עבור לתוכן

מיואש - לפני גיוס.

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אם אתה לא רוצה קרבי למה הלכת לטייס ? :silly: או סיירת או ניירת?

איזה מנילה בכלל שלחו לך? יח"ש?

בכל מקרה אם שלחו לך מנילה עם תפקידים עורפיים, אל תתייחס לזה כ"כ.

אחרי הטירונות אתה תראה קצין מיון, רוב הסיכויים שהוא יציע לך תפקידים אחרים ממה שקבלת במנילה (לטוב ולרע..)

מה לעשות טייס זה לא קרבי כמו כל השאר. הסיכון לא אותו סיכון לדעתי והסיכון הזה מגיע בשלב מאוחר מאוד יחסית.

מנילה עורפית.

הבעיה עם תפקידים אחרי המנילה זה שאין אפשרות לתפקיד שדורש קד"צ, לא?

זהירות בן יחיד שהורים לא חותמים לקרבי זו **** רצינית לחייל . כי בעלי קבא גבוה שולחים קודם למקצועות שאף 1 לא רוצה וצריך קבא גבוה . כגון מכ באיזה בסיס טירונות . כלומר יציאה כול 3-4 שבועות גם אם הבסיס קרוב לבית .

תוכל לפרט בבקשה?

פורסם

יש רשימה כפולה בצהל לתפקידים 1 לפי פרופיל ו1 לפי קבא . יש תפקידים מ***** בעלי דרישות גבוהות . הם ניתנים בדרך כלל לבן יחיד שבדרך כלל עומד בדרישות חירניק אבל הוריו לא חתמו על הטפסים .

פורסם

עכשיו, מה שאתה כן יכול לעשות זה לנדנד להם. אם באמת חשוב לך להתמיין לתפקיד מסויים תתחיל לשלוח מכתבים כל שבוע ולהתקשר כל הזמן, הצבא מורכב מאנשים שבסוף ימאס להם ממך והם ישברו. ככה זה עובד - מי שמנדנד בסוף מקבל הזדמנות. ראיתי את זה קורה המון פעמים בצבא כשהיו מזמינים אנשים למיונים רק כדי להפטר מהם סוף סוף.

מחזק. אני כמעט ולא הגעתי למודיעין כי קיבלתי מכתב מהם שהסירו אותי מרשימת המועמדים, וזה פשוט לא נראה לי הגיוני. שלחתי להם פקס והתברר שהייתה טעות. יש מצב שאם לא הייתי מתלונן פשוט הייתי נופל בין הכיסאות.

פורסם

תנדנד כמה שיותר,רק ככה זה עובד.

אני הרמתי משהו כמו 9 טלפונים למודיעין בגלל כל מיני בעיות מטומטות בתהליכי המיון.

פורסם

מה לעשות טייס זה לא קרבי כמו כל השאר. הסיכון לא אותו סיכון לדעתי והסיכון הזה מגיע בשלב מאוחר מאוד יחסית.

טייס הוא קרבי בדיוק כמו כל לוחם אחר. טייס הוא בראש ובראשונה לוחם ורק אז טייס. הסטיגמה שצוללן (לוחם בצוללות) או סטיל"ן (הזה שלוחם בצוללות) או תותחן פחות קרביים מחירני"ק שגויים ומוטעים וממש לא נכונים.

יותר מזה, אני חושב שמספר הטייסים שנהרג במלחמות (ובתאונות) ביחס לסך הטייסים לא יהיה מאוד שונה ממספר החירניקים שנפלו ביחס לכמות החי"ר.

אני יודע שזה לא קשור, אבל צאו מזה. טייס הוא לוחם בדיוק כמו שלוחם בסיירת מטכ"ל לוחם (רגע, לוחם בסיירת מטכ"ל שלא ביצע משימה אחת הוא לא לוחם על וכו' וכו'?).

פורסם
  • מחבר

בנתיים כלום לא השתנה אבל אני צריך להגיש את השאלון ההעדפות בשבוע הקרוב!

עוד לא קיבלתי תשובה על המכתבים למדור קד"צ.

לאף אחד אין עוד רעיון? אני מתחיל לשקול הורדת פרופיל.

פורסם

אני מבין שלהתגייס זה מאד מפחיד, ואתה רוצה לתכנן מראש. אני מציע לך לוותר על אשליית השליטה, יש דברים שלא בידיים שלך.

אני מכיר מישהו שהתגייס וחיכה בבקום חודש לשיבוץ. בסוף שיבצו אותו בקורס כללי של חיל האוויר, הוא הצטיין בקורס והגיע למדור מצויין במודיעין חיל אוויר.

בקיצור - אנשים מוכשרים מגיעים הרבה פעמים למקומות טובים בצבא. חוצמזה, השירות הוא חוויה ייחודית - יש בה הרבה טוב אבל גם רע, וזה חלק מהחיים שלנו כישראלים. אם תנסה ללכת ראש בקיר ולהוריד פרופיל, לא תמצה לדעתי את השירות ואת הפוטנציאל שלך. השירות מחשל, רואים את זה בבירור באוניברסיטה עם העתודאים. יש משהו מעבר לשנים, שגורם לך להסתכלות קצת אחרת על החיים.

אני מאחל לך מכל הלב בהצלחה, ושתגיע למקום שתהיה מרוצה ממנו.

שירתתי 5 שנים בצבא, למדתי הרבה והתפתחתי, למרות שבהחלט לא הכל היה טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים