עבור לתוכן

המלצה על נייד לעסק בתקציב 5,000-5,500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

כי ביצועים זה לא הכל. יש יותר בקניית מחשב מאשר כמה גיגהרצים וכמה גיגהבייטים מקבלים פר שקל. כל עוד אתה לא רואה שום דבר מעבר לזה, אתה באמת לא תבין למה יש טעם לקנות מחשבים יקרים יותר.

אם תסביר אולי תרחיב לי אופקים.

ככול שאני רואה שהמחשב העיסקי נראה טוב יותר חיצונית ותו לא,אלא אם כן יש משהו אחר שפספסתי.

הבחור אמר מפורשות "מחשב לעסק". הגדיר מפורשות דרישות. עכשיו אתה מנסה לשכנע אותו שהדרישות שלו מיותרות?

6000 שקל למחשב נייד זה לא יקר. בכלל. אפשר היום לקנות מחשב שולחני ב-1000 שקל. זה לא אומר שמחשב ב-3000 זה יקר.

המהות היא לעשות קניה נבונה. שזה לאו דווקא אומר לקנות את הכי זול שעומד בדרישות "מעבד, זיכרון, הארד דיסק".

שמבחינתי (ומבחינת רבים אחרים) זה המון. מבחינת אחרים זה חסר משמעות.

בדיוק באותה מידה שאני לא הולך להמליץ לסטודנט שמחפש מחשב ב-3000 לקנות מחשב עסקי ב-8000, אני לא הולך להמליץ על בן-אדם שמבקש מחשב ברמה עסקית, וכנראה יודע טוב מאוד מה הוא מחפש, להתפשר וללכת על מחשב צרכני פשוט.

וכי יש הבדל כה גדול בין מחשב "עיסקי" לבין מחשב נייד פשוט? חוץ מאיכות הבניה במה הוא עוד שונה?

open my friggin eyes

נ.ב.

זה לא בחור...

פורסם

איכות בניה לכשעצמה זה דבר מאוד חשוב. זה עושה את ההבדל בין מחשב שגם בעוד 3 שנים יכול לעבוד כמו תותח (במסגרת יכולות החומרה) לבין משהו שיילך לפח כי הפלסטיקים יישברו או צירי המסך לא יחזיקו או שזה סתם ייראה כאילו דרסה אותו משאית.

אתה יודע כמה ניידים מסוג Thinkpad T40-43, שהם בין 3-5 שנים עדיין רצים בשוק היד-שניה ונמכרים כסוסי עבודה? אפילו T23 בן 6, עם Pentium III עלוב עדיין יכול להימכר ב-1000 שקל, ויש לא מעט כאלה שעדיין מסתובבים ונראים כמעט כמו חדשים. לי יש איזה Compaq Evo, גם הוא בן 6 בערך, שעדיין נראה ומתפקד מעולה (למרות שלא התייחסו אליו יפה במיוחד לאורך השנים), ומשמש את הוריי לאופיס ואינטרנט. נראה אותך מוצא לי ניידים "פשוטים" מאותה תקופה עדיין חיים איפשהו.

אז נייד עסקי זו גם השקעה לעתיד. אפילו אם אתה חושב במונחים של תועלת כספית. נייד שתקנה עכשיו ב-3000 בעוד שנתיים כבר לא יהיה שווה כלום. נייד עסקי שתקנה ב-5-6K, בעוד שנתיים תוכל למכור ב-2K לפחות, או. אז ההפרש במחיר מתגמד לאורך זמן.

איכות בניה זה לא רק עמידות לאורך זמן, זה גם משפיע על חוויית השימוש המיידית. תחשוב על מקלדת שכיף להקליד עליה לעומת כזו, שכשאתה לוחץ על מקש, כל המקלדת שוקעת. תחשוב על מסך שעומד על הצירים שלו ישר לעומת כזה שמתנדנד בכל קפיצה קטנה של הרכבת. על צבע ציפוי שלא יתקלף לך אחרי חודש.

מחשבים עסקיים לרוב גם באים עם פיצ'רים שלא תמצא על מחשב צרכני פשוט, שכל כך יכולים לשפר חוויית שימוש, ומי שרגיל אליהם לא יחשוב לרגע לוותר עליהם. למשל תחנת עגינה אמיתית ולא איזו בדיחה ב-USB, או trackpoint שמי שבאמת למד להשתמש בו, מבין שהוא עדיף עשרות מונים על ה-touchpad (שמבחינתי לא יכול להוות תחליף רציני לעכבר). המחשבים העסקיים היותר יקרים באים גם עם מסך ברזולוציה גבוהה שמגדיל משמעותית את שטח העבודה.

ושלא נדבר על התחזוקה השוטפת של מחשבים כאלה. רמת השירות העסקי לעומת השירות הצרכני היא לרוב רמה אחרת לגמרי, גם כשמדובר באותו יצרן: זמינות של חלקים, מקצועיות של טכנאים, רמת הכיסוי של האחריות (מה שהם יהיו מוכנים לתקן על חשבונם) - הכל גבוה יותר. יש גם לרוב תאימות רבה בחלקים בין סדרות קרובות של מחשבים, מה שמקל על מציאת חלקי חילוף / שדרוגים.

זה משהו שקשה להעריך, אלא אם כן השתמשת לאורך זמן במחשב כזה. ואז קשה לחזור למשהו אחר (בערך כמו לנסוע במחלקת תיירים אחרי מחלקה ראשונה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים