עבור לתוכן

החלפת מאווררים לספק Antec - האם לעקוף את בקרת הטמפ'?

Featured Replies

פורסם

מדובר בספק Antec true 380W

המאווררים עשו כבר את שלהם, וגם שימון לא עוזר.

מכיוון ששקט מאד חשוב לי אני נצמד להמלצות SPCR

מאווררי נקסוס זמינים בארץ, אבל על דגם 92mm נאמר:

It's main weaknesses? Sleeve bearings that are unsuitable for high temperatures and a low MTBF that suggests long-term reliability may be poor

מכאן שאינו מתאים כ"כ כמאוורר ספק.

1. האם גם ה-80mm של נקסוס הוא Sleeve bearings

2. יש מאווררים נוספים מרשימת המומלצים שלהם שניתן להשיג בארץ?

ריפר.

עריכה:

לא יודע איך פספסתי את זה אבל כל מאווררי הנקסוס הם מסוג Sleeve ולכן יהיו פחות מתאימים.

- יש בארץ Scythe Kama Flow?

- מה אתם ממליצים?

פורסם

יש את סדרת הKAMA בארץ..פשוט חפש בחנויות השונות..

ואם כבר שקט את המאווררים של GLACIALTECH או AC בדקת ?

פורסם
  • מחבר

כן בדקתי, AC הם מוכרים ומצוינים אבל הנקסוס אפילו יותר שקטים ונותנים יחס ספיקה לרעש של 2.05 (AC נותנים 1.5-1.85 תלוי בגודל ובדגם)

לגבי GT אני לא מכיר אותם מעבר למפרט שלהם, יש להם את הדגם GT9025-EDLA1 שמציג יחס ספיקה לרעש טוב של 1.95 הבעיה שהם 'מצטיינים' בחיים קצרים מאד.

אצטרך למצוא את ה-Kama, אם לא Nexus או AC (נראה לי עניין ה-Sleeve אולי קצת מוגזם).

זכור לי של-Scythe יש דגם טוב (לא זוכר איזה סוג מסב) של 14dB אבל בגודל 100mm, עם יכולת הרכבה ל-92mm.

מאוורר כזה אוכל להרכיב בצורה חיצונית, האם זו תהיה אופציה טובה?

פורסם

אתה מדבר על דגמי הKAZE-JYU...

הוא גם עושה שימוש בציר Sleeve ככה שחוץ מגודל הוא לא מחדש כלום..

יש גם את דגמי הKAMA FLEX וKAMA PWM אבל הם יורת רועשים ממה שאתה רוצה..

פורסם
  • מחבר

לא הצלחתי למצוא Kama Flow

אני נשאר בעצם רק עם AC

חשבתי על Arctic Fan 9 PWM ו- Arctic Fan 8 PWM

הם מגיעים ברוחב 38.5mm כך שהם יבלטו ממארז הספק או שאפילו ארכיב אותם חיצונית

כמו פה http://www.arctic-cooling.com/further_prod2.php?idx=169

אני עדיין קצת מתלבט אם לקחת Nexus האם באמת תהיה לי בעיה שהם מסוג Sleeve?

מה דעתך?

פורסם

אני לא חושב שתהיה לך "בעיה" על אלו בעלי ציר הSleeve...אבל זה כבר בחירה שלך..

פורסם
  • מחבר

לגבי AC בדגם Arctic Fan 9 PWM

מצוין באתר היצרן שהמאוורר מתאים לפנל הקדמי והאחורי של המארז כלומר מכניס אוויר ופולט אוויר.

להבדיל ממאוורר 25mm רגיל בו פשוט הופכים את המאוורר, איך אני משנה את כיוון המאוורר בדגם הזה?

פורסם

איפה ראית את זה ? שכן אי אפשר להתקין אותו הפוך..

פורסם

לא נראה לי שזאת הכוונה..בכל אופן בחלק הקידמי של המארז..אי אפשר להתקין אותם..

פורסם
  • מחבר

החלטתי לקנות את המאווררים של AC מכיוון שהם יחזיקו ליותר זמן והם גם זולים יותר, את המחשב החדש כבר אבנה מראש מהרכיבים הכי השקטים.

לגבי ה-80mm אקח את הדגם ברוחב 25mm.

קירור למעבד בתושבת 478

פעם קודמת פתחתי בנושא עבור מעבד P4 2.6Hz HT

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=361627.0

כמעט שבחרתי ב- scythe SHURIKEN אבל עכשיו אני מעוניין בפתרון הזול ביותר (ל-HTPC נדאג כשיגיע הזמן).

האם Super Silent 4 Ultra של AC יהיה פתרון מספק למרות שהביצועים שלו נמוכים מהקירור המקורי?

http://www.arctic-cooling.com/cpu2.php?idx=22&disc

או שאולי הקירור הזה עדיף?

http://www.lamir.co.il/product.asp?product=12815

[br]פורסם בתאריך: 1.11.2008 בשעה 20:16:56

דבר ראשון מצטער על כל הבלבול והשינויים אבל יש התפתחות חדשה,

פתחתי את הספק בכדי לראות אילו מאווררים בדיוק יש שם וזה מה שמצאתי:

שני המאווררים מיוצרים ע"י דינטרון עבור אנטק -

• Model DF1208BA ; 80mm ; 41CFM ; 34dB ; 2900RPM ; 0.20A ; DC12V ; BAll Bearing
  • Model DF1209BA ; 92mm ; 57CFM ; 36dB ; 3000RPM ; 0.25A ; DC12V ; BAll Bearing

לספק יש מנגנון ששולט בRPM בהתאם לטמפ' שלו אם אחליף מאווררים יתכן והמנגנון כבר לא יתאים לחדשים (הRPM יעלה וירד לעיתים תכופות מדי ובקיצוניות)

(אגב המאווררים תמיד על RPM של כ1500 ואף פעם לא שמתי לב לעלייה ברעש/RPM)

אחרי שראיתי באתר נקסוס שהם טובים לטווח טמפ' של 10-70oC ירדתי מAC סופית, ועומדות בפני שלוש אופציות:

1. לעקוף את המנגנון של הספק, לחבר את זוג הנקסוס PWM ביחד ישירות ללוח-אם (3 פינים) ולשלוט בהם דרך הביוס. (שיעבדו על 60% ובטמפ' X יעלו ל100%)

2. לעקוף את המנגנון של הספק ולחבר מאווררי נקסוס רגילים למולקסים.

3. לחבר נקסוס PWM למנגנון הספק

איזו אפשרות טובה יותר?

(מחיפוש ברשת עולה - מת'רדים ישנים - שאנשים עקפו את הספק אך מבלי לציין את השיקולים ולא מצאתי דיון ספציפי על כך)

תודה,

ריפר.

פורסם

לידע כללי טמפ' של ספק לא צריכה לעבור את ה55-60+..מעבר לזה היעילות שלו נפגעת בצורה קיצונית...

ולגבי השליטה..איןכ ל צורך לשלוט על המאווררים חבר אותם ישירות לספק..

פורסם
  • מחבר

הנק' היא שחיבור לספק שווה שליטה על המאווררים (רק שהמנגנון שלו 'מכויל' למאווררים בעלי ספיקה הרבה יותר גבוהה).

אם אתה אומר לחבר את המאווררים ללא שליטה אז חייבים למעשה לעקוף את הספק (שזה אגב לא בעיה).

העניין הוא שיש 2 דגמים עבור 92mm: האחד 19dB) 27CFM) והשני 43.5CFM

ההתלבטות היא האם לקחת את ה-27 ללא שום שליטה או את השני בעל הספיקה הגדולה מוגדר כך שיעבוד בדומה ל-27CFM אבל ברגע שהספק מגיע ל55 מעלות ייתן את כל ה-43.5CFM שלו.

פורסם

ספק לא צריך להגיע לטמפ' של 55+ מעלות..ולכן או שתקנה מאוורר בעל ספיקות אוויר נורמלית שיעבוד קבוע..

או שתקנה מאוורר "חלש" שברגע שתצטרך יתן לך את הספיקות הנ"ל..

בכל מקרה לדעתי פשוט תתקין מאוורר בעל ספיקות אוויר גבוה באופן קבוע..רמת הרעש זה כבר שיקולים שלך בקניית המאוורר...

פורסם
  • מחבר

ידוע לי מדיונים ישנים בהם החליפו את המאווררים לספק ב-Panaflo ו-Nexus, ולא ראיתי פרסום כלשהו על התחממות יתר של הספק כך שאני די שקט מבחינה זו.

מה שמשאיר אותי עם עוד 2 שאלות:

1. לאיזה טמפרטורה להגדיר את המאוורר שיעבוד על 100%, או במילים אחרות, מהי הטמפרטורה הקריטית בה ארצה לראות בוסט בספיקת המאוורר.

2. איפה אני יכול למצוא את המאוורר Nexus 80mm PWM? (אין לא בזיגזג ולא בסקאי).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים