עבור לתוכן

מתלבט בין שלושה מסכים תקציב עד 1800 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מתלבט בין שלשה מסכים:

LG 20" LCD L2000CP S-IPS Panel

Samsung 22" Wide T220 2MS 1:1000 DVI

Samsung 22" Wide 2253LW 1:8000 2MS DVI

השימושים הם למשחקים ועבודה מול טקסט חצי חצי.

בעקרון אני מבין שהראשון הוא האיכותי יותר, אבל הוא רק 20" וחוץ מזה יש לו 8 ms לעומת 2ms של האחרים. האם זה יספיק למשחקים? בנוסף אני מתכוון לקנות כרטיס טלוויזיה האם הוא יציג בצורה חלקה ללא מריחות?

אני מעוניין במסך שישרת אותי 5-6 שנים לפחות, כך שאולי עדיף לקחת 22" ...

מה עדיף?

פורסם
  • מחבר

שלום,

אני מתלבט בין שלשה מסכים:

LG 20" LCD L2000CP S-IPS Panel

Samsung 22" Wide T220 2MS 1:1000 DVI

Samsung 22" Wide 2253LW 1:8000 2MS DVI

השימושים הם למשחקים ועבודה מול טקסט חצי חצי.

בעקרון אני מבין שהראשון הוא האיכותי יותר, אבל הוא רק 20" וחוץ מזה יש לו 8 ms לעומת 2ms של האחרים. האם זה יספיק למשחקים? בנוסף אני מתכוון לקנות כרטיס טלוויזיה האם הוא יציג בצורה חלקה ללא מריחות?

אני מעוניין במסך שישרת אותי 5-6 שנים לפחות, כך שאולי עדיף לקחת 22" ...

מה עדיף?

הייתי עכשיו באופיס דיפו על מנת לראות את המסכים.

ראיתי את שני האחרונים, ואני חייב לציין שיש משהו שמטריד אותי. הטקסט נראה יחסית מרוח, ונדמה כאילו יש לו צללית אפורה. אחרי שתי דקות זה מתחיל לעשות כאב ראש.

רציתי לשאול מאנשים שקנו את המסכים הללו האם זאת בעיה של המסכים או בעיה של כיול (לא כיילתי בחנות)?

תודה

פורסם

הממ נראה לי שזה ככה בכל המסכים הרחבים , למרות שבדקת רק את סמסונג. האם ניסית להחזיק את ה ctrl ועם הגלגלת של העכבר להגדיל את הגודל של הטקסט ? נראה לי שזה רק הפתרון לקריאת טקסט במסכים רחבים.

פורסם
  • מחבר

הממ נראה לי שזה ככה בכל המסכים הרחבים , למרות שבדקת רק את סמסונג. האם ניסית להחזיק את ה ctrl ועם הגלגלת של העכבר להגדיל את הגודל של הטקסט ? נראה לי שזה רק הפתרון לקריאת טקסט במסכים רחבים.

כן ניסיתי אבל לא הגדלתי את הכתב כי הייתה בעיה אצלם באופיס....

אתה אומר שאם מגדילים את הפונט או את גודל התצוגה זה אמור להשתפר?

ומה לגבי המסך הראשון שהוא לא רחב, בו הכתב מוצג טוב יותר?

פורסם

תנסה עכשיו סתם במחשב ללחוץ ctrl + גלגלת של העכבר וזה מגדיל את הטקסט שזה הפיתרון. אני לא יודע אתה צריך לראות בענייים שלך אם זה משפר את הכתב , מה שכן הוא יהיה גדול ונוח לקריאה. לא יודע בקשר לצלליות שציינת...אני מקווה שזה משתפר שמגדילים את הכתב. לא יודע בקשר למסך השני , אבל בעקרון 20 אינץ אם זה ברוחב 3:4 ולא 9:16 כמו מסך רחב...אז אני מאמין שכן שהכתב יהיה יותר טוב. מה שכן ל 22 יש יתרונות של הנאה בסרטים ומשחקים , ופשוט שקוראים טקסט אפשר להגדיל אותו כמו שציינתי...אני לא ממליץ לקנות כלום עד שתראה בעניים שלך מה מוצא חן בעניך , אני הולך השבוע לראות כמה מסכים גם.

פורסם

במסכים רחבים אין בעיית חדות טקסט כאשר מריצים אותם על רזולוציה טבעית ב-DVI. יכול להיות שהמתאם בתצוגה מהמחשב למסכים רבים והפעלת רזולוציה נמוכה מהטבעית גרעו מחדות הטקסט. עם זאת יש אנשים שרגישים ברזולוציה הטבעית להילה אדומה מסביב לטקסט בשל ClearType אשר מוטמע בחלונות ויסטה (וניתן לניטרול ממאפייני התצוגה). לי אישית ClearType לא מפריע בכלל.

בכל זאת, כשמתלבטים לשימושי טקסט ממושכים בין 22" TN ל-20" S-IPS, כדאי לקנות את ה-L2000CP. בזכות גודל הנקודה 0.255mm איכות הטקסט שלו מבחינת צימצום פיקסליזציה טובה לעין ערוך לעומת איכות הטקסט הנראית על מסכים בגדלים כגון 19", 27", או 22" (גם כשמבצעים זום לטקסט החלקת הטקסט ב-20" מרשימה) . בנוסף, יציבות הרקע הלבן של טקסט והפיזור של התאורה לפינות הפאנל יעיל יותר בזכות טכנולוגיית ה-S-IPS. ב-LG יש משענת מצויינת לשינויי גובה ומצב Pivot.

פורסם

Orleans , מה לגבי חדות טקסט כאשר מדובר בחיבור VGA יש ירידה באיכות ? משהו נראה לעין שמצדיק קניית מתאם בין כניסת dvi ל vga ?

פורסם

מניסיון שלי רואים טקסט "מלוכלך" ב-VGA לכן מומלץ לא להשתמש בחיבור הארכאי הזה. הייתי רוצה לראות את יצרני המסכים נוטשים אותו.

לגבי השאלה האחרונה יש לך תשובה ממאמר:

It is very interesting to note that DVI-I outputs can be transformed into VGA outputs by the use of an adaptor that usually comes with the video card (see Figure 28), if the DVI-I connector has analog signals (DVI-A) present which is the case with all video cards. Thus you can transform the DVI-I connector of your video card on a second VGA output, allowing you to connect two video monitors to your computer. This connection, however, will be analog, not digital, since the VGA connection uses analog signals and you are using the DVI-A signals from the connector to generate this output

.

http://www.hardwaresecrets.com/article/157/8

פורסם

לא הבנתי מה זה אומר...המתאם יתן לי לחבר בין יציאת VGA למסך ב dvi , אבל בכל זאת זה יעבור בשידור אנלוגי ולא דיגיטלי שזה רע ?

מה זה אומר ? שזה לא יעזור ?

פורסם

יש משתמשי מחשב שבכרטיס מסך שלהם קיימת יציאת DVI-I, המאפשרת להם להשתמש במסכי CRT (או LCD שיש להם רק כניסת VGA) בעזרת מתאם DVI-VGA אשר מורכב על ה-DVI-I שבכרטיס מסך. אתה עדיין תישאר עם איכות אות אנלוגית בעת שימוש במתאם כזה, ולכן לא תראה בכלל הבדל באיכות תמונה וטקסט לעומת חיבור מסך ישירות ל-VGA של כרטיס מסך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים