עבור לתוכן

למי פנסוניק מייעדים את ה-G1 החדשה שלהם?!

Featured Replies

פורסם

למי שעוד לא מכיר, ה-G1 אמורה להיות לא פחות ממבשרת של מהפכה אדירה בתחום הצילום החובבני ואולי אפילו המקצועי (בעתיד). זאת מצלמה קומפקטית, בעלת חיישן גדול יחסית (4/3), ללא מנגנון מראות ו/או פנטפריזמה ומערכת עדשות קומפקטיות וקלות מתחלפות.

מבחינות רבות, המצלמה הזאת ואחיותיה העתידיות, אמורות לתת את כל היתרונות של ה-DSLR עם פחות משקל, פחות מסובכות טכנית וחלקים נעים ופחות כסף!

כן, אני בתמימותי חשבתי שעל פחות מצלמה צריך לשלם פחות כסף. ה-G1 מלאה בגימיקים אלקטרוניים בשקל, בזה אין לי ספק, אבל אין לה את כל הדברים שהופכים את ה-DSLR ליקרה (וזה כבר מזמן לא החיישן). האם שיתוף הפעולה בין פנסוניק ללייקה גרם להם לחשוב שגם הם יכולים לגבות פרמיום מטורף על מצלמה שהיא בסך הכל סבירה?

אז נכון, ה-G1 היא חדשה וכמוצר חדש מצופה מהלקוחות לשלם יותר. אבל אפילו מוצר חדש אמור להציע תמורה מסוימת לכסף. נכון לעכשיו, ניתן להזמין את ה-G1, כולל עדשת 14-45 (מקביל ל-28-90) תמורת 800 דולר (3900 ש"ח בארה"ק). אולימפוס מציעה את ה-E420 בקיט עם עדשה וחיישן דומים ב-440 דולר! מצלמת DSLR "אמיתית" עם אוטופוקוס מהיר והיא אפילו לא כבדה משמעותית מה-G1. ב-650 דולר* כבר יש את ה-E520 (גם מצלמה קלה יחסית) עם סט של שתי עדשות ועם העודף אפשר להוסיף מבזק או חצובה.

אני מקווה מאוד שפנסוניק יתעוררו והמחיר יתייצב במהירות על 400-500 דולר (ואולי אפילו פחות) לקיט. נכון לעכשיו ה-G1 נופלת בקטגוריה של צעצוע לעשירים. וחבל.

* המחירים לקוחים מ-B&H ולא מ-Costco או משהו בסגנון...

פורסם

המחיר העכשווי מכוון ל-early adopters שמתים לקנות מצלמת EVIL. ברגע שפנסוניק יימצו את הקהל הזה המחיר יירד.

פורסם
  • מחבר

המחיר העכשווי מכוון ל-early adopters שמתים לקנות מצלמת EVIL. ברגע שפנסוניק יימצו את הקהל הזה המחיר יירד.

800 דולר זה הרבה מאוד גם כמחיר פתיחה. בכל מקרה, אם הפורמט יצליח נראה מהר מאוד עוד חברות שיפתחו מערכות מקבילות משלהן ויורידו את המחירים משמעותית. אני לא אתפלא אם מספר חברות שאין להן מערכות DSLR (או שיש להם מערכות לא מפותחות במיוחד) אבל מייצרות עדשות יקפצו על העגלה הזאת.

ההשערה שלי - מערכת דומה של סיגמא עם חיישן ה-foveon שלהם כבר בצנרת (יש להם ניסיון בדחיפת חיישנים גדולים למצלמות קטנות עם ה-DP1 וה-DP2) ואולי גם פוג'י זוממים משהו בסגנון.

אבל נכון לעכשיו, תן לי קצת לקצוף על התמחור החצוף של פנסוניק.

פורסם

800 דולר זה הרבה מאוד גם כמחיר פתיחה.

אני נוטה לחשוב שהם יודעים מה הם עושים. אל תדאג, אם המצלמות יישארו על המדפים המחיר יירד.

בכל מקרה, אם הפורמט יצליח נראה מהר מאוד עוד חברות שיפתחו מערכות מקבילות משלהן ויורידו את המחירים משמעותית.

זה לא ייקרה מהר כמו שאתה חושב. זה לא טריוויאלי לפתח מערכת חדשה עם קונפסט חדש. אני מהמר שגם אם הפורמט החדש יהיה כהצלחה מסחרית, החברה היחידה שתוציא מצלמת EVIL השנה תהיה אולימפוס, ששותפה לתקן ולחלק מהטכנולוגיות.

אני לא אתפלא אם מספר חברות שאין להן מערכות DSLR (או שיש להם מערכות לא מפותחות במיוחד) אבל מייצרות עדשות יקפצו על העגלה הזאת.

הלוואי. אם ריקו תוציא מצלמה כזו סביר להניח שהיא תהיה הרבה יותר אטרקטיבית לצלמי רחוב מאשר כל דבר שתראה מחברות אחרות. הייתי שמח גם לראות את פוג'י וקודאק (שחברות בקונסורציום ה-FourThirds) מצטרפות, אבל נראה שהפוקוס שלהן נמצא במקום אחר.

ההשערה שלי - מערכת דומה של סיגמא עם חיישן ה-foveon שלהם כבר בצנרת (יש להם ניסיון בדחיפת חיישנים גדולים למצלמות קטנות עם ה-DP1 וה-DP2)

אולי, אבל אותי זה לא ממש מעניין. Foveon זה דרעק, אם להתנסח בעדינות.

ואולי גם פוג'י זוממים משהו בסגנון.

זה כבר הרבה יותר מעניין.

אבל נכון לעכשיו, תן לי קצת לקצוף על התמחור החצוף של פנסוניק.

אין במחיר הזה שום דבר חצוף בעיני. אין לפנסוניק סיבה למכור במחיר נמוך יותר כשהביקוש גם כך גבוה יותר מכמות המצלמות שהם מצליחים לייצר. חכה בסבלנות והמחיר יירד.

פורסם
  • מחבר

אני מאמין שחברות שרוצות להכנס לתחום כבר החלו במו"פ לפני שנה לפחות. יש לתחום הזה פוטנציאל לא רע בתחום מכירת עדשות ומוצרים נלווים אחרים (פילטרים ממותגים, מבזקים ועוד) וכן הרחבת קהל הלקוחות.

סיגמא כל פעם טוענים לשיפור משמעותי במערכת רכישת התמונה שלהם (חיישן+מעבד). נראה איך יהיו ה-DP2/SD15. סיגמא מועמדת טבעית להכנס לתחום ה-EVIL משום שלא ממש הולך להם עם ה-DSLR שלהם, בגלל שיש להם מחלקת פיתוח ויצור עדשות שיכולה לייצר קו עדשות micro במהירות ומשום שכבר יש להם ניסיון (סוג של) בתחום.

800 דולר לצעצוע כזה זה יקר ואני כועס בגלל שחלפו ימי הצרכנות הפרועה בארה"ב שאפשרו דברים כאלו. השוק למצלמה כזאת במחיר כזה כיום הוא מאוד קטן (מצד שני, אני משער שבקרוב נראה את הגרסה של לייקה למצלמה הזאת שתעלה 1K לפחות, אבל לקוחות לייקה לא מתים, הם רק מתחלפים).

פורסם

אני מאמין שחברות שרוצות להכנס לתחום כבר החלו במו"פ לפני שנה לפחות.

אולי, אבל מלבד פנסוניק היחידות שהכריזו על כניסה לשוק הן אולימפוס וסמסונג, והצפי של סמסונג מדבר על שנת 2010.

יש לתחום הזה פוטנציאל לא רע בתחום מכירת עדשות ומוצרים נלווים אחרים (פילטרים ממותגים, מבזקים ועוד) וכן הרחבת קהל הלקוחות.

בעתיד הרחוק יותר יש לו פוטנציאל לא רע להפוך את מצלמות הרפלקס לפאסה, להוציא אולי עבור אלה שיהיו חייבים פוקוס עוקב מהיר או עינית עם טווח דינמי גדול במיוחד.

סיגמא כל פעם טוענים לשיפור משמעותי במערכת רכישת התמונה שלהם (חיישן+מעבד). נראה איך יהיו ה-DP2/SD15.

אז הם טוענים. אני אתחיל להתייחס לטענות האלה ברצינות כשיהיה להן קשר כלשהו לתוצאות בפועל.

סיגמא מועמדת טבעית להכנס לתחום ה-EVIL משום שלא ממש הולך להם עם ה-DSLR שלהם, בגלל שיש להם מחלקת פיתוח ויצור עדשות שיכולה לייצר קו עדשות micro במהירות ומשום שכבר יש להם ניסיון (סוג של) בתחום.

הציפיות שלי מהם מאוד נמוכות. קשה לי לראות אותם מוציאים מצלמות ראויות מבלי שת"פ עם חברות אחרות.

800 דולר לצעצוע כזה זה יקר ואני כועס בגלל שחלפו ימי הצרכנות הפרועה בארה"ב שאפשרו דברים כאלו.

תסביר לי איזו סיבה יש לפנסוניק לצאת עם מחיר ראשוני נמוך כשהם יכולים (בקלות) למכור בהתחלה במחיר גבוה יותר? מה זה אמור לתת להם בדיוק? מה מונע מהם לרדת לכל מחיר אחר ברגע שירגישו שמיצו את קהל המתלהבים שמוכן לשלם יותר?

השוק למצלמה כזאת במחיר כזה כיום הוא מאוד קטן (מצד שני, אני משער שבקרוב נראה את הגרסה של לייקה למצלמה הזאת שתעלה 1K לפחות, אבל לקוחות לייקה לא מתים, הם רק מתחלפים).

אני מהמר שהפעם לייקה לא ייצטרפו ליוזמה. העובדה שהשם שלהם לא מופיע על עדשות הקיט של ה-G1 מרמזת על כך. אגב, אני אמנם לא מזדהה עם לקוחות לייקה (וגם לא עם לקוחות רולקס לצורך העניין), אבל אני מקבל את זה שהמחיר הגבוה כן נותן להם ערך. רק לא בדברים שקשורים לצילום, אלא יותר בצד של יוקרה, סטטוס, וכו'.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים