עבור לתוכן

שאלות בנושא הטענת מיני נייד

Featured Replies

פורסם

לראשונה בחיי יש לי נייד כך שאין לי יותר מדי מושג ורציתי לשאול

1. אם אני עובדת על הנייד שהוא מחובר לחשמל (בהטענה) והסוללה סיימה להיטען אני יכולה לנתק את המחשב מהחשמל שהוא דלוק?

2. מה עדיף להוציא קודם את הכבל מהחשמל או מהנייד?

3. מה קורה אם הנייד במצב שינה כל הלילה ונגמרת לו הסוללה? יקרה לו משהו? או נגיד אם שכחתי אותו דולק והסוללה נגמרה?

תודה רבה לכל עזרה :s05:

פורסם

לראשונה בחיי יש לי נייד כך שאין לי יותר מדי מושג ורציתי לשאול

1. אם אני עובדת על הנייד שהוא מחובר לחשמל (בהטענה) והסוללה סיימה להיטען אני יכולה לנתק את המחשב מהחשמל שהוא דלוק?

2. מה עדיף להוציא קודם את הכבל מהחשמל או מהנייד?

3. מה קורה אם הנייד במצב שינה כל הלילה ונגמרת לו הסוללה? יקרה לו משהו? או נגיד אם שכחתי אותו דולק והסוללה נגמרה?

תודה רבה לכל עזרה :s05:

1. מומלץ שהסלולה מגיעה להטענה מלאה (באיזור ה96%+ אתה יכול להחשיב את זה כמלאה) לנתק את המחשב מחיבור ישיר לחשמל (מכל מיני סיבות, אך בעיקר בשל הבלאי כתוצאה מ"בזבוז" מחזורי הטענה ומהתחממות של הסוללה).

2. בעקרון אין הבדל, אבל תמיד יותר נוח לנתק קודם את הכבל הקטנצ'יק שמתחבר למחשב מאשר הכבל הגדול שמחובר לחשמל (גם מסיבות בטיחות).

3. רק אם הסוללה תהייה ממש לא טעונה אז זה יכול לקרות. מצב שינה כמעט אינו צורך חשמל. ליתר דיוק -במצב שינה, מסופק זרם קבוע לזיכרון ואוליי לעוד כמה מעגלים שאני לא מודע אליהם.

3.1 לא יקרה לו כלום, אוליי רק מידע בתוכניות שפועלות ברקע של מערכת ההפעלה שלא כיבת אותן המידע יאבד, שום נזק פיזי.

3.2 יש הגדרות בצריכת חשמל של המחשב שהסוללה מגיעה לאחוז מסויים (נגיד 30) המחשב מבצע X פעולה (אזהרה למשל) ואם הוא מגיע ל15% אז המחשב מבצע כיבוי.

* יש לו הגנות כדיי שהסוללה לא תגיע למצב מאוד נמוך (15 ומטה) שהיא תפגע במצב כזה שלא תוכל להטען שוב או "תאבדנה" מהיכולת שלה.

פורסם

תערכי בבקשה את הכותרת כדי שתהיה יותר אינפורמטיבית.

אין סיבה לעבוד על סוללה, כשאפשר לעבוד על חשמל. ככל שמשתמשים בסוללה יותר, חייה מתקצרים.

עובדים על סוללה כשאין חשמל בסביבה או כשזה לא נוח (בחוץ, בבית קפה, ברכבת, במטוס) או סתם לא מתחשק להיסחב עם כבל.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לשניכם :yelclap:

שאלה אחרונה,

אפשר להטעין מחשב גם שהוא במצב שינה או כבוי נכון?

שוב, תודה.

פורסם

כן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים