עבור לתוכן

למה תוכנות כיווץ לא באמת מכווצות אצלי?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

כבר זמן מה שאני תוהה לגבי כיווץ קבצים. אני יודע שניתן להקטין גודל של קבצים בהרבה (אני מקווה שאני לא אומר דברים לא הגיוניים אבל ראיתי כיווץ של כמעט 50%). ניסיתי לכווץ עם winrar, winace, winuha ובכל אחת מהתוכנות אני מקבל כיווץ עלוב של מספר MB בודדים לג'יגה...

לקחתי בחשבון שאני כנראה לא חכם במיוחד ופשוט מפספס איזושהי פקודה נסתרת של אולטרה כיווץ אבל לא מצאתי מה שהשאיר אותי תוהה לגבי תוכניות כיווץ.

אז אחרי כל זה מה שאני באמת מחפש זה תוכנת כיווץ חזקה או שמישהו יסביר לי לאט ובזהירות מה אני עושה לא בסדר.

תודה מראש!

פורסם

לא כל סוג של מידע ניתן לכיווץ ויש כאלו שהם יותר גמישים וכאלו שפחות.

אם אתה מנסה לכווץ קובץ שהוא כבר דחוס כמו תמונה בפורמט JPEG או קובץ אאודיו בפורמט MP3 לא תצליח להרוויח יותר מדי אם בכלל.

פורסם
  • מחבר

הממ... לא חשבתי על זה.

מה עם קבצי וידאו? כגון: avi, mkv?

והאם זה קשור לקידוד שלהם? ואם כן אז אני חושב שהרוב מקודדים ל-H264

וכל תמונה בפורמט JPEG היא כבר דחוסה? כלמור אם המצלמה שלי מצלמת בפורמט הזה אז אני לא אצליח לדחוס משמעותית?

ואחרון חביב זה קבצי PDF, אני אשמח לדעת אם אפשר לכווץ אותם משמעותית. אה וגם קבצי וורד ואקסל.

תודה!

פורסם

מסמכי PDF, וורד ואקסל אינם דחוסים, ולכן ניתן לכווץ אותם משמעותית.

פורמטים של סרטים, תמונות ומוסיקה צריכים להכיל כמויות עצומות של מידע, ולכן הם דחוסים. יש פורמטים ספציפיים שאינם דחוסים, כגון BMP (עבור תמונות) ו-WAV (עבור צליל), ולכן ניתן לכווץ אותם - אבל זה עדיין לא יהיה קרוב לקידוד בפורמט מתאים (כלומר כיווץ של קובץ BMP לא יהיה יעיל כמו קידודו לפורמט JPG).

פורסם

ואם חשוב לך לדחוס כמה שיותר וכל מגה חשוב, אז 7zip היא התוכנת דחיסה הכי חזקה היום (עד כמה שאני יודע)

והיא מופצת חינם http://www.7-zip.org/

פורסם

הממ... לא חשבתי על זה.

מה עם קבצי וידאו? כגון: avi, mkv?

והאם זה קשור לקידוד שלהם? ואם כן אז אני חושב שהרוב מקודדים ל-H264

וכל תמונה בפורמט JPEG היא כבר דחוסה? כלמור אם המצלמה שלי מצלמת בפורמט הזה אז אני לא אצליח לדחוס משמעותית?

ואחרון חביב זה קבצי PDF, אני אשמח לדעת אם אפשר לכווץ אותם משמעותית. אה וגם קבצי וורד ואקסל.

תודה!

כל קבצי הווידיאו שציינת הם בעצם קבצים דחוסים (MPEG4) כבר [של קבצי ווידיאו MPEG2] - לכן פעולת הדחיסה לא תיתן לך כמעט כלום...

באותו האופן קןבץ JPEG/JPG מגיע כבר דחוס [יש אומנם כמה רמות, אך בכל אופן זו דחיסה] ולכן דחיסה שלו לא תתרום הרבה בדר"כ.

קבצי PDF ניתן לדחוס [עקרונית הם קבצי טקסט אך מעט דחוסים יותר] ברמה של 50%,

קבצי וורד, אקסל וקבצי טקסט באופן כללי ניתן לדחוס בין 50% ועד 90%...

פורסם
  • מחבר

אוקיי, הפנמתי.

תודה לכולם על העזרה!

פורסם

כמו"כ שים לב שקבצי התקנה של תוכנות בד"כ מגיעים מכווצים. ז"א למרות שהם EXE ולא ZIP וכדו' הם בעצם כבר דחוסים, ולכן בדרך כלל כשמתקינים תוכנה, עד שתוכנית ההתקנה עולה לוקח זמן, מכיון שהיא פורשת קבצים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים