עבור לתוכן

חוו"ד על ה-G1 ומערכת מיקרו 4/3

Featured Replies

פורסם

ערב טוב..

אני מחפש השוואה נורמאלית או לפחות כתבה רצינית על ה-G1 של פנסוניק ואני יותר מאשמח אם למשהו יש לינק למשהו דומה..

דבר שני, יש איזשהו ניחוש לגבי האיכות של המצלמה? הביצועים שלה? - במיוחד מול ה-K200

ודבר אחרון, בקשר לסוג העדשות מיקרו 4 שלישים.. אילו עדשות קיימות נכון להיום?

יש הסיכוי למצוא עדשה רחבה, מהסוג הזה או שזה יקרה בעתיד הרחוק?

פורסם

אני מחפש השוואה נורמאלית או לפחות כתבה רצינית על ה-G1 של פנסוניק ואני יותר מאשמח אם למשהו יש לינק למשהו דומה..

בכל האתרים הגדולים הופיעו ביקורות מקדימות על ה-G1, אבל ללא התייחסות לנושא איכות התמונה. ברגע שהם ייקבלו מצלמות מפס הייצור הסופי הם ישלימו את החלק הזה של הביקורת. אני מניח שזה ייקח פחות מחודש, כי המצלמה כבר הגיעה לשוק.

דבר שני, יש איזשהו ניחוש לגבי האיכות של המצלמה? הביצועים שלה? - במיוחד מול ה-K200

אני מהמר שהפוקוס העוקב שלה יהיה איטי באופן משמעותי, ושהאיכות ב-ISO גבוה תהיה מעט פחות טובה (פחות מסטופ הבדל). מצד שני הפוקוס העוקב יהיה חכם יותר (זיהוי פנים, נעילה על נושא בתנועה), רעש התריס יהיה פחות מורגש מהרעש של המראה והתריס בפנטקס, והמצלמה תהיה קלה וקטנה באופן משמעותי. נצטרך לחכות לביקורות כדי לקבל מושג מידע וודאי יותר.

ודבר אחרון, בקשר לסוג העדשות מיקרו 4 שלישים.. אילו עדשות קיימות נכון להיום?

יש הסיכוי למצוא עדשה רחבה, מהסוג הזה או שזה יקרה בעתיד הרחוק?

בינתיים יצאו לשוק שתי עדשות - אחת שמקבילה ל-28-90, ועוד אחת שמקבילה ל-90-400. פנסוניק הבטיחו שב-2009 הם יוציאו 3 עדשות נוספות - כולל עדשה אולטרה-רחבה שמקבילה ל-14-28.

פורסם
  • מחבר

אורן תודה על המידע..

לגבי ה-previews שיש ברשת, קראתי אותם אבל אין בהם משהו מוחשי רק מידע כללי על הטכנולוגיה וקצת מסביב.

הבעיה שלי, שהלכתי לראות את ה-K200 לפני קנייה והיא הרגישה לי גדולה מאוד

ברמה שנראה לי תפריע בטיול בחול (אני מחפש מצלמה לטיול במכרז אמריקה)

יש מצלמות חוץ מה-G1 שהם גם קטנות יחסית וגם מומלצות?

נ.ב. אם אפשר אז לא אולימפוס, נראה לי חבל להפסיד מפתח בגלל קרופ פאקטור 2..

פורסם

הבעיה שלי, שהלכתי לראות את ה-K200 לפני קנייה והיא הרגישה לי גדולה מאוד

ברמה שנראה לי תפריע בטיול בחול (אני מחפש מצלמה לטיול במכרז אמריקה)

אם אתה חושש שהיא תפריע כי תצטרך נרתיק נפרד, אז אני בהחלט מסוגל להבין ולהזדהות איתך. אבל בשביל לפתור את זה תצטרך מצלמת כיס. אף מצלמת DSLR לא תשנה המצב באופן משמעותי - עדיין תצטרך נרתיק נפרד. חסכון של 130 גרם פחות או יותר (במצלמות אחרות) אינו משמעותי בעיני.

יש מצלמות חוץ מה-G1 שהם גם קטנות יחסית וגם מומלצות?

עם חיישן של DSLR? לא ממש. יש את הסיגמה DP1, אבל היא מצלמה גרועה בכל פרמטר, כולל לטעמי בפרמטר היחידי שבו יש מי שמתלהב ממנה - איכות תמונה.

נ.ב. אם אפשר אז לא אולימפוס, נראה לי חבל להפסיד מפתח בגלל קרופ פאקטור 2..

להפסיד מה בדיוק? כל העדשות עבור אולימפוס תוכננו עבור החיישן הזה (FourThirds), ולכן אין שם קרופ שבו עדשה הופכת לפחות רחבה ממה שהייתה בפורמט שעבורו תוכננה. מה שכן יש זה חיישן מעט יותר קטן, דבר שמתבטא בעומק שדה יותר גדול (לא בהכרח חסרון) וב-ISO גבוה שיותר רועש ב-2/3 סטופ ממצלמות עם חיישן APS (כלומר ISO 1600 ב-APS דומה ל-ISO 1000 בחיישנים של אולימפוס). כמו כן העיניות קטנות יותר, אבל לא בגלל גודל החיישן, אלא בגלל שאולימפוס השקיעו פחות בנושא הזה. ב-E3 היקרה יש עינית לתפארת. בסה"כ, אף אחד מהדברים האלה לא קריטי לדעתי לצילום בטיול.

פורסם
  • מחבר

להפסיד מה בדיוק? כל העדשות עבור אולימפוס תוכננו עבור החיישן הזה (FourThirds), ולכן אין שם קרופ שבו עדשה הופכת לפחות רחבה ממה שהייתה בפורמט שעבורו תוכננה.

אולי היה שווה לכתוב את זה בצורה המפורשת..

סיגמה 10-20 בכל מצלמה אחרת תתן אורך מוקד של 15 מ"מ לאומת 20 מ"מ באולימפוס. משהו שנתפס אצלי כהפסד רוחב בעדשה רחבה.

איזה מצלמה אידאלית אם ככה אפשר למצוא לטיול ארוך?

שווה להתפשר ולסחוב את הקילו הזה קבוע אבל לקבל תמונות מעולות, או שזה בזבוז ומצלמת DSLR טובה ששוקלת חצי מזה תתן ביצועים לא פחות טובים..

פורסם

אולי היה שווה לכתוב את זה בצורה המפורשת..

סיגמה 10-20 בכל מצלמה אחרת תתן אורך מוקד של 15 מ"מ לאומת 20 מ"מ באולימפוס. משהו שנתפס אצלי כהפסד רוחב בעדשה רחבה.

אוקי. משהו כאן עדיין לא ברור לי, אתה רגיש להבדלים של עשרות גרמים ומתכוון לקנות עדשה אולטרה-רחבה (שאני מניח שתבוא בנוסף לעדשת קיט ואולי גם לעדשת טלה)?

בכל מקרה, אין קשר בין גודל החיישן לבין קיום או אי קיום עדשות אולטרה-רחבות. יש לאולימפוס עדשה רחבה יותר מהסיגמה 10-20 (ה-7-14/4.0), הבעיה היחידה איתה היא שמדובר בעדשה מאוד יקרה. יש להם גם עדשות אולטרה-רחבות תקציביות יותר - 11-22 (שמקבילה ל-22-44), ו-9-18 (שמקבילה ל-18-36). שתיהן זולות משמעותית, אבל לא רחבות כמו הסיגמה. מצד שני, יש הרבה פחות סיכוי לבעיות עותקים או לבעיות תאימות עתידיות איתן, ובמקרה של ה-11-22 מקבלים גם איטומי אבק ולחות (כמו ב-7-14). חבל רק שאין לאולימפוס גוף אטום בתקציב ובמשקל הגיוניים.

איזה מצלמה אידאלית אם ככה אפשר למצוא לטיול ארוך?

מה התקציב שלך למצלמה ולעדשות?

שווה להתפשר ולסחוב את הקילו הזה קבוע אבל לקבל תמונות מעולות, או שזה בזבוז ומצלמת DSLR טובה ששוקלת חצי מזה תתן ביצועים לא פחות טובים..

איזו DSLR שוקלת "חצי" מה-K200D? להוציא את המצלמות של אולימפוס, ההבדלים (כולל עדשה מקבילה) הם של מאה ומשהו גרם.

פורסם
  • מחבר

תקציב? היה ונשאר בסביבות 3200 שקל לגוף ועדשת קיט, עדשת 10-20 רחבה תרכש בחול (עדשת טלה לא נחוצה כרגע)

ולגבי משקלים:

Pentax K200D ללא עדשה, וללא סוללות שוקלת 690 גרם

Olympus SP-570UZ ללא סוללות שוקלת 405 גרם.

Panasonic Lumix DMC-FZ28 עם סוללת ליתיום שוקלת 420 גרם.

תוסיף עדשה לפנטקס וזה הפרש של פי 2 במשקל

פורסם

תקציב? היה ונשאר בסביבות 3200 שקל לגוף ועדשת קיט, עדשת 10-20 רחבה תרכש בחול (עדשת טלה לא נחוצה כרגע)

כלומר בסה"כ כ-5200 ש"ח.

קח בחשבון שבטיול לא תמיד נוח להסתובב עם מספר עדשות, ועוד פחות נוח להחליף אותן. במקומך הייתי שוקל ללכת על עדשה אחת שמתחילה מזווית רחבה יחסית שמקבילה ל-24 מ"מ. זה לא ממש בר השוואה ל-15 מ"מ, אבל זה מספיק למגוון צילומי נוף, ובמקרים שלא אפשר לצלם פנורמות (אם כי לא תמיד).

עדשות ששווה לך לבדוק: סוני 16-105 (מקבילה ל-24-167), ניקון 16-85 (מקבילה ל-24-127) ואולימפוס 12-60 (מקבילה ל-24-120). המחיר שלהן הוא $580, ‏$550 ו-$755 בהתאמה. מה שמשאיר לך מספיק תקציב לגוף בסיסי כגון סוני A350, ניקון D60 או אולימפוס E520. מבין שלושת הקיטים האלה הייתי הולך על האולימפוס. העדשה נפלאה (איכות פנטסטית לאורך כל הטווח, צמצם 2.8-4.0, מקרו רציני, איטומי אבק ולחות, מנוע פוקוס שקט ומהיר ועוד), והמצלמה ללא יותר מדי פשרות, לפחות בהשוואה לשתיים האחרות.

ולגבי משקלים:

Pentax K200D ללא עדשה, וללא סוללות שוקלת 690 גרם

Olympus SP-570UZ ללא סוללות שוקלת 405 גרם.

Panasonic Lumix DMC-FZ28 עם סוללת ליתיום שוקלת 420 גרם.

תוסיף עדשה לפנטקס וזה הפרש של פי 2 במשקל

עוד כמה משקלים:

פנטקס K200D + סוללות + 18-55 - 915 גרם

פנטקס K200D + סוללות + 18-55 + 10-20 - 1385 גרם

ניקון D60 + סוללה + 18-55 מיוצבת + 10-20 - 1257 גרם

אולימפוס E520 + סוללה + 12-60/2.8-4.0 - 1065 גרם

סוני A350 + סוללה + 16-105 - 1145 גרם

ניקון D60 + סוללה + 16-85 - 1007 גרם

ריקו GX200 (עם עדשה 24-72) + סוללה - 260 גרם (ויש גם עדשת מתאם ל-19 מ"מ ששוקלת עוד כמה עשרות גרמים)

תצטרך להחליט על מה אתה מוכן להתפשר - משקל, ניידות, טווח עדשה, מחיר, איכות תמונה וכו'...

פורסם
  • מחבר

האמת שאין לי כזה הרבה על מה להסתמך..

נניח בהשוואה לפוג'י 6500 (הישנה והטובה) איזו מצלמה שהיא לא SLR תתן תוצאה איכותית לא פחות?

פורסם

נניח בהשוואה לפוג'י 6500 (הישנה והטובה) איזו מצלמה שהיא לא SLR תתן תוצאה איכותית לא פחות?

דמויית-SLR עם איכות שאינה נופלת מה-S6500? אין כזו. ל-S9600 יש ISO גבוה פחות טוב מה-S6500, וגם ה-ISO הנמוך שלה לא ממש עדיף על פניה. ה-S100fs סובלת מ-CA חזק. דמויות-SLR של חברות אחרות משתמשים בחיישנים קטנים יותר והתוצאות בהתאם.

פורסם
  • מחבר

S100FS שוקלת ועולה כמו SLR מקורית.. אז אני לא מוצא סיבה לקחת אותה.

איך איכות התמונה של הריקו שהבאת?

פורסם

ה-GX200? מעולה ב-ISO נמוך (במיוחד ב-RAW), שמישה ב-ISO 400, גרועה בכל מה שמעבר לו. לפנסוניק LX3 יש איכות תמונה יותר טובה ב-ISO גבוה (וקובצי JPEG עדיפים ללא ספק), אבל יש לה הרבה חסרונות אחרים בהשוואה לריקו. אם סוג המצלמות הזה מעניין אותך אני יכול לפרט יותר.

פורסם
  • מחבר

אני בהתלבטות קשה מה לעשות :s05:

רוצה מצלמה הכי טובה שיש לתקציב, עם עדשה רחבה ושתהיה "קטנה" (הכל יחסי בחיים)

לא נראה לי קריטי מדי חיישנים מוצלבים (תקן אותי אם אני טועה ממש כי אני לא יודע מה זה מוסיף)

לגבי מייצב, אם זה גם לא קריטי אפשר גם לוותר..

סה"ך זו מצלמת SLR ראשונה.. והסיבה היחידה היא תמונות הכי טובות בטיול

פורסם

שתי התכונות מועילות מאוד, אבל אין ספק שבמרבית המקרים אפשר לקבל צילומים מעולים גם בלעדיהן. באופן אישי לא הייתי מוותר עליהן, כי "מרבית המקרים" לא מכסה את מספיק מקרים מבחינתי, לפחות לא כשמדובר על קניה באלפי שקלים.

מה דעתך על האופציה של DSLR עם עדשת זום שמתחילה באורך מוקד שמקביל ל-24 מ"מ?

פורסם
  • מחבר

אתה מדבר על ה-SP570 לא?

היא חלשה באיזו גבוה ממש שהבנתי.. איך איכות התמונה שלה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים