עבור לתוכן

המרפאה מציגה: גימ"לים לכל

Featured Replies

פורסם

אני זייפתי גימלים כשהייתי בצבא.סבלתי מכאבי גב איומים (שאח"כ באזרחות קיבלתי אחוזי נכות בגללם),אבל הרופאים בצבא החליטו שאני משתמט.אז העליתי באופן מלאכותי את לחץ הדם שלי.מזכרוני,הרופאים בצבא,בסדיר ומילואים,לא נמצאים שם to heal the sick,אלא כדי לשמש כשופטים,וכדי לנפח לעצמם את האגו,לא שהם מודעים לזה כל-כך.

אם סבלת מכאבים, זה רק נסיבות מקלות על הזיוף, זה לא הופך את האקט עצמו לתקין. המערכת הרפואית בצבא לא מושלמת (לשון המעטה - היא דפוקה לגמרי, אבל זה נושא לדיון אחר), אבל זה לא נותן זכות לחיילים להתחיל לזייף מסמכים, לביים פציעות וכו'. בנוסף, לא נולדתי קר"פ, בסדיר הייתי לוחם בגדוד וכך גם במספר תקופות מילואים. אני יודע ממקור ראשון שמרבית זייפני וקוני הגימלים לא חולים בשום כדבר מלבד לחץ בית. למילואים אני מגיע עם ספרי רפואה ב-palm והרבה כוונות טובות, אבל מתעסק רוב הזמן בליצנים ומספרי סיפורים, בכל מקרה שיש לי ספק, אני נותן הפניה, אבל תאמין לי שבהרבה מקרים זה כל-כך פתטי שזה כבר לא מצחיק. כמה כבר אפשר לראות בכיינים "שסובבו את הקרסול", באים אליך על רגל אחת ודמעות בעיניים שהקרסול שלהם ללא טיפת אודם או נפיחות אבל איך שאתה נוגע בו הם מזנקים לתקרה (נקעתי בעצמי את הקרסול בצבא ויום אחרי חזרתי לפעילות, זה כואב מאוד, אבל רק בתנועות מסוימות ובמקומות מסוימים). אני שולח אותם לצילום בכל מקרה (בעיקר בשביל להגן על התחת שלי, והם יוצאים צוהלים במחשבה שהם "סידרו את הרופא", דבילים), אבל זה מגעיל אותי.

• תגובות 60
  • צפיות 5.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ואני מגיע עם 39 חום לבסיס והרופא נותן לי כדורים ואומר לי לחזור ליחידה כרגיל. זה נראה לך הגיוני? לא משנה כמה שתנסה לדבר על נושא הרפואה בצבא אתה לא יכול להוציא את הצבא באור חיובי כי הנושא הזה פרוץ מכל וכל.

נכון, זה עדין לא אומר שצריך לזייף גימלים אבל ההתחשבות בחיילים היא אפסית(הרבה בגלל חיילים חאפרים שקרנים שלא תטעה) וקרו כבר מספיק מקרים של חיילים שלא קיבלו טיפול רפואי בזמן וכתוצאה מכך הם סובלים כל החיים.

מזל שבמקרה שלי פשוט אמרתי למפקד שלי שאני לא נשאר דקה ביחידה עם חום והלכתי הביתה ליומיים.

פורסם

ציינתי מפורשות שמערכת הרפואה הצבאית דפוקה ולא ניסיתי להוציא את המערכת באור חיובי.

זה לא נותן לחייל לגיטימציה לזייף מסמכים, לשקר או לתת שוחד.

פורסם

בתור אחד שקרוב משפחה שלו מת עקב טיפול לקוי של רופא היחידה, אני אומר לך שמה שאתה אומר זה מגוחך.

אנשים שסובלים מכאבים אמורים לשתוק ולהסתכן בנזק לכל החיים ומוות כי אסור לזייף גימלים? איך זה מסתדר עם העובדה שאתה אומר שהמערכת רקובה מהיסוד?

פורסם

בתור אחד שקרוב משפחה שלו מת עקב טיפול לקוי של רופא היחידה, אני אומר לך שמה שאתה אומר זה מגוחך.

האנשים שזייפו את הגימלים היו באותה השעה בבית, הם פשוט לא רצו לחזור לבסיס. אם הייתה להם בעיה רפואית רצינית הם היו צריכים הפניה לרופא המתאים, לא להשיג עוד גימלים. רוב הבעיות שחיילים נפטרים מהם חו"ח בגלל אבחון רפואי לקוי לא קשורות לשירותם הקרבי דווקא, ב-99% מהמקרים מה שהרג את החייל זה שלא שלחו אותו לבדיקה או לרופא המתאים, לא שלא נתנו לו גימלים. אתה נותן את הדוגמא הלא נכונה ומגן על האנשים הלא נכונים.

ד"א, אנשים נפטרים מאיבחון או טיפול לקוי גם באזרחות, אתה אפילו לא רוצה לדעת את המספרים, שזה קורה בצבא זה פשוט יוצר הרבה יותר רעש.

ואסור לזייף מסמכים ולתת שוחד. זה כמו שמחר יפרצו אליך הביתה, יגנבו לך את המחשב ויסבירו לך "זה בגלל מחירי האוכל הגבוהים וקיצוץ הקצבאות", אלו אולי נסיבות מקילות, אבל הן לא הופכות את המעשה ללגיטימי.

פורסם

זה שהגבת לשורה הראשונה דיי מיותר. השורה השנייה בתגובה שלי דיי מכסה את כל מה שכתבת.

לא דיברתי על העצלנים שפשוט לא מתחשק להם. דיברתי על האנשים שבאים עם בעיות רציניות ואמיתיות, והרופאים הצבאיים מתייחסים אליהם כאל עוד שקרנים, או פשוט אין להם כוח לטפל בהם.

ואני אישית רואה הבדל משמעותי בין רופא באזרחות לבין רופא בצבא. בעיקר מהסיבה לעיל.

נכון, אנשים מתים מאבחון וטיפול לקוי באזרחות. כמה אנשים באזרחות מגיעים חולים לרופא שאומר להם הכל בסדר (לא טורח לבדוק) דוחף להם אקמול ושולח אותם לפגוש את הבורא שלהם כמה שעות אח"כ?

פורסם

אני בכוונה הגבתי לשורה הראשונה, משום שנתת דוגמא דרמטית ולא קשורה (היא לא קשורה גם בגלל שהבעיה לא הייתה גימלים אלא הפנייה/טיפול והדיון עסק בזיוף גימלים למיטב זיכרוני).

אני מדבר על זייפני גימלים ומסביר לא זה לא לגיטימי למרות שהמערכת הרפואית בצבא דפוקה ואז אתה נותן את הדוגמא הזאת. בבקשה תקרא את ההודעות שאתה מגיב עליהן.

אם אתה רוצה לפתח דיון על כמה המערכת הרפואית בצבא דפוקה + דוגמאות, זה כבר סיפור אחר, אבל אז לא יהיה לך שום וויכוח איתי משום שאני אסכים איתך לחלוטין שדרוש שיפור ניכר.

פורסם

זה שהגבת לשורה הראשונה דיי מיותר. השורה השנייה בתגובה שלי דיי מכסה את כל מה שכתבת.

לא דיברתי על העצלנים שפשוט לא מתחשק להם. דיברתי על האנשים שבאים עם בעיות רציניות ואמיתיות, והרופאים הצבאיים מתייחסים אליהם כאל עוד שקרנים, או פשוט אין להם כוח לטפל בהם.

ואני אישית רואה הבדל משמעותי בין רופא באזרחות לבין רופא בצבא. בעיקר מהסיבה לעיל.

נכון, אנשים מתים מאבחון וטיפול לקוי באזרחות. כמה אנשים באזרחות מגיעים חולים לרופא שאומר להם הכל בסדר (לא טורח לבדוק) דוחף להם אקמול ושולח אותם לפגוש את הבורא שלהם כמה שעות אח"כ?

אני מבין אותם. כל היום רואים מאות שחקנים, רמאים, לחוצי בית, אידיוטים חולי נפש שפוגעים בעצמם בשביל גימילים (נשבע לך ראיתי חייל שובר את היד בשביל גימילים) ועם הזמן מאבדים את היכולת לזהות חיילים עם בעיה אמיתית.

פורסם

משתתף בצערך ותסכולך המובן על מות קרוב המשפחה, אבל זה ממש לא קשור לדיון.

השאלה שצריכה להתעורר לדעתי היא דווקא האם לחייל מותר להשתמש באמצעים שברשותו על מנת לקדם את האינטרסים שלו המנוגדים לאינטרס הצבא.

החייל עובר על החוק ואין שום שאלה בנידון, השאלה היא האם המעשה שהוא עושה הוא ראוי, והקריטריון היחיד שלפיו אפשר לשפוט את הנושא הוא המניע.

לכן יש צורך לעבור על כל נושא לחודו, ולא להכליל שכל מי שעשה את זה אי פעם הוא "אפס נחות ועבריין".

ישנם הרבה חוקים יבשים, ועוד יותר אמצעי אכיפה יבשים שפועלים רק במקרים מסויימים מאוד, המערכת רקובה ורחוקה מלהיות מושלמת, ולכן גם לפרט שהוא חלק מהמערכת יש את האפשרות להיות רקוב. מינוס ומינוס מכסים אחד על חסרונו של השני.

אני מבין שמה שאני כותב כאן עלול לעורר בהלה והתקוממות נגדי, אבל אני רק מציג את הרעיון, לא תומך בו ולא תומך במערכת.

פורסם

יותר ממה שאתה מסוגל לתאר לעצמך. וזה כולל מקרי סרטן שמאובחנים באיחור קריטי, חסימות בכלי דם במוח (אירוע מוחי) שמתפרשים כעייפות ולחץ נפשי והפניה לפסיכיאטר, התקפי לב שמתפרשים אצל הרופא כרצון לקבלת אישורים לימי מחלה או כקילקול קיבה זניח, פריצות דיסק אמיתיות שמביאות לשיתוק מוחלט בגלל חוסר איבחון, אקמול להורדת חום במקרים של וירוס קטלני אצל חולה בסיכון גבוה לזיהומים, ועוד ועוד ועוד.

בצה"ל המערכת דפוקה והרופאים מטומטמים (רק בשביל לזרום עם קו החשיבה שלך) אבל בגלל הביקורת והחשיפה הציבורית ה"כיסוי תחת" שלהם גדול יותר והסיכוי למקרים כאלו נמוך יותר מאשר באזרחות.

פורסם

אני מבין אותם. כל היום רואים מאות שחקנים, רמאים, לחוצי בית, אידיוטים חולי נפש שפוגעים בעצמם בשביל גימילים (נשבע לך ראיתי חייל שובר את היד בשביל גימילים) ועם הזמן מאבדים את היכולת לזהות חיילים עם בעיה אמיתית.

אם חייל מגיע למצב שהוא שובר את היד שלו :s07: בשביל לקבל גימלים אז אין לו בעיה אמיתית?! יש לו בעיה מאד מאד אמיתית.נכון,לא רפואית,(עד שהוא שבר ת'יד),אבל בעיה קשה מאד בשירות.זה כישלון של המערכת,לא של החייל.

פורסם

רוב החיילים שמקבלים גימלים הם ילדי כאפות בכיינים שלא מתאים להם שאומרים להם מה לעשות

יש גם כמה שחולים

אי אפשר להאשים את הצבא בהכל

פורסם

רוב החיילים שמקבלים גימלים הם ילדי כאפות בכיינים שלא מתאים להם שאומרים להם מה לעשות

יש גם כמה שחולים

אי אפשר להאשים את הצבא בהכל

בדיוק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים