדיל מאיתנו יש להם פטריוטיות ועדיין אין להם אויבים מבנים ו / או מבחוץ .

פורסם

האחדות היא לא דבר "ישראלי " בעת צרה - תתעורר - היא דבר אוניברסלי ( פחות או יותר ) בעולם המערבי .

וארצות הברית איננה מתפרקת - להבדיל מאיתנו יש להם פטריוטיות ועדיין אין להם אויבים מבנים ו / או מבחוץ .

אז לפי דברייך החברה בישראל העתיקה רק את מה שרע מתרבות המערב.

את מה שטוב השאירה בחוץ.כמה נחמד....אז אולי אפשר להבין למה אנחנו כל כך גועליים???

ברור שיש פה טוב אבל למה הרע קצת יותר רע.

אל תבין אותי לא נכון אני לא בא לקטר.אני מאד ציוני ואני ימני אבל למה לנו לאבד תרבות ומורשת למען

תרבות ריקה מתוכן ובהחלט חסרה פה קצת לאומיות (פטריוטיות כדברייך)

פורסם

חלילה , אולי לא אמרתי ברור את דבריי

האחדות היא התנהגות חברתית מקובלת וטיבעית (המוקנת ע"י חינוך ) בעולם המערבי

וגם אתה צודק

אנחנו בתור אומה מתהווה , מעתיקים הרבה מארה"ב וגם מאחרים - חבל שרק את הדברים הרעים

פורסם

למה להעתיק???.

חסר לנו עקרונות זהות? האם אנחנו כאומה כחברה כאלה פאתטים?

אני לא רוצה להיות מערבי לא רוצה להיות הומני.אני רוצה להיות כמו אחמדיניג'ד קרי אומר - פאנט לאומני ולדרוס כל אחד שאינו דוגל בדרכי

ואינו נאמן למדינתי.דרכו של המערב הוכיחה שהיא שווה כקליפת השום בכך שאנו כה רוצים להיות חלק מאומות העולם וכל זה בא לידי ביטוי

ששכחנו מי אנחנו - יהודים

שפתחנו את מדינתנו לזרים - ואנו נותנים להם את הלב ואילו לענינו אנו מפנים את הגב (הפליטים המתעלקים מסודן )

שאנו רודפים אחרי אויבנו לשלום (בעוד הוא יורה עלינו טילים) בצורה עיוורת רק כדי להרשים את ה"אח הגדול" המפגר (ארצות הברית )

תראה לי ידידי היקר

למה לנו להעתיק מן המערב את ערכייו המעוותים שאינם תואמים כלל למציאות בה אנו חיים.

פורסם

עכביש הנה דעתי על מה קרה לנו ב 10 שנים האחרונות וזה יהיה ארוך...

אני דנתי על זה עם חברתי עמוקות בדיוק אתמול בערב ואני אשתף פה את הפורום.

כבר כמה זמן שאני תוהה מה וקרה לנו כחברה כמדינה ולאן נעלמה האחדות שתמיד מופיעה כחיש עין בעיתות אסון.שמתי לב עד כמה אימצנו בחום את תרבות

המערב (ארצות הברית המקוללת ותיראו מה קרה להם ) וכמה זרקנו הצידה את ערכי המוסר שלנו שגדלנו עליהם (לא אני לא הולך להטיף לחזור בתשובה )

כוונתי היא שמאז שנות ה 90 עם כניסת הקניונים הארורים למדינת ישראל נפל דבר.איבדנו את התמימות ואת תרבותנו כעם.הפכנו להיות זומבים צרכניים

של תרבות שלא לנו.כילדים גדלנו על ערכים של צעצועים של ללכת לים של לטייל ביערות של לשמור על פרחי הבר - תראו לי ילד אחד היום שזה מעניין אותו !!!

כל ילד הפך לפלצן שכל מאוויו זה להרשים את חבריו באיזה סלולר נוצץ יש לו ואיזה משקפיים יקרים הוא קנה אתמול.

אני מתעב את תרבות ה"מה יגידו" אבל זה חדר לכל בית הרצון להרשים את החברה ותרבות זו הגיעו עם הקניונים המקוללים.

אני רוצה לדעת לאן נעלמה התרבות שלנו הישראלים.מה שהיה לפני עולם הקניונים השווקים של פעם המכולות הקטנות החיים בצניעות.

היום שאני רואה את הקניונים ואני רואה סרטים בטלויזיה אני מאבד את הקו הדק בין דמיון למציאות.שאני נוסע לתל אביב אני מרגיש באמריקה

למה ???????????.

למה הכפיה של תרבות הזר ?

לא רוצה אותם פה .לא רוצה את צורת החיים שלהם ואת צורת העבודה שלהם.אנחנו חייבים לקחת יוזמה ולהעיף מפה את דרך העבודה וחיים של המערב.

אחרת נאבד זהות לגמרי.ארצות הברית קורסת בגלל זה ואנחנו נלך אחריה.כי היא מדינה ריקנית שאין לה תרבות.

אם נלך אחריה כמו שהדור הצעיר שלנו מאמץ את מנהגיה לא נגיע רחוק.

תראה אני לא חושב שהקניונים עצמם הם אשמים במצב

אם כבר הדבר העיקרי לדעתי זה הריצה לריטינג שהתחילה בזמנו בערוץ 2 וגלשה להרבה מקומות אחרים

סתם דוגמה אני בקושי פותח טלוויזיה ולא ראיתי אפילו פרק אחד של האח הגדול

ולמרות זאת יצא לי לשמוע הרבה פעמים את השם בובליל ואת השם האח הגדול

ואני חושב שגם ראיתי תמונה אחת או יותר בכמה אתרים למרות שלא פתחתי אפילו לינק אחד לכתבה של האח הגדול

הדברים האלו הם כנראה כי זה נותן הרבה ריטינג

אין לזה קשר לקניונים

קניונים זה סך הכל תחליף לאוסף חנויות ברחוב עמוס

זה שיש פוקס ושמוקס ובולשיט אחר זה לא קשור לקניונים אלה לאסטרטגיה עסקית שיכלה לקרות גם בלי קניונים

בקשר לזה שיש היום הרבה אנשים שרוצים להראות לאחרים את ממונם באופן מיוחצן אני מסכים לגמרי

הרבה מהלקוחות שלנו כאלו

אבל תבין שרוב הלקוחות שלנו מבוגרים ואני מיחס את זה בעיקר לצורך מוזר בעיני של הנשים שמשום מה אוהבות ליחצן דברים

ושורפות כסף על שטויות

ותראה עלי צוחקים הרבה בפורום שאני קמצן

אבל אני באמת רואה הרבה אנשים שורפים כסף בלי מחשבה לעתיד

ותתפלא אלו דווקא אנשים מבוגרים שלא נחשפו בילדות ליותר מדי זבל

תרבות ההלוואות לסוגיהן נכנסה חזק לארץ וכנראה הרבה יפלו עכשיו בגל הפיטורים

יש לאח שלי לקוחות שמוכרים דירה עכשיו כנראה כי נפלו קשות

בכל מקרה אני מאשים 2 דברים

1-שהמדינה לא דואגת מספיק לאלטרנטיבה איכותית למדיות הריטינג

ערוץ 1 נראה כמו בית קברות ולא אלטרנטיבה ראויה לאנשים שחוזרים מהעבודה ולילדים שחוזרים מלימודים

ככה שהדבר הזמין ביותר זה ערוצי ריטינג וחבל מאוד ודרך אגב די דומה למצב בתזונה

הרבה אנשים אוכלים יותר מדי זבל היום

2- מערכת החינוך

צריך מורים מקצועיים אם תשלום מכובד ואם משמעת בבתי ספר

וזה כולל חובה על תלבושת אחידה בכל בית ספר \מורים רק מתואר שני ומעלה אבל מתוגמלים בהתאם \

תלמידים שיעמדו שהמורה נכנס ושלל רעיונות בסגנון שליפי נפש יראו קשוחים מדי

אבל בפועל זה עבד מצוין פעם וזה צריך לעבוד מצוין גם היום

ברגע שמקצועה כמו הוראה בבית ספר ציבורי לא מבוקש בעליל יש לך בעיה גדולה וזה המצב היום

וזה שלא שאין מורים טובים

יש הבעיה שהרבה מהם עובדים בבתי ספר פרטים או דברים בסגנון

אין מה לעשות צריך להגדיל משכורות משמעותית תמורת כוח אדם איכותי

פורסם

הבעיה היא התאווה לכח ולשלטון ושלוחה הכסף - זה דבר טיבעי בכל חברה ובכל מקום ואין מה להילחץ

בני אדם צריכים להיות מספיק נאורים כדי לעבור את המכשול הזה ונאורות לא באה בקלות .

פורסם

לא יודע אם אין מה להילחץ עבור אלה שזה המקצוע שלהם- זה מה שאני יודע לעשות הכי טוב וזה בעיה כאן בארץ. אבל זה בטוח לא ישתנה לעולם כי מי ששולט בזבלה שמשדרים ברדיו ובטלוויזיה חושב שהוא מרוויח עוד כסף מזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים