עבור לתוכן

עזרה בהמהרה של Q9550

Featured Replies

פורסם

הי ,

יש ברשותי מחשב בעל המפרט הנ"ל :

Q9550 2.83 GHZ 12MB

לוח אם P5QC ASUS

זכרונות - שלושה סטיקים של 2GB DDRII 800MHZ של CORSAIR

כרטיס מסך - 8600GS

מערכת הפעלה XP 64 BIT

קירור - זלמן מסויים לא יודע את הדגם אבל יש לו לד סגול כזה, ויש לו אופציה לשחק עם מהירות הסיבובים, בנוסף יש עוד מאוורר אחד סטנדרטי 120MM

-טמפ המעבד בזמן עבודה 50c

-טמפ' ההרדיסק - 35

טמפ' כרטיס המסך - 60

קניתי את המחשב לשם עיבוד של אפליקציה מסויומת, הביצועים שאני מקבל כרגע לא משביעים את רצוני.

הCPU שלי מגיע לניצול מקסימלי בחלק מהזמן ואני חושב שהמהרה שלו תביא לתוצאות טובות הרבה יותר.

אין לי נסיון בOC כלל וכלל, יש המון מדריכים ואני מרגיש נורא מבולבל.

1.OC נעשה אך ורק דרך הBIOS, כאשר ה"משחק" היחיד הוא עם המהרת לוח האם?

2.האם הזכרונות שלי עומדים בOC?

3.האם טמפ' המעבד תעלה בOC? אם כן, מהי הטמפ' המומלצת במצב כזה?

4.האם יש דרך לעשות המהרה בלי להמהיר את כרטיס המסך? הוא די פשוט וקניתי אותו רק בשביל שיהיה אפשר לחבר מסך...אין לי כל שימוש בו למשחקים וכו'

כך שאין טעם שיהיה מהיר יותר

5.האם הוספה של מס' מאוררים סטנדרטים ישפרו את טמפ' המעבד ושאר הרכיבים?

==-== שאלה אחרונה-אותו מפרט רק עם לוח אם ASUS MAXIMUS II , האם צריכה להיות בעיה עם OC ?

תודה מראש!

פורסם

לפני שאתה מתחיל לעשות OC שלא לצורך, עם איזו אפליקציה אתה עובד?

פורסם
  • מחבר

אפליקיצית פרודקשן. לא משהו מסחרי. מה זה משנה? העניין הוא שCPU מגיע לפיקים גבוהים כך שהמהרה שלו תביא לביצועים יותר טובים ומתוך כך אוכל להוסיף יותר עבודה עליו.

פורסם

בהחלט משנה, כי יתכן והתוכנה לא מסוגלת לנצל את מה שהמעבד נותן עכשיו (זה מעבד חזק), אז OC יהיה Overkill ומיותר.

בכל מקרה, המעבד הזה מגיע בקלות ל- 3.4GHz ללא נגיעה במתח שלו (אני הצלחתי להביא אותו ל- 3.5GHz ללא נגיעה במתח).

מומלץ להוסיף עוד סטיק של 2GB זכרון (אותו דגם בדיוק), כדי שהוא יעבוד ב- Dual Channel.

תתחיל בלקרוא את זה -

http://hwzone.co.il/guides/oc_cpu/

אח"כ אם יהיו שאלות, אתה מוזמן לשאול כמובן...

לגבי השאלות שלך

1. כן, ע"י שינוי תדרים ומתחים בלוח אם.

2. לא צריכה להיות בעיה איתם, צריך לקבע אותם ביחס של 1:1 (ראה מדריך בקישור).

3. הטמפ' תעלה, צריך לעשות בדיקות מאמץ ולנטר את הטמפ' אחרי כל שינוי, אצלי במאמץ (בתוכנה יעודית לבדיקה מאמץ OCCT) הוא מגיע לכ- 65, אבל אין תוכנה שיודעת לקרוא את המעלות במדויק...

4. כמובן, לקבע את התדר ה- PCI-E על 100.

5. תלוי איך הם מסודרים במארז.

6. לא.

פורסם

כיוון שDUAL CHANNEL בזיכרונות הוא יותר מהיר ולא יותר מידי אפלקציות מנצלות יותר מ4 ג'יגה זיכרון

נסה להוריד סטיק אחד וששני הסטיקים אחרים יהיו על אותו צבע

תחזור עם תשובה לאם זה משפר את ביצועי המערכת???!!!

פורסם

DC זה לא מה שישפר את הביצועים שלו פלאים פתאום...

בכל אופן פותח התרד תציין רק אם התוכנות שאתה עובד איתם יודעות לנצל ריבוי ליבות...

כמו כן מבחנית ניצול המעבד שתעשה (אם תעשה) OC..הפיק פויינט תישאר+-..אך הפעולות יתבצעו בצורה מהירה יותר... ;D

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות

לגבי הפיק פוינט - אם הבנתי אותך נכון אתה מתכוון שהגרף יראה פחות או יותר אותו דבר רק לזמן ממושך פחות? ז"א אם לפני OC הוא היה אמור להיות 100% למשך 5 שניות עכשיו הוא יהיה 100% לדוגמא ל2.5 שניות?

לפי מה שאני מבין, מהירות המעבד קובעת את מס' החישובים שהוא יכול לבצע בשניה, כך שמהירות מעבד גבוהה יותר = זמן עיבוד קצר יותר = ניתן להוסיף ג'ובים נוספים לניצול מירבי

לגבי ניצול הליבות, דבר זה לא רלבנטי משום שאני מגדיר לכל פרוסס/ים ליבה ספציפית אחת

תודה מראש,

פורסם

אכן..זאת אומרת שמבחינת ניצול הליבה תהיה ב100% (אם אפשרות להוספת עוד כמה משימות אקסטרה לא משהו שתרגיש ממש)..אך החישובים יעשו מהר יותר..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים