עבור לתוכן

שיטת הממשל הנוכחית והצעות לשיפור.

Featured Replies

פורסם

עכביש

אני אלך איתך יותר ברור.כל אדם שרוצה להיות אזרח שווה זכויות ובא ממדינה חיצונית - יהיה חייב

לעבור מבחנים נוקשים על מדינת ישראל (אזרחות היסטוריה שואה יהדות נושאי דת וכל המתבקש)

ולא הוא יפנה אוטומטית למשטרת ההגירה במידי.הצהרת נאמנות למדינת ישראל ולסמליה (מגן דוד

המנורה ודגל הלאום -הייתי אומר שזה יעשה במכונת אמת !!!)

כל אלה על מנת להקשות ולהפחיד את אלה שבאים לפה מטעמי נוחות\פרנסה ושיפור חייהם.

תושבים מקומיים ערבים\חרדים\ארמנים\וכל שאר עדות שחיים פה יהיו שווי זכויות מכח אבותיהם.

אבל לקבל לפה זרים לא מתקבל על הדעת.ראה מה קרה באירופה על הליברליות שלה.

האיסלם השתלט על רוב המדינות בגלל פתיחת הדלתות למהגרים מאפריקה.עוד 10 שנים

תיהיה מהפיכה וכמו שהיטלר עלה יעלה האיסלם.הם רק יחכו שהם יתרבו מספיק בכדי להקים

מפלגות מקומיות להבחר בכח החוק.האם אתה רוצה שזה יקרה גם פה???

• תגובות 59
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

הנושא שאתה מעלה הוא אכן כואב וכאוב ואפילו מערער על קיום החלום הציוני ואפילו על קיום מדינת ישראל בצורתה הנוכחית ואתה יודע מה אפילו על קיום ריבונות ישראלית ו / או יהודית בטיריטוריה הזו בין הים לירדן ( פלוס מינוס ) אבל הוא איננו קשור ישירות לפיתרון שינוי שיטת הממשל והדרך לעשות זאת ,הוא חלק מהבעיה ואיננו חלק מהפיתרון אי לכן הוא איננו חורג מהערה ואיננו לצערי תורם לפיתרון - אלא כמובן אם תוכל להאיר נקודה כזו או אחרת שחמקה מעיניי ( העייפות לאחר שבוע של עבודה ) .

פורסם

הנושא שאתה מעלה הוא אכן כואב וכאוב ואפילו מערער על קיום החלום הציוני ואפילו על קיום מדינת ישראל בצורתה הנוכחית ואתה יודע מה אפילו על קיום ריבונות ישראלית ו / או יהודית בטיריטוריה הזו בין הים לירדן ( פלוס מינוס ) אבל הוא איננו קשור ישירות לפיתרון שינוי שיטת הממשל והדרך לעשות זאת ,הוא חלק מהבעיה ואיננו חלק מהפיתרון אי לכן הוא איננו חורג מהערה ואיננו לצערי תורם לפיתרון - אלא כמובן אם תוכל להאיר נקודה כזו או אחרת שחמקה מעיניי ( העייפות לאחר שבוע של עבודה ) .

אני אשמח אם תבהיר את דברייך שכן קראתי את תגובתך כמה פעמים ולא הבנתי אותה.

פורסם

נדמה לי שזה היה א.ב. יהושוע ( לא בטוח ) שאמר :" הערבים הם הבעיה המולדת של מדינת ישראל " ( אפשר כמובן להגיד כך על היהדות החרדית ) אבל זה מה שהוא אמר .

אולי זה יותר מובן ?

יש למדינה ( בחזונה הציוני ) בעיה עם הערבים ( אשר בתאוותה של המדינה הישראלית כפי שהיא מצטיירת בפנהיהם של מנהיגיה חסרי החזון ואוהביי אפליה ושחיתות לא היצליחה לפתור ) שתנשוך לנו בתחת ( שאנחנו נידפק ממנה )

אבל כמה שהערבים הם ( ליכאורה ) בעיה זו איננה בעיה הקשורה בצורה ישירה לנושא דיון זה - שהוא שינוי שיטת הממשל .

פורסם

;D ;D ;D ;D ;D

בעיות כאלה עם פלגי אוכלוסיה שונים זה דבר ברור.אבל זה לא צריך להשפיע על שיטת הממשל.במצבנו הנוכחי אנו רואים כיצד פלג אחד (חרדי) עושה

שמות במדינה ללא כל אבחנה זולת זה שיקבל מעשר על תמיכתו במהלכים פוליטיים.בעיית הערבים על "גניבת שטחים" ידועה בכל עיר ערבית בגליל.

מספיק לטייל בארץ ולראות באיזה ארמונות הם חיים וניראה לך שהם משלמים ארנונה - שקל הם לא משלמים !!!!

פה צריך כמו שציינת ממשל חזק והכי עצוב זה לא יהיה לך עם גברת לבני ואדון אולמרט שכל שאיפתם זה להחזיר כמה שיותר שטחים ולתת לאסד לשכשך

את צפורני רגלייך באגם כנרת (שבמצב הנוכחי יהיה לו קצת בוץ.... :silly:)

חוסנה של מדינה נמדד לפי צורת ניהולה כלפי פלגי אוכלוסיה שונים בצורה שווה.אבל בישראל ערבים\חרדים מקבלים יחס של אפלייה מתקנת

שיטת ממשל ושינוי שיטת ממשל זה קודם כל ניקיון כפיים וראייה מרחבית.

אם כרגע השילטון הנוכחי לא רואה את טובת המדינה לנגד עינייו הוא לא ראוי.

אם בידי אדם אחד (ראש הממשלה ) נתונה החלטה הרת גורל והוא רוצה אישור מהממשלה ותמורת כסף (תמלוגים לחרדים)

הם יעבירו החלטה ללא היסוס זה שילטון מושחט.אינני יודע למה כוונת המשורר בפתיחת הדיון אבל "שינוי שיטת הממשל"

זה קודם כל להעיף את ממשלת הבננות שיש לנו כרגע ולהחזיר את המדינה לתלם שפוי ולא ממשלה בובות אמריקאיות.

אם אדון אולמרט ירדוף אחרי אוייבנו אסד ויביא החלטה לכנסת להחזיר את הגולן

ותמורת כסף החרדים יגבו אותו ויתנו לו רוב להעברת ההחלטה זה שחיתות שתשפיע עלינו לדורות.

לכן לא אולמרט ולא החרדים ראויים לשבת בשילטון כי לנגד כל אחד מהם עומד רק טובתו האישית.

אולמרט - רוצה להכנס לדפי ההיסטוריה כאחד שעשה שלום (מעוניין להיות בהיכל של רבין ובגין - יכול להמשיך לרצות..)

החרדים - כל מה שמעניין אותם זה תמלוגים על תמיכתם בהחלטות הממשלה ההזויה הנוכחית.

פורסם

יפה מאוד אמרת על ניקיון כפיים ושינוי שיטת המימשל ואי לכך ,

התרד הוא על האפשרות לשינוי שיטת הממשל - נכון שחברה מעורבת ( כמו בישראל ) חייבת חוקה שתנהל את ההבדלים בין האוכלוסיות השונות - או למשל שיטת בחירות ישירה אשר תישם את בחירת האזרח ותקשר אותם בצורה ישירה אל המועמד שלהם ואשר יהיה תלוי בבוחר ישירות ולא דרך רעיון ליכאורה אידיאולוגי קרי מפלגה ( מיותר לציין שאין כמעט הבדל מהותי למעט ניסוח בין המצעים של קדימה ושל העבודה ואני חושש שבין המצע של הליכוד גם כן ) אני השבתי שכדי לשנות את שיטת הבחירות בצעד אחד , ראשית צריך לשנות את העם ולששנות את העם אפשר רק ע"י הדגמה והדגמה אפשר לעשות ע"י הקמת גוף צרכני מפוקח ע"י המשטר . הגוף הזה יראה לאזרח ( במקרה הזה צרכן מפני שעם המילה אזרח יש מעט בעיות ) כיצד יכול לעבוד שילטון מתוקן ואיך היתרונות של שילטון כזה יכולים לבוא לידי ביטוי ואז כמובן שיווצר הרצון להרחיב את התיקון הזה מעבר לגבולות הצרכניים בלבד ( יהיו כאלה שיטענו שהאזרחים הם צרכנים של שילטון ) ממש כמו הנושא האקולוגי אשר מתפתח מעבר לגבולות הירוק בלבד ונמשך גם לצורת חיים וצורת התנהלות אקולוגית ומגיע עד לאקולוגיה של מערכות יחסים בין אדם לחבר .

( אני מדבר במשפטים ארוכים ואני מבין אם לא מבינים אותי )

נ.ב.

היום הלכתי להצביע וראו איזה פלא : פתק אחד לראשות העיר ופתק שני לחברות במועצה .

פורסם

אני מסכים בהחלט עם כל מילה שלך.אכן זו דרך חיים בריאה

אבל שיש לך ממשלה -- רשויות מקומיות -- מוסדות שלטוניים שלא חושבים ככה

אתה בבעיה.מודעות "ירוקה" באה לידי ביטוי רק בדולרים ולא בדאגה לסביבה - כל אחד דואג לעצמו עכשיו ולא ליום המחר.

מעטים מאד אכפת להם מעץ כזה או אחר ומעדיפים לעקור אותו ולהפשיר שטחים לנדל"ניסטים.חינוך ציבור כמו הישראלי המצוי למודעות סביבתית

(ואני לא מדבר על פלח הסטודנטים והצעירים עם ראש פתוח ) אלה רוב העם קשה היום הוא דבר בלתי אפשרי.

אם השילטון יראה דוגמא לדאגה סביבתית - ממשלה בעזרת חוקים נוקשים - רשויות מקומיות - זה יחלחל גם לתושבים עצמם.

אבל במציאות שלנו זה לא מעניין אף אחד.

פורסם

אם כבר מדברים על שיטת ממשל, לעניות דעתי, חוקה ורפובליקה זו הדרך, דמוקראטיה זה לא חופש (50 אנשים שאומרים ל49 אחרים מה

לעשות עם עצמם זה לא חופש), בארצות הברית הצעירה זה עבד יפה והוביל לכלכלה חזקה מבוססת זהב או כסף, מה שיפה שם עוד יותר

זה שה"פוליטיקאים" לא אמורים לעבוד בזה, הם נידרשים להתכנס לחודש אחד מתוך שנה לדון ולנהל, כלומר הניבחר עובד במה שהוא לא עובד (אם זה חקלאות או

דברים אחרים) ופעם בשנה מתכנס עם כל הנבחרים האחרים...

מה שהולך היום זה כבר משהו אחר לגמרי, כל הזמן טוחנים בתיקשורת גם לאמריקאים שארצות הברית זו דמוקרטיה (וזה בול שיט זו רפובליקה)...

מה שמוביל לשחיטות, משהו שנראה שהולך יד ביד עם השילטון (איך שהו קשור לממון ;)), מה שלדעתי צריך יותר מכל דבר אחר כרגע זה

לנקות את המערכת מכל מיני טפילים למיניהם, שאלו כל אדם מבוגר טיפה (בהעדר מילה יותר טובה קשיש) על מעלליו של עזר וויצמן למשל עם נשים

(לא היה מבייש את קצב), או על דיין והאהבה שלו לחפצי עתיקות (שנימכרים אגב הבהרבה כסף שלא הולך למדינה), או אפילו על רבין ז"ל והתבטאויות שלו על "ידידו"

פרס... קיצר לא חסר פה גם היום חרא (אולמרט עולה מייד) ואם נחפש אני חושש שנמצא הרבה יותר, אתם לא שמם לב שכל פעם אלה אותם אנשים

שצריך לבחור מבינהם (ביבי וברק...מממממ לא הייתי בסרט הזה כבר?) ושום דבר אף פעם לא משתנה, כאילו לא משנה את מי בוחרים

שום דבר לא משתנה. גם את זה צריך לשנות פה, אין דבר כזה שאותו בן אדם יהיה ראש ממשלה יותר מפעם אחת (אלא אם נבחר לקדנציה כפולה),

וגם חברי כנסת צריך להחליף כל כמה שנים, לתת קצת לאחרים לנסות, כל האלה שקרובים לצלחת לא נותנים לאחרים (כמו ילדים באמא שלי)....

פורסם

אני הצעתי נקודה מוסכמת מימנה ניתן להתחיל

פורסם

לאט לאט, עכביש, אני מתחיל להבין אותך יותר ויותר.

פורסם

???

תהיה מוכן לפרט ?

פורסם

אני כנירא ישמע קיצוני , אבל כמו שכמה אמרו פה , חוקה ,שלטון "נקי",חוקי הגירה נוקשים... כל זה רק יבוא אחרי מכה קשה , מהפכה ,זעזוע שלא נראה כמותו , אנחנו מדינה חדשה אולי הגיעה הזמן ,לכל מדינה חזקה הייתה איזה מהפכה או משבר רציני שבעקבותו באו שינויים מהותיים . מדינות של 300 שנה , אנחנו מדינה תינוקת חדשה , יש לנו הרבה מה ללמוד .

לדעתי צריך מנהיג קיצוני , מישהו מטורף על כל הראש ,שלא יהיה איכפת לו מדעת קהל עולמית ,שיתקן את כל הבעיות שיש לנו עכשיו במדינה ולא ידאג לעמים האחרים מסביב , אנחנו ראשונים , הרי זאת המדינה שלנו ,לאף אחד לא באמת איכפת מהאחר יותר מעצמו .

מישהו מוכן להסיבר לי למה יש הצבעות בכנסת שנוכחים בהם 19 חברי כנסת ?! 120 זה 120 לא 19 חברי כנסת שלא מגיעים להצבעות לא שווים כלום , הם פוגעים בבוחרים שלהם וצריך להטיס אותם מהכנסת ומהר !

לדעתי העם צריך להיות הרבה יותר מעורב בהחלטות המדינה , בשוויץ יש הרבה משאלי עם , למה לא יכול להיות אצלנו ? מה בגלל שהעם לא משכיל ? אני חושב שהעם יכול להחליט לעצמו , דמוקרטיה אמיתית , בצורה זו לפחות יעשו דברים ולא יהיו בלבולי שכל ועיקובים על נושאים וענינים חשובים ודחופים.

יקומו יצעקו מה עם המיעוטים ?! האמת היא שהם לא ממש חשובים , יודעים למה ? כי המיעוטים עצם זה שהם מיעוטים זה אומר שהם לא חלק מהכלל מהרוב , צריכה להיות מדינה בה כל העם מלוכד , ללא "מיעוטים" - וצרכי המיעוטים... מי שלא טוב לא יכול לעזוב ,וצריך לעזור לו ,לממן לו כרטיס טיסה , תודה ולהתראות .

ורעבק ! הפלסטינים האילה ! צריך להכנס באמאמה שלהם מספיק כבר עם בלבולי שכל על שלום ,לא יהיה .

יקומו כל החכמים שיגידו יכול להיות שלום בלה בלה בלה , מי שרוצה שלום שילך לעזה וישב ויעשה סולחה איתם , אם אחד חוזר אני הולך גם .

לעם הערבי לא איכפת בשיט מהפלסטינים הם סתם תירוץ שלהם להכנס בנו , עדיף להוריד את עזה ל 0 , ולחכות שיכו בנו , אם יכו ,כי כל מדינה דואגת לעצמה , ומלחמה זה לא כלכלי , עדיף שיקרה כבר מאשר לחכות לזה , כי זה יקרה . אנחנו מדינה צבאית אחנו אוהבים אקשן מה לעשות זה בדם של כולנו .

אני קיצוני אני יודע , אבל אני בטוח שאתם יכולים להסכים אם דבר אחד לפחות שכתבתי .

פורסם

לדעתי העם צריך להיות הרבה יותר מעורב בהחלטות המדינה , בשוויץ יש הרבה משאלי עם , למה לא יכול להיות אצלנו ? מה בגלל שהעם לא משכיל ? אני חושב שהעם יכול להחליט לעצמו , דמוקרטיה אמיתית , בצורה זו לפחות יעשו דברים ולא יהיו בלבולי שכל ועיקובים על נושאים וענינים חשובים ודחופים.

התנגדתי למעורבות גדולה יותר של העם גם בת'רד הקודם (הולכים לבחירות), חשבתי על זה טיפה והגעתי למסקנה שאנשים הם אנוכיים וטיפשים.

השיטה הדמוקרטית/ קפיטליסטית מתבססת על זה שאנשים אנוכיים אבל נכשלת להבין שהם טיפשים, והשיטה הקומוניסטית/ סוציאליסטית על זה שאנשים טיפשים אבל נכשלת להבין שהם אנוכיים.

פורסם

קיצוני ?

לא הייתי אומר

מעט לא שקול - אולי

היסטרי / מתלהם - בטוח

טועה - לא ממש

אישית אני חושב

1. מדינת ישראל כמדינה ציונית יהודית - תעלם

2.שינוי דרסטי סטייל רפובליקה / מלוכה וכו'

כבר כיום הדמוקרטיה בישראל נהפכת קשה מנשוא ולכן או שתמשיך לכיוון האנרכיסטי או שתמשיך לכיוון הרפובליקאי .

אישית אני חושב שאפשרות מס' 1 היא הקרובה ביותר להתהוות .

אם כי אני מצפא ומקווה לנאורות מסוג כזה או אחר ( פחח - אשרי המאמין )

פורסם

אני כנירא ישמע קיצוני , אבל כמו שכמה אמרו פה , חוקה ,שלטון "נקי",חוקי הגירה נוקשים... כל זה רק יבוא אחרי מכה קשה , מהפכה ,זעזוע שלא נראה כמותו , אנחנו מדינה חדשה אולי הגיעה הזמן ,לכל מדינה חזקה הייתה איזה מהפכה או משבר רציני שבעקבותו באו שינויים מהותיים . מדינות של 300 שנה , אנחנו מדינה תינוקת חדשה , יש לנו הרבה מה ללמוד .

לדעתי צריך מנהיג קיצוני , מישהו מטורף על כל הראש ,שלא יהיה איכפת לו מדעת קהל עולמית ,שיתקן את כל הבעיות שיש לנו עכשיו במדינה ולא ידאג לעמים האחרים מסביב , אנחנו ראשונים , הרי זאת המדינה שלנו ,לאף אחד לא באמת איכפת מהאחר יותר מעצמו .

מישהו מוכן להסיבר לי למה יש הצבעות בכנסת שנוכחים בהם 19 חברי כנסת ?! 120 זה 120 לא 19 חברי כנסת שלא מגיעים להצבעות לא שווים כלום , הם פוגעים בבוחרים שלהם וצריך להטיס אותם מהכנסת ומהר !

יקומו יצעקו מה עם המיעוטים ?! האמת היא שהם לא ממש חשובים , יודעים למה ? כי המיעוטים עצם זה שהם מיעוטים זה אומר שהם לא חלק מהכלל מהרוב , צריכה להיות מדינה בה כל העם מלוכד , ללא "מיעוטים" - וצרכי המיעוטים... מי שלא טוב לא יכול לעזוב ,וצריך לעזור לו ,לממן לו כרטיס טיסה , תודה ולהתראות .

ורעבק ! הפלסטינים האילה ! צריך להכנס באמאמה שלהם מספיק כבר עם בלבולי שכל על שלום ,לא יהיה .

יקומו כל החכמים שיגידו יכול להיות שלום בלה בלה בלה , מי שרוצה שלום שילך לעזה וישב ויעשה סולחה איתם , אם אחד חוזר אני הולך גם .

לעם הערבי לא איכפת בשיט מהפלסטינים הם סתם תירוץ שלהם להכנס בנו , עדיף להוריד את עזה ל 0 , ולחכות שיכו בנו , אם יכו ,כי כל מדינה דואגת לעצמה , ומלחמה זה לא כלכלי , עדיף שיקרה כבר מאשר לחכות לזה , כי זה יקרה . אנחנו מדינה צבאית אחנו אוהבים אקשן מה לעשות זה בדם של כולנו .

אני קיצוני אני יודע , אבל אני בטוח שאתם יכולים להסכים אם דבר אחד לפחות שכתבתי .

אני מסכים עם כל מילה שלך

לדעתי זו הדרך.הבעיה שאין לנו הנהגה פה.יש ממשלת בובות שאינה יודעת מה היא רוצה מעצמה.כל מה שהיא יודעת זה ללכת

וללטף את הישבן האמריקאי.כמובן שיש כאלה שדואגים לציבור שלהם אבל את אלה המדינה לא מעניינת.מצידם שתיהיה מלחמה

יהיו הרוגים אבל כל עוד יהיה להם כסף הכל בסדר....מצד שני יש אותנו הציבור השפוי שמאס בשילטון הכל כך לא אכפתי.

צריך מנהיג שיעשה מהפכה ויחזיר את המדינה לתלם.פעם פחדו מאיתנו היום יושבים על הגבול מפצחים גרעינים וצוחקים אחד עם השני

איך לעצבן אותנו ואיך להפחיד אותנו משול למצב של שני עבריינים מפצחים גרעינים וחושבים איך להציק לחנון שרוצה לעבור ברחוב....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים