עבור לתוכן

בעיה: התמונות יוצאות חשוכות מדי

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

חחחחחחחחחחח דיברתי על האדם אשר פיתח את התמונה, הוא עשה עבודה לא טובה עם הכיול והתמונה יצאה כהה מדי.

אבל כמו שרואים גם התמונה המקורית (שזה מה שהעלתי) כהה גם ככה.

פורסם

אני מניח שאתה מתכוון "הדפיס", לא "פיתח". בכל מקרה, זה לא אומר הרבה על המצלמה, אלא יותר על היכולות שלו כמדפיס.

לגבי הצילום עם הפלאש, אם החשיפה לא מספיק בהירה לטעמך, פשוט תגדיר פיצוי חשיפה חיובי בפלאש (עמוד 128 בספר). רק שים לב שההיסטוגרמה לא נחתכת מימין.

פורסם

חחחחחחחחחחח דיברתי על האדם אשר פיתח את התמונה, הוא עשה עבודה לא טובה עם הכיול והתמונה יצאה כהה מדי.

אבל כמו שרואים גם התמונה המקורית (שזה מה שהעלתי) כהה גם ככה.

כדאי גם שתכייל את מסך המחשב שלך לפני שאתה מתחיל לעבד את התמונות עליו. אצל רוב האנשים בהירות המסך מוגזמת (מסיבות שונות שלא אפרט כאן) ואז ההדפסים נראים להם כהים מדי לאחר מכן. בנוסף, תנסה לכייל את הצבעים ככל הניתן, יש תוכנות מחשב חינמיות שעוזרות להשיג כיול סביר (דורש הקפדה וסבלנות).

כמובן שזה גם תלוי במסך המחשב שלך, לא הייתי ממליץ על עיבוד תמונות רציני על גבי פאנל TN...

פורסם
  • מחבר

יש לי 2007FP, אני מחבר אותו בVGA

איך כדאי לכייל אותו?

אבל זה לא קשור למסך, התמונה נראית אצלי כהה גם במסך, וגם המדפיס עשה עבודה לא טובה.

אחותי צילמה מאות תמונות בדרום אמריקה, והדפיסו לה את התמונות ממש שרופות וכהות.

אני אקרא היום.. תודה!

אבל מז"א שההיסטוגרמה לא נחתכת? אתה מתכוון שאם לדוגמא נהפוך את זה לגרף, אז הY של הX הכי ימני יהיה שווה ל0 לפני סוף הגרף?

פורסם

אבל מז"א שההיסטוגרמה לא נחתכת? אתה מתכוון שאם לדוגמא נהפוך את זה לגרף, אז הY של הX הכי ימני יהיה שווה ל0 לפני סוף הגרף?

בדיוק. אם הוא גדול מ-0 זה סימן שחלקים בתמונה שרופים (מה שלא בהכרח מהווה בעיה - אם יש לך מוקדי אור בתמונה הגיוני שהם יהיו שרופים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים