עבור לתוכן

אני רוצה לדעת איזה אל-פסק אני צריך עבור המפרט שלי

Featured Replies

פורסם

חשבתי לקנות אל-פסק של Advice לאחר שהאל-פסק Gamatronic הקודם שלי נשרף (נגמרה האחריות), ואני רוצה לדעת איזה אל-פסק אני צריך עבור המפרט המשודרג שלי.

מחשב 1: מעבד AMD שצורך 65 וואט + 4 דיסקים קשיחים + דיסק קשיח ראפטור + צורב DVD + כרטיס מסך 8800GT OC + שני כרטיסי PCI + שני מאווררי לדים 120mm + מאוורר לדים 92mm של זלמן למעבד + לדים לתאורה.

מחשב 2: מעבד AMD שצורך 65 וואט + 5 דיסקים קשיחים + צורב DVD + כרטיס מסך מובנה + שני כרטיסי PCI + שלושה מאווררי לדים 80mm + מאוורר סטוק למעבד.

מחשב 3: מעבד AMD שצורך 45 וואט + 3 דיסקים קשיחים + צורב DVD + שני כרטיסי PCI + מאוורר blower בחריץ PCI + מאוורר סטוק למעבד.

מחשב 4: מחשב נייד עם מעבד C2D ומסך 15.4 אינץ'.

מסך LCD בגודל 22 אינץ' + מסך LCD בגודל 19 אינץ'.

4 דיסקים קשיחים חיצוניים.

רמקולים של Altec Lansing ATP3 2.1 + רמקולים של Altec Lansing FX6021 2.1.

מדפסת משולבת + מדפסת לייזר שלא פועלת כל הזמן (רק כשאני מדפיס).

ממיר כבלים + מודם אינטרנט + מודם טלפון + ראוטר + טלפון אלחוטי.

תודה מראש! :xyxthumbs:

פורסם

יש כמה סוגים.

לדעתי אתה צריך בין 750 ל-1000 VA יספיק לך דיי והותר.

אני אישית הייתי הולך על הסדרה הזו שהיא זולה וטובה.

http://www.advice.co.il/r_productDetails.aspx?PID=628

פורסם
  • מחבר

אתה בטוח ש1000VA יספיק לי? אתה יכול, בבקשה, להציג לי את החישוב של כמה וואט המערכת שלי צורכת?

התקשרתי לAdvice, ובתמיכה הטכנית אמרו לי (אחרי שפירטתי את כל הרכיבים במערכת שלי) שעבור שלושת המחשבים עם כל הציוד ההיקפי אני צריך אל-פסק של 3000VA. זה נראה לי ממש מוגזם ולא הגיוני שהמחשבים שלי צורכים ביחד חשמל כמו מזגן חזק, מכיוון שהם פועלים 24/7, ואם הם היו צורכים כ"כ הרבה חשמל אז הייתי מקבל חשבון חשמל אסטרונומי. הסברתי לו שיש לי מעבדים חסכוניים בחשמל, ולא פנטיום 4, ובשני מחשבים יש לי בכלל כרטיס מסך מובנה. לשאלתו, אמרתי לו שיש לי במחשב ספק כוח של 500 וואט, אז הוא אמר לי שאם הספק כוח הוא 500 וואט אז אני בטח משתמש ב300 וואט (מה הקשר?). בכל אופן, בסוף הוא אמר לי שבחישוב הכי מינימלי אני כנראה משתמש ב900 וואט (כולל הציוד ההיקפי), שזה גם נראה לי ממש הרבה יותר ממה שאני צורך באמת.

בכל אופן, חשבתי לקנות את האל-פסק הזה (התקציב שלי הוא 1,000 ש"ח וקצת). לגבי הVA, אני לא ממש סגור על זה, אבל לפי מה שהבנתי מהנציג הטכני, אני צריך לקחת קצת יותר ממה שאני צורך באמת כדי שהאל-פסק לא יעבוד כל הזמן במקסימום יכולת שלו כדי שהוא יחזיק מעמד הרבה זמן. כמו-כן, אאל"ט אז ככל שהVA יותר גבוה, הסוללה של האל-פסק תספק חשמל ליותר זמן (אני מעדיף יותר מרבע שעה).

דרך אגב, שכחתי לציין שכל הספקי-כוח שלי הם מסוג Active PFC, ולכן (לפי הנציג הטכני) אני צריך אל-פסק שמוציא גל סינוס.

פורסם

אם אתה רוצה להיות בטוח שה UPS יחזיק, אתה צריך לעשות סכום של כל ה W של ספקי הכח.

את המס' שיצא תכפיל ב 1.7 ומה שיוצא זה ה VA של ה UPS שתצטרך על מנת לספק להם חשמל למס' דקות, כדי לבצע כיבוי מסודר.

אם אתה רוצה גם להמשיך לעבוד לאורך זמן, עליך לקנות UPS חזק יותר ...

למיטב הבנתי, גל סינוס מוציאים כל מכשירי האל פסק, אך לא כולם עובדים תקין מול מחשב בעל ACTIVE PFC .

זה נושא שגם אני מנסה לברר פה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=371591.0

פורסם
  • מחבר

אני יודע את זה, אבל אני צריך עזרה עם החישוב. אמרו לי גם שאם אני רוצה לדעת במדוייק כמה חשמל המחשב צורך, אז אני יכול להשתמש במולטימטר (או משהו כזה), אבל אין לי מכשיר כזה ואני לא יודע איך להשתמש בו.

פורסם

אוי אוי סליחה...לא שמתי לב, אני מתנצל על התשובה החפוזה ועל חוסר תשומת הלב. :kopfpatsch:

אני נוטה להסכים עם התמיכה הטכנית באדוויס.

אם אכן מדובר באל פסק גל סינוס טהור אזי העניין מתייקר קמעה.

http://www.advice.co.il/r_productDetails.aspx?PID=578

2KVA לכל העסק. לא הייתי לוקח פחות מזה.

וצר לי אבל אני לכ יכול להמליץ לך על משהו בתחום התקציב אותו נתת.

פורסם
  • מחבר

הוא באמת המליץ לי על האל-פסק 2000VA מסדרת SMART שעולה 2,500 ש"ח (הרבה מעבר לתקציב שלי), או לכל הפחות על אל-פסק 1500VA מסדרת Line Interactive שעולה 1,200 ש"ח (נכנס בתקציב שלי) וגם מספק גל סינוס, אבל לא גל סינוס טהור כמו הSMART.

נ.ב.

שכחתי לציין שיש לי גם מחשב נייד שאני רוצה לחבר לאל-פסק כשאני נמצא בבית, לצורך הגנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים