עבור לתוכן

מצלמה להתחלה

Featured Replies

פורסם

היי חברס, אני מחפש מצלמה SLR להתחיל להיכנס לתחביב הצילום איתה, התקציב שלי כרגע 1500 שח (מעבר לזה הידע שלי די נמוך)

עד עכשיו ראיתי רק מצלמה אחת שתואמת לתקציב וממש לא רעה : הניקון D40...

יש לי כרגע אולימפוס C5000 - חצי מקצועית שפעם נחשבה ליחסית די טובה, יש לה הרבה אופציות שאני רואה במצלמות SLR - שליטה בISO, פוקוס? (ניכתב לרוב כחדות במצלמה שלי) זמן פתיחת צמצם ועוד שטויות שאני משאר שכבר הפכו להימצא בכל מצלמה

היתם מציעים לי להישאר איתה לבנתיים? או כדאי לעבור למצלמת SLR ולהתחיל להתרגל אליה?

פורסם

אם אתה מסתדר עם המצלמה העכשווית שלך ולא ממהר לקנות, כדאי לך לחסוך עוד קצת. 1500 ש"ח זה תקציב די מגביל ל-DSLR.

פורסם
  • מחבר

חפרתי קצת בפורום, ולשאלות שיבואו כניראה מבורן:

העדשה לא כלולה בתקציב אומנם יקח לי קצת זמן לחסוך גם לעדשה... (ד"א יש המלצות גם לעדשות להתחיל איתן?)

פלאש , כרטיס זיכרון וכו' אני לא חושב ליקנות כרגע...

אני כן מתכוון להמשיך להשקיע בצילום וחשבתי על להחליף את המצלמה בהמשך (נידמה לי זאת נקודה חשובה)

לגבי יד שניה שמעתי מחבר שמצלמות יד שניה יכולות לההרס הרבה יותר מהר מהצפוי ביגלל שהחלקים המכאניים לא עומדים הרבה במבחן הזמן... השיקול לפי מה שהוא הסביר הוא מימד הזמן - כמה זמן אני רוצה להחזיק אותה עד שאני אחליף לחדשה יותר? ועל זה אני לא יודע לענות - יכול להיות שנה ויכול להיות 5...

כרגע המטרה שלי היא להתרגל לצילום בSLR ו"להרגיש" כיצד לצלם כדי להוציא תוצאות טובות. ולכן אני משאר שאני רוצה לצלם הכל: גם ציפורים במעוף גם צמחים גם אנשים גם בלילה וגם ביום :P

אני אוהב לעבוד עם תמונות מול המחשב , אומנם גם להדפיס אותן לפעמים לא יהיה רע, תלוי בכמה צילומים מוצלחים אני אמצא? ;)

לגבי כל השאר השאלות אין לי מושג....

[br]פורסם בתאריך: 4.11.2008 בשעה 19:51:08

אם אתה מסתדר עם המצלמה העכשווית שלך ולא ממהר לקנות, כדאי לך לחסוך עוד קצת. 1500 ש"ח זה תקציב די מגביל ל-DSLR.

מסתדר איתה זה דבר די יחסי, עוד לא הצלחתי להוציא ממנה תמונה באיכות שאני מצפה לה , למראות שיש בה רזלוציה די גבוהה (5 מגה פיקסל) והרבה אפשרויות , אני לא מצליח אף פעם להשיג עומק צבעים טוב והתמונות ניראות די.... מכוערות.

ניסיתי לצאת עם ידידה בעלת ניקון D80 וכמות פונקציות מטורפת, לצלם, גם היא לא הצליחה לצלם תמונות באיכות גבוהה מידי והאשימה את העדשה .

העדשה היא:7.8-23.4 מילימטר

1:2.8-4.8F

ולא מצאנו את השליטה על כמות פתיחת הצמצם מה שהיא הראתה לי שדי מצליח לצור אפקטים ממש יפים בצילומים.

פורסם

העדשה לא כלולה בתקציב אומנם יקח לי קצת זמן לחסוך גם לעדשה... (ד"א יש המלצות גם לעדשות להתחיל איתן?)

אי אפשר לצלם עם DSLR ללא עדשה, ולכן עדיף שתכתוב מה התקציב הסופי שאתה מתכוון להוציא בזמן הקניה (למצלמה + עדשה).

אני כן מתכוון להמשיך להשקיע בצילום וחשבתי על להחליף את המצלמה בהמשך (נידמה לי זאת נקודה חשובה)

בכל החברות אפשר להחליף את המצלמה בהמשך הדרך.

לגבי יד שניה שמעתי מחבר שמצלמות יד שניה יכולות לההרס הרבה יותר מהר מהצפוי ביגלל שהחלקים המכאניים לא עומדים הרבה במבחן הזמן...

לא בהכרח. הבעיה היא שמי שלא מתמצא יכול לקנות מצלמה לא לגמרי תקינה ולגלות את זה מאוחר מדי. במחירים של היום, אין סיבה לקחת סיכון אלא אם אתה בטוח שאתה יודע איך לבדוק את המצלמה.

השיקול לפי מה שהוא הסביר הוא מימד הזמן - כמה זמן אני רוצה להחזיק אותה עד שאני אחליף לחדשה יותר? ועל זה אני לא יודע לענות - יכול להיות שנה ויכול להיות 5...

זה לא השיקול העקרי לדעתי. השיקול העקרי הוא איזו מצלמה נכנסת לתקציב ומתאימה לדרישות. שאר הדברים משניים.

כרגע המטרה שלי היא להתרגל לצילום בSLR ו"להרגיש" כיצד לצלם כדי להוציא תוצאות טובות. ולכן אני משאר שאני רוצה לצלם הכל: גם ציפורים במעוף גם צמחים גם אנשים גם בלילה וגם ביום :P

לפי התיאור הזה אתה צריך מצלמה עם לפחות שתי עדשות. מה שמחזיר אותנו לשאלת התקציב.

פורסם
  • מחבר

אני משאר שעדשות בימינו עולות בסביבובת ה 500 שקל. מה שמשאיר אותנו עם 2000 שח כולל עדשה

לגבי שתי עדשות אני לא בטוח כרגע מבחינת תקציב.

פורסם

זה עדיין לא משאיר לך הרבה אפשרויות. עוד 500~600 ש"ח ייפתחו לך הרבה אופציות טובות יותר.

פורסם
  • מחבר

אוקי אז תקציב התחלתי אתה אומר צריך להיות החל מ 2500?

מה אני אוכל לקנות בו?

פורסם

סוני A200, קנון 400D ופנטקס K200D - שלושתן מצלמות טובות בהרבה מה-D40, והפנטקס טובה לדעתי יותר גם ממצלמות שעולות יותר (כמו ה-D80).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים