עבור לתוכן

4870 512 מול 1 G, מתלבט מה לקנות

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני קונה מחשב חדש בעוד כשבוע ומתלבט האם לקנות את Palit Radeon 4870 1GB Sonic Dual Edition GDDR5 HDMI

או את Gigabyte Radeon 4870 512MB DDR5 Retail

ההבדל ביניהם הוא כ 100 ש"ח.

אני קונה כרטיס מסך פעם ב4-5 שנים ולכן מעוניין שישרוד כמה שיותר, במשחקים וסרטים.

האם ההפרש במחיר שווה את ההשקעה?

פורסם

לא.

אם אתה ברזולוציה גבוהה תקבל עוד כמה FPS בודדים, אבל בראייה מפוכחת של עלות מול תועלת - לא שווה את ההוצאה הכספית.

אם אתה ברזולוציה נמוכה-בינונית - לא משתלם בעליל.

פורסם
  • מחבר

אני מסכים איתך אבל זה נכון להיום, ומה יקרה בעוד שנתיים שלוש, האם אז כשארצה להריץ משחק על רזולוציות בינוניות האם ארגיש בהבדל?. (כמו שציינתי אני קונה כרטיס מסך פעם ב...)

פורסם

לא ציינת את המחירים שאתה רוצה לשלם.

אם מדובר בסכום גבוה יחסית, אז כבר עדיף לך לעבור ל-260 החדש של nvidia... לדעתי ייתן לך יותר שקט לטווח ארוך (ויחסוך לך בחשבון החשמל).

כמו שכתבתי, יותר זיכרון עוזר ברזולוציות גבוהות, אבל לא ממש יעזור לך להריץ משחקים חדשים עוד שנתיים.

פורסם
  • מחבר

טווח המחירים עוד 1300+-, הבנתי דווקא שה4870 הוא טוב יותר מה260 לא?

פורסם

טווח המחירים עוד 1300+-, הבנתי דווקא שה4870 הוא טוב יותר מה260 לא?

שני הכרטיסים פחות או יותר שווים, אבל הגרסה החדשה של ה-260 קצת יותר חזקה. אל תקשיב לכל מי שאומר שה-4870 יותר טוב, בגלל שהעדפות אישיות של חברים בפורום קצת מסנוורות אותם.

ה-4870 פשוט יותר זול ולכן גם יותר משתלם ולכן ממליצים עליו.

בחיפוש שערכתי נראה לי שהגרסה הזו פחות זמינה לקנייה.

פורסם

באיזו רזולוציה אתה משתמש ? ומה המפרט שלך ?

ה - GTX 260 החדש לא רק נדיר אלא גם יקר מאד, לפחות 1560 ש"ח (לעומת HD4870 שעולה 1200 ש"ח לגרסת ב - 512MB ו - 1400 ש"ח לגרסת ה - 1GB, ואלו גם לא גרסאות רגילות אלא מומהרות ועם קירור טוב של PALIT).

פורסם
  • מחבר

אני מתכוון לקנות את המפרט שמומלץ פה מאוד באתר:

מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn OEM

כמות: 1

מחיר: ¤833

קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro

מחיר: ¤109

לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L

מחיר: ¤497

מארז: Antec Three Hundred (300) Gaming NO PS 2xAntec TriCool 120mm Included

מחיר: ¤313

ספק כוח: SeaSonic ET 500W 34A @ 12V Bulk

מחיר: ¤340

קשיח למחשב שולחני: Western Digital 500Gb 16MB AAKS

מחיר: ¤320

מסך: Samsung 22" Wide T220

ואני אשתמש ברזולוציה הטבעית של ה220

פורסם

אז לך על HD4850 או +9800GTX.

פורסם
  • מחבר

אז לך על HD4850 או +9800GTX.

למה אתה מעדיף את ה- HD4850 . ממה שאני מבין אתה מתכוון לכך שהוא אוברקיל לרזולוציות שאני משתמש בהן היום, ואני מסכים איתך אבל בנוגע להיום.

אני פשוט קונה כרטיס פעם ב... ואני לא מעוניין להחליף אותו כל שנה שנתיים ולכן אני חושב שעדיף להשקיע עוד 300 שח ולקבל כרטיס חזק יותר שאולי אוברקיל היום אבל ימשוך יותר זמן.

מה אתה אומר?

פורסם

למה אתה מעדיף את ה- HD4850 . ממה שאני מבין אתה מתכוון לכך שהוא אוברקיל לרזולוציות שאני משתמש בהן היום, ואני מסכים איתך אבל בנוגע להיום.

אני פשוט קונה כרטיס פעם ב... ואני לא מעוניין להחליף אותו כל שנה שנתיים ולכן אני חושב שעדיף להשקיע עוד 300 שח ולקבל כרטיס חזק יותר שאולי אוברקיל היום אבל ימשוך יותר זמן.

מה אתה אומר?

זו החלטה שלך. אני אישית קניתי 4850 שאני מתכנן להחליף עוד שנה וחצי שנתיים.

כרגע יש 400-300 ש"ח הפרש בין הכרטיסים. עוד שנה - שנתיים תוכל לקנות כרטיס טוב בהרבה מה-4870 בפחות מ-800 שקל.

לכן, משתלם לקנות יותר בזול עכשיו ולשדרג כשהכרטיס לא סוחב יותר משחקים חדשים.

אם לא בא לך להתעסק עם החלפות, אז תלך בכיף על ה-4870.

פורסם

תשמע בעיקרון אף אחד לא יכול לדעת עם הכרטיס מסך יסחוב משחקים עוד 4 -5 שנים חח זה המון זמן ,אולי רק משחקים קלים יחסית

לדעתי עם אתה רוצה משהו לטווח ארוך באמת ה 4870 HD 512MB מומלץ ,מחירו הוא יחסית נמוך כ 1200 שח לגירסת הפליט שמגיע עם OC לזכרוני וקירור לא סטוק אבל עם אחריות לשנתיים בלבד .

בקשר ל 260 GTX גם אחלה כרטיס יותר קריר מה 4870 וצורך פחות חשמל ב LOAD ו IDLE ,ויש כמה בנצים שאני ראיתי שהוא יותר טוב מה 4870 ,ויש בנצים

שה 4870 יותר טוב ...

קיצר אא ומחירו של ה 260GTX הכי נמוך שראיתי היה 1300 שח לזכרוני ,בדרך כלל מחירו הוא 1500+ .

ההחלטה היא שלך על תשכח שאתה צריך גם ספק חזק ,תוודא בפורום ספקים ומארזים שהספר שאתה לוקח יספיק (לדעתי כן )ושהמארז מתאים .

http://techreport.com/articles.x/15651

http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/radeon-hd4870-crossfire_10.html

פורסם

ההחלטה היא שלך על תשכח שאתה צריך גם ספק חזק ,תוודא בפורום ספקים ומארזים שהספר שאתה לוקח יספיק (לדעתי כן )ושהמארז מתאים .

הספק יספיק והכרטיס נכנס למארז.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים