עבור לתוכן

שימוש בנרו 6 -איך צורבים סרט שיש לי על המחשב?

Featured Replies

פורסם

שלום למומחים

כמה שאלות:

סרט של עד 700 מגה צורבים על CD או DVD נכון? האם במצב DATA ? VCD? SVCD?

סרט כבד יותר- מעל 800 מגה-צורבים רק על DVD נכון? באיזה מצב מהנ"ל ?

צרבתי סרט 800 מגה על DVD במצב DATA , הצלחתי לראות אותו במחשב (בכונן ה DVD)אבל מכשיר ה DVD שלי לא זיהה את הדיסק.

אשמח להערות והארות

תודה

ערן

פורסם

כל ההבדל בין CD ו-DVD הוא הנפח - ב-CD אפשר להכניס לרוב עד 700 מגה (יש דיסקים גם של 800 ו-900, אבל הנפוצים הם 700) וב-DVD רגיל אפשר לרוב להכניס 4.7 ג'יגה (יש גם dual layer שאפשר להכניס בהם כ-9 ג'יגה, אבל הם הרבה יותר יקרים).

הסבר קצר על פורמטים:

בעקרון, ל-DVD יש פורמט סרטים ספציפי, ואם אתה רוצה לצרוב סרט על מנת לראות ב-DVD, אתה צריך להמיר עם תוכנה מתאימה כגון Avi2DVD, Ulead Video Studio או Nerovision express (זה לא אף אחד מהפורמטים שציינת).

חוץ מזה, כל (או כמעט כל) מכשירי ה-DVD תומכים בפורמטים של VCD ו-SVCD, שהם פורמטים שאפשרו להכניס סרט על CD רגיל במקום על DVD, אבל באיכות הרבה יותר גרועה.

כיום, רוב מכשירי ה-DVD מסוגלים לקרוא סרטים בפורמט DivX (או אחד הפורמטים הדומים לו כגון XviD). במקרה זה, רק צריך לצרוב את הסרט על הדיסק כ-DATA, והמכשיר יידע לקרוא אותו. שים לב שיש פורמטים שונים, ויכול להיות שהנגן יכול לקרוא סרט בפורמט אחד אבל לא בפורמט אחר.

במקרה של הנגן שלך, יש כמה אופציות:

א. הנגן בכלל לא מסוגל לקרוא divx.

ב. הנגן מסוגל לקרוא divx, אבל לא מסוגל לקרוא את הפורמט הספציפי שבו נמצא הסרט.

ג. מסיבה כלשהי הנגן לא יכול לקרוא את הדיסק הספציפי שהכנסת אליו (אולי הוא לא קורא צרובים, אולי הצריבה דפוקה וכד').

בדוק אם כתוב על מכשיר ה-DVD שלך אם הוא מסוגל לקרוא divx.

פורסם

יש לי צורב DVD קורא DivX.

אני רוצה לצרוב עליו כמה סרטים בפורמט AVI. האם עליי בסה"כ לצרוב אותם כ-Data ?

אם כן, איך אני יוצר תפריט לכל הסרטים ? וכיצד אני יכול לבחור איזה סרטי לנגן ?

פורסם
  • מחבר

כל ההבדל בין CD ו-DVD הוא הנפח - ב-CD אפשר להכניס לרוב עד 700 מגה (יש דיסקים גם של 800 ו-900, אבל הנפוצים הם 700) וב-DVD רגיל אפשר לרוב להכניס 4.7 ג'יגה (יש גם dual layer שאפשר להכניס בהם כ-9 ג'יגה, אבל הם הרבה יותר יקרים).

הסבר קצר על פורמטים:

בעקרון, ל-DVD יש פורמט סרטים ספציפי, ואם אתה רוצה לצרוב סרט על מנת לראות ב-DVD, אתה צריך להמיר עם תוכנה מתאימה כגון Avi2DVD, Ulead Video Studio או Nerovision express (זה לא אף אחד מהפורמטים שציינת).

חוץ מזה, כל (או כמעט כל) מכשירי ה-DVD תומכים בפורמטים של VCD ו-SVCD, שהם פורמטים שאפשרו להכניס סרט על CD רגיל במקום על DVD, אבל באיכות הרבה יותר גרועה.

כיום, רוב מכשירי ה-DVD מסוגלים לקרוא סרטים בפורמט DivX (או אחד הפורמטים הדומים לו כגון XviD). במקרה זה, רק צריך לצרוב את הסרט על הדיסק כ-DATA, והמכשיר יידע לקרוא אותו. שים לב שיש פורמטים שונים, ויכול להיות שהנגן יכול לקרוא סרט בפורמט אחד אבל לא בפורמט אחר.

במקרה של הנגן שלך, יש כמה אופציות:

א. הנגן בכלל לא מסוגל לקרוא divx.

ב. הנגן מסוגל לקרוא divx, אבל לא מסוגל לקרוא את הפורמט הספציפי שבו נמצא הסרט.

ג. מסיבה כלשהי הנגן לא יכול לקרוא את הדיסק הספציפי שהכנסת אליו (אולי הוא לא קורא צרובים, אולי הצריבה דפוקה וכד').

תודה על ההסבר המקיף

מכשיר הDVD שלי חדש של LG מסוגל לקרוא DIVX וקורא צרובים

הצורב שלי חדש והצריבות שעשיתי בו הצליחו יפה

הסרט אותו נסיתי לצרוב הוא במשקל 800 מגה, לכן השתמשתי בדיסק DVD+R בנרו 6 במצב DATA DVD -האם כך נכון לעשות?

סוג הקובץ שלו הוא וינדווס מדיה אודיו\וידאו פייל...

לפי ההסבר שלך למכשיר הקורא DIVX צריך לצרוב במצב DATA -נכון? (עד 700 מגה בCD מעל 700 מגה ב DVD -נכון?

מה אתה אומר?

תודה

ערן

פורסם

צרבת בסדר.

אם הפורמט הוא wmv, כנראה שהמכשיר שלך לא יכול לקרוא אותו. חפש תוכנה להמיר אותו לפורמט שהמכשיר מסוגל לקרוא (נניח divx).

guy_intel - כן, מספיק לצרוב כ-data.

אני לא חושב שאתה יכול ליצור תפריט בעצמך. בד"כ כשמכניסים דיסק כזה למכשיר שקורא divx, אז הוא מציג בתפריט את רשימת הקבצים שהוא רואה וזהו.

פורסם
  • מחבר

המכשיר שלי קורא תקליטורי נתונים: DVIX JPEG MP3 וגם WMA

האם זה אומר ש WMV הוא לא קורא?

צרבתי סרטים שמוגדרים כ- וידאו קליפ , והמכשיר שלי הצליח לקרוא אותם בלי בעיה- איזה סוג קובץ זה? צרבתי במצב DATA

תודה

ערן

פורסם

מה הסיומת של הקובץ? avi? wmv?

אם אתה לא רואה סיומת, אתה צריך לדאוג שיוצגו לך סיומות. בחלון של סייר הקבצים, תלחץ על כלים > אפשרויות תיקייה > תצוגה, ובטל שם את הסימון מ"הסתר סיומות עבור סוגי קבצים מוכרים".

פורסם
  • מחבר

סוג הקובץ הוא WMV

האם הצריבה שעשיתי כ-DATA של הקובץ הנ"ל "הפכה" אותו לפורמט DIVX שונה מצריבה כ DATA של קובץ AVI ?

כלומר, הנגן שלי מסוגל לקרוא DIVX אבל לא את הפורמט הספציפי של הסרט(WMV ) ?

בחוברת כתוב שהנגן קורא WMA ...

אשמח לתגובתך

תודה רבה רבה

ערן

פורסם

divx הוא פורמט ספציפי של קבצים, ו-wmv הוא פורמט אחר.

הצריבה לא משנה את הפורמט של הסרט.

wma ו-wmv אינם אותו דבר (הראשון הוא למוסיקה, השני הוא לסרטים).

ככל הנראה הנגן שלך לא תומך wmv.

פורסם
  • מחבר

הבנתי , כנראה זאת הסיבה

לסיכום: סרטים כדאי לי לצרוב כ -DATA אבל הקובץ צריך להיות AVI . נכון?

(דרך אגב, הפורמט AVI לא כתוב בחוברת של הנגן. בחוברת כתוב: DVD ACD VCD WMA DIVX JPEG MP3 )

תודה

ערן

פורסם

AVI זה סיומת לכל מיני פורמטים של סרטים, כגון divx ו-xvid.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך על הסבלנות והתשובות המלמדות

ערן רצון

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים