עבור לתוכן

אחרי הבכי והרעש חולדאי נבחר פעם נוספת

Featured Replies

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3621616,00.html

בעיר נרשמו פחות מ-40% הצבעה. נו, כנראה יותר קל לשבת על התחת בבית קפה ולבכות מאשר ללכת להצביע.

אצלנו באשדוד צילקר עוזב אחרי 35 שנות כהונה. במקומו נבחר ד"ר לסרי. אלוהים יודע מי הוא בכלל. נקווה לטוב.

פורסם

תגובה 3 ממצה יפה את הסיבה לכך שנבחר פעם נוספת. אין מה לעשות, חולדאי הזיז דברים, לטוב ולרע - מה שממש לא ניתן היה לומר על קודמיו.

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3621852,00.html

חולדאי השקיע בעשירים. נכון, זה נחמד כשהעיר יותר נוצצת, אבל אם מעמד הביניים והנמוך לא יכול להרשות לעצמו יותר לחיות בה - אז מה כל זה שווה?

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3621616,00.html

בעיר נרשמו פחות מ-40% הצבעה. נו, כנראה יותר קל לשבת על התחת בבית קפה ולבכות מאשר ללכת להצביע.

אצלנו באשדוד צילקר עוזב אחרי 35 שנות כהונה. במקומו נבחר ד"ר לסרי. אלוהים יודע מי הוא בכלל. נקווה לטוב.

לא, פשוט אין למי להצביע. אפשרות אחת היא חולדאי שלא נוקף אצבע לפתרון הבעיות הבוערות של העיר, והאפשרות השנייה היא שמאלני(די קיצוני), שניתן להאמין שיעדיף לצבור פופוליזם במתן (לא כל כך בסתר) לערבים ביפו, על חשבון היהודים.

פורסם

חולדאי ראש עיר מצוין סה"כ.

היה הרבה רעש מציעירים שקשה להם לשכור דירה בעיר אבל רובם בכלל לא רשומים כתושבים ולכן לא יכולים להצביע.

צריך לזכור גם שאין מה לעשות ערים מרכזיות יקרות ככה זה בכל העולם. לונדון, ניורק, פריז, בוסטון, בכל המקומות האלו קשה לצעירים כי הרמת חיים גבוהה והעלות מחיה גבוהה.

אין דרך לדאוג למגורים זולים, הרי אם יעשו חוק נגד העלאה של שכר דירה אנשים לא ישכירו דירות פשוט ימכרו אותם כי זה לא יהיה כדאי כלכלית להחזיק דירה להשכרה.

קבלים לא רוצים לבנות דירות זולות כי הם לא יכולים להרוויח ככה.

מגדלים? שוב זה ניצול טוב יותר של השטח.

הבעיה של החניה היא אכן בעיה. אבל היא נובעת בעיקר מהבעיה שבארץ ראש עיר לא מסוגל לדאוג לתחבורה הציבורית בעיר שלו. אם חולדאי יכל היה לנהל את הקמת הרכבת הקלה ממזמן היתה רכבת קלה בת"א. אבל זה לא תלוי בו. זה תלוי במשרד התחבורה. משרד שהיו לו משהו כמו 12 שרים ב10 שנים אחרונות. אי אפשר להתנהל בצורה כזו.

סה"כ בתקופה של חולדאי נראה שיפור יפה מאוד בחזות העיר, בחינוך בעיר, והוא בהחלט לא עושה דווקא לאנשים כמו שכמה טענו.

פורסם

הוא ראש עיר מצוין.

פעם שלישית שאני מצביע לו ואם הוא ימשיך באותה צורה יהיה לו את הקול שלי גם פעם רביעית.

פורסם

אם הייתי יכול להצביע-הייתי מצביע לו. חבל שהוא לא יכול לעשות קצת נקיון בכנסת, כי ממה שנראה, ראש עיר מצליח להחזיק מעמד (בלי פרשות/שחיתויות מתן/קבלת שוחד) יותר זמן מראש/י הממשלה..

פורסם
  • מחבר

ראשי עיר, להבדיל מחברי כנסת, לא נמצאים תחת מעקב תקשורתי עשרים וארבע שעות ביממה. לכן שומעים פחות על פרשויות שחיתות. אבל אם תשאל אותי ראשי עיר מושחתים לא פחות מחברי כנסת, אפילו יותר, בדיוק בגלל שהם לא נמצאים בפיקוח תקשורתי.

פורסם

ראשי עיר, להבדיל מחברי כנסת, לא נמצאים תחת מעקב תקשורתי עשרים וארבע שעות ביממה. לכן שומעים פחות על פרשויות שחיתות. אבל אם תשאל אותי ראשי עיר מושחתים לא פחות מחברי כנסת, אפילו יותר, בדיוק בגלל שהם לא נמצאים בפיקוח תקשורתי.

כן אבל אם היה לנו שכל היינו עושים את זה כמו בחו"ל ראש עיר יכול להיבחר רק ל2 קדנציות לאחר מכן אסור לו להתמודד!!

פורסם

כן אבל אם היה לנו שכל היינו עושים את זה כמו בחו"ל ראש עיר יכול להיבחר רק ל2 קדנציות לאחר מכן אסור לו להתמודד!!

גם לראש עיר זה 2 קדנציות?

פורסם

לא, וטוב שכך.

יש ראשי ערים שבתפקיד שנים רבות, אם הציבור מרוצה, אז למה לא?

פורסם

ראש עיר נמצא(באופן יחסי) הרחק מאור הזרקורים. התבססות בתפקידו ללא הגבלה מאפשרת לו לעשות ככל העולה על רוחו. לחלק ג'ובים, ובפרט לשריין את כל עמדות הכוח בתומכים ובבובות צייתניות. ככל שאדם נמצא יותר זמן בתפקיד, כך גובר הסיכוי והסיכון שבסיאוב המערכת, שהינה מושחתת בכל אופן מלכתחילה.

במקרים רבים, כמו למשל עם רון חולדאי, לא מדובר בראש עיר שעושה את עבודתו נאמנה. להיפך, מדובר באדם שצבר כוח כה רק במערכת המונציפיאלית, עד אשר מעטים יכולים לקום כנגדו. קמפיין פוליטי, בפרט נגד אדם שהוא בגדר דיקטטור של עיר אחת, דורש הזרמת כספים שוטפת, ושיווק ארוך טווח. התוצאה? מועמדים מושחתים או פשוט כאלה שמרבית התושבים לא מסכימים עימם, כמו דב חנין. בסופו של דבר אחוז ההצבעה נמוך כי אנו מבינים שאין במי לבחור.

פורסם

מצד שני, ככל שהאדם נמצא יותר זמן בתפקיד, כך עולה הסבירות שיש לו מוזג מה הוא עושה.

הפתרון לשחיתות זה שקיפות ולא להעיף אנשים כי הם מושחתים פונטנציאלית.

פורסם

המציאות קובעת אחרת. 10 שנים בתפקיד הם די והותר.

פורסם

יש להבדיל בין ערים גדולים לקטנות בקטע של כוח פוליטי בעיר. גם אם חולדאי היה סופר מושחט וככה היה צובר הון פוליטי עדיין היו נשאים יותר ממספיק אנשים בתל אביב כדי לעשות מהפכים ושינוי ולצאת נגד.

בערים קטנות המצב קשה יותר כי מספיק שיש כמה משפחות פולטיות חזקות ונגמר הסיפור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים