עבור לתוכן

מעשה שהיה כך היה - כדאי לקרוא !!

Featured Replies

פורסם

אוקיי אז ככה:

ראיתי אנשים פה שמפרסמים שעבדו עליהם או רימו אותם, אחרים שקוראים להם לתבוע וכו'...

אני הולך לספר מקרה שקרה לי אישית, סיפור שגם התפרסם בעבר וממנו יש מוסר השכל ואפשר להסיק מסקנות ממנו...

לפני מס' שנים כשהפנטיום היה השולט (כשאני אומר השולט אני מתכוון P200 היה הכי חזק בשוק)

החלטתי לרכוש מחשב אישי לבית, קצת משחקים אינטרנט (כן היה אינטרנט).. לא הייתי מבין גדול במחשבים

אבל ידעתי פחות או יותר את הכיוון, חומרה מתאימה ומשתלמת ועוד.. אני ואבי עשינו מס' סקרי שוק והחלטנו לרכוש מחשב עם

מעבד פנטיום 166 שהיה אז נורא יקר באופן כללי.

בכל מקרה, סגרנו עם בעל החנות על X ו Y, הוא כנראה זיהה פוטנציאל למירמה ופשוט מה שעשה זה נתן לי מחשב עם

מעבד פנטיום שרק כתוב עליו 166 אבל לא כך היה . אני לא הייתי פרייאר, בדקתי בבית פיזית את המעבד יחד עם שכן שמבין וגילינו שהמעבד

בעצם P133 שעבר OC ועם נייר שיוף 0.2 התגלתה האמת שעל המעבד, הכתובת שעליו נראתה מזוייפת במלוא הדרה,

בעל החנות סירב להאמין, וכמובן הכחיש ואף דאג לומר שאם נכון הדבר הוא יפצה אותי במעבד P200 שעלה בזמנו כ 900 ש"ח יותר

ממה שרכשתי.

מה שכן, בעל החנות לא ידע שהוא מוקלט בטייפ באותה השיחה, והכל מתועד.

פניתי לאיסטרוניקס ישראל היבואנים דאז של אינטל מקורי, והצגתי בפניהם את הבעייה, מסרתי להם את הS.N של המעבד

וכעבור 3 שבועות התשובה הייתה שהוא מזוייף, איסטרוניקס ביקשו אותו לבדיקה פיזית אצלהם במעבדות ואכן נקבע כי זיוף הוא.

אבא שלי ואני שאולי לא היינו מבינים גדולים, ידענו איפה נפלנו ודאגנו להצטייד במכתב רשמי החתום ע"י מנכ"ל אינטל ישראל כי אכן

המעבד מזוייף.

בעל החנות סירב לפצות אותי והמשיך להכחיש - בהמשך זומן לביה"מש לתביעות קטנות.

בינתיים רכשתי מעבד P200 ממקום אחר. כעבור יותר מחצי שנה התרחש המשפט,

הצגנו את המסמכים הרלוונטיים מאינטל, הקלטות וגם קבלה של העיסקה בה מצויין בפירוש סוג המעבד הנרכש,

בקיצור.. בעל החנות הבטיח להביא אנשים משלו מתוך אינטל שיטענו אחרת והוא לא הציג כאלה.

בסופו של דבר -

בעל החנות הרמאי נתבע לשלם לי את מחיר המעבד (שהוחזר לו) + הפרשי דין והצמדה + פיצויים בערך במחיר שקניתי את המעבד

ה P200 והוצאות בימ"ש {וגם זה בזול, רק בגלל שהשופטת לא הבינה כ"כ במחשבים ובנושא)

כעבור מס' חודשים הגיעה הנקמה שלי:

טלפון אחד לארגון נגד הפצה של חומר מוגן ובלתי חוקי והנוכל שלנו כבר נכנס לצרות, לימים נסגר העסק שלו עקב

פשיטת רגל..

מס' נקודות למחשבה שתופשות עדיין גם היום כשרוכשים משהו:

1. לבדוק טוב טוב את אמינות המקום, את טיב המוצר, האחריות של מי וכו'..

2. לבקש לציין במפורש בקבלה את המוצר הנרכש על כל פרטיו כולל זמן האחריות - לא להתבייש

3. עמדו על שלכם - ת מ י ד

3. במקרה שעדיין נדפקתם- תמיד יש תביעות קטנות לבעלי הסבלנות שביננו

אשמח לקבל תגובות \ הערות

פורסם

לגזור ולשמור :>

הלוואי ולכל העסקים הרמאים היה את אותו הסוף

פורסם

איך זיהית כי מדובר במעבד מומהר בכלל ?

פורסם

כל הכבוד על מה שעשיתי אני באמת מצדיע לך

אבל הבעיה היום היא שאנשים קונים מחשבים בלי לברר ימין או שמאל. אנשים שלא מבינים שומעים AMD נלחצים.

גם אני שקניתי את המחשב לדוד שלי (Amd 1800) זה הייתה מתנת הבר מצווה שלו. היה שם איזה משהו שישחק אותה מבין במחשבים! אמר לדוד שלי שAMD זה חרא. לאחר שהוא ראה את המחשב, המחשב החדש שהוא קנה היה AMD.

אז מה לעשות אנשים לא יודעים שהם נדפקים ואנשים מקשיבים לאנשים שלא מבינים כלום וככה אנשים קונים זבל מה לעשות

אני בטח שרק מעטים מאוד יעשו את מה שאתה עשית! אבל כל הכבוד!!!

פורסם
  • מחבר

תודה רבה אנשים :D

זה חשוב שאנשים יידעו שגם היום יש רמאים ושפרייארים לא מתים הם רק מתחלפים

ל KOM - לא קיבלתי עליו אחריות לכל החיים למעבד, מה שעורר נורה אדומה, על פניו לא היה הבדל אלמלא בדקתי פיזית את המעבד

מתוך חשדנות, ובוא נגיד ככה שהוא נראה חשוד בהסתכלות ראשונית ונראה שמישהו התעסק איתו, היה די מלוכלך עם מדבקה

מוזרה - ההיגיון הבריא פשוט עשה אחד ועוד אחד

בנוסף, באותה תקופה קראתי מעט מוספי מחשבים ושם הוזהר ופורסם על פרשות זיוף בנושא

פורסם

גם לי קרה מקרה דומה..

אבל לטובתי כלומר קניתי מחשב של Packard Bell (הוא עדיין אצלי שוכן לו..) עם מעבד פנטיום1 שהמהירותו 133mhz אח"כ שהיתחלתי להיתעסק בOC שלו ראיתי פיזית על המעבד מאחורה שרשום 166mhz ומה היה הטריק: הם שמו את הג'מפר של המכפלה על 2 אך המהירות המקורית של המעבד הוא שהג'מפר הוא על מכפלה של 2.5 אז בקיצור היגעתי עם המעבד הזה ל300mhz באובר קלוק!!

פורסם

אני כבר לא מופתע שאני שומע וקורא כאלה דברים.

פורסם

אנשים שלא מבינים שומעים AMD נלחצים.

דבר ראשון כל הכבוד ronin, כן ירבו בעלי היוזמה והסבלנות שכמוך ;)

דבר שני, miyota אתה צודק ב-100%! אנשים שלא מבינים בגרוש, או שהיה להם ניסיון אחד רע עם AMD מבלבלים תמוח לאנשים אחרים, ואלו נמנעים מלקנות מעבדי AMD. הרבה השתנה ממעבדי AMD הישנים (plomino) לחדשים (athlon) ולאנשים לא אכפת.

דוגמא- חבר שלי השיג עכשיו מספיק כסף לקנות מחשב חדש בתקציב של 2000 ש"ח ובזבזתי מזמני כמה ימים של בירורים והרכבת מפרט בשבילו, והוא אומר לי "אני מפחד מ-AMD, לא היה לי ניסיון איתם אז אני רוצה אינטל" והוא אפילו מוכן להתפשר על פנטיום 1800 0.18 מיקרון, במקום איזה AMD 2100 שאני מתכנן לעשות לו OC ואז הוא יגיד רחוק יותר מה-1800.. :(

טוב בקיצור אני מקווה שעוד אנשים יצליחו לתפוס את "נוכלי השוק" ויפה מאוד רונין.. :-*

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים