עבור לתוכן

מאוררי 120 האם מיספר הלהבים חשוב ?

Featured Replies

פורסם

ובכן

ראיתי את חברת זלמן ואת חברת Scythe

ראיתי דגמים עם פחות להבים ועם יותר להבים.לי חשוב דחיסת אויר גבוהה עם כמה שפחות רעש.הווה אומר שיותר להבים דוחסים יותר אוויר ועושים פחות

רעש כי פחות אויר נדחס על ידי כל להב כי כמה שיותר להבים פחות אויר שורק.

ראיתי מאוורר כזה של סיט (אם אני מבטא נכון את השם) זלמן הוא תקני 8

בכל מיקרה אשמח לדעות בנושא.אני מדבר על לפחות 4 יחידות כאלה אפשר לשלב את שתי החברות

http://www.scythe-usa.com/product/acc/026/sy1225sl_detail.html

הנה זה עם ה 10

http://www.scythe-usa.com/product/acc/002/sflex_detail.html

הנה התקני ה"רגיל"

תודה

• תגובות 46
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אשמח גם לדעת.

(זה לגיטמי להשאיר הודעה כזו כדי שיהיה יותר קל לעקוב אחרי הת'רד כי מעכשיו הוא מופיע לי ב'תגובות חדשות להודעות שלי'?)

פורסם
  • מחבר

ברוך הבא לדיון ;)

פורסם

כל הקטע הגיאומטרי של שטח כנף - פני שטח - חתך - גובה מאורר, משפיע על יכולת דחיפת האוויר והרעש הנוצר בתהליך.

דברים נוספים שמשפיעים הינם המנוע של המאוורר, מספר הלהבים הקיימים והצורה הכללים של המאוורר.

בניגוד להבדלי הגודל - קוטר 120 מול 80 ממ, או גובה 20 מול 38 מ"מ של מאוורר, שמשפיע על ביצועי המאוורר באופן כמעט ישיר,

השפעתם של מרקם פני השטח, חתך כנף ומספר הלהבים של כנפי המאוורר לא ניתן לראות באופן ישיר ללא בדיקה מעמיקה.

קשה לדעת כמה כיסוי אווירודינמי כלשהו יעיל יותר מכיסוי אחר וכנ"ל לגבי פני הכנף.. זה דורש אנליזה או לפחות בדיקה השוואתית.

נסיון להבין מה נותן כל מאפיין כזה, לא כל כך יעזור לך כי אתה לא יכול לבחור צורת כנף ומספר להבים ולהרכיב אותם על מנוע שאתה בוחר.

את העבודה הזאת עושים בחברות בניסיון ליצור את המוצר המתאים לפלח השוק אליו מיועד המאוורר.

כלומר, מאווררים שנועדו להיות שקטים - יהיו בעיקר שקטים וידחפו כמות אוויר לא גדולה מדי

מאוורים שנועדו ליצור "סופות טורנדו" מצד שני, ישמעו כמו שואב אבק ממוצע..

את ה-tradeoff אתה אמור לבצע לבד, ולהחליט על איזה עוצמת רעש אתה מוכן להתפשר

או איזה ביצועי מאוורר אתה רוצה לראות וששקט בכלל לא מדבר אליך.

משהו שאולי הרבה אנשים לא מודעים אליו במאווררים הינו - ללץ האוויר החלקי אותו יוצר המאוורר.

דבר זה משפיע ישירות על גוף הקירור אליו מיושם המאוורר. לא כל מאוורר שדוחף 35CFM יעשה את זה ביעילות זהה לאותו קירור.

זה נושא שנוטים פחות להתייחס אליו כי הוא תלוי גם בגוף הקירור ולא רק במאוורר ולכן קשה יותר לבדוק אותו, אבל אפשר

למצוא ברשת כמה ביקורות שכן מתייחסות לנקודה הזאת.

לסיכום.. תשב ותקרא קצת, ואחרי זה תחליט מה מתאים לך ולמה אתה מכוון בדרישות הכלליות שלך,

ומשם תחפש מאוורר שיענה עליהם בלי לבדוק אם יש לו 3 או 8 להבים ובאיזה זווית הטייה הם בנויים.

בכל מקרה היה כמה דוגמאות לגיאומטריה שונה של מאוורים רק בשביל המחשה..

אין פה ערך מוחלט של מה יותר טוב.. יש סכום סופי שמשווים אחד לשני

דוגמה לפני שטח בצורת "כדור גולף":

za-golffan-black-120.jpg

צורת סיומת הכנף היחודית של מאוור ה-P12 של חברת noctua:

noctua_nf_p12_1.jpgnoctua_nf_p12_3.jpg

דוגמה למאוורר עם 3 להבים - street fighter של טרמלטייק:

189083_1.jpg

מאוורר בגובה 38 מ"מ (נחשב גבוה) של AC:

fan-428_2.jpg

מאוורר מדמה "טורבינה" (כיסוי מעל המנוע לצורך יצירת מבנה אוירודינמי)

AEROCOOL-Turbine-2000.jpg

מאוורר בעל כניסת חריצי אוויר בצידי הכנפיים (silent can של טרמלטייק)

T925-2264-main.jpg[br]פורסם בתאריך: 31.10.2008 בשעה 17:18:01

הנה קצת המלצות לפי דרישות שוק עיקריות..

ההמלצות מתייחסות למאווררי 120 מ"מ, אבל ניתן למצוא לרובם גם גרסאות 80 ו-90 מ"מ בשוק

המאווררים השקטים

קירור פסיבי ללא רוח בכלל הוא אופציה דיי קיצונית. במקום זה אפשר לקחת מאוורר שלא ישמע בכלל - גג 20 דציבלים, במיוחד כשאין עומס רציני.

מומלץ לשקול מאווררי PWM - שתלויים בכמות החום ולפי זה מווסתים את מהירותם

מאוררי ה-120 של נקסוס נחשבים למאווררי הבדיקות של SPCR (אתר החומרה המוביל ברשת למחשבים שקטים)

PWM SERIES REAL SILENT CASE FAN הוא גרסת ה-PWM של המאורר המשמש אותם ועולה רק 63 שח

סדרת ה-NF-S12 של נוקטואה במהירות 800 ו-1200RPM מגיע עם מווסתים לצורך השקטת המאוורר לפי הצורך, אפשר למצוא אותם ב-65שח בפוקס

גרסאות ה-500 ו-800RPM של ה-"Slip Stream" של Scythe דוחפים כמות אוויר גדולה יחסית לרעש שהם עושים.

ה-"KAMA PWM" של Scythe הם מאוורים שטים יחסית בעלי ביצועים שלא נופלים בצורך רציני גם ממאוורים חזקים יותר, יתרון ה-PWN שבזמן מנוחה לא שומעים אותם

המאווררים היעילים

המאוורים בקבוצה הזאת לא יקדחו חור בראש, אבל הם יעשו למחשב שלכם נעים גם בימים הכי חמים באוגוסט..

גרסאות ה-1200 וה-1600RPM של ה-Slip Stream שווים מאוד את המחיר שלהם, שוב יחס מהירות-רעש שנחשב לאחד הטובים בשוק

NF-P12-1300 של נוקטואה - עם שינון כנף מיוחד, פה יחס הרעש-ביצועים משחק תפקיד לצד אורך חיים ארוך מאוד. אפשר למצוא אותם ב-85 שח בפוקס

סדרת ה-S-FLEX ידועה באורך חיים ארוך במיוחד (נתון של 150 אלף שעות עבודת מאוורר), אבל ביצועים קצת פחות טובים מסדרת ה-Slip Stream

Nanoxia FX12 הוא מאוורר PWN שמציג ביצועים מצויינים לצד 10 שנים אחריות (!), וכל זה במחיר נמוך של 65 שח

SilverStone SST-FM123 מכיל בקר אפשרות שליטה במהירות המאוורר, ובעל לחץ סטטי גבוה יחסית.

לחץ סטטי גבוה תורם במידה רבה לביצועי גופי קירור עם סנפירים (fins) צפופים כמו ה-TR U12. עולה 90 שח בנועה

Arctic Fan 12 PWM, שוב מאוורי PWM שקטים יחסית.. במחיר זול יחסית של 40 שח המאוורר נותן סביב 55CFM בפחות מ-25db במצב עבודה מקסימלי

המאווררים הביצועיסטים

בקטגוריה הזו רעש לא משחק תפקיד.. רק כמות אוויר שזז, והרבה..

גרסת ה-1900 של ה-Slip Stream היא רף כניסה לא רע לתחום הזה עם 110CFM, למי שגם 40 דציבלים לפחות לא מזיזים

סדרת ה-ULTRA KAZE של Scythe הם האחים הגדולים תרתי משמע, שבאים בגובה 38 מ"מ. גרסת ה-3000 דוחפת 133CFM במחיר בדיחה של 55 שח

וכמובן גולת הכותרת של המאווררים הפסיכיים: החברה של Delta שיעשו בכל מחשב סופת טורנדו קטנה בסביבות מחיר של 100-150 שקל

אל תאשימו רק אותי כשהשכנים שלכם יעמדו לכם בכניסה לבית עם shot-gun

פורסם
  • מחבר

עד כמה רועשים המאווררים של דלתא??

אני זוכר אותם מחבר שלי שסיפר עליהם שהם דוחסים אויר ברמה מטורפת אבל מרעישים מאד..

פורסם

65 דציבלים.. שזה דיי רועש (ברמה של רדיו רועש או טלפון מצלצל אבל קבוע)

בקיצור תפעיל שואב אבק תכסה אותו בסמיכת פוך וזה בערך הרעש

HSE%20noise%20level.jpg

פורסם

לפי דעתי לא כדאי לקחת את הרעש שהמאורר עושה בחשבון כולכך

כי אם מפחיתים רעש מפחיתים לרוב ביצועים

לכן , כדאי ולמי שמתאפשר גם לקנות ]פאן באס אם יש מעל 4 מאוררים במארז

הדבר נותן ביצועים שצריך ושקט שצריך.

דבר חשוב טוב וקל מאוד שימושי וכדאי

פורסם

65 דציבלים.. שזה דיי רועש (ברמה של רדיו רועש או טלפון מצלצל אבל קבוע)

בקיצור תפעיל שואב אבק תכסה אותו בסמיכת פוך וזה בערך הרעש

HSE%20noise%20level.jpg

שמיכת הפוך בתיאור שלך תלוייה באיכות המארז. וכן, שואב אבק זה באמת התיאור הנכון.

אפשר להגיד שאת הרעש של הדלתא אפשר לשמוע מחוץ לחדר גם כשהדלת סגורה.

וגם אפשר להחתך מהלהבים. (בקיצור לא מומלץ כל עוד זה מיועד לתחרות או לעינוי שבויים)

אני נכנסתי לSPCR וראיתי שהNF-S12 מומלץ שם (לא פחות מהנקסוס שהיה החביב עליהם עד אז)

ובפוקס PC הS12 עולה 80 ש"ח

פורסם

חחחח.. הקטע עם הסמיכה לא היה כדי להשוות לבידוד של מארז..

שואב פועל ב-70 דציבלים שזה חזק יחסית למאווררר אז הסמיכה תבודד קצת ותאפשר להבין מה זה רעש של מאוורר..

וכן, הוא לא רק ישמע אותו מחוץ לחדר, שם השכנים יהיו חלק בסיפור הזה

לגבי SPCR.. לא אמרתי שאין להם מאווררים מומלצים אחרים פרט לנקסוס.

אמרתי שמאוורר הרפרנס שלהם הוא הנקסוס הפשוט - לא ה-PWM, ושנתוני היצרן מדוייקים (בניגוד ל-TT לדוגמה)

אז אם כתוב 15db אפשר לסמוך על זה.

היתרון של הנקסוס (חוץ מזה שהוא מבית שאפשר לסמוך עליו) זה ה-PWM שאין לנוקטואה.

מה שזה נותן לך זה, שכשאתה לא עובד על המחשב ואין כמעט מאמץ, המאוורר יוריד את המהירות שלו ויתאים את עצמו לפליטת החום

ה-S12 עובדים קבוע באותה מהירות (גם עם המשתיקים - שמורידים ביצועים), ואם אין לך בקר שינוי מהירויות אתה תקוע.

אישית אני אוהב יותר את ה-P12 של נוקטואה (כמו ה-S12 אבל רועש טיפה יותר ועם לחץ סטטי טוב יותר)

אבל אם הייתי חושב רק על שקט, הנקסוס היה הבחירה הראשונה

פורסם
  • מחבר

טוב אז אני אסכם

מאוורר טוב צריך שיהיה לו בקר PWM מובנה (אני לא בטוח שיש לי את זה בלוח אם שלי - לי יש חיבורים עם 3 פינים לא 4 !!)

אני צריך לפחות 4 מאווררים לפי מה שאני מתכנן.כרגע נקסוס נוקטואה נישמעים הכי טובה אבל לא ראיתי את הנקסוס באף חנות.

את ה AC אני מכיר כבר והם לא הכי שקטים.

פורסם

אתה רוצה שקט או ביצועים?

ואת הנקסוס אתה יכול למצוא בסקאיי פי סי

פורסם
  • מחבר

תיראה אני לא עוסק ב OC אבל יש לי 2 רפטורים במחשב

ומעבד דואלי ואני מתכנן להוסיף עוד 2 640 אז חשוב לי ביצועים אבל מוכן להתפשר כי שקט חשוב לי יותר

אתה מדבר על המאוורר הזה ??

http://www.skypc.co.il/pl_product~D12SL-12-BW~18~0.htm

כי הוא לא יקר כל כך בהשוואה לנוקטואה

פורסם
  • מחבר

יש אותו גם בגוונים של שחור?? הלבן לא כל כך יפה..

ה PWM מאיזה לוחות (מעבדים סוקט..) הוא תקף ? אני מדבר על 939

לי יש A8N פרמיום ואני חושב שהוא לא תומך כי החיבורים שם זה עם 3 ולא 4.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים