עבור לתוכן

OLPC- פרטים ושאלות. מחשב לכל ילד ב-100 דולר

Featured Replies

פורסם

אחרי שחיכיתי, ציפיתי ותהיתי זה בא, ה-OLPC משווק לשוק.

קראתי וקראתי ואחרי שהגעתי למסקנה שאני מחפש מחשב NOTE PAD זול (מתחת ל-1.5K) קטנטן הגעתי למסקנה שיש לי פה שתי בחירות, או ה-EEE האגדי של אסוס או ה-XO של OLPC שזה פרויקט גדול וארוך.

אחרי שנים של ציפיה, הסתכתי לי בתמונות וראיתי ב-JLC שהיה עכשיו בירושלים תמונה של אנשים עם XO חמוד וירקרק. אמרתי שאני עכשיו חייב להשיג לי אחד! חמוד, זול, עמיד, והכי נחמד מהצד גם- קוד פתוח! (וגם כי הוא מתאים לי כ"ילד" לכל דבר..)

ניגשתי לחפש פרטים מה הישתנה בעקבות הפרויקט מלפני שנה, אינטל עזבה, וחזרה ועשתה בלאגנים בפרויקט, המחשב יצא 170 דולר בסוף וכל מיני בלאגנים עברו עליו..

לבסוף הבנתי ומצאתי כתבה שאמרה שהמחשב אינו נמכר לשוק הפרטי אלא רק בשיטת- G1G1 שזה אומר, give one get one, אתה בעצם משלם 100 דולר למחשב שלך פלוס 100 דולר למחשב שישלח לאנשים שבעצם אליהם המחשב מיועד להגיע, אנשים במדינות עולם שלישי ועל ידי זה בעצם המחשב יהיה להם בחינם, עוד פלוס למחשב הזה- תרומה.

ממה שהבנתי המחשב נמכר אך ורק דרך אמזון בשיטה הזו.

אומנם המחשב לא הכי חזק וזה ידוע כמו כל מחשבי הנוט פאד אבל הוא פשוט נראה לי ממש חמוד ומבצע את המטלות הפשוטות שלי כשאני יוצא מהבית. גלישה ברשת, אופיס, משחקים פשוטים, מוזיקה וסרטים. בשביל מחשב כזה חמוד שנותן לך את זה במחיר של 200 דולר ונתינת "תרומה" לאלו שאין להם זה נראה לי דבר יפה ונחמד.

אז רציתי לשאול פה עכשיו, מה המפרט שנכנס לתוך המחשב מאז כל השינויים שעברו עליו? חומרה וחיבורים וכאלה..

יש אופציה ליבא את המחשב לארץ איך שהוא או "להגניב" אותו במזוודה או חבילה מאמזון?

הבנתי שעברו תהפוכות על הפרויקט כמו שנאמר בהתחלה ובשום מקום לא מצאתי באיזה מצב הפרויקט, בעבר היה מדובר על 10 מליון מחשבים כאלו שאמורים לצאת למדינו מתפתחות. בדקתי ואין הרבה חדשות על הפרויקט מהחודשים הקרובים.

יש אופציה להשיג עברית? אומנם על המקלדת לא נראה לי זה יהיה קיים כי המחשב לא מיועד להגיע עלינו כי כרגע אנחנו עוד מפחותחים אבל להתקין איזו הפצת לינוקס בעברית מאמין שיהיה אפשרי. מה שיהיה נותר זה רק העברית במקשים או משהו דומה. אפשר תמיד מלקתד חיצונית אבל אז זה מבטל את הניידות.

ולסיום איך אפשר בלי סירטון הדגמה חמוד של מישהו שהדגים באיזה כנס ב-2007 את המחשב. הסירטון אורך 50 דקות אז פנו מקום בלוח זמנים. ;)

http://video.google.com/videoplay?docid=1620471910967635809&hl=en

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים