עבור לתוכן

HDR להמונים

Featured Replies

פורסם

לאחר חודשים בהם חשבתי שהיא נגנבה, צצה לה פתאום ה-A630 הישנה שלי. לעמת ה-F40 הצנומה, ה-A630 עם 4 סוללות ה-AA, המסך המפרקי והגריפ הגדול נראת כמפלצת. שימוש קצר רק חידד את הנקודה שכ-P&S ה-F40 עדיפה בהרבה, עם מצב אוטומטי טוב יותר, צבעים עשירים יותר ויתרון של לפחות סטופ אחד מבחינת הרעש ב-ISO מעל 200. לקאנון, יחד עם זאת, יש מספר יתרונות טכניים מעניינים. מלבד בקרות ידניות מלאות (מצבי M,Av,Tv "אמיתיים") ניתן להוסיף לה (ולדגמי קאנון נוספים) את התוסף החינמי chdk, שכבר דובר בו בעבר בפורום זה. עדכנתי את התוכנה לבניית הallbest האחרונה הכוללת מכל טוב ויצאתי לנסות קצת חשיפות ארוכות במיוחד ושיטות מיסגור.

מאחר שמדובר ב-HDR להמונים ובזול, אני ממליץ בחום על תוכנות חופשיות שזמינות גם ללינוקס. אין לי סבלנות או זמן פנוי רב ולכן אני משתמש בתוכנות פשוטות למדי, אך יעילות. המרה מ-CRW (קובץ ה-RAW של קאנון) ל-PPM על ידי ufraw. עיבוד התמונה עם gimp ויצירת קומפוזיצית HDR בעזרת סקריפט אוטומטי exposure-blend.

למי שמעוניין, יש באתר של chdk הסברים מפורטים על הדרך שבה ניתן לבצע מיסגור. אישית אני אוהב לתכנת את המצלמה להשהייה של 2 שניות ולאחר מכן צילום התמונות ברצף. ההשהיה חשובה על מנת למנוע מהרעד של הלחיצה לטשטש את התמונה הראשונה.

התמונה היא proof of concept. העלים בחזית התמונה נראים מטושטשים בגלל שלמרבה הצער נשבה לפתע רוח במהלך החשיפה הראשונה הארוכה במיוחד (50 שניות). יש לי בראש כמה רעיונות לתמונות HDR מענינות שאני אנסה ליישם בעתיד בעזרת המערכת הזאת.

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים