עבור לתוכן

המרפאה מציגה: גימ"לים לכל

Featured Replies

פורסם

אם חייל מגיע למצב שהוא שובר את היד שלו :s07: בשביל לקבל גימלים אז אין לו בעיה אמיתית?! יש לו בעיה מאד מאד אמיתית.נכון,לא רפואית,(עד שהוא שבר ת'יד),אבל בעיה קשה מאד בשירות.זה כישלון של המערכת,לא של החייל.

יש לו בעיה אמיתית רפואית כי פסיכיאטריה היא תחום רפואי.

זה כשלון של ההורים שלו, לא של המערכת הצבאית.

• תגובות 60
  • צפיות 5.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם חייל מגיע למצב שהוא שובר את היד שלו :s07: בשביל לקבל גימלים אז אין לו בעיה אמיתית?! יש לו בעיה מאד מאד אמיתית.נכון,לא רפואית,(עד שהוא שבר ת'יד),אבל בעיה קשה מאד בשירות.זה כישלון של המערכת,לא של החייל.

יש בעיה בראש של החייל, לא במערכת. הוא צריך לקבל אשפוז במחלקה פסיכיאטרית במקום ימי חופש בבית.

פורסם

הוא לא צריך אשפוז, הוא צריך לקבל מכות כדי להכנס קצת לפרופורציה..

פורסם

הוא צריך טיפול פסיכיאטרי. ומנסיוני עם צה"ל, הרוב המוחלט של אלו שבאמת צריכים לא מקבלים.

אני למזלי קיבלתי.

פורסם

יש לו בעיה אמיתית רפואית כי פסיכיאטריה היא תחום רפואי.

זה כשלון של ההורים שלו, לא של המערכת הצבאית.

יש בעיה בראש של החייל, לא במערכת. הוא צריך לקבל אשפוז במחלקה פסיכיאטרית במקום ימי חופש בבית.

אכן יש לחייל בעיה אמיתית פיסיכולוגית/פסיכיאטרית אם הוא שובר לעצמו את היד רק כדי לקבל חופשה של כמה ימים.אני מקווה שהוא יתבע את הצבא ויקבל אחוזי נכות פסיכיאטריים והרבה כסף.הבעיה היא לא של הוריו,גם אם הוא נכנס חולה-נפש לצבא.הצבא היה צריך לאתר את זה ולתת לו תנאי שירות שיוכל לעמוד בהם.צריך לזכור שהצבא אינו של מתנדבים אלא שירות חובה,בכפיה,גם אם אתה לא מעוניין לשרת.זה מוצדק כמובן,מכיון שמדינתנו בסכנה קיומית,אך הצבא צריך לדאוג לאותם אנשים שהוא הוציא בכוח מביתם.

מי שמכם לשפוט חייל שנשתבשה עליו דעתו עד כדי כך שהוא שובר לעצמו את היד?...מזל שלא התאבד! גם אם הוא בא מבית דפוק עם הורים גרועים,תפקיד הצבא,בתור מי שגייס אותו בלי לשאול אותו,הוא לאבחן בעיות כאלו במועד.אתם יודעים כמה מקרי התאבדויות יש בצה"ל כל שנה?...הורים מוסרים את בנם לצבא ומקבלים אותו בארון-מתים,ולא בגלל מות גיבורים בשדה-הקרב,אלא בגלל יאוש והתעללות מצד מפקדים גרועים.

קראתם פעם על "השטן מגולני"?" מ"מ של טירוני גולני שהתעלל בפיקודיו צורה קשה ונידון למאסר...קיראו את פסה"ד ותתחלחלו....למי שלא יקרא,הנה הסיפא מפסק הדין:

חלילה לנו מלערפל את מסר ההרתעה הנדרש, על-מנת לשרש תופעות קשות אלה מקרב הצבא. על מפקדי הצבא לדעת כי "לא די שיידע המפקד את מלאכתו. עליו להיות אוהב את האדם, שחיי הפקוד שלו יהיו יקרים לו והחייל שנשלח אליו יהיה יקר לו, שיאהב אותו. רק מפקד כזה ימצא בפקודיו מסירות-הנפש שתוליכם לכל אשר ישלח אותם ... תדע כל אם עבריה שמסרה גורל חיי בנה לידי מפקדים, ראויים לכך" ("עם פרידה" דברי ראש הממשלה ושר הביטחון הראשון, דוד בן-גוריון, לפני כשלושה עשורים (2 ליולי 1963) (ד' בן-גוריון, יחוד ויעוד - דברים על בטחון ישראל (מערכות, 1971)

ודן, התגובה שלך היא דווקא שיטחית וחסרת פרופורציה.אתה לא צריך לקבל מכות,אולי רק לשרת תחת המפקד הלא מתאים כדי להכנס לפרופורציה.

פורסם

יצא לי לראות חיילים שפויים (בערך) ששפכו על עצמם סנט מוריץ כדי להיות חודשיים בבית

פשוט יש אנשים שלא מתאים שיגידו להם מה לעשות

אאני מקווה שהוא יתבע את הצבא ויקבל אחוזי נכות פסיכיאטריים והרבה כסף

אתה שוכח שזה כסף שלך ושלי?

אתה מציע שכל חייל יעבור פסיכאטר לפני שמגייסים אותו?

פורסם

אתה שוכח שזה כסף שלך ושלי?

אכן כן,אבל ככה זה היה תמיד-חייל שנכנס בריא לשירות ויוצא נכה,מקבל פיצויים,אין כל חדש בכך.אם המפקד אחראי לנכותו של החייל עקב התרשלות,או זילזול,הצבא מצידו יכול לתבוע את אותו מפקד (ולהפיק לקחים להבא!).

אתה מציע שכל חייל יעבור פסיכאטר לפני שמגייסים אותו?

למה לא?...מלש"ב עובר בדיקה פיזית מלאה,(בנוסף לאיבחונים פסיכוטכניים וכו').מה הבעיה להוסיף גם בדיקה פסיכיאטרית?

פורסם

זה שכל מי שבא לו יבכה טיפה ויקבל פטור משרות לפני שידע איך נראה בקום מבפנים

פורסם

זה שכל מי שבא לו יבכה טיפה ויקבל פטור משרות לפני שידע איך נראה בקום מבפנים

תן קצת קרדיט לפסיכיאטרים,הם לא דבילים.מה שכתבת תקף גם לגבי בעיות גופניות,והרופאים לא נותנים פטור אוטומטי כל-כך מהר.

פורסם

אפילו להיפך, המון פעמים בעיות רציניות מתפספסות.

פורסם

אבל למה אתה מבלבל במוח?

נכון, חלק גדול מהילדים האלה פשוט צריכים לקבל מכות, אבל אני מאמין שרובם באמת סובלים.

חסר מפקדים מנייאקים ובני זו^@ת שממררים להם את החיים סתם כי הם טיפשים? (אני נתקלתי ברס"ן שלקח נגד צעיר עם מוטיבציה ושכל -נדיר אבל קיים-, שעבר מבסיס אחר כי הציעו לו תפקיד מעניין יחסית ושם אותו בתפקיד מחורבן רק כי הוא הייה בטוח שהוא משחק איתו במשחקי כוחות)

חסר אנשים שתקועים במקום שלא טוב להם והם לא אוהבים את העבודה, וזה לא מזיז לאף אחד? (ולא- לא כל אחד יכול לעשות הכול בצבא, וגם לא כולם מסוגלים להתנתק מהביית בצורה "פתאומית" עם הגיוס...)

אז כן, לזייף מסמכים זה לא בסדר וכו', אבל הצבא לא צריך להיות עונש- ואם הצבא דופק חייל מסויים, אני חושב שלחייל יש זכות לעשות הכול כדי להמנע כמה שיותר מהדפיקה.

הדרך המקובלת לזה היא קבילות, אבל אם זה לא הולך והמצב נמשך- אז גם זיוף גימלים זה אופצייה.

פורסם

יצא לי לראות חיילים שפויים (בערך) ששפכו על עצמם סנט מוריץ כדי להיות חודשיים בבית

פשוט יש אנשים שלא מתאים שיגידו להם מה לעשות אתה שוכח שזה כסף שלך ושלי?

לאותם אנשים צפויים חיים מאד, מאד, מאד קשים באזרחות אם הם לא מצליחים להתמודד עם מישהו שאומר להם מה לעשות. [br]פורסם בתאריך:

.[br]פורסם בתאריך: 1.11.2008 בשעה 11:08:38

אכן יש לחייל בעיה אמיתית פיסיכולוגית/פסיכיאטרית אם הוא שובר לעצמו את היד רק כדי לקבל חופשה של כמה ימים.אני מקווה שהוא יתבע את הצבא ויקבל אחוזי נכות פסיכיאטריים והרבה כסף.הבעיה היא לא של הוריו,גם אם הוא נכנס חולה-נפש לצבא.הצבא היה צריך לאתר את זה ולתת לו תנאי שירות שיוכל לעמוד בהם.צריך לזכור שהצבא אינו של מתנדבים אלא שירות חובה,בכפיה,גם אם אתה לא מעוניין לשרת.זה מוצדק כמובן,מכיון שמדינתנו בסכנה קיומית,אך הצבא צריך לדאוג לאותם אנשים שהוא הוציא בכוח מביתם.

הצבא צריך לתבוע את הוריו על זה שהם גידלו סמרטוט חסר תועלת שלא מסוגל לתפקד במסגרת היררכית ובעתיד הלא רחוק יהפוך לנטל על משלם המיסים.

פורסם

נו באמת... אני רוצה לראות אותך אחרי שיטרטרו אותך כמה שבועות, יתייחסו אליך כמו זבל ויתנו לך עבודה בסגנון של למיין ברגים....

פורסם

נו באמת... אני רוצה לראות אותך אחרי שיטרטרו אותך כמה שבועות, יתייחסו אליך כמו זבל ויתנו לך עבודה בסגנון של למיין ברגים....

אם רק היית יודע כמה אנשים באזרחות עובדים ככה כל החיים... בקרוב תבין.

פורסם

Chymes, אשמתם הבלעדית שהם לא מצאו משהו יותר טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים