עבור לתוכן

לא מצליח לנקות את העדשה

Featured Replies

פורסם

רכשתי עט לניקוי עדשות משקפיים לאחר שלא מצאתי לניקוי עדשות מצלמה.

כאשר אני מנקה ומנגב עם מטלית למשקפיים נשארים סימני ניגוב, ושאני נותן לזה להתייבש זה גם משאיר כתמים.

השתמשתי גם באלכוהול לניקוי מסכים וזה לא עוזר.

מה עושים?

פורסם

הייתי אומר ללכת על לנספן.

בנתיים אינלי הצעות, אולי בד לניקוי משקפיים (רק הבד, למרות שבאמת אין לי שמץ של מושג אם נכון לעשות את זה אז עדיף שתחכה עד שמישהו אחר יגיב)

פורסם
  • מחבר

חיפשתי את הלנספן הזה בחנויות ולא מצאתי! (קניון הזהב)

אז רכשתי בסוף את המנקה הזה, שנראה אותו דבר, ולא נראה לי שיש הבדל בינהם.

מה אפשר לעשות? יש ממש כתמים

פורסם

גש לחנות צילום גדולה כמו "פוטופילם" או "יוגנד" בת"א, וקנה מהם סט ניקוי עדשות מהסוג שהיה נפוץ בעבר, כזה שכולל נייר לניקוי עדשות ("נייר אורז"), מפוח עם מברשת ונוזל לניקוי עדשות. באותה הזדמנות קנה אצלם Lenspen. הוא לא חייב להיות מקורי, מספיק שתקנה בחנות נורמלית (כמו אחת מאלה) כדי להיות בטוח שלא מדובר במוצר גרוע.

כדי לנקות את השאריות של העט הקודם, תעיף קודם גרגרי אבק מהעדשה בעזרת המפוח/מברשת. לאחר מכן קפל דף אחד של נייר ניקוי לצורה של בועה, כך שהחלק המכווץ יהיה תפוס בין האצבעות, והחלק שעומד לגעת בעדשה יהיה שטוח יחסית ומקביל אליה. על החלק הזה טפטף כמה טיפות של נוזל ניקוי ועבור על העדשה התנועות מעגליות עד שלא נשארים עליה סימנים של החומר שהשאיר העט. ייתכן שתצטרך לחזור על הפעולה מספר פעמים ולהשתמש בנייר ניקוי חדש בכל פעם. לאחר שסיימת את הניקוי עם הנייר סביר שיישארו כתמי ייבוש (לא סתם זאת השיטה המסורתית ולא השיטה שנפוצה כיום ;)). את הכתמים האלה תוכל להוריד עם ה-Lenspen החדש שקנית, אבל תקפיד ללכת לפי ההוראות.

בהצלחה! :)

פורסם
  • מחבר

חתיכת סיפור לניקוי עדשה אה ;D

אני חייב ללכת לפוטופילם, כבר הרבה זמן שאני מתכנן ללכת לשם ולא יוצא לי.

בקרוב אני אקבל את הפילטר ולא יהיה לי איך לנקות את העדשה.

איך קוראים לסט הזה? אולי אפשר להזמין אותו מהרשת

פורסם

חתיכת סיפור לניקוי עדשה אה ;D

עם Lenspen תקין זה ממש פשוט.

אני חייב ללכת לפוטופילם, כבר הרבה זמן שאני מתכנן ללכת לשם ולא יוצא לי.

בקרוב אני אקבל את הפילטר ולא יהיה לי איך לנקות את העדשה.

הגיע הזמן.

איך קוראים לסט הזה? אולי אפשר להזמין אותו מהרשת

אני לא רואה כזה בזאפ. בפוטופילם יידעו על מה מדובר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים