עבור לתוכן

העלעת מהירות הFSB

Featured Replies

פורסם

יש לי מעבד amd athlon xp 2500 barton 333 mhz וזכרון twinmos 512 400 mhz והשאלה שלי היא האם אפשר להעלות את הFSB של המעבד ואז הוא ינצל טוב יותר את הזכרון? אם כן אז איך?

פורסם

כן אם תעלה את הFSB ל200 הזיכרון ינוצל בצורה מלאה, אתה עושה זאת ביוס...

פורסם

איזה לוח יש לך? בכל מקרה אתה צריך קירור מיוחד בשביל להגיע ל200 FSB , איזה קירור יש לך? ;D

פורסם

וולקאנו 9 .

תעלה לאט לאט ובטוח , עד למגבלות המעבד (שיש סיכוי שיאכזב , למרות שאני מחזיק לך אצבעות ;) )

פורסם

גם אני מחזיק לך אצבעות ;)

תנסה לראות באיזה מהירות המעבד עומד כלומר תעלה לו קודם את המכפלה עד לנקודה שבו הוא לא יציב (ואם אתה רוצה אתה יכול להוסיף מתח) ואח"כ תוריד את המכפלה בהתאמה למהירות המעבד והבאס..

פורסם
  • מחבר

אוקיי אבל ישלי שתי ביות:

הראשונה היא שהמעבד עובד במכפלה של 11 אני חושב ואם אני מנסה להעלות ל13 נגיד לא רואים כלום על המסך ואני צריך לאפס את הביוס דרך הלוח והדבר השני הוא המאוורר, בהחלה המעבד נשאר קר אבל עכשיו הוא נורא חם(בIDLE עד 48 מעלות) ואני חושב שזה בגלל המשחה הטרמית כי זאת סתם משחה שבאה עם המאוורר אז מה לעשות לקנות משחה אחרת?

פורסם

תסביר מה זה "בהתחלה" ו-"עכשיו", לפני OC ואחרי OC? או כשאתה מדליק את המחשב, ואחרי שעה?

ואתה יכול להחליף משחה, למרות שלא נראה לי שזה נותן הרבה.. כי אם אני לא טועה המשחה בוולקנו 9 סבירה (תקנו אותי אם לא)

פורסם

תנסה לראות באיזה מהירות המעבד עומד כלומר תעלה לו קודם את המכפלה עד לנקודה שבו הוא לא יציב (ואם אתה רוצה אתה יכול להוסיף מתח) ואח"כ תוריד את המכפלה בהתאמה למהירות המעבד והבאס..

עושים את זה בדרך כלל הפוך, מגיעים לבאס המאקסימאלי שהלוח או הזכרונות יכולים ואז מנסים לראות מה מהמקסימום של המעבד על ידי העלאת מכפלה, אבל מכיוון שמדובר כאן לא במעבד מציאה ניתן לעשות את זה גם בדרך ההפוכה...

פורסם

עושים את זה בדרך כלל הפוך, מגיעים לבאס המאקסימאלי שהלוח או הזכרונות יכולים ואז מנסים לראות מה מהמקסימום של המעבד על ידי העלאת מכפלה, אבל מכיוון שמדובר כאן לא במעבד מציאה ניתן לעשות את זה גם בדרך ההפוכה...

שני הדרכים נכונות (של SubX ושל KoM)

פורסם
  • מחבר

וגם מה שהדאיג אותי זה שהתחלתי להעלות ואז שהגעתי ל170 המחשב לא עלה ולא ראיתי כלום על המסך וגם אחרי שאיפסתי דרך הלוח הוא לא עלה אז הוצאתי את המעבד והחזרתי אותו ואז הכל עבד אז איך זה? ודבר שני אפשר גם להוציא את הבטריה ואז זה מאפס?

פורסם

מה פתאום להוציא תמעבד!!

מאפסים ביוס ע"י הוצאת הבטרייה מהלוח והחזרת, זה נקרא מחיקת ה-CMOS ותענה על השאלה ששאלתי אותך בקשר למעלות, כי 48 ב-IDLE זה לא כל כך טוב ל-OC

פורסם
  • מחבר

עכשיו אני לא באוברקלוק והמעבד ב45 מעלות אבל פעם זאת אומרץ לפני כמה שבועות שהמחשב היה חדש לגמרי הכל עבד טוב והוא היה על איזה 40 בערך ובLOAD הוא היה מקסימום 50 אז חשבתי שזה בגלל המשחה הטרמית וכל פעם שאני מוציא את המאוורר אני רואה שאין על הליבה כמעט חומר והכל נמצא על ההיטסינק מחוץ לאזור שבא במגע עם הליבה וכל פעם אני שם משחה לפי המדריך באתר ואז זה עובד טוב לכמה זמן ואז זה עוד פעם מתחיל להיות חם אז מה לעשות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים