עבור לתוכן

כותב מדריך לרכישת מערכת סטריאו משומשת, צריך עזרה

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

כיוון שאני חזור הרבה פעמים על ההמלצה לרכוש מערכת סטריאו משומשת (עם דגש על וינטאג'), ולא פעם גם המלצתי על מערכות כאלה שאני אישית הצלחתי למצוא בעבור חברים, חשבתי אולי הגיע הזמן לעשות משהו שיהיה מרוכז. פוסט כלשהו שיישמר בדביק של הקישורים, ויעזור לכל מי שעושה את צעדיו הראשונים.

אז עכשיו מחשיבה חפוזה, מה שיהיה שם בערך זה:

1- מזה מערכת סטריאו (וינטאג')

2- מי צריך מערכת שכזו

3- מהו התקציב בו אפשר להביא מערכת שכזו

4- מה הרכיבים שכדאי לחפש (עם דוגמא למספר יצרנים בולטים מהתקופה)

5- מה לבדוק כשבודקים את הציוד הזה

6- למה הנתונים לא ישנו הרבה (או למה מגבר של 30 וואט מאז יהיה חזק יותר מרסיבר 110וואט שנקנה היום)

7- דוגמא לכמה מערכות שכאלה שאני הצלחתי למצוא בעבר

8- טיפול "10000" כשקונים את הציוד, מה שצריך, ומה שכדאי

העזרה שדרושה לי היא לא בכתיבה. יש לי מספיק מה לכתוב, וגם התנסתי לא מעט בציוד כזה. מה שאני צריך שתעזרו לי בו הוא דווקא משהו שונה. מה השאלות שיש למישהו בנושא? אני בתור אחד שהתנסה כבר מקבל הכל כמובן מאילו. אבל כשבא מישהו חדש לתחום ורוצה להיכנס, יש הרבה שאלות וטעיות בנושא, ואשמח לדעת מהן כדי שאוכל לענות עליהן.

תודה,

Anatoli.

פורסם

קודם כל זה יוזמה מאוד מבורכת אנטולי :xyxthumbs:

קבל ח"ח עצבני!

עכשו לגבי שאלות (חלקן אולי יראו לך טיפשיות יותר וחלק פחות - תמיין ותסווג בעצמך)

1) טווחי מחירים, לדעתי מעל 3-4 כבר אפשרי להביא ציוד חדש, נניח רמקולי מדף ב1500 עד 2000 ועוד משהו דומה למגבר פשוט.

מצד שני ב1000 ומטה קונים רמקולי מחשב, שלדעתי בשביל ציוד יד ראשונה ובהתחשב באיכות כיום, זה לא כזה רע.

כלומר, לדעתי זה אמור להבנות עבור אנשים שרוצים להשקיע יותר מ500 שקל לכל הסיפור, אבל לא להגיע ל5000.

אז נניח שטווחי המחירים יהו בין 1000 ל3000 פלוס מינוס, אני מניח?

2) איפה אפשרי להשיג הציוד

3) חברות מומלצות

4)אני אומנם קצת מבין בדברים טכנים (עם דגש על הקצת), אבל יש פה אנשים בפורום (מנסיון של לדבר איתם) שלא יודעים מה זה הספק, RMS, נצילות, SNR, ועוד ועוד, אז אם אפשר איזה מילון מונחים קצר, כדי שבן אדם מגיע לקנות ציוד, ידע מה המילים שזורקים לו באויר

5)במיוחד הסבר על מה זה מגבר מונו, מה זה מגבר סטריאו (אני מדבר על POWER) ומה זה אינטגרלי, ובמה כדאי להשקיע ולמה וכמה וכו'

6) שילוב (סינרגיה) בין רמקולים שונים למגברים שונים, בהחלט יש הרבה מה להרחיב בנושא, ואשמח לשמוע וללמוד עוד הרבה בתחום, כי אתה יכול לקנות רמקולים ב5 אלף מעולים, ולחבר מגבר שנחשב מעולה גם כן ב5, ועדיין ישמע פחות טוב מאותם רמקולים עם מגבר יותר זול, אבל מתאים יותר.

7) כבלים - הסבר קצת למי שלא מבין, איך מחברים בין הרמקולים למגבר (או רסיבר) ומה לחפש ולדאוג שיהיה בהם (דברים מינמלים, לא מדבר על כבלים שעולים אלפי שקלים - רק משהו שיבטיח שיהיה איכות סבירה ולא תהרס בגלל כל מיני דברים רעים בכבל)

8)SWEET SPOT - איך לשים את הרמקולים, איפה לשים, ובכלל איזה גדלים לחפש ואיך להתאים לגודל החדר באופן כללי.

9) גם קצת נקודת מבט לא רק במובן של "מוסיקה" אלא גם GAMER (כמו רובנו פה בHW), כלומר לא רק רמקולים שנשמעים נפלא בגבוהים וכו', אלא גם הסברים ומה לחפש וכל זה, שיתאים למשחקים, ככה שאוכל לשמוע את היריות בQUAKE כמו שצריך וארגיש "בום" טוב.

10) חנויות - אם תוכל להמליץ על חנויות, בעיקר על כאלו לתיקונים ושיפצורים וכו', לדוגמא אם מצאתי רמקול מעולה במחיר זול, אבל הקרוס קצת דפוק, אז יש חנויות שמחליפות, מתקנות וכו', אז גם הסברים לגבי זה וגם מתי להשקיע בציוד בהנחה ששווה לתקן אותו ומתי לא.

בדיוק כמו שאתה עשית עם האוזניות שקנית עכשו (האלקטרו), לדעת להעריך עלויות תיקון והאם זה שווה את זה עבור הרמקולים האלו (או המגבר)

11)הסבר קצת על PEAK וכל זה בRMS וכל זה של מגברים.

ובכלל הסברים על איך מגבר בנוי קצת, לא משהו טכני אבל לפחות שאנשים ידעו מה זה נניח CLASS A או מושגים בסיסים כאלו.

זהו, אני בטוח אזכר בעוד מלא שאלות, ובטח מלא שאלות שאני חושב או דברים להעיר אתה כבר חושב.

אבל,

זה יוזמה מאוד מאוד מבורכת!!!

:yelclap:

באמת כל הכבוד אם תוכל לרשום מדריך מפורט ורציני בנושא.

פורסם
  • מחבר

עוז, אני אעשה את הסיווג בעצמי אומנם, אבל משהו שאני חייב להגיד (ובאמת שאין צורך בתגובה לזה). הרבה מהדברים שלך לא קשורים לנושא של "מדריך לרכישת סטריאו משומש וינטאג'" אלא שאלות כלליות. רבות מהן כבר נענו במאמר הקודם שלי "מבוא למערכות סטריאו וקולנוע ביתי" שמפורסם פה באתר.

אני מנסה לשמור את המאמר בנושא הספציפי, וכיוון שאני לא חושב שיש הרבה אנשים שרוצים לקרוא דברים כאלה באתרנו, אני מניח שזה ייאלץ להתפרסם כפוסט ארוך ומסודר בפורום, ולא כמאמר על גבי העמוד הראשי.

ובעתיד, נסה לשמור על הודעות קצרות, הרבה יותר קל להוציא את התוכן החשוב מתוכן.

Anatoli.

פורסם

^^

הבנתי, כן הנחתי שדברים מסויימים שרשמתי כבר רשמת שם.

כפי שאמרתי, תעשה אתה את הסיווג.

ולמה שירשם פה ולא בעמוד הראשי?

חשבתי שתעשה כמו המשך למדריכים שרשמת בעבר על רמקולים וכו' (או שמישהו אחר רשם, כבר לא זוכר, לא קראתי אותם מזמן)

בכל מקרה, אם אחשוב על שאלות נוספות (כלומר אמצא) אז אעדכן פה.

ושוב, אני ממש מברך על היוזמה.

חבל שאנשים אחרים פה לא נכנסים ונותנים דעות גם כן.

פורסם

כמה דברים שאני אישית שואל את עצמי כל פעם:

1. בלאי. כמה ישן זה ישן מידי?

2. איך בעצם מזהים את המוצרים הטובים (בהנחה שהרבה מהיד השניה זה חרא), ואיך אפשר לדעת אם המחיר קרוב לשווי?

3. מה הנתונים שצריך להסתכל עליהם? (אני מניח שפה זה פחות קשור ליד שניה, יותר כללי, אבל עדיין מאוד קריטי כשרוצים לבחור)

בכל זאת כדאי לקשר בסופו של דבר למדריכים בצורה כללית על מערכות.

בהצלחה, מצפה לזה ^^

עריכה:

עוד משהו, איפה אפשר לקנות מעבר לחנויות יד שניה רגילות? יש מקום שמתמחה או מקום שאפשר למצוא בו מציאות?

פורסם

אהה עוד משהו

אני יודע שזה לא לגמרי קשור, אבל עדיין אולי יש לך נסיון.

אתרים כמו אודיוג'ן וכאלו בחול

תוכל להגיד איך זה הולך?

לתת הסבר קצר?

ומה לחפש שם וכו'?

בהנחה שרוצים להזמין ממישהו מחול מוצרי יד שניה?

סתם נקודה למחשבה.

פורסם

קטונתי... אבל אתן את ה 50 סנט שלי ..

1. - מזה מערכת סטריאו (וינטאג') ?

מתחילת שנות ה 70 עד תחילת שנות ה 80 , היצרנים התחרו אחד עם השני מי ייצר מוצרי סטריאו יותר איכותיים .

והתוצאה היא מוצרי סטיראו אגדיים , אין מילה אחרת . בנויים בצורה מסיבית ואיכותית , אמינים מאוד , וסאונד חלומי .

[ יש גם מוצרים איכותים לפני שנות ה 70 , ומוצרים לאחר שנות ה 80 . אבל הרוב הם בשנים 70-80 -+ ]

לא כל חברה שייצרה באותה תקופה , נחשבה לאיכותית . גם בתקופה הזאת היו חברות מדבקה או חברות עלובות כמו SANYO וכדומה .

החברות האיכותיות הם SANSUI PIONEER MARANTZ LUXMAN MCINTOSH

[יש עוד כמה חברות איכותיות אתם מזומנים להוסיף זה מה שעולה לי בראש כרגע ]

את הדגמים שלהם ניתן לראות כאן

http://www.classicaudio.com/value/

וכאן

http://www.classic-audio.com/

כדי לקבל חוות דעת ממקור ראשון על מוצר ספציפי , רצוי להריץ חיפוש ב

http://www.audiokarma.org/

או שיכול להיות שיש מידע עליו ב HT

למי מיועד הוינטאג ? ומה התקציב ?

1.בעלי תקציב של 1000 ש"ח --> יקנו מגבר ברמת כניסה + מדפיים נחמדים ביד 2

2.בעלי תקציב של 2000 ש"ח ---> יקנו מגבר ברמה בינונית + רצפתיים או מדפיים

3.מעל 2000 ש"ח יקנו מגבר וינטאג גבוה + רצפתי או מדפי חדש או יד 2

אם כבר יש לכם רמקולים המחירים ביד 2 הם כך פחות או יותר

מגבר רמת כניסה 200-500 ש"ח לדוגמא סנסוי 6060 או מרנטס 2226B

מגבר רמה בינונית 600-1000 ש"ח לדוגמא סנסוי 7070 או מרנטס 2275

מגבר היי אנד 1100 -2000 ש"ח לדוגמא פיוניר SX1010 או סנסוי 8080\9090

דגמים בכירים ביותר 2100 ש"ח - אינסוף

לדוגמא http://www.classic-audio.com/pioneer/sa9900.html

למה המגברים של 30 וואט של פעם יותר חזקים ממגברים חדשים שהוצהרו 100 וואט ?

פשוט פעם שיקרו פחות , ודי לחכימא ברמיזה .

אני לא מומחה כלל אז אם יש הערות או הארות תרגישו חופשי ....

פורסם

אנטולי, כמו תמיד כל הכבוד על ההשקעה הגדולה בכתיבת מדריכים ומאמרים בתחום האודיו. תמיד תענוג לקרוא מה שאתה כותב בתחום זה.

אני לא יודע אם יש משהו שאפשר להוסיף לרשימה שלך, אבל כמה דברים:

1. כמו שכתבו מעלי, עניין של הכבלים תמיד שב ועולה כאן בפורום. במיוחד לגבי האינטרקונקטים השאלה איך לחבר את המגבר למחשב (כמה שזה נשמע טריוויאלי, אני רואה את השאלה הזאת פה אולי פעם ביומיים). אז אולי כדאי טיפה להרחיב על זה. גם לגבי כבלים של רמקולים, אולי כדאי להרחיב קצת ולהוסיף צילומים של איך לחשוף את הכבלים בקצה, לחבר אותם נכון וכו'.

2. להרחיב אולי על טעויות נפוצות בתחום במיוחד של חדשים בתחום, כמו חיבור הפוך של הכבלים של הרמקולים, הנחת רמקולים על מדף או שולחן.

3. לדעתי עדיף במאמר מבוא שכזה לא להרחיב יותר מדי בתחום הטכני, למרות שזה כמובן מעניין, למי שחדש בתחום זה יכול רק לבלבל ולהסיט מהדברים החשובים.

4. לציין אולי תקלות נפוצות בציוד וינטג' ועל האפשרויות לתקן אותן, למשל קורוזיה בפוטנציומטר שאפשר בקלות לתקן בעזרת ספריי מגעים בכמה שקלים. אני מכיר אנשים שקנו ציוד וינטג' מעולה בגרושים ממש רק בגלל שכביכול היה מדובר בציוד לא תקין כשבעצם התיקון עלה רק כמה שקלים נוספים.

זה בינתיים מה שעולה לי בראש

פורסם

כן רציתי גם לשאול, ואני בטוח שהרבה רוצים לדעת.

איך למקם את הרמקולים ליד המחשב?

האם אפשר צמוד למסך, או לא

אם אפשר לשים על השולחן מחשב, או שעדיף בסטנדים משלהם, ומה לעשותב מקרים שאין הרבה מקום (כמו אצלי לדוגמא)

גם מה לעשות במקרים שיש נניח ספק כוח שרוף או לא תקין, האם אפשרי להחליף, ואולי ניתן לבד להחליף וכו'.

כי סה"כ לפעמים יש ציוד מעולה, ובמחיר ממש זול, אבל עם ספק כוח שרוף וראיתי שיש אנשים שקונים ורק מתקנים שם קצת וזה כמו חדש.

וכנל לגבי "קרוס" לא תקין ברמקולים.

פורסם
  • מחבר

המאמר בכתיבה בדיוק עכשיו. כיוון שכמות המידע היא פשוט עצומה אין סיכו ישעל הפעם הראשונה אני אהייה מסופק. מצד שני, לא הכל קופץ לראש ישר. אז אני אפשר את המאמר ברגע שיהיה גמור. מאוחר יותר אני אעדכן אותו (כל פעם שיתעדכן אני אציין זאת) בתקווה שתוך כמה שבועות הוא יהיה גמור לחלוטין.

Anatoli.

פורסם

^^^

כל הכבוד, אין מילים בפי

:yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים