פורסם 2008 בנובמבר 1117 שנים אוקי, המחשב הוא של IBM דגם R30 עם פנטיום 3 1.00 GHZעכשיו כשמדליקים אותו הוא אומר שיש בעיות:1) אין בטריה אז צריך להכניס חדשה(אני לא משתמש בבטריה אלא רק במטען..)2)התאריך והשעה לא נכוניםאת 2 אני יודע איך לתקן אבל כשהוא מכניס אותי לביוס(זה מה שהוא עושה במקום להדליק את המחשב) אז אני נכנס לDATE&TIME ואז זה פשוט נתקע וצריך ריסטרט..מה אפשר לעשות? אולי עדכון ביוס?אין לי מושג מה יש על הדיסק קשיח כי סתם קיבלתי את המחשב הזה אבל לצערי הDVD שלו לא עובד אז אי אפשר להתקין כלום עליוהאם אפשר להתקין עם DVD חיצוני?או אולי באמצעות DISK ON KEY? והאם אפשר לעדכן ביוס במידת הצורך עם DISK ON KEY?תודה רבה.אולי על מחשב כזה גם עדיף לינוקס?אני אשמח להסבר על זה.
פורסם 2008 בנובמבר 1217 שנים המחשב מתריע לך על סוללה - ולא סתםהוא לא מתריע לך על הסוללה של המחשב (נייד) אלא על הסוללה המגבה את נתוני ה-BIOS (כמו שאמרת מחשב נייד ישן)הפרוצדורה להחלפת סוללה זו היא טכנית - שלח דגם מדוייק (כולל TYPE במקרה של IBM ) וננסה לעזור לךלגבי למה זה נתקע בביוס - אני מאמין שיש קשר בין הדבריםכל טוב,גבריאל
פורסם 2008 בנובמבר 1317 שנים אתה יכול לפנות למעבדה של IBM כדי שיבדקו את המחשב, ויגישו הצעת מחיר לתיקון. גם הבדיקה בתשלום, אבל אם זה באמת כל-כך חשוב, אולי זה שווה לך.הטלפון שלהם הוא 039142800.
פורסם 2008 בנובמבר 1417 שנים שלום,כמובן שלפנות למעבדה של IBM יעזור לך מאוד (ולמרות שהמעבדה שלהם זה מעבדה עם שירות מעולה - זה פחות כיף מאשר לעשות זאת לבד...)בכל מקרה לגבי החלפת סוללת הגיבוי (BIOS ) - ראה נא עמוד 69 במדריך השירות של מחשבךftp://ftp.software.ibm.com/pc/pccbbs/mobiles/02r2913.pdfבמקרה זה IBM\LENOVO מוכיחים פעם נוספת שהם די מסודרים לגבי קנית סוללה ל-CMOS BIOS - להלן לינק לקניהhttp://www.laptopbits.co.uk/Database_files/IBM_CMOS_batteries.htmלא יקר...אני די משוכנע שאתה יכול למצוא סוללה זו גם אצל חנויות אלקטרוניקה - אישית אני מוצא כמעט כל דבר אצל "בלצר אלקטרוניקה"גש אליהם...כל טוב ושבת שלגון,גבריאל
פורסם 2008 בנובמבר 1417 שנים מחבר אין איזה דגם מסוים שצריך במיוחד? או שהבטריה מהדגם הזה בכל חנות אלקטרוניקה תעבוד?[br]פורסם בתאריך: 14.11.2008 בשעה 13:34:52 אוקי השגתי את הבטריה מחנות האלקטרוניקה הקרובה לביתיאבל עכשיו יש בעיה אחרת שהWINDOWS 2000 עולה אז יש מסך כחול.. והדיסק דיוידי לא עובד יש אפשרות להתקין מערכת מהחיצוני? תודה רבה.[br]פורסם בתאריך: 14.11.2008 בשעה 14:32:01 וזה עובד רק בSAFE MODE...
פורסם 2008 בנובמבר 1417 שנים אפשר להתקין מכונן חיצוני אם זוהי שאלתךהעניין הוא שצריך שהביוס של המחשב יתמוך ב-BOOT מ-USB או שתעלה התחלת התקנה עם דיסקטיםאני לא רואה קשר כל כך בין הבעיה הקודמת לזו אלא אם כן הבעיה שלך קשורה לכך שלוח האם של המשב נדפקדרך אגב כמה עלתה הסוללה?
פורסם 2008 בנובמבר 1417 שנים מחבר יש רחוב לידי איש זקן עם חנות קטנה שהוא כבר יותר מ20 שנה אני מניחויש לו בערך כל דבר באלקטרוניקה שאתה צריך ולא תמצא במקום אחר והסוללה עלתה לי רק 10 שקלים בניגוד ל14 פאונד שעולה באתר..ועובדת מעולהיש לי דיוידי חיצוני אבל זה לא עבד ממנו אבל עכשיו אני אשיג CDיש לי דיסק חיצוני אבל לא ריק ואין מצב שאני מעביר ממנו דבריםדבר שני שניסיתי לעשות את זה עם דיסק און קי ולינוקס וגם לא הלךוגיליתי שהדיסק שלו כן עובד אבל רק אם פותחים עם סיכה והכפתור הרוס כנראה..אבל אין לי דיסקים רגילים של סידי...
פורסם 2008 בנובמבר 1517 שנים אני שמח שעזרתי לך עם עניין הסוללה - אך נראה לי שיש במחשב הזה עוד מספר בעיותאני כלל לא בטוח שכדאי לך להשקיע בו אלא אם כן אתה לוקח את זה כ-"פרוייקט"כל טוב,גבריאל
פורסם 2008 בנובמבר 1517 שנים מחבר אני לוקח את זה כפרויקט כי זה ישמש למשהו בסוףאבל עכשיו כשאני מנסה להתקין לינוקס, הוא אומר לי באמצע ההתקנה שזה לא עובד ויש בעיה בדיסק ולצרוב עוד פעם על יותר לאטוצרבתי על הכי לאט שיש...
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.