עבור לתוכן

דת ואמונה - דיון מרוכז - V2.0

Featured Replies

פורסם

"היהדות"התחילה פחות או יותר עם הנצרות

כלומר , עד הגלות הראשונה לא היה דבר כזה יהודי , היו ממלכות - ישראל ויהודה , רק הגלות יצרה את המילה יהודי שלמעשה הגדירה " פליט ממלכת יהודה שדתו היא ליכאורה דת משה " ( ואני אומר ליכאורה מיכיוון שדרך עבודת האל שונתה בעיקבות מאבקי כוח של שליטה )

לפי מה שאני זוכר הנצרות זאת יהדות ...

בדיוק כמו שהיום יש כמ זרמים ביהדות, הנצרות הייתה זרם ביהדות אפילו זרם די קנאי ביהדות ליד ים המלח

כדי להתקבל לנצרות הייתה קודם כל צריך להפוך להיהודי ורק אחרכך יכולת להתקבל לנצרות והיה איזה ויכוח שבסוף גרם לפילוג + כל הסיפור עם ישו וכו ...

• תגובות 4.6k
  • צפיות 451.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

כלומר , עד הגלות הראשונה לא היה דבר כזה יהודי , היו ממלכות - ישראל ויהודה , רק הגלות יצרה את המילה יהודי שלמעשה הגדירה " פליט ממלכת יהודה שדתו היא ליכאורה דת משה " ( ואני אומר ליכאורה מיכיוון שדרך עבודת האל שונתה בעיקבות מאבקי כוח של שליטה )

ראה למשל את הופעת "המילה" יהודי בפעם הראשונה במגילת אסתר שהיא כידוע סיפור על הגלות .

עד אז "היהודים" נקראו "עיבריים"

וזה המכנה המשותף עם אברהם אבינו שחס וחלילה לא היה יהודי אלא היה "עיברי" !

(אתה יכול לראות את השימוש במילה "עיברי" למשל סידרת הבולים הראשונה שהופקה לאחר קום המדינה , יש שפות שלא אומרים יהודים , אלא אומרים "עיבריים" כאשר הכוונה לעם ישראל ( והיהודים ) מיותר לציין שבתורה כתוב "עיברי" ! הכינוי יהודי הוא כינוי שטופח בידיי הכת הפרושים כדי להפריד ולשלוט על המשאבים של הפליטים ממלכת יהודה ועל הפליטים מעם ישראל תוך כדי לקיחת דומיננטיות על תורת משה ועל דרך הפולחן כאשר הטרה העיקרית היא כוח שליטה וכסף של העם העיברי שהיה מונהג ע"י הכוהנים ומרכזו היה בית המקדש .

אני מדבר על המחלוקת שנימשכת עד היום מאז חורבן הבית מקדש .

נכון להיום האמת נשטפה מהמוחות של חלק מהאנשים .

אכן - ישו היה יהודי

ואכן את "הנצרות" ואת "הכנסיה" ( כמוסד דתי ) בנו לאחר מכן .

אתם גם קצת צודקים בהערות שלכם .

חייזר ,

אברהם היה עיברי

בניו היו עיבריים ומתוכם היה יעקוב שנקרא ישראל שבניו נקראים גם בני ישראל שהם עיבריים

מתוך בני ישראל שהם גם עיבריים נוצרו שני פלגים עיקריים ( למרות שהם היו למשה מחולקים ל 12 השבטים ) ייהודה ( ממלכה שהכילה כ - 4 שבטים ) וישראל ( ממלכה שהכילה את השאר ) כולם עדיין היו נקראים גם עיבריים וגם בני ישראל וחלקם גם יהודים , מה שקרה הוא שלאחר החורבן ובזמן הגלות , הפרושים די הפכו דומיננטים ( למשל ע"י פעולה מיסיונרית מסיבית - כמו שאתה יכול לראות שמנסים לעשות אפילו בתרד הזה , רק הם קוראים לפעולה הזו להחזיר בתשובה , אתה יכול לראות שהם עושים זאת לאתיופים ולבני המנשה ולעולים מברית המועצות , הם מגיירים ומחזירים בתשובה כלומר הופכים את בני ישראל ליהודים קרי לבני ממלכת יהודה שנשלטת ע"י הפרושים שלקחו את השילטון מהכוהנים ) .

פורסם

אוקיי, אבל כל זה לא רלוונטי לעניין המרכזי.

מה ההבדל ביניהם?

ואם אנחנו יכולים להגיד בבטחה שלפחות אחד מהזרמים הוא שקרי, מה זה משקף על כל השאר?

פורסם

ראה למשל את הופעת "המילה" יהודי בפעם הראשונה במגילת אסתר שהיא כידוע סיפור על הגלות .

עד אז "היהודים" נקראו "עיבריים"

וזה המכנה המשותף עם אברהם אבינו שחס וחלילה לא היה יהודי אלא היה "עיברי" !

(אתה יכול לראות את השימוש במילה "עיברי" למשל סידרת הבולים הראשונה שהופקה לאחר קום המדינה , יש שפות שלא אומרים יהודים , אלא אומרים "עיבריים" כאשר הכוונה לעם ישראל ( והיהודים ) מיותר לציין שבתורה כתוב "עיברי" ! הכינוי יהודי הוא כינוי שטופח בידיי הכת הפרושים כדי להפריד ולשלוט על המשאבים של הפליטים ממלכת יהודה ועל הפליטים מעם ישראל תוך כדי לקיחת דומיננטיות על תורת משה ועל דרך הפולחן כאשר הטרה העיקרית היא כוח שליטה וכסף של העם העיברי שהיה מונהג ע"י הכוהנים ומרכזו היה בית המקדש .

אני מדבר על המחלוקת שנימשכת עד היום מאז חורבן הבית מקדש .

נכון להיום האמת נשטפה מהמוחות של חלק מהאנשים .

אכן - ישו היה יהודי

ואכן את "הנצרות" ואת "הכנסיה" ( כמוסד דתי ) בנו לאחר מכן .

אתם גם קצת צודקים בהערות שלכם .

חייזר ,

אברהם היה עיברי

בניו היו עיבריים ומתוכם היה יעקוב שנקרא ישראל שבניו נקראים גם בני ישראל שהם עיבריים

מתוך בני ישראל שהם גם עיבריים נוצרו שני פלגים עיקריים ( למרות שהם היו למשה מחולקים ל 12 השבטים ) ייהודה ( ממלכה שהכילה כ - 4 שבטים ) וישראל ( ממלכה שהכילה את השאר ) כולם עדיין היו נקראים גם עיבריים וגם בני ישראל וחלקם גם יהודים , מה שקרה הוא שלאחר החורבן ובזמן הגלות , הפרושים די הפכו דומיננטים ( למשל ע"י פעולה מיסיונרית מסיבית - כמו שאתה יכול לראות שמנסים לעשות אפילו בתרד הזה , רק הם קוראים לפעולה הזו להחזיר בתשובה , אתה יכול לראות שהם עושים זאת לאתיופים ולבני המנשה ולעולים מברית המועצות , הם מגיירים ומחזירים בתשובה כלומר הופכים את בני ישראל ליהודים קרי לבני ממלכת יהודה שנשלטת ע"י הפרושים שלקחו את השילטון מהכוהנים ) .

עברי ויהודי הם מילים נרדפות ל " בן ישראל " אז כל התאוריה היפה שלך (יש לציין ) לא שווה הרבה :-\

אגב למה נקרא אברהם עברי ? כי כל העולם היה מעבר אחד ואברהם היה בעבר השני ..... ממש כמו יהודי שצריך להיבדל מהגויים בכל מיני דברים .

יש שימוש ב"עברי " גם בגלות מצרים (תחילת ספר שמות ) ככה שהשם " עברי " מיוחס אך ורק לבני ישראל ולא לכל מאן דהו (ממש כמו המונח יהודי ..... ;) )

פורסם

אוקיי, אבל כל זה לא רלוונטי לעניין המרכזי.

פארדון ? מהו לדעתך העיניין המרכזי ? ( או שמחוץ לכדור הארץ אתם סובלים מטלפטיה אגוצנטרית שבא הבן שיח שלך צריך לדעת מה אתה חושב ומה העיקר בשבילך ? הוד חייזרותך ? עאלק אוקיי , פחחחח ,

מה ההבדל ביניהם?

פתח וויקי או לפחות תעייף את אצבועותייך העדינות על המקלדת ופרט .

ואם אנחנו יכולים להגיד בבטחה ( ? ) שלפחות אחד מהזרמים הוא שקרי, מה זה משקף על כל השאר?

אתה חיי בעולם דואלי של שקר ואמת - אין דבר כזה שקר ואמת , אלו עמדות סובייקטיביות של אגו המתבונן , אם אתה רוצה להחליף את המילה למציאות זה משהו אחר , אבל חייזר יקר , אנא פרט לעכביש דביל את מהות כוונתך , אל תתעצל , אני קשה לי לראות למה אתה מתכוון אני לא קורא מחשבות , אני קורא שטויות . חחח

[br]פורסם בתאריך: 6.05.2009 בשעה 17:42:37
אודי שוב אתה מוכיח שאתה דביל וזה למען האמת קצת משעמם , אולי תוכיח שאתה נניח שווה תגובה ?

אתה טועה , אנא בדוק את עצמך ( אני יודע שזה דבר לא נעים בעליל , אבל אין לך אודי אחר , תתגבר ! ) :smile1:

השמות של העם הם בדיוק כמו שאמרתי ( אבל בדיוק ) !

הספר מתיחס לעם ישראל , אז מה אתה רוצה שיהיה כתוב שם :bash: על העם היושב באוסטרליה :s05:[br]פורסם בתאריך: 6.05.2009 בשעה 17:45:54

ג ו?י??אמ?רו?, א?ל?ה?י ה?ע?ב?ר?ים נ?ק?ר?א ע?ל?ינו?;

כאשר פרעה לא הכיר את האלוהים בשמו משה ואהרון הציגו לו אותו ^ ^ ^

כלומר האלוהים הוא אלוהי כל צאצאי אברהם ולא רק של בני ישראל , כלומר גם של הישמעלים וכו'

מיכיוון שאיו אתה יודע את ההבדל , תקרא ( נו שויין ) תזכור ( אמן ) ותפנים ( פחחח ) !

עברי = לאום ( הלאום החדש שאברהם יצר מנצר הזרע של שם בנו של נוח שעל שמו אנחנו גם נקראים "שמים" ) ( קצת קשה לך לחשוב וללעוס מסטיק ביחד ) ( חח )

בן ישראל = שיוך משפחתי ( אם תרצה חמולתי )

פורסם

תאמין לי רק באינטרנט אתה יכול להתבטאות ככה :)

אפילו אם תספר את התאוריות (המאוד יפות כן ? ) בתור של סופרסל .....יצחקו עליך עם חיוך רחב וחבל שלא אהיה נוכח בסצינה המופלאה הזאת ;D

כלומר האלוהים הוא אלוהי כל צאצאי אברהם ולא רק של בני ישראל , כלומר גם של הישמעלים וכו'

ותרא שרה את-בן-הגר המצרית, אשר-ילדה לאברהם--מצחק. י ותאמר, לאברהם, גרש האמה הזאת, ואת-בנה: כי לא יירש בן-האמה הזאת, עם-בני עם-יצחק. יא וירע הדבר מאד, בעיני אברהם, על, אודת בנו. יב ויאמר אלהים אל-אברהם, אל-ירע בעיניך על-הנער ועל-אמתך--כל אשר תאמר אליך שרה, שמע בקלה: כי ביצחק, יקרא לך זרע.

כי ביצחק, יקרא לך זרע

כי ביצחק, יקרא לך זרע

כי ביצחק, יקרא לך זרע

כי ביצחק, יקרא לך זרע

קאפיש ? :)

פורסם

פחחח

ואתה מאמין למה שמספרים לך ?

אני אישית לא יכול להאמין לאחד שמשנה את דעתו על ימין ועל שמאל , בהתחלה הוא אומר שזרע אברהם יהיה כאן וירבה את זרעו ואחר כך הוא משנה את דעתו ? פחחחח

אתה יותר טמפיט ממה שניראה ,

מעניין למה אמר את זה בסמיכות לדבריי אישה ? חחח

אני יודע , אישה , הממממ , זאתי שנתנה את הפרי לאדם שבגללו אנחנו מגורשים מגן עדן , חחח

חמוד יקר שלי , אני חושב שהכתוב שונה קצת ( הרבה ) , אני יודע שהכתב של התורה שונה מכתב עיברי לכתב אשורי , אני יודע שיש עיניין של הגיה .

לסיכום : יקרא לך זרע ולאו דווקא זרעך - לי זה נשמע כמו "טעות" סופר ( מכוונת ) - חחח

עכשיו באותו נושא - אותו אחד אמר לאברהם מי שיצא ממעייך - פחחחח מתימר לדעת מהיכן יוצא הילד - חחחח אז הוא האמין - ויחשבו לו לצדקה - חחח אפילו האל חושב שאברהם טמפיט על זה שהוא מאמין לו - חחח ( הוא מסתלבט עליו !

לבד מזאת אברהם נצתווה למול את זרעו - וישמעל נימול .

תעשה טובה לך תעשה השלמה למידע שאתה מוסר - אתה נשמע כמו הליצן ההוא זאב , דוס מחופש .

באף מקום לא טענתי שמה שכתוב הוא האמת הבילעדית - מפני שאני יודע שהספר שוכתב !

פורסם
אני אישית לא יכול להאמין לאחד שמשנה את דעתו על ימין ועל שמאל , בהתחלה הוא אומר שזרע אברהם יהיה כאן וירבה את זרעו ואחר כך הוא משנה את דעתו ? פחחחח

אתה יותר טמפיט ממה שניראה ,

תגובה :

ו?י??אמ?ר ל?ה? (להגר ,אם ישמעאל ) מ?ל?א?ך? י?הו?ה, ה?ר?ב??ה א?ר?ב??ה א?ת-ז?ר?ע?ך?, ו?ל?א י?ס??פ?ר, מ?ר?ב. יא ו?י??אמ?ר ל?ה? מ?ל?א?ך? י?הו?ה, ה?נ??ך? ה?ר?ה ו?י?ל?ד?ת?? ב??ן, ו?ק?ר?את ש??מו? י?ש??מ?ע?אל, כ??י-ש??מ?ע י?הו?ה א?ל-ע?נ?י?ך?. יב ו?הו?א י?ה?י?ה, פ??ר?א א?ד?ם--י?דו? ב?כ??ל, ו?י?ד כ??ל ב?ו?; ו?ע?ל-פ??נ?י כ?ל-א?ח?יו, י?ש??כ??ן. יג ו?ת??ק?ר?א ש??ם-י?הו?ה ה?ד??ב?ר א?ל?יה?, א?ת??ה א?ל ר?א?י

מקובל לחשוב שבני ישמעאל הם הערבים (דרך אגב מקובל לחשוב שהנוצרים צאצאים של עשיו )

לא רק שהקב"ה לא שינה את דברו , אלא קיים אחת לאחת את ברכתו , אם זה שהוא יהיה פרא אדם או שיתרבה כמו נמלים .

אז אין פה שום שינוי , וקרוב לוודאי מי שטמפיט זה לא אחר מאשר ....אתה ? יכול להיות ? לי נראה שכן ....

לי זה נשמע כמו "טעות" סופר ( מכוונת ) - חחח

תגובה :

אז זאת דעתך , אבל רק דעתך .

לבד מזאת אברהם נצתווה למול את זרעו - וישמעל נימול .

תגובה:

ותרא שרה את-בן-הגר המצרית, אשר-ילדה לאברהם--מצחק. י ותאמר, לאברהם, גרש האמה הזאת, ואת-בנה: כי לא יירש בן-האמה הזאת, עם-בני עם-יצחק. יא וירע הדבר מאד, בעיני אברהם, על, אודת בנו. יב ויאמר אלהים אל-אברהם, אל-ירע בעיניך על-הנער ועל-אמתך--כל אשר תאמר אליך שרה, שמע בקלה: כי ביצחק, יקרא לך זרע.

זה נאמר לאחר שישמעאל נימול ..כנראה הקב"ה ראה את כל השהידים שיצאו ממנו ואמר אני שם פס על המילה שלו :)

דרך אגב הזוהר דן בהרחבה על המילה של ישמעאל אם זה מענין אותך תקרא פה

http://hashem1.net/index.php?p=40&sn=%D7%96%D7%95%D7%94%D7%A8%D7%95%D7%90%D7%A8%D7%90%D7%A2%D7%9D%D7%A4%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%94%D7%A8%D7%91%D7%91%D7%A6%D7%A8%D7%99.htm

באף מקום לא טענתי שמה שכתוב הוא האמת הבילעדית - מפני שאני יודע שהספר שוכתב !

ברור..... חבל שיהרסו לך התיאוריות הכל כך יפות על ידי איזה פסוק בספר בראשית .

אתה צודק לפני שבוע חזרתי בזמן וביקשתי ממשה שיתקן משהו בספר בראשית . אני מקווה שאתה לא כועס עלי ;D

פורסם

פחחח

אודי אתה זב

אתה דוס :lol:

טמפיט בלי דעה אישית - זו לא דעתי אני אין לי דעה ! אני יש לי בקושי דעת והדעת שלי אומרת לי שאתה דוס ולפי כך משוחד ולפי כך אינך רואה ולפי כך זומבי ולפי כך אינך כאן בכלל אלא אתה צינור לדעות של אחרים ולפי כך איננו שווה ממש דיון כי דעתך כלומר דעתם של אלו שאתה מייצג היא אינטרסנטית ולכן איננה נקיה ולפי כך כבדה ולפי כך איננה יכולה להגיע למקומות דקים .

אתה אינך רואה את הספר , אתה "שומע" את הספר .

אתה מתווכח איתי על סמנטיקה , את זה אתה צריך לעשות עם אנשים רציניים יותר מימני כמו איסתרא וכו' , אני כולה רק רואה את מה שכתוב ויודע מתי זה שוכתב ומתי זה דיברי אלוהים ( למרות שהכל זה דיברי אלוהים - אבל תיזכור שעדיין לא היגדרתם את המילה - חחח )

אתה דוס - חחח

לו הו הו הו הו הו זר

פורסם

פחחח

אודי אתה זב

אתה דוס :lol:

טמפיט בלי דעה אישית - זו לא דעתי אני אין לי דעה ! אני יש לי בקושי דעת והדעת שלי אומרת לי שאתה דוס ולפי כך משוחד ולפי כך אינך רואה ולפי כך זומבי ולפי כך אינך כאן בכלל אלא אתה צינור לדעות של אחרים ולפי כך איננו שווה ממש דיון כי דעתך כלומר דעתם של אלו שאתה מייצג היא אינטרסנטית ולכן איננה נקיה ולפי כך כבדה ולפי כך איננה יכולה להגיע למקומות דקים .

אתה אינך רואה את הספר , אתה "שומע" את הספר .

אתה מתווכח איתי על סמנטיקה , את זה אתה צריך לעשות עם אנשים רציניים יותר מימני כמו איסתרא וכו' , אני כולה רק רואה את מה שכתוב ויודע מתי זה שוכתב ומתי זה דיברי אלוהים ( למרות שהכל זה דיברי אלוהים - אבל תיזכור שעדיין לא היגדרתם את המילה - חחח )

אתה דוס - חחח

לו הו הו הו הו הו זר

אני חילוני יותר ממך , שיהיה לך סופ"ש טוב :xyxthumbs:

פורסם

אני בכלל לא חילוני - אני חופשי

וזה שאתה "חוטא" "למרות שחטא ישראל הוא " - אתה עדיין דוס - כי דוס זה הלך רוח ומצב תודעתי , אני מכיר אומנם לא הרבה אבל מעט , דתיים שהם אנשים חופשים וכמובן שגם כמוך , "דוסים" שהם "חילוניים" - פחחח .

אודי חמודי , "חוטא" צדיק שכמותך , ברגע שהמוח שטוף במערכת אמונות זה דבר אחד , ברגע שה"גוף" עושה מצוות - זה דבר אחר - דוס בארון - חחח .

אתה מפסידן לתודעה החופשית - חחח

פורסם

whatever ....

פרשתי לבינתיים

פורסם

פעם "פרושי" http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%99%D7%9D

תמיד פורש :hi:

אההה ' date=' כן וחוסר האיכפתיות היעאנו "נון שאלנט " מעיד על איכות החומר שאתה מביא כטעונים להגנתך - חחח .

[/quote']

בחיי אתה אחד הקרציות הכי גדולים שפגשתי בחיים שלי :lol:

בסדר ניצחת אותי בויכוח ...... ואני טמפיט :lol:

פורסם

אההה, אל תעשה מיזה עיניין ( אתה יודע , אגו ) - אתה לא שונה מאף אחד אחר - חחחח

אפילו לא מימני :lol:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים