עבור לתוכן

שאלה של N00B - מזה Stepping?

Featured Replies

פורסם

מה זה Stepping ולמה יש כאלו שעדיפים על אחרים, אגב, זהו התיאור שקיבלתי מ Babylon:

התקדמות בצעדים, מעקב אחרי ביצוע ההוראות בתוכנית.

אבל זה עדיין לא מסביר לי כלום....

פורסם

תשובה של מנהל-תחפש בפורום.

ואגב התשובה שציטטת ממש, אבל ממש, לא קשורה...

פורסם

חחחחחח.. תעשה חיפוש.

פורסם

הנה תשובה שנתנו לי בפורום אחר כששאלתי אותם בעבר על זה:

"סטפינג זה ה"שם" או הייצוג המספרי/מספר קטלוגי של סידרת מעבדים מתוך פס ייצור מסויים. זה לא נותן שום דבר, פשוט יודעים לזהות סטפינג טוב ופחות טוב (על פי נסיון בלבד) המצב הזה נוצר בגלל שיטת הייצור של המעבדים ונסביר :

כל המעבדים מיוצרים באותה צורה (הכוונה למהירויות לא לחברות) ז"א שאותו מעבד שAMD לדוגמא, מוכרת אותו כ 1700+ יוצר ביחד עם מעבד שנמכר כ 2600+ ובמהירות שעון הרבה יותר גבוה, מהירות השעון הזאת ניתנת למעבדים אחרי הייצור (ולא מראש) והיא נקבעת ע"י סדרה של מבחנים שהמעבדים עוברים.

נוצרים מצבים לפעמים שבהם סדרת מעבדים מסויימת (בעלי סטפינג שווה ז"א) מקבלים "ציון גבוה" במבחנים הללו כך שהם יכולים להמכר כ 2600+ אך לAMD אין צורך במעבדים כאלה כי יש לה מספיק במהירות הזאת והיא מחליטה למכור אותם כ1700+, אז נוצר מצב שבמעבד ישנו פוטנציאל גדול שלא ממומש. מה שעושה את המעבד למעולה לצורך המהרה (OC).

לזה בדיוק מתכוונים כשאומרים סטפינג."

מקווה שעזרתי

פורסם
  • מחבר

הנה תשובה שנתנו לי בפורום אחר כששאלתי אותם בעבר על זה:

"סטפינג זה ה"שם" או הייצוג המספרי/מספר קטלוגי של סידרת מעבדים מתוך פס ייצור מסויים. זה לא נותן שום דבר, פשוט יודעים לזהות סטפינג טוב ופחות טוב (על פי נסיון בלבד) המצב הזה נוצר בגלל שיטת הייצור של המעבדים ונסביר :

כל המעבדים מיוצרים באותה צורה (הכוונה למהירויות לא לחברות) ז"א שאותו מעבד שAMD לצורך העניין מוכרת אותו כ 1700+ יוצר ביחד עם בעבד שנמכר כ 2600+ ובמהירות שעון הרבה יותר גבוה, מהירות השעון הזאת ניתנת למעבדים אחרי הייצור (ולא מראש) והיא נקבעת ע"י סדרה של מבחנים שהמעבדים עוברים.

נוצרים מצבים לפעמים שבהם סדרת מעבדים מסויימת (בעלי סטפינג שווה ז"א) מקבלים "ציון גבוה" במבחנים הללו כך שהם יכולים להמכר כ 2600+ אך לAMD אין צורך במעבדים כאלה כי יש לה מספיק במהירות הזאת והיא מחליטה למכור אותם כ1700+, אז נוצר מצב שבמעבד ישנו פוטנציאל גדול שלא ממומש.מה שעושה את המעבד למעולה לצורך המהרה (OC).

לזה בדיוק מתכוונים כשאומרים סטפינג."

מקווה שעזרתי

תודה רבה על התשובה המפורטת....!

הבנתי בערך מה זה הStepping....

יעני יכול לקרות מצב שמעבד עם ביצועים של 2500+, מוכרים אותו כ 1700+???

והאם אותו המצב יכול לקרות במעבדים של אינטל??

פורסם

הבנת את העיקרון אבל לא ממש... {אני מתכוון לפותח הת'רד}

זה שמוכרים מעבד עם "ביצועים" של AXP2600 בתור AXP1700 לא אומר שסתם ככה הביצועים יהיו שווים,

רק אחרי שהמשתמש יעשה אוברקלוק אז הוא יכול לקבל את הביצועים האלו...

בקיצר סטפינג טוב זה בתכלס לכולנו מעבד כמה שיותר זול שמיועד לעבוד במהירות שעון כמה שיותר גבוהה

ולקבל ביצועים של המעבד הכי חזק היום באוברקלוק. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים