עבור לתוכן

כרטיס גרפי חיצוני למשחקים? שמות, מחירים, והאם זה בכלל שווה קניה?

Featured Replies

פורסם

לפני כחודשיים קניתי מחשב נייד לא רע, מעבד Core2Duo 1.73 2 עם 2GB RAM ואפשרות עד ל4, 250GB דיסק קשיח. אבל הוא עם כרטיס גרפי On-Board...

סך הכל ברמה העקרונית אין דבר שמונע ממנו להריץ משחקים טובים כמו PORTAL, CNC3 וכדומה, והם אפילו רצים, רק שמקרטעים בגלל הכרטיס הגרפי המשובח של Intel.

אז חשבתי, מה אם אני אקנה כרטיס גרפי חיצוני? אפילו אם אני אקנה אחד בינוני אני יכול להגיע למצב שאני מריץ אפילו משחקים חדשים ומפוצצים על המחשב(בערך כמו שאני מריץ פורטל עכשיו, אבל עדיין).

אבל הבעיה היא שאני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל, חיפוש קצר באינטרנט לא העלה פרי, כי אני אפילו לא יודע איזה חברות עושות דברים כאלו.

יש מישהו שיכול לתת לי קצת יותר מידע על העניין? זה בכלל ראלי(וגם אם לא, אני עדיין אשמח לשמות של כרטיסים וחברות)

תודה מראש ^_^

פורסם

צר לי לאכזב אותך, אבל אין כזה דבר.

פורסם

בספק אם כדאי. לא ראיתי נמכר

משמע, זה לא קיים.

פורסם

כרגע זה שוק שממש בחיתוליו. המחירים גבוהים למדי וחלק גדול מהמוצרים עדיין נמצאים בשלבי פיתוח או בטא שונים. קיימות בעיות של התאמה ל-Vista שעשויות להגביל בעלי כרטיסים משולבים של Intel (חלק נכבד מקהל היעד של מכשירים כאלו) והבעיה העיקרית היא שרובם משתמשים ב-Interface של ExpressCard שמגביל בצורה משמעותית את רוחב הפס בהשוואה לכרטיס מסך שמורכב בתוך המחשב ויפגע בביצועים ללא ספק. בנוסף, ישנן בעיות של תאימות עקב חוסר תמיכה בביוס של לפטופים שונים, הנושא הזה עשוי להיות מטופל בעתיד כאשר השוק יהפוך יותר רלוונטי.

כמו ש-Qttp אמר, הדברים הללו קשים להשגה ורוב המוצרים נמצאים כל הזמן בסטטוס של "יוצאים כל רגע".

ASUS מדברת על ה-XG Station כבר יותר משנה ותאריך היציאה לשוק נדחה כל כמה חודשים. פעם אחרונה שבדקתי הוא היה אמור לצאת סוף סוף בספטמבר אבל לא ראיתי את זה בעצמי ולא הייתי בונה על זה. האינפורמציה הקיימת היא קצת בלתי אמינה ונראה כי ישנן הרבה בעיות תאימות בין המכשיר הזה ללפטופים שאינם של ASUS.

MSI הודיעה על איזשהו מוצר מסוג זה אבל בשלב זה הוא אינו זמין ולא נראה כי יהפוך זמין בקרוב.

Fujitsu הודיעו על מוצר דומה שכנראה דורש חיבור בשם XGP (כרגע יהיה זמין רק בגרסאות מסוימות של מחשבי Fujitsu ועם פלטפורמת פומה בלבד). המוצר הזה נראה מעניין כי יתכן והוא מאפשר קצת יותר רוחב פס. זה היה אמור לצאת באוקטובר והמחיר שהם דיברו עליו היה בערך 1300 אירו!

http://www.fujitsu-siemens.com/home/products/notebooks/amilo_graphic_booster.html

קיים מוצר בשם ViDock שמציע כרטיס מסך חיצוני (למרות שהם לא משווקים אותו בתור כזה). שוב, הוא מוגבל על ידי ה-Interface, Vista ובעיות עם ביוסים שונים. לדעתי הוא זמין.

http://www.villagetronic.com/vidock/index.html

חברה בשם Magma מייצרת את ה-ExpressBox שהיא למעשה קופסא חיצונית שמאפשרת למשתמש להתקין בה כרטיס מסך נפרד על פי בחירתו (מוגבל לסוגים מסויימים). גם היא מתבססת על ה-ExressCard ולכן מוגבלת ברמת הכרטיסים שיש טעם להכניס בה. אני לא מכירה את המוצר הזה לעומק.

בשלב זה, לאור המגבלות, הבעיות, העלות, הזמינות וחוסר הוודאות לגבי המוצרים הללו אני ממליצה לרדת מהעניין. כנראה שהשוק הזה לא יהפוך למשהו ממשי עד שתפתר בעיית ה-Interface ואולי המוצר של Fujitsu (שבעתיד יהיה אפשרי בעוד מחשבים) עתיד להראות איזשהו שינוי (אם כי רוחב הפס עדיין מוגבל למדי).

פורסם

משמע, זה לא קיים.

טעות ידידי, זה שאתה או אני לא ראינו זה לא אומר שזה לא קיים, זה אומר שלא חפשת, או לא חפשת מספיק טוב. אני אישית לא חפשתי פשוט, אבל הנה:

http://www.shopbot.com.au/p-80897.html

עכשיו שחפשתי מצאתי.

נב. המחיר נקוב בדולר אוסטרלים, אז לא להיבהל. זה יקר אבל לא כמו שזה נראה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים