עבור לתוכן

תופעה מוזרה באל פסק - הפסקת חשמל, עובד כמה דקות, ואז דופק ריסטים ללא הפסקה

Featured Replies

פורסם

הוא עובד 6-7 דק' ודופק ריסט למחשב , מוזר כזה, מעלה שניה או שתיים את המסך תמונה של הלוח אם ועושה עוד הפעם ריסט וריסט(ויש רעש כאילו המחשב נכבה לשניה וחוזר)

כל רגע נדלק ונכבה נדלק ונכבה. ממש עניין של שניה , אולי פחות. לא רוצה לעלות, למרות שהאל פסק מספק את החשמל כמו שצריך, ולא נשמע כאילו הוא הולך להיגמר(הרי מתי שהוא מגיע כמעט לסוף, הוא מצפצף יותר מהר)

אם אני לא לוחץ לחיצה ארוכה על כיבוי, המחשב לא מגיב(ממשיך בריסטארטים) או נכבה בצורה המוזרה הזאת

מה זה התופעה הזאת ? איך פותרים אותה ?

יש לציין ששום תוכנה של האל פסק לא מותקנת

האל פסק מסוג Advice. ה-PRPC 750 USB

תודה[br]פורסם בתאריך: 12.11.2008 בשעה 14:30:11

?..
פורסם

תבודד את התקלה הזו

דבר ראשון תתקין את התוכנה המצורפת.לרוב כאשר אין תוכנה המערכת הפעלה - המחשב - והאל פסק לא

מתקשרים כמו שצריך ויכול להיות שזו התוצאה לבעיה.ברגע שהתוכנה מתוקנת ויש תקשורת (אתה תיראה את הבקרה של האל פסק - זיהוי דרך

ה USB ואז התוכנה תקטין את עצמה לסרגל כלים של חלונות) אם התופעה ממשיכה אז פשוט זו תקלת חומרה במכשיר עצמו.

אל פסק בדרך כלל לא דופק ריסטים.הוא רק מכבה את המחשב ולא גורם לו לאתחל את עצמו !!!

אם המחשב מאתחל את עצמו על ידי פקודה מהאל פסק והכבל תקשורת בינהם מחובר זו בעית תקשורת בין השניים.

כלומר אין תיאום נתונים

תבודד את התקלה בכך שתבדוק את המחשב ואת האל פסק עם התוכנה שבאה איתו.

תעדכן מה התוצאות של הבדיקה

פורסם

ל- SaXtoR

לא ברור מהכותרת האם האל-פסק גורם זאת כאשר החשמל טרם שב, או לאחר חזרת החשמל?

צביקה

פורסם

יש לי את הדגם הזה עם תוכנה מותקנת, יזמתי הפסקות חשמל

והוא עובד בסדר מצפצף ואחרי זמן שהגדרתי הוא מכבה את מערכת ההפעלה

תעשה מידי פעם TEST לכמה שניות ותראה איך הוא מגיב.

פורסם
  • מחבר

תבודד את התקלה הזו

דבר ראשון תתקין את התוכנה המצורפת.לרוב כאשר אין תוכנה המערכת הפעלה - המחשב - והאל פסק לא

מתקשרים כמו שצריך ויכול להיות שזו התוצאה לבעיה.ברגע שהתוכנה מתוקנת ויש תקשורת (אתה תיראה את הבקרה של האל פסק - זיהוי דרך

ה USB ואז התוכנה תקטין את עצמה לסרגל כלים של חלונות) אם התופעה ממשיכה אז פשוט זו תקלת חומרה במכשיר עצמו.

אל פסק בדרך כלל לא דופק ריסטים.הוא רק מכבה את המחשב ולא גורם לו לאתחל את עצמו !!!

אם המחשב מאתחל את עצמו על ידי פקודה מהאל פסק והכבל תקשורת בינהם מחובר זו בעית תקשורת בין השניים.

כלומר אין תיאום נתונים

תבודד את התקלה בכך שתבדוק את המחשב ואת האל פסק עם התוכנה שבאה איתו.

תעדכן מה התוצאות של הבדיקה

אוקי. התקנתי את התוכנה, אך אינני בטוח שהיא הסתנכרה כמו שצריך. ניסיתי גם דרך כל הCOMים, וגם דרך הUSB

הנה צילום מסך:

dyjmk5u2rymo.jpg

זה בסדר ככה?

ל- SaXtoR

לא ברור מהכותרת האם האל-פסק גורם זאת כאשר החשמל טרם שב, או לאחר חזרת החשמל?

צביקה

זה קורה שהחשמל נופל, וטרם שב כמו שכתבתי למעלה. לא, לא לאחר חזרת החשמל..

יש לי את הדגם הזה עם תוכנה מותקנת, יזמתי הפסקות חשמל

והוא עובד בסדר מצפצף ואחרי זמן שהגדרתי הוא מכבה את מערכת ההפעלה

תעשה מידי פעם TEST לכמה שניות ותראה איך הוא מגיב.

כן, העניין שזה לא קורה רק אחרי כמה שניות. זה קורה אחרי מספר דקות. כאילו הוא לא מצליח כבר לתת מספיק חשמל, לא יודע :nixweiss:

אגב, איך אני משתמש בתוכנה ומגדיר אותה כמו שצריך? אין לי מושג, אני לא יודע אנגלית לצערי, ואני רוצה לדעת איך אני עושה שבהפסקת חשמל הוא יגבה הכל לקראת בסוף ויכבה את המחשב כמו שצריך או מה שלא יש שם?

תודה ושבת שלום :)

פורסם

סקסטור

התוכנה מראה לך שאין לך תקשורת בין המחשב לבין האל פסק.אתה צריך לבדוק שיש קשר בין השניים.

תבדוק את כבל ה USB שמשמש תקשורת לתוכנה שהבאת את התמונה שלה.תחליף אותו באחר (כבל של המדפסת למשל..)

האנגלית בתוכנה בסיסית ביותר וכל מה שאתה צריך לבדוק זה ה SETUP ולחפש את האל פסק ביציאות COM ו USB.

הדבר שצריך לעניין בתוכנה של שעון ה LOAD LEVEL שיראה בין 70 ל 90 אחוז (תלוי במסך שלך LCD או CRT )

LCD - 60

80 - CRT

שזה מראה על עבודה תקינה של התוכנה ושל האל פסק יחד עם כל מה שמחובר אליו.

שים כבל אחר בין האל פסק למחשב ותעדכן

סוף שבוע נעים

פורסם

ל- SaXtoR

לאור תשובתך הנה הסבר ל"תופעה".

המצבר שנמצא באל-פסק נמצא תחת טעינה כל עוד האל-פסק נמצא מחובר למתח החשמל.

עם נפילת מתח הרשת, האנרגיה הצבורה במצבר מזינה מעגל המרה הממיר את מתח ה- DC של המצבר למתח חילופין.

בהתאם לעמס בו נמצא האל-פסק נפרק המצבר (מבחינת משך זמן).

כאשר המתח על פני המצבר מגיע למתח של כ- 10.5 וולט, האל פסק מפסיק את עבודתו עקב מנגנון הגנה שבנוי באל פסק ומטרתו לשמור על המצבר מפני פריקה עמוקה שמזיקה למצבר, ואין בצידה תוספת של זמן גיבוי.

כפועל יוצא מכך האל פסק כבה, והעמס המוטל על המצבר קטן (למעט מעגל בקרה פנימי באל-פסק).

עם ביטול העמס, המתח על קטבי המצבר עולה, ומבחינת מעגל הבקרה, האל-פסק מוכן להפעלה.

רק שבמצבר אין אנרגיה צבורה ולכן עם חיבורו מחדש לעומס, חוזר על עצמו מנגנון הניתוק, וחוזר חלילה.

יש להבחין בין מתח על קטבי המצבר כאשר לא מחובר כל עמס (E), לבין מתח תחת עומס (V).

בלא עומס אין חלוקת מתח בין ההתנגדות הפנימית של המצבר לבין העומס, (מעגל חשמלי פתוח) ולכן מתקבלת קריאת מתח גבוהה,

בעוד שתחת עומס יש מפל מתח פנימי שנופל על לוחות המצבר, (בהתאם לעומס) ולכן מקבלים קריאת מתח נמוכה.

מכשיר האל פסק מצפצף בקצב איטי כל עוד מתח המצבר עולה על 11.5 וולט, ובקצב מהיר כאשר המתח יורד מתחת לרמה זו.

צפצוץ זה אמור להתריע למשתמש להתחיל לסגור יישומים בטרם יכבה מכשיר האל -פסק.

קצת מבולבל ואולי טכני מידי,

אבל רק כך לומדים

צביקה

פורסם
  • מחבר

סקסטור

התוכנה מראה לך שאין לך תקשורת בין המחשב לבין האל פסק.אתה צריך לבדוק שיש קשר בין השניים.

תבדוק את כבל ה USB שמשמש תקשורת לתוכנה שהבאת את התמונה שלה.תחליף אותו באחר (כבל של המדפסת למשל..)

האנגלית בתוכנה בסיסית ביותר וכל מה שאתה צריך לבדוק זה ה SETUP ולחפש את האל פסק ביציאות COM ו USB.

הדבר שצריך לעניין בתוכנה של שעון ה LOAD LEVEL שיראה בין 70 ל 90 אחוז (תלוי במסך שלך LCD או CRT )

LCD - 60

80 - CRT

שזה מראה על עבודה תקינה של התוכנה ושל האל פסק יחד עם כל מה שמחובר אליו.

שים כבל אחר בין האל פסק למחשב ותעדכן

סוף שבוע נעים

אוקי עשיתי את זה והכנסתי את הכבל..

עשתי את הסינכרון עם הכבל USB והנה זה מראה ככה:

37319704ci3.jpg

זה תקין.. נכון? אמרת שבload level אמור להיות בן 70 ל90 אחוז... אז הנה פה, 74 אחוז..

יש לי מסך 19" WIDE SCREEN של LCD..

ושאלה עכשיו: איך ובמה התוכנה עושה שיש הפסקת חשמל? מלבד להראות לי גרפים מתי הבטרייה הולכת להיגמר וכו' וכו'..

האם היא יודעת לכבות את המחשב כמו שצריך? נניח לשמור מסמכי טקסט וקבצי WORD פתוחים אם יש כאלה? או תיקיות? או דפדפן? או שצריך להגדיר לה משהו קטן?

צביקה - תודה רבה על ההסבר הטכני המעמיק, אנסה ללמוד ;)

בימים הקרובים אעשה את הבדיקה עכשיו שהתוכנה מותקנת עם כל הסינכרון הנכון. נראה אם הוא ימשיך לעשות ריסטים.

תודה.

פורסם

התמונה שהבאת מראה על עבודה תקינה של האל פסק.

עכשיו חיברת את הכבל שמקשר בינו לבין המחשב ;).

תיבדוק אם התופעות שציינת במהלך הדיון חוזרות ואם לא אז הכל היה בעיית תיקשורת עם המחשב בגלל שהכבל היה מנותק.

כרגע לפי התמונה שהעלת הכל תקין והמכשיר עובד מצויין.

ככה השעונים של התוכנה צריכים להיות כאשר יש סינכרון מלא.

אני אישית מכיר את הצד הטכני יותר ולא את התאוריה של צביקה ואולי גם אני אלמד פה משהו ;)

אם יש עוד שאלות אני אשמח לעזור

תעדכן בהמשך.

פורסם
  • מחבר

שאלתי

ושאלה עכשיו: איך ובמה התוכנה עושה שיש הפסקת חשמל? מלבד להראות לי גרפים מתי הבטרייה הולכת להיגמר וכו' וכו'..

האם היא יודעת לכבות את המחשב כמו שצריך? נניח לשמור מסמכי טקסט וקבצי WORD פתוחים אם יש כאלה? או תיקיות? או דפדפן? או שצריך להגדיר לה משהו קטן?

אולי לא שמת לב

תודה :)

פורסם

התוכנה יודעת לסגור את המחשב אוטומטית

ברגע שהיא מכבה אותו אין כל כך זמן לסגור מסמכים כי זה סגירה מוחלטת של המחשב.

אני מכיר את זה קרה לי כמה פעמים והתוכנה פשוט עשתה כיבוי עצמי ללא גיבוי וסגירה מסודרת של המסמכים.

ברגע של הפסקת חשמל יש לך 6 דקות לסגור מיסמכים ותוכנות ואז התוכנה סוגרת לך את המחשב.

הציפצוף מתריע לך על התרוקנות המצבר ולפני שהוא מתרוקן הוא מכבה את המחשב.

פורסם
  • מחבר

זה הכל טוב ויפה שאני ליד המחשב

מה קורה אם אני לא ליד המחשב ומחוץ לבית כאשר יש הפסקת חשמל של שעתיים באיזור שלי למשל?X:

מסמכים פתוחים, הורדות חשובות

אין דרך להגדיר לו לשמור כמו שצריך?

פורסם

אין דרך.אל פסק הוא לא מכשיר חכם.הוא יודע רק לכבות את המחשב.

ברמות יותר גבוהות של מכשירים יש כאלה שיודעים להדליק את המחשב מחדש (אבל פה מדובר על כמה אלפי שקלים...)

אם אתה עוזב את המחשב ואתה יודע שיהיה סיכון להפסקת חשמל

מסמכים חשובים תסגור ותשמור עותק (מומלץ בחום על דיסק חיצוני ) ותפתח מחדש שיהיה זמין לעבודה

תוכנות תשאיר פתוחות אבל הן יסגרו בהתאם למה שהסברתי קודם.

אם זה משהו בתדירות גבוהה רצוי להתלונן במוקד העירוני.

פורסם
  • מחבר

אני לא רוצה מכשיר שידע להדליק את המחשב מחדש :xyxthumbs:

והאמת אני לא יכול לדעת מתי יש סיכון או לא, זה הפכפך..... יש מכשיר שיודע לזהות התראות מראש? ;)

בעיקרון רציתי רק שישמור לי את כל הדברים הדלוקים במידה ויש כאלה. כי למשל שמתי לב שהדפדפן[פיירפוקס] עם הרבה לשוניות נסגר בצורה של ריסט פתאומי/כיבוי מחשב פתאומי- אז אין לו את זה אח''כ שוב בממורי שהוא שואל אותך אם אתה רוצה לשחזר מה שהיה קודם..[ויפתח מחדש את כל הלשוניות וכו' ..]

וזה בניגוד לשגיאה/אל תשלח של המערכת או העפה ידנית מתהליכים

אם זה לא אפשרי, בסדר

אני אנסה בימים הקרובים את ההפסקת חשמל הזאת, ואעדכן

תודה לך :)

פורסם

עמודי אינטרנט חשובים לך שמור ב bookmarks

של הפיירפוקס.ויש לו זיכרון לשחזר את מה שגלשת בו פעם אחרונה - restore session

מה שמאפשר לך לפתוח מחדש את כל הלשוניות.ברגע שאתה פותח את הפיירפוקס מחדש הוא שואל אותך אם אתה רוצה סשיין חדש

או לשחזר את הישן.ברגע שאתה בוחר בישן הוא פותח את כל מה שגלשת פעם אחרונה.

אצלי יש כמעט 2000 עמודי אינטרנט מסודרים בקטגוריות.

זיהוי התראות מראש אני לא מכיר.אבל הגנות יש ויש.זה התפקיד שלו.

תהליכים של וינדוס עם ההודעה dont send אינם קשורים היות ופיירפוקס אינו מוצר של מיקרוסופט.

הוא יכול להמשיך לפעול גם אם האקספלורר יקרוס ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים