עבור לתוכן

תחליף ללוח אם ישן (GA-7VTXE?)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי מחשב ישן שצריך להחזיק עוד כשנה בגלל תוכנות שמותקנות בו. לוח האם הקיים דגם: GA-7VTXE והוא גמר את הקרירה.

האם יש למישהו רעיון היכן ניתן להשיג כזה היום? או לחלופין, איזה לוח אם יכול להוות תחליף ויאפשר להמשיך לעבוד עם המחשב בלא להזדקק להתקנות מחדש של התוכנות הקיימות.

תודה מראש

אילן

פורסם

אני בספק אם תמצא לוח כזה/דומה.

בכל מקרה, החלפה של לוח אם לא מונעת ממך לחבר את ההארד דיסק הישן שלך ללוח אחר ולהפעיל את המחשב ולהשתמש בו כאילו לא עשית כלום.

פורסם
  • מחבר

לא יודע? עד כמה שידוע לי החלפת לוח אם שונה (מעבד, צ'יפסט וכו') לא נותנת לווינדוס לעבוד ודורשת התקנה מחדש מעבר לדרייברים של לוח האם?

ואולי אני טועה?

מישהו לתקן אותי?

תודה

פורסם

אם הלוח הישן עדיין פועל אז ניתן לעשות לווינדוס SYSPREP מתאים ולהעביר אותו למחשב החדש .

אם הלוח כבר לא פועל ולא תוכל להשיג לוח זמני חלופי , ניתן לבצע לפעמים לבצע התקנת תיקון ולרוב זה עוזר (לא תמיד)

פורסם

לי יש בארכיון שלי 3 לוחות דומים למה שאתה מחפש זה הסוקט A או ה 462 של AMD.

אבל גם אם תחבר אותו זה לא יעזור לך כל כך.אתה חייב להשיג לוח זהה למה שהיה לך.ברגע שתחליף חומרה XP ישתגע.

מה שאפשר לעשות זה לקחת את הדיסק למחשב אחר לגבות את החומר\תוכנות ולבצע התקנה חדשה במחשב חדש.

אם המחשב לא עולה לך בכלל תנסה לאפס את הלוח תוציא סוללה ותבדוק מה קורה הלאה.

יכולה להיות שזה קרה מהסופות האחרונות ורק צריך לעשות [hard reset] ללוח וזה אומר רק הוצאת הסוללה - ניתוק מהחשמל -- המתנה של חצי דקה

-- הלוח מתאפס -- חיבור הכל מחדש והפעלת המחשב.

תנסה ותעדכן.

פורסם
  • מחבר

:kopfpatsch:

תודה על העצות, בנתיים לא מצליח להפעיל את הלוח, המחשב פועל לשבריר שנייה ואז כלום. החלפתי קבל על לוח האם שנראה נפוח קצת מתוך מחשבה שאולי הוא מקצר אבל לא עזר.

עשיתי ריסט (הוצאת סוללה וניתוק מתח) אבל עדיין לא עוזר

אשמח לעוד רעיונות / פתרונות לפתור את הבעייה.

האם מישהו יודע למי יש לוח כזה?

אילן

פורסם

תנקה את הסלוטים של הזיכרונות מאבק במברשת עדינה.תפרק את המחשב ותרכיב מחדש.

לפעמים זו עוזר.אם לא פותר לך את הבעיה תנסה להחליף מעבד (אם יש לך)

פורסם
  • מחבר

ניסיתי כמעט הכל, כנראה שישנו רכיב דפוק בלוח האם (משהו מקצר שם) וההגנות בפני קצר פועלות.

כנראה שאין ברירה וצריך לוח אם כזה או דומה שיאפשר את הפעלת התוכנות.

אני על סף יאוש.

מוכן לתת הרבה ללוח אם כזה תקין

תודה

פורסם

נו אל תגזים.אתה רוצה לומר לי שאין לך את הקבצי התקנה של התוכנות שלך???

וינדוס בטוח יש לך.תוכנות תמיד אפשר להשיג מחברים מה הבעיה??

פורסם

אם אין לך את קבצי ההתקנה של התוכנות (אגב זה לקח חשוב לעתיד) מה שימנע ממך לגבות ולהתקין מחדש חלונות,

אז התקנת REPAIR כמעט בטוח תעבוד. קח את ההארדיסק למחשב חדש, תכניס דיסק של XP ותעבוד לפי ההוראות. אתה צריך לחפש את ההתקנה הקיימת של XP (תוכנת ההתקנה תזהה אותה לבד), ולבחור להתקין עליה, במקומה, לדרוס אותה. תוכנת ההתקנה תשאל אותך אם אתה בטוח וכו' וכו', תוודא שזו התקנה שדורסת ולא פרמוט של ההארדיסק, וזהו, להתקין. בסוף תקבל התקנה כאילו חדשה של חלונות אבל עם כל התוכנות שלך ופרופיל המשתמש שנשארו ללא שינוי.

לדעתי זה הפתרון הכי טוב בשבילך כרגע, ייתן לך בזמן הכי קצר את המערכת שאתה רגיל אליה בלי להתעסק עם התקנות של התוכנות מחדש.

פורסם

לפני שנים שלוח האם שלי התפגר הזמנתי דרך EBAY מבחור באירלנד לוח SOCKET A. לא היה לי כסף בזמנו וקניה של לוח ישן הייתה מחזירה לי את המחשב במינימום הוצאה.

http://cgi.ebay.com/Socket-462-A-Motherboard-GA-7VTX-H-Athlon-XP-CPU-256MB_W0QQitemZ250316954154QQcmdZViewItem?hash=item250316954154&_trksid=p3286.m63.l1177

הבחור הזה מוכר לוח מדגם GA-7VTXH+ כמעט זהה לשלך כולל מעבד ATHLON XP 2100 ובמחיר סביר. אם לא יהיו קופצים, תוכל להשיג אותו בפחות מ 200 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

תודה על המידע

השאלה היא אם צ'יפסט זהה / לוח אם דומה, פותר את בעיית החלפת הלוח (למעט התקנת דרייברים לכרטיס הקול / מסך וכו', שזה לא בעייה) או שזה עדיין לא מספק והמחשב (תוכנות) לא יעבדו טוב.

אם צ'יפסט זהה עובד אז יש לי כמה אופציות כאלו.

הבעייה העיקרית שלי עם התוכנות שחלקם כבר לא קיימות בכלל (תוכנות תיכנות ישנות לבקרים) ותכנת הנה"ח ישנה שהתקנתה אצל החברה סיפור בעייתי מבחינת הזמן, האיכות.

פורסם

IPP

תביא את רשימת התוכנות אולי חלקן ניתן להשגה אני מסוקרן ממה אתה כל כך מפחד.כל דבר היום אפשר למצוא בגוגל.

פורסם

אני קניתי לוח זהה בזמנו אז לא נדרשתי להתקין דבר. אני לא בטוח שמערכת ההפעלה אפילו "ידעה" שהחלפתי לוח. אני מניח שאם לא תמצא לוח זהה אז לוח עם צ'יפסט זהה יהיה האופציה הטובה הבאה. מערכת ההפעלה תתעדכן בהתאם לשינויים בהתקנים שהיא תמצא. אני מניח שמינימום שינויים = מינימום בעיות.

לדעתי אין לך מה להפסיד בנסיון להחליף לוח אם. פרויקט נחמד לדעתי.

פורסם

-

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים