עבור לתוכן

ימי הערכה בחברות תקשורת

Featured Replies

פורסם

שלום חברים

בחיפושי אחרי עבודה נתקלתי בתופעה מאד רווחת מצד חברות התקשורת (סלקום פלאפון נטויזיון בזק ) ואלה הם ימי הערכה.התפקיד המדובר הוא תומך טכני

ללקוחות החברה בנושאים כללים (מוקד 166 תמיכה טכנית ושירות לקוחות) אם כן מדוע איש מחשבים כמוני שאני עם וותק של 6 שנים בתחום המחשבים חייב

לעבור מבחני אישיות מבחנים פסיכוטכנים מבנים מספריים (אני לא אקדמאי וכן אני עם דסילקציה קלה..) עבדתי בשירות לקוחות אני יודע מה זה לתמוך (ואני עושה

את זה בכיף עם מה שאני יודע פה ;)) אז למה התהליך הזה שבסוף המאבחנת אומרת בקול לקוני "אנחנו מצטערים לבשר לכם אבל אתם לא מתאימים לתפקיד

זה אינו מעיד כלום על הכישורים שלכם על התאמה לתפקידים בחברות אחרות בארץ או בעולם......"

אתמול שדיברתי עם שאר המועמדים הם אמרו שזה רק בארץ הסינונים האלה..הא ויש ממש הכנה לימי הערכה..ביזיון..כאילו שזה איזה מבחן בגרות.

תגובות בבקשה.

נב - יש לי יום הערכה לנטויזין עוד השבוע אני כניראה מוותר :P :P :P

פורסם

טוב שהם מסננים. לא צריך להגזים בסינון, אבל הם גם לא יכולים לקחת כל אחד מהרחוב. צריך רמה מסויימת, אדם שמסוגל ללמוד, להסביר, לתקשר עם אנשים אחרים. יתכן מאד שתומך אחר יהיה ללא ידע רב וניסיון כמו לך, אבל בעל יכולת להסביר בסבלנות ובנימוס. אחרי הכל רוב התומכים הזוטרים קוראים הוראות על גבי המסך.

מה שכן יש סינונים אפילו בתחנות דלק. אני בדור אלון נאלצתי לעשות מבחן אמינות על המחשב. מי ישמע הגשתי קורות חיים לתפקיד ניהולי בחברת הייטק שאני צריך לעבור מבחן אמינות. להבדיל מתמיכה טכנית בתחנת דלק מסוגל כל אידיוט שיכול ללחוץ על שני כפתורים.

פורסם
  • מחבר

בסדר צריך לסנן.היה לנו אחד שבא ממיסעדה ועבד במלצרות ולא ידע כל כך מה זה מחשבים ורק התחיל ללמוד קורס PC.

ואם אני חבר פה ויכול להסביר תקלות ולעזור לחברי הפורום מה הבעיה לעשות את זה גם עם לקוחות??

ועם הפעמים הבודדות (2 3 4 ) שהתקשרתי לתמיכה של בזק\נטויזיון התומכים היו ברמה ממוצעת ולא כמו שהמבחנים האלה מנסים לצייר אותם.

אז ממש לא ברור לי העניין.זה לא שהולכים לתכנן פצצת אטום אחרי המבחנים האלה - זה רק תמיכה טכנית. :kopfpatsch:

פורסם

כי להסביר לאנשים עם אנגלית ובסיס במחשבים זה לא כמו להסביר לאדם שבקושי מסוגל לקרוא My Computer.

פורסם
  • מחבר

נו אז למה אתה חותר ידידי??

בתור אחד שכל הזמן קורא אנגלית ונושם אנגלית טכנית ובולע מאמרים אני חושב שזה לא צריך להוות בעיה.

ומן הסתם אני מכיר את מערכת ההפעלה בשתי השפות... :silly:.

ואני יודע לתאר אייקונים למי שלא יודע מה זה "המחשב שלי" או "שכנים ברשת"

פורסם

מאיפה אני יודע. החליטו שאתה לא מספיק כריזמטי, לא מספיק חברתי, לא מספיק מעניין, לא מספיק מוכשר. יכול להיות שאתה טוב, אבל היו יותר טובים והחליטו לקחת אותם. תהיה הסיבה אשר תהיה זה לא משנה. יש להם דרישות ולא עמדת בהם. תשלים עם זה ותמשיך הלאה. גם אני לא התקבלתי לעבודה בדור אלון. פאקינג תחנת דלק לא קיבלה אותי בגלל מבחן אמינות במחשב. אז לא קיבלו. שילכו לעזאזל. יש מספיק מקומות עבודה בעיר.

פורסם
  • מחבר

;D ;D ;D

יש בזה משהו..

פורסם

Radeon38 אל תוותר !!! אני הייתי בודק את רמת ההומור והביזיון של המבחנים הללו. הרי ברור שהם לא מחפשים את הטוב ביותר - יש להם קריטריונים שאותם הם רוצים (לדוגמא איש בינוני שאין לו יכולת לצעוק, פריאר, וכדומה). הרי במבחן התוצאה התומכים הטכניים משתמשים במערכת ממוחשבת לניפוי תקלות, ומעבר לאותן תקלות ממופות אינם בקיאים בנושאי מיחשוב. בכך העבודה היא שוות ערך למוקדן שירות או מכירות.

שאלות ותשובות ששווה לנסות ללמוד עליהם (או - אם אתם רצינים תפסיקו לשאול שאלות מפגרות במבחני מיון). אני אישית אוהב מבחני IQ ןפסיכוטכניים למיניהם. אבל הבעיה בסינונים האלו הם לרוב השאלונים האישיים או הדינמיקה הקבוצתית.

שאלה 1:

מה הן התכונות השליליות בך ?

הרציונל: הכרה בחסרונות.

התשובה המנצחת: חיסרון המוצג הוא יתרון למעסיק : אני פרפקציוניסט, וורקהוליק, אני נקשר מהר לסביבת העבודה ואני נוהג להשקיע יתר על המידה בעבודה.

איך לצחוק: אני אוהב לישון בעבודה, אני חייב להשכיב את שותפיי לעבודה, אני תלותי במנהלים.

שאלה 2:

מה הן התכונות החיוביות בך ?

הרציונל: הכרה בתכונות חיוביות, אך לא קיצוניות מידי. הכרה בהקשר בין תכונה חיובית למקום העבודה.

התשובה המנצחת: אני מסור.

איך לצחוק: אני עצמאי בחשיבתי, אני מאמין שהבוס טועה.

שאלה 3:

אם היו מעניקים לך משאלה, מה היית מבקש ?

הרציונל:אינדיקטור לאישיות (חומרני, מתוסבך, וכו).

התשובה המנצחת:אני אחזיר לך תשובה מאוחר יותר (ז"א תפסיקי עם השאלות המפגרות !).

איך לצחוק:חופשה בפראג ל4 ימים, להיות יותר גבוה ב5 ס"מ או לשכב עם המראיינת.

נלקח מכאן (http://www.alljobs.co.il/ArticlePage.aspx?LinkWord=exam)

טיפים כך תיכשל במבחני מיון

1. צא לעשן או לאכול גם כשאין הפסקה. מקסימום תפסיד חלק, יש כל כך הרבה בחינות שכמה זה כבר יכול לשנות.

2. אמרו לצייר איש? תעתיק את האיור שיש על דלת השירותים. פיקאסו זה לא אצלי רבותי. אני מנהל עסק רציני, לא את מוזיאון הקטקטים.

3. התידד עם הבוחנות ובקש שיגלו לך איך פותרים. אם זה לא מצליח, בקש מחברים בכיתת המבחן לסייע לך. בקול רם, בטח בקול, בטוח יש עוד כמה שמתקשים.

4. נתבקשת לענות על 300 שאלות אישיות? אל תתיאש, גלה הומור וכושר המצאה. גם הבודקים יודעים לזהות בדיחה טובה כשכבר מוצאים כזאת.

5. דינמיקה קבוצתית? מה פתאום! זו הופעת יחיד. אתה יודע הכל הכי טוב, ומי שמבין מה טוב לו עדיף שישתוק, יקשיב לך וסוף סוף ילמד משהו.

6. בראיון עם הפסיכולוג נצל את ההזדמנות ואמור לו מה דעתך על המקצוע שלו. למה מי הוא שיקבע איזה בן אדם אתה. אמא שלך ואשתך, הן מכירות אותך באמת.

פורסם

אל תלך לעבוד בתמיכה טכנית, אני אומר את זה מנסיון

קרא את כל מה שכתבתי בנושא, כאן:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=335961.msg2900465#msg2900465

וכאן:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=325380.msg2819008#msg2819008

ואתה יותר ממוזמן לעבור על 70+ עמודים של סיפורי תמיכה שקרו באמת-

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=188173.0

בשביל הצחוקים - וגם בשביל להבין באיזה שטויות אתה הולך להתעסק כל היום ללא הפסקה אם תעבוד בעבודה כזו.

פורסם

אגב, יכול להיות שאתה Over-qualified ובגלל זה לא קיבלו אותך. זו סיבה לגיטימית, דרך אגב.

פורסם
  • מחבר

נישמע מוכר.אמרו לי את זה פעם.

שהייתי בראיונות קודמים ואמרתי לפקידה שיש לי תחום טכני רחב (אני עסקתי גם באלקטרוניקה ) והיא אמרה בדיוק את המישפט הזה..ששאלתי אותה למה

אני לא מתאים למה שיש לה (והיה לה מיגוון גדול)

פורסם

תראה, אני לא בדיוק מכיר את העולם של הראיונות אבל דבר אחד אני יודע:

כשיש חברה כשמראיינת עובדים והיא תריכה לבחור 10 עובדים מתןך 100 למשל. מן הסתם שהחברה את ה10 הכי מתאימים לדעתה גם אם היתרונות שלהם לא כל כך רלונטים לתפקיד.

עכשיו לגבי להיות Over-qualified זה גם "בעיה" כי החברה מבינה שבן אדם כזה יסבול יותר בעבודה מאשר בן אדם פחות מוכשר. ועובד ממורמר הוא עובד גרוע במיוחד כשמדובר בעבודה עם לקוחות.

פורסם

כל המוקדים האלה, זה ג'יפה.

אם אתה לא סטודנט או מישהו שהרגע השתחרר, אין מה לעשות שם,

סביבת עבודה לא נעימה בכלל(אולי אם הרגע השתחררת, ביחס לצה"ל זה

דווקא נראה סבבה).

יש לך ניסיון של 6 שנים במיחשוב? תמצא משהו יותר מועיל ופרודקטיבי לעשות איתו,

אפילו עבודה בהלפדסק זה כבר עדיף.

פורסם
  • מחבר

אז מה שונה HELPDESK מהמוקדים האלה??

ממה שזה נישמע זה גם תמיכה טכנית.וזה יהיה גם אותו סרט.כי בדרך כלל החברות מיפות את המישרות האלה בשם הזה.

ואז התקליט השבור של יום הערכה חוזר על עצמו בצורה יחסית.

אגב זה לא כל כך ג'פה כמו שאתה אומר.

בפעמים שהיתה במוקדים האלה ועשו לנו (אני והמועמדים לתפקיד) סיור המקום ניראה חם וידידותי מאד.יש צוות גדול אוירה חברתית ודיבורים

על תיגמולים על חופשות למי שמתמיד.יש לך ארבע קירות שולחן כיסא ופעם אחת לצאת לשירותים.....(נישמע כמו כלא ;D ;D) ואוזניה שבה אתה

עונה לשיחות.

פורסם

כן, כולה עבדתי שנתיים בתמיכה של בזק, מה אני כבר יודע(רק שעברתי שם כמעט כל תפקיד אפשר מתמיכת קו ראשון ועד תמיכה בכירה ומומחה).

בכל אופן, היום אני עובד בתחום ה-IT ולא מסתכל אחורה(ולא עברתי פה יום הערכה, למעשה עשו לי ראיון של חצי שעה ואחרי 10 ד' כבר קיבלתי תשובה חיובית).

אבל אם אתה כ"כ מתעקש על עבודות מוקד, שיהיה בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים