עבור לתוכן

המרפאה מציגה: גימ"לים לכל

Featured Replies

פורסם

אם רק היית יודע כמה אנשים באזרחות עובדים ככה כל החיים... בקרוב תבין.

בקרוב?

לא ממש :P

בכול אופן, על זה משלמים להם, ואם זה לא מוצא חן בעייניהם הם תמיד יכולים להתפטר. זה ממש לא אותו הדבר כשמפדק עומד לך על הראש ודורש ממך לעשות את העבודה הזו...

• תגובות 60
  • צפיות 5.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

נו באמת... אני רוצה לראות אותך אחרי שיטרטרו אותך כמה שבועות, יתייחסו אליך כמו זבל ויתנו לך עבודה בסגנון של למיין ברגים....

הרגע תיארת את השרות הצבאי שלי, ושל עוד הרבה אנשים. ולא הוצאתי פטורים / זייפתי גימלים / הלכתי לקב"ן

פורסם

כי אתה רכיכה?

לפעמים צריך להלחם בטמטום.

פורסם

אתה חושב אדם עם משכנתא וחשבונות מתפטר בכזאת קלות? אומר למעסיק יום בהיר אחד לך לעזאזל? אז זהו שלא. תעורר, לא כולם ילדים מפונקים עם גב כלכלי. לא מעט אנשים כבולים למקום עבודה גרוע במשך שנים. אני לא אומר שזו לא אשמתם, כי זה כן במידה מסויימת, אבל עדיין צריך להבין שהחיים באזרחות לא זוהרים כמו שחיילים רבים חושבים. יש במשק עשרות אלפי עובדים המעוסקים בתנאים ירודים ולא מעט חיילים משוחררים, אם לא הרוב, יעבדו בעבודות ברמה כזאת בשנים הראשונות באזרחות.

בזמן שבצבא אפשר לעשות פוזות על המפקדים, באזרחות אף אחד לא יסבול הצגות. לא רוצה לעבוד - תזיין מפה. ימי מחלה - שב בבית בלי שכר. לא מקבל את התנאים שאתה אמור לקבל - באסה, חיים קשים. באזרחות אין קבילות, אין מש"קית ת"ש, אין קב"ן שמספק פטורים, אין אף אחד שחייב להחזיק אותך ולספק תנאים.

אם "התנאים הלא אנושיים" בצבא גורמים לחיילים לשבור רגליים וידיים, אזרחות תרסק אותם לחתיכות קטנות. [br]פורסם בתאריך: 1.11.2008 בשעה 18:27:32

כי אתה רכיכה?

לפעמים צריך להלחם בטמטום.

לא, הוא גבר. גבר שהבין שחיים זה לא גן ילדים ולמד להתמודד עם זה במקום להתרסק כמו סמרטוט ולבכות להורים.

פורסם

מי אמר משהו על הורים?

תילחם בהם עם הכלים שהמערכת נותנת לך, בגבולות המערכת.

פורסם

זיוף מסמכים (עבירה פלילית, כאמור) איננה כלי בגבולות המערכת.

פורסם

לא דיברתי על זיוף מסמכים.

פורסם

אתה חושב אדם עם משכנתא וחשבונות מתפטר בכזאת קלות? אומר למעסיק יום בהיר אחד לך לעזאזל? אז זהו שלא. תעורר, לא כולם ילדים מפונקים עם גב כלכלי. לא מעט אנשים כבולים למקום עבודה גרוע במשך שנים. אני לא אומר שזו לא אשמתם, כי זה כן במידה מסויימת, אבל עדיין צריך להבין שהחיים באזרחות לא זוהרים כמו שחיילים רבים חושבים. יש במשק עשרות אלפי עובדים המעוסקים בתנאים ירודים ולא מעט חיילים משוחררים, אם לא הרוב, יעבדו בעבודות ברמה כזאת בשנים הראשונות באזרחות.

בזמן שבצבא אפשר לעשות פוזות על המפקדים, באזרחות אף אחד לא יסבול הצגות. לא רוצה לעבוד - תזיין מפה. ימי מחלה - שב בבית בלי שכר. לא מקבל את התנאים שאתה אמור לקבל - באסה, חיים קשים. באזרחות אין קבילות, אין מש"קית ת"ש, אין קב"ן שמספק פטורים, אין אף אחד שחייב להחזיק אותך ולספק תנאים.

אם "התנאים הלא אנושיים" בצבא גורמים לחיילים לשבור רגליים וידיים, אזרחות תרסק אותם לחתיכות קטנות. [br]פורסם בתאריך: 1.11.2008 בשעה 18:27:32

לא, הוא גבר. גבר שהבין שחיים זה לא גן ילדים ולמד להתמודד עם זה במקום להתרסק כמו סמרטוט ולבכות להורים.

לא אמרתי שקל באזרחות- פשוט באזרחות יש לך בחירה, ולא תוקעים אותך בכלא אם אתה לא עושה את העבודה (מפטרים ויכולים לזרוק לרחוב אם אין לך כסף למשכנתה, אבל זה עדיין לא אותו הדבר...)

באזרחות, אגב, אף אחד לא יכריח אותך לעשות עבודה שפיסית יכולה לסכן אותך... אף אחד גם לא יכריח אותך לנסוע במשך שעות לעבודה בלי הסעה מסודרת, ובכלל, זה ממש לא אותו הדבר...

ועוד משהו שרציתי לציין- אני לא אומר שהם בסדר שזייפו או שאלה שמנסים להתחמק, עושים בעיות וכו' בסדר (כן- גם לי יש בעיות שלמערכת הצבאית לקח שנה כדי לפתור, אחרי הרבה *מאוד* ריצות וטרטורים שלי... וזה משהו שמגיע לי ויכלו לסגור אותו בחודש... והייתי מוציא פטורים זניחים ורק במיקרים מיוחדים), אבל אני יכול להבין אותם...

פורסם

לא אמרתי שקל באזרחות- פשוט באזרחות יש לך בחירה, ולא תוקעים אותך בכלא אם אתה לא עושה את העבודה (מפטרים ויכולים לזרוק לרחוב אם אין לך כסף למשכנתה, אבל זה עדיין לא אותו הדבר...)

באזרחות, אגב, אף אחד לא יכריח אותך לעשות עבודה שפיסית יכולה לסכן אותך... אף אחד גם לא יכריח אותך לנסוע במשך שעות לעבודה בלי הסעה מסודרת, ובכלל, זה ממש לא אותו הדבר...

אתה די חי בסרט, אתה יודע?

בצבא יש רשת בטחון לכל חייל באשר הוא, שמספקת לו מיטה חמה, מקלחת ואוכל. באזרחות זה לא קיים. עדיף להיות בכלא, שם מאכילים אותך ודואגים לכל צרכיך ואפילו מעבר לכך, מאשר לחיות ברחוב.

פורסם

אני מודע לזה- פשוט לפי דעתי זה עדיף מלהיות במצב שאתה רכוש של מישהו, ושאשכרה יתיחסו אליך ככה... כל מיני חולי סגמת שמבחינתם אתה צריך להיות סופרמן על סטרואידים עם יכולת טלפורטצייה לפחות...

ומהרחוב אתה יכול לצאת, כשזה תלוי בך- בכלא לא.

פורסם

אתה די חי בסרט, אתה יודע?

בצבא יש רשת בטחון לכל חייל באשר הוא, שמספקת לו מיטה חמה, מקלחת ואוכל. באזרחות זה לא קיים. עדיף להיות בכלא, שם מאכילים אותך ודואגים לכל צרכיך ואפילו מעבר לכך, מאשר לחיות ברחוב.

אם כבר מדברים על סרטים, אתה שופך פה שטויות על גבי בלבולי שכל כבר במשך כמה דפים. קשה לי להאמין שאפילו אתה מאמין לקשקושיאדה שאתה טוען.

אתה מעדיף מערכת דיקטטורית על דמוקרטיה. (?)

גם באזרחות יש לך את האפשרות ללכת לכלא, ובכלא אזרחי יהיה לך אפילו טוב יותר מאשר בכלא צבאי.

אתה באמת חושב שהעולם הוא כל כך חדגוני? יש רק שחור ולבן? לך תבדוק קצת יותר לעומק.

אגב, אאל"ט המקרה של המ"מ שהועלה מקודם זה מהיחידה שלי, כדאי לך לקרוא קצת מה היה שם. אני מכיר את הצדדים האפלים יותר של המערכת ואני אומר לך שאתה לא יודע כלום. פשוט כלום.

פורסם

כל עוד אני הדקטטור (קרדיט לג'ורג' בוש)

גם באזרחות יש לך את האפשרות ללכת לכלא, ובכלא אזרחי יהיה לך אפילו טוב יותר מאשר בכלא צבאי.

כלא צבאי לתקופה קצרה זה בית זונות

פורסם

אם כבר מדברים על סרטים, אתה שופך פה שטויות על גבי בלבולי שכל כבר במשך כמה דפים. קשה לי להאמין שאפילו אתה מאמין לקשקושיאדה שאתה טוען.

אתה באמת חושב שהעולם הוא כל כך חדגוני? יש רק שחור ולבן? לך תבדוק קצת יותר לעומק.

אגב, אאל"ט המקרה של המ"מ שהועלה מקודם זה מהיחידה שלי, כדאי לך לקרוא קצת מה היה שם. אני מכיר את הצדדים האפלים יותר של המערכת ואני אומר לך שאתה לא יודע כלום. פשוט כלום.

רוצה להתערב שלא?

אגב, אתה לא היחיד כאן ששירת בחור באמצע המדבר.

פורסם

רוצה להתערב שלא?

אגב, אתה לא היחיד כאן ששירת בחור באמצע המדבר.

שלא מה? לא יהיה טוב יותר בכלא אזרחי? כן אני מוכן להתערב. בהנחה שאנחנו עושים את הבדיקות עליך, אתה זה שנכנס לשני בתי הכלא ויוצא עם המסקנות.

ובקשר להערה השניה - זה לא רלוונטי.

פורסם

שם86, אתה סוטה לחלוטין מהנקודה.

ראשית, אתה יודע טוב מאוד שמרבית זייפני הגימלים, הרמאים, המתחזים והעריקים עושים את זה כי לא בז** שלהם להתאים עצמם לדרישות המערכת ולא בגלל שקשה להם אוביקטיבית או כי יש להם מפקד סדיסט.

שנית, כן, הצבא הוא לא מערכת דמוקרטית (אם כי הרמטכ"ל נענה לממשלה שנבחרה באופן דמוקרטי והצבא פועל מכוח חוקים שחוקקה הכנסת), צבא לא יכול להיות מערכת דמוקרטי, יש היררכיה, יש פקודות ופקודות ממלאים (אלא אם הן בלתי חוקיות בעליל ואז אסור למלא אותן). אתה חושב שהמפקד שלך דפקט? יכול להיות שאתה צודק, אבל אתה עדיין חייב למלא את הפקודות שלו. אתה יכול כמובן לפעול בתוך המערכת על מנת לקבול אותו או לבקש העברה (תתפלא - מי שעובד נכון וחכם יכול להביא לשינוי), במקרים קיצוניים אפשר לעקוף סמכות ואפילו לפנות לתקשורת, כל אלו דרכים לגטימיות פחות או יותר לפתור בעיות כאלו, אני לא רואה איך זיוף גימלים קשור לזה.

היה לי מפקד דפוק בסדיר, פעם אחת הוא ניסה לבטל לי גימלים שקיבלתי עקב פרוצדורה כירורגית מסוימת (מסיבה מאוד "מבצעית" - היה איזה מסדר סמח"ט דבילי), רופא היחידה עצר בעדו, אבל אם הוא היה מצליח במזימתו הייתי חוזר לבסיס בלי להתווכח ורק לאחר מכן קובל אותו. אני אישית נתתי המלצה למנוחה לחייל מסוים והמפקד של אותו חייל צפצף על ההמלצה שלי והחייל יצא באותו הערב לפעילות מבצעית, זאת סמכותו המלאה של המפקד והוא כמובן לוקח גם את האחריות על עצמו אם יקרה משהו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים