עבור לתוכן

התלבטות בבחירת עדשה

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

בטווח של 300 מ"מ מייצב יכול לעשות שינוי כלשהו? או שבכל מקרה למרחקים כאלה חייב להשתמש בחצובה?

לאיזה מרחק מגיע עדשה של 300 מ"מ לעומת 250?

פורסם

בטווח של 300 מ"מ מייצב יכול לעשות שינוי כלשהו? או שבכל מקרה למרחקים כאלה חייב להשתמש בחצובה?

מייצב יכול לעזור בכל טווח, כולל עם עדשות אולטרה-רחבות (נסה לצלם עם עדשת 20 מ"מ עם ובלי מייצב במהירות 1/6 שניה ותראה את ההבדל בקלות). ההבדל הבולט בשימוש במייצב עם עדשות טלה הוא בכך שהוא שימושי לא רק בתנאי תאורה חלשים, אלא גם באור יום.

מה שכן, מייצב לעולם לא יהיה אפקטיבי כמו חצובה. הוא לא ייאפשר לך לצלם חשיפות של מספר שניות, ובמהירויות הגבוליות הוא יכול לכל היותר להפוך תמונה שהייתה מטושטשת בלעדיו לתמונה חדה באופן מספק, אבל בד"כ לא לתמונה עם חדות מושלמת.

לאיזה מרחק מגיע עדשה של 300 מ"מ לעומת 250?

שאלה קצת מוזרה. שתיהן מגיעות לאינסוף, כמו כל עדשה אחרת.

לגבי זווית צילום, כל תמונה שתצלם עם 300 מ"מ תוכל לקבל גם עם 250 מ"מ וקרופ, אבל עם פחות פרטים כמובן. לאיכות תמונה מקסימלית עדיף להמנע מקרופ ולשאוף שהקומפוזיציה בזמן הצילום תהיה קרובה ככל האפשר לפריים הסופי שבו מעוניינים.

פורסם
  • מחבר

אין מה להגיד הבחירה קשה.. ההתלבטות העיקרית שלי זה בין מקרו וטווח גדול יותר לבין איכות + מיצב.

אני מנסה למצוא איזה יתרון מכריע לאחת העדשות, אבל אין כזה =\

התכוונתי לשאול קודם מה המרחק שממנו אפשר לצלם בגודל מלא בלי קרופ נניח אדם או חיה.

במידה וארצה להוסיף מגן שמש לקנון, מה המחיר בערך? לא הצלחתי למצוא את זה בזאפ, אבל אני יודע שזה לא זול.

פורסם

אין מה להגיד הבחירה קשה.. ההתלבטות העיקרית שלי זה בין מקרו וטווח גדול יותר לבין איכות + מיצב.

אני מנסה למצוא איזה יתרון מכריע לאחת העדשות, אבל אין כזה =\

קנון 75-300 IS + פילטר קלוז אפ עשויה להספיק.

התכוונתי לשאול קודם מה המרחק שממנו אפשר לצלם בגודל מלא בלי קרופ נניח אדם או חיה.

אני לא מכיר דרך פשוטה לקבל תשובה לשאלה הזו, ולמען האמת היא מראש לא נראית לי מועילה במיוחד בבחירת עדשה.

במידה וארצה להוסיף מגן שמש לקנון, מה המחיר בערך? לא הצלחתי למצוא את זה בזאפ, אבל אני יודע שזה לא זול.

תבדוק באתר של B&H כדי לקבל כיוון כללי. זה לא יקר כמו שאתה חושב.

פורסם
  • מחבר

קנון 75-300 IS + פילטר קלוז אפ עשויה להספיק.

במחיר הזה אני יכול לקנות את ה-55-250 + מכפל + עדשת מקרו ייעודית חח

תבדוק באתר של B&H כדי לקבל כיוון כללי. זה לא יקר כמו שאתה חושב.

זה באמת לא כ"כ יקר, אבל המשלוח מהחנות הזאת לישראל הוא מטורף.. למגן שמש זה מתחיל מ-35$

כרגע אני קצת נוטה לכיוון של המיצב והאיכות תמונה היותר טובה..

בקשר למכפל, כמה זה עולה בערך, בזאפ מצאתי רק כאלה נורא יקרים, לא פחות מ-1000 שקל.

אם כבר קנון 75-300 איך הדגם בלי המייצב, לעומת הטמרון?

עריכה:

אגב, איזה מהעדשות מגיע עם נרתיק?

פורסם

במחיר הזה אני יכול לקנות את ה-55-250 + מכפל + עדשת מקרו ייעודית חח

איזו עדשה? אילו נושאים אתה מתכוון לצלם איתה?

בקשר למכפל, כמה זה עולה בערך, בזאפ מצאתי רק כאלה נורא יקרים, לא פחות מ-1000 שקל.

ל-Kenko יש מכפלים זולים יותר ודי מוצלחים, אבל קשה לדעת איך הם ייעבדו עם העדשה מבלי לנסות.

אם כבר קנון 75-300 איך הדגם בלי המייצב, לעומת הטמרון?

לא ראיתי השוואות ישירות בין השתיים. הביקורות על הקנון לא מלהיבות, בעיקר בכל מה שקשור לאיכות ב-300 מ"מ.

אגב, איזה מהעדשות מגיע עם נרתיק?

אין לי מושג. נרתיק לעדשה זה אחד האביזרים הכי מיותרים לדעתי. לא מעשי להשתמש בו בשטח, וכשמאחסנים את העדשה בארון אפשר ממילא בלעדיו. בשביל מה אתה צריך נרתיק?

פורסם
  • מחבר

איזו עדשה? אילו נושאים אתה מתכוון לצלם איתה?

מז"א איזו עדשה? אותה עדשה שעליה אני מדבר כל האשכול ולאותם נושאים :)

בכל מקרה זה סתם הייתה דוגמה לזה שה-70-300 המיוצבת של קנון ממש יקרה..

אין לי מושג. נרתיק לעדשה זה אחד האביזרים הכי מיותרים לדעתי. לא מעשי להשתמש בו בשטח, וכשמאחסנים את העדשה בארון אפשר ממילא בלעדיו. בשביל מה אתה צריך נרתיק?

התיק של המצלמה שלי הוא דיי קטן, וגם קצת מעפן לדעתי, אבל קיבלתי אותו עם המצלמה ובנתיים אנחנו מסתדרים.

עוד עדשה בטח לא תיכנס בו, אז עם אני אסחוב עוד עדשה אני אקח תיק גב ובו אני אשים את העדשה השניה עם הנרתיק שלה.

אני חושב שאני אבחר בקנון 55-250 המיוצבת ולא בטמרון, למרות שיחסר לי המקרו ואולי קצת זום, אני מעדיף איכות תמונה ומייצב יכול להיות מאוד שימושי.

עריכה:

יש לי אפשרות לשני תקציבים חדשים, איזה עדשות תוכלו להמליץ לי ב-3.5K או 4.5K?

אני רוצה שתהיה לי המלצה עבור כל אחד מהתקציבים, כיוון שאני לא יודע מה יסתדר בסוף ואני רוצה לסגור את ההזמנה כמה שיותר מהר. הדרישות הם כמו קודם, עבור עדשת טלפוטו. מהעדשה הרחבה אני כנראה ארד כרגע, כיוון שזה נותן טווח קטן יותר וישמש אותי פחות כרגע.

ראיתי בזאפ שני עדשות של קנון.

איך ה-70-300 לעומת ה-75-300?

http://www.zap.co.il/fs.aspx?pid=328387493&sog=H-CameraLens

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=686664

ראיתי שלסיגמה וטמרון יש מגוון גדול של עדשות במחירים האלה וקצת התבלבתי. אשמח אם תעשה לי קצת סדר, בין העדשות הפחות איכותיות לאלה הטובות.

במחיר כזה אני חושב שאני אולי אוכל למצוא עדשה עם מקרו וגם מיצב? :)

אגב איך הסיגמה 50-500? אין לה עיוותים בגלל הטווח הכ"כ רחב?

פורסם

יש לי אפשרות לשני תקציבים חדשים, איזה עדשות תוכלו להמליץ לי ב-3.5K או 4.5K?

אני רוצה שתהיה לי המלצה עבור כל אחד מהתקציבים, כיוון שאני לא יודע מה יסתדר בסוף ואני רוצה לסגור את ההזמנה כמה שיותר מהר. הדרישות הם כמו קודם, עבור עדשת טלפוטו. מהעדשה הרחבה אני כנראה ארד כרגע, כיוון שזה נותן טווח קטן יותר וישמש אותי פחות כרגע.

לא ברור לי מה הסיבה שגורמת לך להגדיל כל כך את התקציב? אתה מחפש עדשת ארוכה יותר? מהירה יותר (כלומר עם צמצם פתוח יותר)? מה אתה מתכוון לצלם?

ראיתי בזאפ שני עדשות של קנון.

איך ה-70-300 לעומת ה-75-300?

http://www.zap.co.il/fs.aspx?pid=328387493&sog=H-CameraLens

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=686664

ה-DO היא עדשת גימיק עם טכנולוגיה ייחודית שלא ממש נותנת יתרונות ששווה להתייחס אליהם, ה-DO בעיקר משפיע על המחיר. ה-IS היא העדשה שאתה מחפש, אבל המחיר מופקע. אפשר להשיג אותה ב-2500 ש"ח:

http://zap.co.il/model.aspx?modelid=686679

ראיתי שלסיגמה וטמרון יש מגוון גדול של עדשות במחירים האלה וקצת התבלבתי. אשמח אם תעשה לי קצת סדר, בין העדשות הפחות איכותיות לאלה הטובות.

במחיר כזה אני חושב שאני אולי אוכל למצוא עדשה עם מקרו וגם מיצב? :)

אגב איך הסיגמה 50-500? אין לה עיוותים בגלל הטווח הכ"כ רחב?

ה-50-500 מעולם לא הייתה עדשה מוצלחת במיוחד בצד של ה-500 מ"מ, כך שאני לא רואה טעם ללכת עליה. ה-150-500 וה-120-400 החדשות הן ככל הנראה עדשות עם בקרת איכות גרועה מאוד, ואם לוקחים בחשבון את בעיות התאימות שמופיעות מדי פעם אצל עדשות סיגמה (עם גופים חדשים), מקבלים תמונת מצב לא מעודדת. באופן אישי אני נמנע מקנייה של המוצרים שלהם, אלא אם מדובר במשהו מאוד מיוחד.

לטמרון ולטוקינה אין כמעט דיווחים על בעיות תאימות, אבל מצד שני אין להם כמעט עדשות מיוצבות עבור קנון. זה מחזיר אותך ל-70-300 IS של קנון, שהיא עדשה עם איכות אופטית טובה, מייצב, פוקוס מהיר, איכות בניה טובה בהרבה משל ה-55-250 ומחיר סביר (בשביל עדשה של קנון). אלא אם יש לך צרכים מיוחדים, אני לא רואה טעם ללכת על עדשה אחרת.

פורסם
  • מחבר

האמת שגם אני לא ממש בעד סיגמה, אבל ראיתי שיש להם את העדשה הזאת שהיא דיי שונה מהסטנדרט, אז חשבתי לשאול.

העדשה שהבאת, שונה מזו שאני הבאתי. מעבר לזה שהטווח שלהם שונה ב-5 מ"מ, המבנה שלהן נראה טיפה שונה.

מה ההבדלים?

אגב, מה מייחד את 'הסדרה הלבנה' של קנון? למה הן כ"כ יקרות?

ראיתי שיש בזאפ עדשה של טמרון מיוצבת לקנון, 70-200, זה טווח קצר משמעותית לעומת הקנון, אבל העדשה נראת בנויה בצורה טובה וגם כוללת מקרו.

פורסם

העדשה שהבאת, שונה מזו שאני הבאתי. מעבר לזה שהטווח שלהם שונה ב-5 מ"מ, המבנה שלהן נראה טיפה שונה.

מה ההבדלים?

ה-70-300mm f/4-5.6 IS USM היא הגירסה העכשווית של העדשה.

אגב, מה מייחד את 'הסדרה הלבנה' של קנון? למה הן כ"כ יקרות?

עדשות עם איכות אופטית ואיכות בניה גבוהה, ומחירים בהתאם. הסיבה העקרית לצבע השונה היא האפשרות לבדל את הלקוחות ששילמו יותר, מאין סמל סטטוס.

ראיתי שיש בזאפ עדשה של טמרון מיוצבת לקנון, 70-200, זה טווח קצר משמעותית לעומת הקנון, אבל העדשה נראת בנויה בצורה טובה וגם כוללת מקרו.

תחליט מה אתה רוצה לצלם, והאם בשביל צמצם פתוח יותר שווה לך להתפשר על משקל, מחיר, טווח קצר יותר (ועם הטמרון הזו בגירסאותיה לניקון וקנון - גם על אוטופוקוס לא מאוד מוצלח).

פורסם
  • מחבר

מקודם אמרת שהעדשות של קנון לא מצטיינות בטווח של 300מ"מ..

זה נכון גם לגבי העדשה הזו?

כנראה שאין לי בסוף את התקציב המוגדל, אז עכשיו נשאר לי להתלבט בין 3 העדשות:

קנון 300-70 (מגיע עם מגן שמש?)

קנון 250-55

טמרון 300-70

הנושאים שאני רוצה לצלם, הם אנשים, וצילומי טבע(בעיקר חיות ונופים, אם יהיה אפשר להוציא מקרו זה יהיה מעולה, שזאת הסיבה העיקרית שהטמרון עדיין בהתלבטות)

יש הפרש גדול בין מחירי העדשות, אבל זה לא הפרש עצום, אם אני אחליט שעדשה אחת תהיה יותר משתלמת עבורי, אז אני גם אשקיע בה.

ההתלבטות שלי היא בין העדשות הנ"ל ואני ממש לא יודע איזה לבחור, מה היית מייעץ לי לעשות?

עריכה:

כדאי לשלם עוד טיפה בישביל אחריות 3 שנים של קרט, או שבמילא הבעיות שיש אחרי השנה הראשונה זה רק שאני אשבור את העדשה? :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים