עבור לתוכן

איזה מחשב עדיף?

Featured Replies

פורסם

אחרי שעות של שיטוטים בלתי נלאים באינטרנט ובחנויות מחשבים צמצמתי את האפשרויות שלי ל-2:

מחשב של msi עם אחריות לשנתיים ומעבד c2d של 2GHz ומפרט די סטנדרטי או מחשב של acer עם מעבד intel dual core ומפרט די דומה לראשון באותו מחיר עם אחריות ל-3 שנים.

הבנתי שאת מחשבי ה msi מרכיבים למעשה בארץ והם באיכות ירודה ביחס ל acer שנחשבת לאחת החזקות בשוק.

אז באופן כללי, השאלה שלי היא זו:

אני סטודנט שמחפש מחשב לצרכי לימודים ומדי פעם לצפות בסרט או משהו בסגנון. אני לא גיימר או משהו בסגנון ואני בסה"כ צריך מחשב שאני אוכל גם להשתמש בו ושתהיה לו מהירות סבירה כשאני מפעיל תוכנה כמו emule לדוגמא. האם יש הבדל מהותי מבחינת המעבדים והאם יש הבדל גדול בין החברות?

תודה.

פורסם

בוא נסגור על זה שתגיד מה התקציב של, ואנחנו נייעץ לך על משו.

פורסם

זה די בלתי אפשרי לענות על רוב השאלות שלך שכן לא פירטת מספיק אינפורמציה.

אם אתה מעוניין לשמוע על ההבדלים במעבדים עליך לציין באילו מעבדים מדובר (בדיוק). לצרכים שציינת גם מעבד מלפני 5 שנים יספיק.

מחשבי MSI לא מורכבים בארץ, הם מיוצרים על ידי חברת MSI שהיא אחת החברות היחידות שמייצרות את המחשבים של המותג שלהן, מקום הייצור הוא בוודאי בטיוואן או סין כמו הרוב הגדול של המחשבים. המחשבים מיובאים לארץ על ידי אייבורי והם נותני השירות והאחריות. כאן כבר מדובר באינפורמציה משמעותית שכן לאייבורי מוניטין רע כשזה מגיע לשירות.

לא ציינת את הדגמים המדוברים ולכן לא ניתן להתייחס לאיכות של המחשבים (העובדה ששני דגמים מיוצרים תחת אותו מותג לא מעידה כלל על איכותם). באופן ממוצע, המחשבים הצרכניים של Acer ו-MSI דומים באיכותם.

פורסם
  • מחבר

אז ככה:

הטווח מחירים הוא בין 3000-3500. המעבד ב- msi הוא c2d T5750 והמעבד ב-acer הוא dual core t3200.

ה-msi הוא בעל מעבד c2d T5750 וה-acer הוא בעל מעבד dual core T3200.

הרחבת האחריות ב -msi לשלוש שנים במקום שנתיים עולה 350 ש"ח והתקנת windows vista basic עולה עוד 150 ש"ח. כך שזה יוצא בסה"כ 3740. (שזה כבר קצת יקר- כמעט כמו dell עם מפרט דומה שעולה 4100 ש"ח).

=http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=560&CatCode

מחשב נייד MSI PR600R3

מחשב נייד Acer Aspire 5730ZI

=ttp://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2224&CatCode

אלה שני המחשבים.

המחיר של ה acer הוא ב-voryו וכולל אחריות לשנה. במחסני חשמל המחיר הוא 3300 וכולל אחריות לשלוש שנים.

בקיצור, בשביל הצרכים שלי- סטודנט שלא משחק במחשב משהו יותר מורכב מ-pacman ומקסימום מוריד קבצים באי-מיול ופותח 3-4 חלונות במקביל:

האם כדאי לקנות את ה msi בלי להרחיב את האחרית ולהסתפק בשנתיים ולחסוך 350 ש"ח- ככה שסה"כ זה יעה 3390 ש"ח ?

או להרחיב את האחריות ולקנות אותו במחיר 3740 ש"ח?

או לקנות את ה-acer עם 3 שנות אחריות ב-3300 ש"ח?

או לקנות אותו מ ivory עם אחריות לשנה ב-2990 (והנחת מזומן היא באזור ה-100 ש"ח ב ivory) אבל עם אחריות לשנה בלבד?

או אולי בכלל עדיף משהו אחר שלא חשבתי עליו בכלל?

pleas help!!!

תודה

פורסם
  • מחבר

השאלה אם לא שווה לי להשקיע עוד 400 שקל ולקבל אחריות לשלוש שנים במקום לשנה? וגם, במחסני חשמל אני מקבל במתנה עכבר ותיק למחשב.

חוץ מזה, מה כ"כ גרוע באייבורי? אני באמת לא יודע.

ולגבי המעבדים- אני מבין שההבדל באיכות היא לא מאוד גדול או שאני טועה?

פורסם

בקשר לאייבורי תעשה חיפוש פה בפורום ותבין שהאחריות שם למחשבים היא לא הכי איכותית(אייבורי נותנים את האחריות בארץ למחשבי MSI).

אם יש באפשרותך למתוח את התקציב קצת אז תבדוק את זה:

http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-1525-t5750.htm

נייד צרכני מומלץ של דל אשר מגיע עם 3 שנים אחריות.

פורסם
  • מחבר

תודה. ראיתי את המחשב הזה.

באייבורי הוא עולה 3890 ש"ח ויש לו מעבד Intel Core 2 Duo T5750 2.0GHz וזיכרון 2048MB DDRII 667MHz, אבל הוא מגיע בלי windows - צריך להוסיף עוד 150 ש"ח ל basic ככה שבסה"כ הוא עולה שם יותר בזול. (כי הגדלת הזיכרון עולה יותר מ-300 ש"ח).

אי אפשר להשוות מחשב בלי 'אקסטרות' (אחריות מורחבת, windows vista basic, עכבר ותיק וכו') למחשב 'קומפלט'

אני בעיקרון מנסה להיות יותר בסביבה של ה 3000 ש"ח. כמה שיותר קרוב למטה.

מבין ארבעת האופציות שפירטתי בהודעה השניה (msi עם הרחבת האחריות משנתיים לשלוש . msi בלי הרחבת האחריות. acer עם הרחבת האחריות משנה אחת לשלוש. acer בלי הרחבת האחריות)- מה לדעתך הכי משתלם?

כמו כן, ל acer יש כרטיס מסך מתקדם יותר (4500), אבל ל-msi יש 250GB דיסק קשיח לעומת 160GB של ה-acer.

נ.ב.

האם dell זו חברה יותר איכותית מ acer והאם זה בצורה משמעותית?

האם acer היא חברה יותר איכותית מ msi והאם זה משמעותי? (באייבורי אמרו לי שהם מקבלים את החלקים של ה msi ומרכיבים אותו בארץ- האם זה טוב או רע?)

פורסם

נא להוסיף את התקציב לכותרת.

:police:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים