עבור לתוכן

המלצה על נייד לעסק בתקציב 5,000-5,500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום,

מבקשת לקבל המלצה על נייד לעסק, המיועד לשעות עבודה מרובות:

מטרות המחשב- עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס)

מעבד אינטל

גודל המסך- 15/14 אינץ ללא ציפוי מבריק

משקל רצוי- ~ 2 ק"ג

זמן סוללה- 3.5-4 שעות עבודה רצופות (סוללה כפולה)

גודל מינימלי של כונן קשיח- 250G

צורב DVD

אחריות מורחבת/ מקסימלית

מערכת הפעלה

אפשרות לחיבור לתחנת עגינה

תקציב- 5,000-5,500 ש"ח

תודה לכל המומחים!

פורסם
  • מחבר

מתנצלת על ההקפצה. אבל באמת זקוקה להמלצה טובה שלכם ;)

פורסם

שימי לב שמחשבי 14" טיפוסיים שוקלים בין 2.3 ל-2.5 קילוגרם (המעטים ששוקלים בסביבות 2 קילו ומטה הם מאוד מאוד יקרים). מחשבי 15" הם עוד יותר כבדים ולא שווה להתייחס אליהם לטעמי.

לעומת זאת מחשבי 13.3" ישקלו בסביבות ה-2KG (אולי טיפה יותר). מה היית מעדיפה?

פורסם
  • מחבר

צריך לדעת להתפשר :(

אם כך:

14 אינץ במשקל הנמוך ביותר תחת המסגרת התקציבית (עד 5,500 ש"ח)

אשמח להמלצה שלך:)

פורסם

הייתי אומר שבכל מקרה התקציב שלך מעט נמוך בדרישות.

הכי קרוב כרגע זה ה-DELL Latitude E6400.

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-latitude-e6400.htm

הוא עונה על כל דרישותייך, אבל עם תוספת מערכת הפעלה ושדרוג כונן קשיח ל-250GB, יעלה כבר מעל ל-6K. וזה עוד עם מסך ברזולוציה נמוכה ולא LED.

האופציות המומלצות נוספות - HP 6930p ו-Thinkpad T400 יהיו עוד יותר יקרים.

אפשר להשיג בזול יותר דגמים ותיקים יותר - T61/R61, אבל הם יגיעו עם דיסק קשיח קטן יותר משמעותית ולא יכולים להתהדר בחיי סוללה כל-כך טובים.

אפשר ללכת בכיוון אחר - ללכת על דגם פשוט יותר, לא מסדרה עסקית - ה-HP Pavilion DV4-1030EJ. היתרון שלו הוא שהוא הנייד הלא עסקי היחיד שאני מכיר, שתומך בתחנת עגינה, והוא זול יותר מכל הדגמים העסקיים. אבל בתור נייד מולטימדיה, המסך שלו מבריק.

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=712835

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז אתפשר על דיסק קשיח של 160, גם יעשה את העבודה.

עד כמה העובדה שהמסך הוא לא LED הינה משמעותית בעבודת משרד ממושכת? במה מתבטא ההבדל?

קיבלתי הצעת מחיר עבור HP6510B ב-5,400 (כולל אחריות מורחבת ומערכת הפעלה אך לפני מע"מ ומו"מ)- האם תוכל לתת לי חוות דעת עליו?

האם יעשה את העבודה?

פורסם

יעשה את העבודה - כן.

רק שלא קיבלת הצעה ל-5400, קיבלת ל-6200, ואם אתה מוכן לשלם כזה סכום, כבר הייתי הולך על ה-E6400, בגלל שהוא חדש יותר.

המחשב שאתה מדבר עליו עולה בסביבות ה-5000-5100 עם אחריות לשנה (זאפ), כך שההצעה שקיבלת לא אטרקטיבית מי יודע מה (לשלם יותר מ-1000 שקלים על הרחבת אחריות).

פורסם

למה לשלם כולכך הרבה על נייד כשהדרישות כה מעטות?

פורסם

כי הדרישות כוללות תחנת עגינה ומסך מאט, דבר שיש במעט מאד מחשבים זולים.

פורסם

שלא נדבר על אחריות מורחבת.

אגב, ה-6510B לא תומך ב-DVI דרך תחנת העגינה, אם זה חשוב.

פורסם

א' יש מדבקות ANTI GLARE שמונעות את התופעה המעצבנת של השתקפות

ב' תחנת עגינה ALTO עולה מאוד יקר (כ600ש"ח) אך עדיין מתאימה לכול מחשב

ג' גם ללא תחנת עגינה אפשר לרכוש עכבר\מקלדת USB ולחבר כמו גדול

ד' בנוגע לגובה המכשיר אין בעיה לרכוש מגביה לנייד בכ90 ש"ח

חתיכת חיסכון

פורסם

מדבקות Antiglare ותחנות עגינה USB. אתה עושה צחוק?

מה לעשות שיש אנשים שמוכנים להשקיע במחשב איכותי ולא רוצים לקנות כל זבל שמוכרים היום ב-3000 שקלים.

אולי תגיד למחלקת ה-IT של אינטל למשל שלא צריכים לקנות תחנות עגינה למשתמשים שלהם, כי אפשר לחבר מקלדת ועכבר USB כמו גדול (וגם מסך).

ולמה שהם בכלל יקנו Thinkpads או Elitebook לעובדים שלהם? הרי מספיק Acer או Gigabyte.

פורסם

חתיכת חיסכון

זה לא חסכון, אתה פשוט מקבל מוצר נחות יותר שבהתאם עולה פחות.

אי אפשר להשוות תחנת עגינה ב-USB לתחנת עגינה ייעודית, זה עולם אחר. וזה לפני שדיברנו בכלל על האיכות של המחשב עצמו שכמובן גם בו זה הגיוני להשקיע למי שרוצה עמידות לאורך זמן וחווית שימוש טובה ובהנחה שיש לו את התקציב.

פורסם

מדבקות Antiglare ותחנות עגינה USB. אתה עושה צחוק?

מה לעשות שיש אנשים שמוכנים להשקיע במחשב איכותי ולא רוצים לקנות כל זבל שמוכרים היום ב-3000 שקלים.

אולי תגיד למחלקת ה-IT של אינטל למשל שלא צריכים לקנות תחנות עגינה למשתמשים שלהם, כי אפשר לחבר מקלדת ועכבר USB כמו גדול (וגם מסך).

ולמה שהם בכלל יקנו Thinkpads או Elitebook לעובדים שלהם? הרי מספיק Acer או Gigabyte.

אם מחשב א' זול יותר נותן את אותם הביצועים לדרישות כמו מחשב ב' שיקר יותר אז בשביל מה צריך לרכוש מחשב יקר יותר?

כול הכבוד על השקעה אבל אני לא רואה שנתת פה אפשרות אחרת ונצמדת דווקא לתקציב שהוא עד 5500ש"ח.

כרגע מדובר במשתמש הפשוט ומדובר סה"כ במחשב נייד שאמור להיות משרד קטן "נייד" ועם חומרה פשוטה לדרישות פשוטות. ולא חברה בעלת תקציב

לבזבוז.

אינני מוצא טעם בלרכוש מחשב כה יקר כשהדרישות כה נמוכות.

תקן אותי אם אני טועה אבל כול המהות ברכישה היא גם לחסוך,לא?

אפרופו "זבל" כול החומרה בניידים מגיעה מאותו הבית ככה שאי אפשר לומר זבל על מחשבים מסוימים חוץ מאיכות הבניה והאחריות שהבית נותן.

38.1.0.jpg

פורסם

אם מחשב א' זול יותר נותן את אותם הביצועים לדרישות כמו מחשב ב' שיקר יותר אז בשביל מה צריך לרכוש מחשב יקר יותר?

כי ביצועים זה לא הכל. יש יותר בקניית מחשב מאשר כמה גיגהרצים וכמה גיגהבייטים מקבלים פר שקל. כל עוד אתה לא רואה שום דבר מעבר לזה, אתה באמת לא תבין למה יש טעם לקנות מחשבים יקרים יותר.

כרגע מדובר במשתמש הפשוט ומדובר סה"כ במחשב נייד שאמור להיות משרד קטן "נייד" ועם חומרה פשוטה לדרישות פשוטות. ולא חברה בעלת תקציב לבזבוז.

הבחור אמר מפורשות "מחשב לעסק". הגדיר מפורשות דרישות. עכשיו אתה מנסה לשכנע אותו שהדרישות שלו מיותרות?

אינני מוצא טעם בלרכוש מחשב כה יקר כשהדרישות כה נמוכות.

6000 שקל למחשב נייד זה לא יקר. בכלל. אפשר היום לקנות מחשב שולחני ב-1000 שקל. זה לא אומר שמחשב ב-3000 זה יקר.

תקן אותי אם אני טועה אבל כול המהות ברכישה היא גם לחסוך,לא?

המהות היא לעשות קניה נבונה. שזה לאו דווקא אומר לקנות את הכי זול שעומד בדרישות "מעבד, זיכרון, הארד דיסק".

אפרופו "זבל" כול החומרה בניידים מגיעה מאותו הבית ככה שאי אפשר לומר זבל על מחשבים מסוימים חוץ מאיכות הבניה והאחריות שהבית נותן.

שמבחינתי (ומבחינת רבים אחרים) זה המון. מבחינת אחרים זה חסר משמעות.

בדיוק באותה מידה שאני לא הולך להמליץ לסטודנט שמחפש מחשב ב-3000 לקנות מחשב עסקי ב-8000, אני לא הולך להמליץ על בן-אדם שמבקש מחשב ברמה עסקית, וכנראה יודע טוב מאוד מה הוא מחפש, להתפשר וללכת על מחשב צרכני פשוט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים