עבור לתוכן

מחשב נייד למתכנת

Featured Replies

פורסם

שלום רב אני מעוניין לקנות מחשב נייד למתכנת

יש לי כמה דרישות וכמה חששות

קודם כל התקציב שלי הוא סביב החמש אלף

ואני מחפש משהו שיריץ בקלות ויז'ואל סטודיו

עוד דבר שאני ממש רוצה זה אורך חיים של בטריה

מסך צריך להיות מספיק גדול לתכנות אז לפחות 15

החששות שלי הם שבתחילת 2009 הולכים לצאת ניידים עם בטריות בעלות טווח זמן הרבה יותר גדול...

וגם אולי כאלה עם הרד דיסק פלאש

קיצור מה אתם אומרים?

מה אתם אומרים על הנייד הזה?

http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=109

פורסם

1) למה אתה מתכוון ב"מסך מספיק גדול לתכנות"? אם אתה מתכוון מסך שייכנסו בו מספיק שורות קוד, אז מה שקובע פה זה הרזולוציה ולא הגודל. לכן לקחת מסך 15" עם הרזולוציה הבסיסית של 1280X800 לא נותן לך יותר מאשר מסך 14"-12" באותה רזולוציה.

2) ויזואל סטודיו כל נייד היום (וגם של לפני שנה-שנתיים) יריץ בלי שום בעיה. היתרון של הניידים החזקים יותר יבוא לידי ביטוי בעיקר כשבאים לקמפל פרוייקטים גדולים (עשרות או מאות קבצים, אלפי שורות קוד). בוא נאמר שכל דבר שמכיל מעבד Core 2 Duo ב-2GHz ומעלה יענה על הדרישות.

3) כשאתה מדבר על אורך חיים של בטריה - מה נחשב לטוב בעיניך.

4) תמיד ייצאו ניידים טובים יותר ומהירים יותר, ואולי גם עם חיי סוללה טובים יותר. כל הזמן לחכות לדבר הטוב הבא משמעו לא לקנות כלל. לכן קונים כשצריכים. ספציפית הארד דיסק פלאש (כרגע) זה בערך הדבר הכי גרוע שיש לניידים היום - נפח קטן, יקר בטירוף ולא עוזר בכלום.

הנייד שנתת הוא נייד רגיל, שאין בו שום וואו מעבר ל-3 שנות אחריות (שזה טוב מאוד במחיר כזה). בתקציב שלך הייתי הולך לפחות על ה-DELL VOSTRO שהוא יותר קרוב לדגמים העסקיים (אם כי לא ממש שם). יש דגם 1510 עם מסך 15.4" ודגם 1310 עם מסך 13.3".

פורסם
  • מחבר

אבל הVOSTRO עם מעבד יותר חלש לא?

למה הוא נחשב ליותר טוב?

פורסם

כי יש דברים חשובים יותר מאשר מעבד.

פורסם

יש גם VOSTRO 14.1" נחמדים. תבדוק בפנדס יש כמה אפשרוית עם מעבדים יותר חדשים

פורסם
  • מחבר

אני באמת לא יודע אתה יכול בבקשה להסביר מה יותר טוב?

פורסם

דעתי ידועה לך. אין טעם לחזור על הדברים.

אוסיף רק שיתרון נוסף של ה-Vostro הוא זה שהמסך הוא מאט. המסך המבריק ב-Inspiron אולי מתאים יותר לסרטים, אבל לפחות מתאים לעבודה ממושכת (בגלל ההשתקפויות).

כיוון שלא ענית על השאלות שלי, אני לא יכול לעזור לך יותר בשלב זה.

פורסם
  • מחבר

מצטער שלא עניתי

1. שייכנסו בו מספיק שורות קוד

2.אוקיי (זאת לא שאלה)

3.טוב בעיני נחשב לארבע שעות

4.אוקיי (זאת לא שאלה)

עכשיו אתה יכול בבקשה להסביר על ההבדל ביניהם ולמה למרות המעבד היותר טוב הוא עדיין נחות מבחינת ביצועים?

פורסם

לא אמרתי שהוא נחות מבחינת ביצועים. רק שהוא מחשב פחות טוב מבחינת איכות בנייה ופחות מתאים לעבודה מבחינת המסך. ההבדל בביצועים הוא דבר שלא מורגש כמו נוחות עבודה.

4 שעות לא תקבל מהמחשבים האלה, אולי בעבודה מינימלית ובהירות מסך נמוכה. או אם תקנפג אותם עם סוללה מורחבת (שקצת יותר כבדה).

משום שהרזולוציה היא זהה בכולם, אין למחשבי 15.4" יתרון על מחשבי 13.3" כפי שאמרתי.

ייתכן שמשתלם לך להשקיע במחשב עם מסך 14" ברזולוציה 1440X900 או 15.4" עם 1680X1050. אלה כמובן יעלו יותר.

אני מציע שתגדיר את התקציב שלך (ותכניס אותו בכותרת) ואז אפשר יהיה להמשיך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים