עבור לתוכן

התלבטות בבחירת עדשה

Featured Replies

פורסם

היי,

המשפחה שלי רוצה לקנות לי ליום הולדת עדשה למצלמה (400D).

יש לי התלבטות בין עדשת טלה, לעדשה רחבה.

אני נוטה טיפה לכיוון של עדשה רחבה כיוון שאני חושב שיכול להיות לי יותר שימוש בה. אבל אני לא בטוח והייתי רוצה אולי קצת עצות.

דבר נוסף, אם אפשר בבקשה המצלמה לעדשה רחבה. לעדשת טלה כבר קיבלתי המלצה בעבר.

תודה,

אור. :)

פורסם

מה התקציב? מה הייעוד העקרי?

פורסם
  • מחבר

תקציב עד 2000 שקל בערך, אני לא ממש יודע כי לא אני משלם.

אם זה עדשה רחבה אז הייעוד זה בעיקר צילום נופים. אולי גם אנשים, למרות שלזה לדעתי לא חייב עדשה רחבה ואפשר להסתפק בקיט שיש לי.

אם זה עדשת טלה, אז צילום חיות, תמונות ברחוב, הופעות מידי פעם וכו'..

לגבי העדשה שהמלצת לי בזמנו לטלה, אין לה יכולות מקרו. האם אפשר להוסיף אזשהי טבעת מקרו או משהו?

עוד משהו קטן לא קשור כ"כ. קניתי ב-EBAY את lenspen והוא נראה מקורי, אבל כשאני מנקה איתו את העדשה הוא משאיר סימנים.

אני עושה משהו לא בסדר, או שאולי בכל זאת זה זיוף?

פורסם

אם זה עדשה רחבה אז הייעוד זה בעיקר צילום נופים. אולי גם אנשים, למרות שלזה לדעתי לא חייב עדשה רחבה ואפשר להסתפק בקיט שיש לי.

בתקציב הזה העדשה היחידה שנכנסת היא הסיגמה 10-20, והיא עדשה טובה מאוד.

אין עדשה אולטרה-רחבה שטובה לצילום פורטרטים.

אם זה עדשת טלה, אז צילום חיות, תמונות ברחוב, הופעות מידי פעם וכו'..

התקציב קצת בעייתי. הקנון 55-250 היא בחירה טובה, אבל היא קצת קצרה לצילומי טבע, והמבנה שלה פלסטיקי. בפחות כסף אפשר להשיג את הטמרון 70-300 (שגם מוסיפה מקרו), אבל אין לה מייצב (על גופים ללא מייצב). קנון מקבילה עם מייצב עולה פי 3 - 2400 ש"ח, אבל חסרה מקרו.

לגבי העדשה שהמלצת לי בזמנו לטלה, אין לה יכולות מקרו. האם אפשר להוסיף אזשהי טבעת מקרו או משהו?

תמיד אפשר, אבל זה לא פתרון איכותי או נוח במיוחד.

עוד משהו קטן לא קשור כ"כ. קניתי ב-EBAY את lenspen והוא נראה מקורי, אבל כשאני מנקה איתו את העדשה הוא משאיר סימנים.

אני עושה משהו לא בסדר, או שאולי בכל זאת זה זיוף?

זה לא נשמע תקין. נסה לסובב את המכסה כשהוא מורכב על העט.

פורסם
  • מחבר

בתקציב הזה העדשה היחידה שנכנסת היא הסיגמה 10-20, והיא עדשה טובה מאוד.

איך הטמרון 11-18 לעומתה?

יכול להיות שאני טועה אבל אני זוכר שהעדשה של קנון ה-10-22 עלתה פעם פחות מ-2000 שקל.. יכול להיות דבר כזה?

התקציב קצת בעייתי. הקנון 55-250 היא בחירה טובה, אבל היא קצת קצרה לצילומי טבע, והמבנה שלה פלסטיקי. בפחות כסף אפשר להשיג את הטמרון 70-300 (שגם מוסיפה מקרו), אבל אין לה מייצב (על גופים ללא מייצב). קנון מקבילה עם מייצב עולה פי 3 - 2400 ש"ח, אבל חסרה מקרו.

הטמרון מאוד זולה. אבל ממה שאני זוכר שאמרת לי, אחת החסרונות שלה זה איכות תמונה פחות טובה משל העדשה של קנון. אני צודק?

בעצם ההתלבטות פה היא בין מאקרו, לאיכות תמונה(כולל מייצב)?

זה לא נשמע תקין. נסה לסובב את המכסה כשהוא מורכב על העט.

ניסיתי, זה לא עוזר =[

זה כאילו משאיר מין פרורים שחורים כאלה. כאני נוגע עם זה בעדשה נהיה עליה סימון של העיגול השחור, ועם משיכה של המנקה הזה בסיבוב על כל העדשה הסימן יורד אבל נשארים סימנים של "ניגוב".

פורסם

שאלה בנוגע לlenspen, כמה עולה אחד כזה בארץ שהיה לך כ"כ משתלם להזמין אותו מ EBAY ?

פורסם

טוב אני חושב שמצאת לבד הסבר למה מה שקיבלת לא עושה את העבודה כמו שצריך ( כנראה... )

פורסם

איך הטמרון 11-18 לעומתה?

פחות טובה אופטית, ופחות רחבה.

יכול להיות שאני טועה אבל אני זוכר שהעדשה של קנון ה-10-22 עלתה פעם פחות מ-2000 שקל.. יכול להיות דבר כזה?

זה לא נראה לי סביר.

הטמרון מאוד זולה. אבל ממה שאני זוכר שאמרת לי, אחת החסרונות שלה זה איכות תמונה פחות טובה משל העדשה של קנון. אני צודק?

מלבד CA גבוה יותר בטמרון, האיכות די דומה. מצד שני, האיכות בטמרון ב-300 מ"מ טובה יותר מאשר הקנון בקרופ מקביל שנלקח מ-250 מ"מ.

בעצם ההתלבטות פה היא בין מאקרו, לאיכות תמונה(כולל מייצב)?

בין מקרו, 300 מ"מ, ביונט מתכת, יתרון של שליש עד שני-שליש צמצם בחלק מטווח הזום, מגן שמש כלול, ומחיר נמוך ב-500 ש"ח בטמרון, לבין מייצב, מנוע פוקוס שקט יותר, ו-CA נמוך יותר בקנון.

פורסם
  • מחבר

טוב אני חושב שמצאת לבד הסבר למה מה שקיבלת לא עושה את העבודה כמו שצריך ( כנראה... )

חבל שזרקתי את הקרטון, אבל ממה שאני זוכר עשיתי בדיקה של מקוריות לפי האתר של LENSPEN.

צריך להיות את הסמל כסף הזה והמפעל ייצור צריך להיות משהו בקנדה.

העט נראה בסדר גמור, אבל משום מה הוא משאיר מין פודרה שחורה כזאת אחריות.

בין מקרו, 300 מ"מ, ביונט מתכת, יתרון של שליש עד שני-שליש צמצם בחלק מטווח הזום, מגן שמש כלול, ומחיר נמוך ב-500 ש"ח בטמרון, לבין מייצב, מנוע פוקוס שקט יותר, ו-CA נמוך יותר בקנון.

אין לי כ"כ נסיון עם עדשות כאלה, עד כמה מייצב יהיה משמעותי באורכי מוקד כאלה?

יש לך מבחן השוואה בין העדשות לתת לי? כדי לראות כמה משמעותיים ההבדלים ב-CA

פורסם
  • מחבר

טוב החלטתי שלמרות שאני אוהב לצלם נופים, עדשה רחבה זה קצת גדול עלי.

ואני מעוניין להוסיף גם חצובה מכספי. כפי שהמלצת לי בעבר יש את השני הדגמים המומלצים הבאים:

Manfrotto 055 CLB

Manfrotto 055 ProB

שההבדל בינהם הוא היכולת לצילום אנכי (ו-200 שקל :))

התקציב שלי הוא בסביבות 600 שקל.

בקשר לראש שהמלצתי לי(AF-2100), ממה שאני רואה, הוא נראה סטטי ובלי אפשרות למשחק טיפה עם הזיוות והוא גם מאוד יקר..

האם יש המלצה לחצובה וראש קצת זולים יותר?

אני יודע ש-600 שקל זה קצת לחוץ, אבל אני אשמח אם תמליץ לי על מה שהכי משתלם ואני אשתדל לחסוך אם צריך.

פורסם

ואני מעוניין להוסיף גם חצובה מכספי. כפי שהמלצת לי בעבר יש את השני הדגמים המומלצים הבאים:

Manfrotto 055 CLB

Manfrotto 055 ProB

שההבדל בינהם הוא היכולת לצילום אנכי (ו-200 שקל :))

אם אתה מתכוון לצלם מקרו על שולחן ו/או רפרודוקציות לך על ה-ProB. אם לא, ה-CLB יספיק.

בקשר לראש שהמלצתי לי(AF-2100), ממה שאני רואה, הוא נראה סטטי ובלי אפשרות למשחק טיפה עם הזיוות והוא גם מאוד יקר..

הוא יכול להגיע לכל זווית שתרצה והמימוש שלו של panning יותר פרקטי מאשר בראשים אחרים. החסרונות העקריים שלו הם המשקל והמחיר.

האם יש המלצה לחצובה וראש קצת זולים יותר?

יש למנפרוטו מבחר גדול של ראשים איכותיים לתקציבים שונים. לא תפשל איתם, אבל תצטרך להחליט אילו תכונות חשובות לך - פלטה לשחרור מהיר, panning, משקל נשיאה מקסימלי, שליטה על friction וכו'. ככל שתוסיף תכונות תצטרך לשלם יותר כמובן.

כמו כן, ראיתי אצל "ארליך" ראשים עלומי שם וזולים שנראו דווקא די מרשימים בשביל המחיר, אבל אני לא זוכר את הפרטים המדוייקים. שווה לך לבקר שם. יש להם גם את החצובות של מנפרוטו בתצוגה.

פורסם
  • מחבר

אוקי, אז אני מניח שאני אלך על ה-CLB ובקשר לראש אני אחפש משהו טוב בחנות שבה אני אקנה.

אין לי כ"כ נסיון עם עדשות כאלה, עד כמה מייצב יהיה משמעותי באורכי מוקד כאלה?

יש לך מבחן השוואה בין העדשות לתת לי? כדי לראות כמה משמעותיים ההבדלים ב-CA

פורסם

אני משתמש ב Manfrotto 055XB עם ראש Manfrotto 804RC2

סתם מתוך התעניינות, איך ה055XB ביחס לProB? לא נכנסתי להבדלים בין שתיהן...

אני ממש מרוצה מXB ומהראש, חצובה מאסיבית מאוד ונוחה מאוד לעבודה (:

פורסם

סתם מתוך התעניינות, איך ה055XB ביחס לProB? לא נכנסתי להבדלים בין שתיהן...

ל-055ProB יש זרוע אופקית שמאפשרת לצלם מעל משטחים שונים (למשל שולחן), שימושי מאוד למקרו ולרפרודוקציות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים