עבור לתוכן

מאוררי 120 האם מיספר הלהבים חשוב ?

Featured Replies

פורסם

אם אין לך ארבעה פינים, אז אין לך PWM..

וזה לא משנה כ"כ למען האמת.

ודרך אגב.. הSFLEX הם מאווררים מאוד שקטים וחזקים.. מאוד מומלצים, יותר מכל המאווררים שצוינו כאן. בפרט הדגמים של 1200 ו-1600 RPM.

בסה"כ זה תלוי במטרה שלך- כי גם לAC יש מאווררים שקטים.. רק שהם לא דוחפים כמות אויר גדולה כמו מאווררים יקרים יותר.

• תגובות 46
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ודרך אגב.. הSFLEX הם מאווררים מאוד שקטים וחזקים.. מאוד מומלצים, יותר מכל המאווררים שצוינו כאן. בפרט הדגמים של 1200 ו-1600 RPM.

בסה"כ זה תלוי במטרה שלך- כי גם לAC יש מאווררים שקטים.. רק שהם לא דוחפים כמות אויר גדולה כמו מאווררים יקרים יותר.

למה זה לא משנה, אני גם מתעניין בקנית מאווררים שקטים.

אם יש לו חיבורי 3 פינים אז הPWM לא יכול להיות בשימוש?

אם אני מחבר פאן פאס לשליטה על המהירות, זה יכול להיות פתרוןץ?

פורסם

אתה יכול לשלוט במאוורר עם 3 פינים, לא חייב 4.

פורסם

אז מה ההבדל בין 3 ל 4

פורסם

Access denied, יש לך מושג כמה זמן יחזיקו מאווררי הנקסוס כמאווררי ספק, שם הטמפ' גבוהה יחסית.

פורסם

אז מה ההבדל בין 3 ל 4

PWM.

תחפש בגוגל או כאן בפורום מה זה אומר..

הסבר מאוד מאוד קצר: זו שיטת אספקת החשמל אל הרכיב, שבה המאוורר במקרה שלנו מקבל פולסים (מכאן השם Pulse Width Modulation) במקום לקבל כל הזמן את הזרם. יתרונות- צריכת חשמל נמוכה יותר.. שכן הזרם מגיע לפי פולסים לפי תדר מסוים. וגם, מאפשר לשלוט במאוורר לפי השיטה הזו. במקום לתת לו פחות זרם, נותנים לו זרם בקצב מסוים ששומר על מהירות הסיבוב שלו.

פורסם
  • מחבר

ברגע שיש PWM יש בקרה לפי טמפ' וזה חשוב לפי דעתי.כי ככה הלוח יודע מתי להפעיל את המאוורר במהירות גבוהה או נמוכה.יש לי שני מאווררים של AC

עם הרגלים מהגומי והם זוועתיים מבחינת השקט ומבחינת זה שהרגליים מתפוררות אחרי שנה ואפילו פחות.אז בעיני הם לא שווים כלום.

הנקסוס ניראה בעיני בחירה טובה ואולי גם ה SFLEX אני אבדוק עליהם בגוגל ואני אשווה.ואיך בעצם לוח יכול לנתב מהירות עם יש לו רק 3 פינים ולא 4

כלומר ללא PWM?.האם יש איזה מתאם מ 4 ל3 שהמאוורר יעבוד עם הדמיה שיש PWM בלוח שאין (שאלה טפשית אבל בכל זאת)

http://www.nexustek.nl/NXS-120mm-pwm-fan-ultra-quiet.htm

נישמע מצויין המאוורר ולמרות שאין לי PWM אני חושב לרכוש אותו כי ל 120 ה"רגיל" יש דחיסת אויר נמוכה יותר ורעש גבוה יותר כלומר

ל"רגיל" יש נצילות נמוכה יותר

פורסם

בקרה לפי טמפ' זו פונקציה בביוס.. Smart Fan וכדומה. לא קשור 3 או ארבעה פינים.

לי יש קירור למעבד עם מאוורר 3 פינים והוא עובד במהירות גבוהה יותר כשהטמפ' של המעבד עולה. בסה"כ צריך לאפשר שליטה בביוס על מהירות המאוורר. ניתן לקבוע אותה ידנית ע"י SpeedFan או ליצור פרופיל ע"י SF. או- לא להשתמש בשום תוכנה- הביוס עושה זאת כמו שצריך על פי רוב.

קרא שוב מה שכתבתי לגבי PWM, אין צורך בPWM בשביל לשלוט על מאווררים.

לגבי המאווררים של AC, שמעתי על עניין הגומי.. ובכל זאת אני לא המלצתי על מאוורר מדגם שכזה. אמרתי באופן כללי AC, ואם אתה רוצה משהו ספציפי אז יש את ה12025L או 12025.. מאוורר ברוחב 25מ"מ, אני לא מדבר על המאוורר שדוחף אויר בצורה חד כיוונית ועוביו 38מ"מ.

והמאוורר של Nexus הוא בהחלט מאוורר טוב מבחינת רעש:דחיפת אויר.

כמובן שמדובר ברמת התקציב שלך. יש ב40ש"ח ZM-F3 אם כי הוא דיי רועש בלי חיבור הנגד. יש ב50ש"ח את ה-SlipStream של Scythe. ב60 את הנקסוס. לאחר מכן כבר מומלץ הSFLEX. ומעבר לכך יש את המאווררים של Noctua שהם בד"כ לא משתלמים. הSFLEX יתן את אותו הדבר, חוץ מאפשרות לשליטה על המאוורר.

שוב, השאלה היא כמה חשובה לך רמת השקט מול כמות דחיפת האויר.

כי אתה יכול לשים במארז שיש בו אפשרות ל3 מאווררים (לדוגמא) שלושה מאווררי SFLEX, ולאחר מכן שלושה מאווררים פשוטים ב20ש"ח של AC. ואתה לא תראה הבדל מבחינת הטמפרטורות. אז חשוב מאוד לדעת מה המקרה הספציפי שלך. וכמובן האם אתה מתכנן אוברקלוק וחשובה לך מאוד הטמפ' בתוך המארז. כי אם אתה לא מתכנן אוברקלוק, אין שום טעם להשקיע כ"כ הרבה במאווררים.

פורסם
  • מחבר

NIKE

קודם כל תודה על התגובות המהירות :xyxthumbs:

שכחתי את הבקרה של הביוס :silly: כמה מצחיק..וזה אצלי מנוטרל..מבחינת תקציב איכות מעל הכל.אני לא מוכן להתפשר.והנקסוס הוא מבחינת יחס

עלות\תועלת מאד משתלם.ראיתי בעמוד שלו שיש לו 76 CFM ב 15 DB.שזה מדהים.עוד לא בדקתי את SFLEX אבל הוא בהחלט קנה אותי.

אני לא אוברקלוקר אבל אני רוצה פיתרון שקט למחשב שלי ואני מדבר על לפחות 3 מאווררים - מכניס בחזית מוציא מאחורה ועוד אחד לדיסקים הקשיחים

באופקי למכניס.אז חשוב השקט כי מהמערבולות אויר עצמן יהיה רעש די והותר.

פורסם

לגבי גוגל.. מה בידיוק אתה מצפה למצוא שם? את הפרטים של דחיפת אויר ורמת רעש? מה שתמצא, ולא רק לגבי הSFLEX אלא לגבי כל המאווררים- נתונים מאוד מעורפלים שהם בד"כ לא נכונים במציאות. סיבה: בגלל שלכל חברה (על אף שיש תקן מסוים) יש את שיטת המדידה שלה. לכן, תוכל להשוות בין המאווררים של Scythe בפני עצמה באתר שלהם, ותוכל להשוות את המאווררים של Nexus באתר שלהם. אבל, זה לא יהיה רלוונטי להשוות נתונים בין אתרים שונים. צוין כבר בדיון זה האתר של SPCR, שם יש פריקים לשקט וכל דציבל הוא משמעותי בשבילם. שם יש המון השוואות שמאוד מומלץ להתייחס אליהן.

אפשר להסתכל על זה בצורה דומה עם רכיבים אחרים. למשל אם תקח כרטיס מסך X במערכת מסוימת, תבצע בנצ'מארקים ותדווח עליהם. לאחר מכן תבדוק אותו עם מערכת אחרת, כמובן שהוא יציג ביצועים דומים- אבל הם לא יהיו זהים. וזה בידיוק כך בכל הנוגע למאווררים- יש מאווררים שהנתונים שלהם מאוד מרשימים אבל במציאות הם דיי מאכזבים, ובשביל זה יש השוואות ברשת. אמנם הרבה פחות מאשר השוואות של כרטיסי מסך, לצערי, אבל לפחות יש.

בכל אופן. אני חושב ששלושה מאווררים של Nexus זו תהיה בחירה מעולה.

פורסם
  • מחבר

http://tech-reviews.co.uk/reviews/nexus-real-silent-pwm-fans/

הנה אתר שמצאתי בSKYPC את הקישור שלו ואת הדילמה בסוף הביקורת Conclusion

מה שהכי חשוב לדעתי....

The Nexus Real silent PWM series of fans offer great airflow and very low noise levels throughout. I would therefore recommend them to anybody looking to quiet down their PC without sacrificing performance.

Pros

* LED spaces

* Very Quiet

* Good Airflow

* Value for money

* PWM controlled

* Easy installation

Cons

* Not silent

הם הדגישו שהוא מאד שקט אבל אינו "שקט"

quiet

silent הם מילים נירדפות לשקט באנגלית אז למה התכוון המשורר?? :screwy:

אגב ב SPCR שציינת אין מאמרים על מאווררים עכשווים.רוב הביקורות יחסית ישנות 2006 2007...

פורסם

נכון כי המאווררים המדוברים אינם חדשים...

פורסם

ה - S-FLEX במהירות 1600 יהווה לעניות דעתי פשרה הגיונית ביותר בין ביצועים מחיר ושקט.

פורסם

אני גם כן מחפש מאוורר 120mm הכי טוב שאפשר למצוא ביחס של שקט\דחיפת אוויר גדולה

הנוקטואה לא הכי טובים?

פורסם

טובים.. אבל כשיש את הSFLEX במחיר זול יותר- אין על מה לדבר.

ה-Noctua לעומת ה-S-Flex זה כמו לקנות זיכרון במהירות 1066 לעומת 800. אין הבדל בתמורה, אבל יש הבדל במחיר.

דינגו- ה-S-Flex אינם פשרה.. זהו המאוורר הטוב ביותר כיום. סוף פסוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים