עבור לתוכן

היי אני זקוקה לעזרה בנוגע למפרט לצורכי עבודה עם תוכנת תלת מימד (maya2008/9)

Featured Replies

פורסם

העבודה שלי מתמקדת בתוכנת maya2008/9 וכן בתוכנת After Effects.. אני עובדת על סצנות כבדות שמצריכות מחשב חזק. להלן המפרט שחשבתי עליו, וכן מפרט שקיבלתי מחברת מחשבים שהמחיר שלו די מחרפן, בקיצור... אני בבלאגן ואני ממש מקווה שתוכלו לעזור לי ולהיות ספציפיים כי אני אחרי כמה חודשים טובים של התעסקות עם הנושא (: אז הנה המפרט שלי והשאלות שיש לי לגביו. את המפרט שקיבלתי מהחברה אתם יכולים לראות בגדר "נספח" כי אם תוכלו לשדרג את מה שאני הכנתי אני מאמינה שזה יהיה הדבר הטוב ביותר עבורי! הנה-

המפרט שלי:

מעבד

ארבע ליבות של חברת אינטל:Q9450

FSB1.333

2.66 GHz

12 MB of L2 cache

1333 MHz QDR

QDR 1600 MHz

לוח אם

Intel® Desktop Board DX38BT- גם כן של אינטל

chipset:x38

Min.BIOS Versions:1513

Compatible Processor Specs: slawr

פה בדקתי לוחות אם שמתאימים למעבד: http://processormatch.intel.com/CompDB/SearchResult.aspx?ProcNbr=Q9450

וכן ראיתי שכתוב על הלוח אם את הפרטים הבאים:

Four 240-pin DDR3 SDRAM Dual Inline Memory Module (DIMM) sockets

Support for DDR3 1333 MHz, DDR3 1066 MHz, or DDR3 800 MHz DIMMs

Support for up to 8 GBΣ of system memory

Support for ECC and non-ECC memory

זיכרון

Four 240-pin DDR3 SDRAM Dual Inline Memory Module (DIMM) sockets

Support for DDR3 1333 MHz, DDR3 1066 MHz, or DDR3 800 MHz DIMMs

פה בדקתי זיכרונות שמתאימים ללוח אם

http://www.intel.com/products/desktop/motherboards/dx38bt/dx38bt-overview.htm

נושא הזיכרון הוא בעייתי- הן מבחינת ה-oc/התאמה ללוח אם/ מהירות- אני אפרט אחר כך.

כרטיס מסך

FX 4600

Core= G80GL

Core Clock

(MHz)= 400

Memory Clock

(MHz)= 700

Memory Size

(MB (MiB)= 768

Memory Type= 384-bit GDDR3

Memory

Bandwidth

(GB/s)= 67.2

3-pin

Stereo

Connector= Yes פה בדקתי את הכרטיסים ביחס להמלצות החברה (הרשימה הלבנה שלהם)

http://download.autodesk.com/us/maya/qualcharts/Maya_2008_Qualification_Chart.html#unsupported

פה בדקתי את הכרטיסים ביחס לכמות הזיכרון הנדרשת

http://en.wikipedia.org/wiki/Nvidia_Quadro#Video_cards

FX 4600 with SDI, Genlock/Frame Lock support (via external hardware)

גוף קירור

טרם נבדק

אז בעצם אחרי שראיתם את המפרט שבטח עשה לכם כאב ראש לא קטן, אלה השאלות שלי (אני מנסה להיות מסודרת)

1. אני סגורה על הכרטיס מסך ועל המעבד, אולי אפשר לשדרג לאחד q9550? לא יודעת אם שווה לי??

2. לגבי הזיכרון- אני מעונינת שיהיה לי זיכרון רם של 16 ג'יגה ואני לא יודעת איפה אני יכולה למצא לוח אם שיתמוך ב- ב-16 ג'יגה

3. הם מבחינת ניצול של המעבד ינצל 16 ג'יגה של זיכרון?

4. בקיצור- איזה לוח אם+זיכרון יתאימו לי למעבד ויתאימו אחד לשני?- זאת למעשה השאלה החשובה ביותר.

אני מתנצלת על חוסר הארגון ומקווה מאוד שתוכלו לעזור לי..

נ.ב: התקציב שלי לא ברור לגמרי אבל אני מעדיפה שהוא יהיה מתחת לזה של המפרט שנתנו לי בחנות- הוא מעולה- אבל אני ממליצה להכין כיסאות (חחחח...):

MotherBoard .

Intel® 5400P (Seaburg) Server/Workstation Chipset

PCI-E (x16) Gen 2 Slot (x2).System Bus Speed 1600MHz,

1333MHz, 1066MHz. SATA II (3Gbps) with support for Raid 0,1,5 (Windows.). Sixteen DDR2 667/800 Fully Buffered DIMM (up to 128GB).. Dual branch memory bus. Support for Intelligent Platform Management Interface (IPMI) v.2.0, v.1.5. /Tyan S5397AG2NRF

Exp. Slots 2 x PCI-Express 2.0 (Gen 2),,1 PCI-E x8 (w/ x4 link) 2x 64-bit 133MHz PCI-X, 2x 32-bit (3.3V) PCI

CPU

Quad-Core Intel® Xeon® Processor 5430

(2.66GHz, 1333MHz Bus) 64Bit, 12MB L2 Cache . Power-optimized (80W) The processor features technology such as Intel® Extended Memory 64 Technology and Streaming SIMD Extensions 3 (SSE3), Intel® Virtualization Technology.

CPU Cooling

Active or 1U heatsink Xeon 5XXX

Memory FBDIMMs 4GB (2 X 2GB) DDR2 667 ECC (Qimonda)

CASE

Server Pedestal case (E-ATX) for Dual Proccessor. Option 4 hot-swappable SAS/SATAdrive bays.

Power Supply 650 Watt (24Pin) ATX12V v2.2/1.33.3V. 23dBA. OVP(Over Voltage Protection), OCP(Over Current Protection), SCP(Short Circuit Protection) inside. - 28A, +5V - 40A, +12V1 - 20A, +12V2 - 20A, -12V - 0.8A, +5VSB - 2.5A.

Integrated ATA (IDE) One channel supporting up to two IDE devices

Video Card

PNY nVidia Quadro FX4600

768MB GDDRIII PCI-E x16

מקווה מאוווווווד שתוכלו לעזור לי עם השאלות שכתבתי

יום טוב!!!

פורסם

את חייבת להוסיף את התקציב לכותרת (מנהג המקום). אין שום דרך לעזור לך בלי לדעת תקציב.

תוספת יש היום כבר מודולי זיכרון של 4 ג"ב (234 דולר מאוד סבירים לקיט של שני מודולים ב-newegg, אין לי מושג כמה בארץ, חשוב לציין שיש להם עכבה גבוהה למדי), כך שניתן להתקין 16 ג"ב זיכרון בלוחות אם לשוק הביתי. האפשרויות רבות וגמישות, אבל כאמור, קודם כל תקציב.

פורסם
  • מחבר

היי.. יש פה מישהו?? :-[

אם אתם מכירים חנות/חברה שמרכיבה מחשב לאנשי מקצוע אשמח לקבל את המספר טלפון שלהם בפרטי.

אני עובדת עצות.. אני לא מבינה מספיק בחומרה והמחשב שיש לי כעת ממש דפוק..

תודה.......

פורסם

האם זה המפרט שיש ברשותך כרגע?

ומה עם תקציב...כמה שקלים יש לך להשקיע על המחשב?

פורסם

לגבי כרטיס המסך - ה FX 4600 מתומחר גבוה מדי וללא תמורה אמיתית ביחס לכרטיסים אחרים בליין האחרון של Quadro. אני הייתי ממליץ על ה FX 3700 שמבוסס על צ'יפסט חדש יותר, מחירו כמחצית מה FX 4600, וההבדל בביצועים ביניהם זניח.

מעבר לכך שעלייך לציין תקציב כדי שנוכל לעזור לך, יש לציין את ייעודו של המחשב - האם הוא מיועד להיות תחנת העבודה העיקרית שלך, או שכבר יש אחת כזאת (אם את למשל עובדת בסטודיו) ואת צריכה מחשב אישי שלא אמור להכיל את החלק הארי של העבודה?

מפרט שכולל את הרכיבים שהוצעו לך מתאים לאפשרות הראשונה (שאגב מומלץ שיכלול 2 מעבדי XEON מרובעי ליבה), אבל בזבזני לחלוטין ומאוד לא יעיל לאפשרות השנייה.

פורסם

את חייבת להוסיף את התקציב לכותרת (מנהג המקום). אין שום דרך לעזור לך בלי לדעת תקציב.

עדכני תקציב בכותרת + שימושים לפי חוקי הפורום - אחרת הדיון ינעל

דוגמאות כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים