עבור לתוכן

השוואת גופי קירור ללא מאוורר (Fanless) למעבדים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לאחר הרבה ניסיונות חיפוש לא מצאתי אף לא השוואה אחת בין המערכות השונות.

אמנם זה פחות קשור ל-overclocking ולרוב משתמשים בגופי קירור מתקדמים בכדי להגיע ל-overclock, אך אני מוצא את עצמי, בתור לקוח Media Center, דיי באמצע. הדרישה שלי היא גוף קירור פסיבי כך שהמעבד לא יתחמם אך יחד עם זאת ללא מאוורר בכדי להגיע לשקט מוחלט.

האם מישהו מכיר / שמע / יודע היכן למצוא השוואה עדכנית בין גופי הקירור שמסוגלים להתמודד עם המעבדים הנוכחיים ללא שימוש במאוורר?

המוצרים שמצאתי שאמורים לבצע את העבודה:

1. Thermalright IFX-14 (למרות שהחברה לא מצהירה עליו ככזה, נראה שהוא אמור לעשות עבודה טובה גם ללא מאוורר).

2. Thermalright hr-01 plus

3. Zerotherm BTF95 Fanless

אשמח אם אתם מכירים נוספים שאוכל להעיף מבט גם עליהם.

פורסם

אם יש לך HTPC אני די בטוח שאף אחד מהקירורים האלה לא יכנס למארז שלך.

AC Freezer 7 Pro LP (פרופיל נמוך) יהיה מצוין וגם שקט, ואפילו זול משמעותית. (אם יש לך מעבד של AMD יש דגם תואם)

פורסם

Scythe Ninja 2

פורסם
  • מחבר

אם יש לך HTPC אני די בטוח שאף אחד מהקירורים האלה לא יכנס למארז שלך.

AC Freezer 7 Pro LP(פרופיל נמוך) יהיה מצוין וגם שקט, ואפילו זול משמעותית. (אם יש לך מעבד של AMD יש דגם תואם)

כבר מזמן הגעתי מסקנה שמחשב טוב לא יכול להיות במארז קטן של HTPC. אין לי בעיית גודל.

Scythe Ninja 2

אני העפתי עליו מבט אבל הוא אינו נראה בנוי כגוף קירור שמסוגל להתמודד ללא מאוורר...

פורסם

אני העפתי עליו מבט אבל הוא אינו נראה בנוי כגוף קירור שמסוגל להתמודד ללא מאוורר...

:lol:

הוא הגוף קירור הפסיבי... אחד הוותיקים בתחום.

אבל אם אתה אומר שהוא לא מתאים אז כנראה אני ועוד אלפי אנשים טועים והמעבד שלנו היה אמור להישרף מזמן בגלל קירור לא מתאים :lol: ::)

פורסם

אני בטוח שאם אתה לא אובססיבי לגבי שקט ההצעה שלי תהיה בסדר גמור, וגם תחסוך לך כסף.

פורסם

גופי קירור פאסיביים (FANLESS) תלויים בזרימת אוויר טובה במארז, ככה שאם לא תדאג לסירקולצית אוויר טובה במארז שלך גופי הקירור לא יעמדו במשימה.

פורסם
  • מחבר

:lol:

הוא הגוף קירור הפסיבי... אחד הוותיקים בתחום.

אבל אם אתה אומר שהוא לא מתאים אז כנראה אני ועוד אלפי אנשים טועים והמעבד שלנו היה אמור להישרף מזמן בגלל קירור לא מתאים :lol: ::)

סבבה ;D

האם יש איזושהי השוואה בין גופי הקירור כך שאוכל לראות תוצאות ביצועים ולהחליט מה הכי טוב?

כי קיבלתי גם המון תגובות חיוביות לגבי ה-ThermalRight ואילו ה-ZEROtherm הוא חדש בשוק ואולי ישנה התקדמות בנושא...

אחד הותיקים דווקא קצת מלחיץ אותי, שכן הרבה דברים שיוצאים ראשונים בתחום מסויים סביר שאינם אידיאלים... ויש סיבה לחכות ללמידת לקחים וכו'...

תודה על התגובות! :-)

פורסם

הנינג'ה 2 בא עם מאוורר אז מה פסיבי בו?

פורסם

^

מי אמר שאתה חייב להשתמש בו?

לי יש נינג'ה והוא מצויין.

אני פועל איתו בצורה פאסיבית, ואת המאוורר השקט והמצויין שבא איתו שמתי בספק.

המאוורר היחיד שיש לי במחשב הוא בספק והוא פועל ב700RPM.

המחשב שלי חרישי לחלוטין והטמפ' סבירות לגמרי.

ואגב אני בOC

פורסם

מן הסתם

השאלה שלי היא שהוא לא יוצר פרופר להיות פסיבי

פורסם

מן הסתם

השאלה שלי היא שהוא לא יוצר פרופר להיות פסיבי

הוא נוצר להיות פסיבי, אבל בגלל שלחברה יש מוח ויודעת שיש מעבדים שהם חמים יותר מהשאר נתנה לך אופציה להפעיל אותו כאקטיבי עם מאוורר שלהם

אבל זה לא חושב, ואף אחד כמעט לא קונה את הנינגה בשביל להיות פסיבי נטו.

המבנה שלו נועד להיות פסיבי וככה משתמשים בו.

יש לך למשל את TRUE של thermalright, הוא בא בלי מאוורר זה אומר שהוא נועד להיות פסיבי?

פורסם

לא יודע למה הוא נועד בדיוק, אבל אם חברה מייצרת גופי קירור וגם מאווררים זה טמטום לא למכור שילוב של שניהם

אין איזה גוף קירור פאסיבי בסביבות ה-50 ש"ח?

פורסם

עד כמה שאני יודע לא.

גופי קירור פאסיביים נחשבים יקרים בגלל המיתוג שלהם ובגלל שהם גדולים יותר ודרוש יותר חומר להפקה שלהם (משום שהגוף קירור צריך להיות גדול יותר כדי להתמודד עם החום).

ברוב גופי הקירור בטווח מחירים של 50 שקל אין בכלל Heatpipes, מה שנחשב חובה בגוף קירור פאסיבי למעבד מהשנים האחרונות.

פורסם

פותח התרד תציין בבקשה איזה מארז אתה משתמש..כולל מספר מאווררים והחומרה שתתוקן..תודה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים