עבור לתוכן

שאלה : האם הMSI WIND יתאים לסטודנט?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אני מחפש מחשב נייד קטן ויעיל ללימודים.

חשבתי על הWIND בעיקר בגלל המשקל. שאלתי היא אם הוא יוכל לתפקד כמו שצריך עם תוכנות כבדות כגון MATLAB, maple, eclipse ותוכנות שכסטונדט להנדסה אפגוש בעתיד?

בתודה מראש,

אריאל

פורסם

לתוכנות כבדות הוא ממש לא מומלץ בגלל המעבד החלש. מה גם שלדעתי לא נוח לעבוד שעות ארוכות על מסך כל-כך קטן עם רזולוציה נמוכה ומקלדת קטנה.

אם התקציב מאפשר זאת, תוכל בסביבות ה-4-5K למצוא מחשבי 13.3" שיתנו ביצועים טובים ומשקל נמוך יחסית (לא בר השוואה ל-UMPC כמו ה-Wind, אבל טוב משמעותית ממחשבי ה-15.4" הסטנדרטיים).

פורסם

אני מסכימה עם Qttp, לא ממליצה על Wind לסטודנט, זה לא נוח להקליד או לעבוד עליו לזמן ארוך בגלל המקלדת המצומקת והמסך הקטן. Netbooks לטעמי לא מתאימים לעבודה אמיתית, הם מיועדים לגלישה או שימושים בסיסיים.

פורסם

מעבדי אטום של אינטל הם חלשים יחסית, אני לא מכיר את התוכנות אבל אם הן מבחינת צריכה שווים ערך לתוכנות כגון פוטושופ, ממש אמליץ לך לוותר על הרעיון.

היתרון הוא ללא ספק המחיר הזול של כאלפיים + ש"ח.

מבחינת משקל דע לך שההפרש בין המחשב הזה לנייד 12 או אפילו 13.3 אינץ הוא זניח ביותר,

בבעלותי מחשב נייד 13.3 אינץ ששוקל 1.3 קילו. כמעט אותו הדבר בדיוק בהשוואה לMSI WIND.

מבחינת נוחות: נוחות הקלדה תלויה בגודל הידיים שלך, אם אצבעותיך גדולות או לא.

לגבי גודל המסך, בהנחה שאתה מוכן להשקיע כמה מאות ש"ח תקנה מסך LCD פשוט לחדרך ותחבר אותו לנייד בכל פעם שאתה בבית...

לדעתי מחשבי 10 אינץ הם הגבול של הגבול מבחינת יחס שווי לביצועים ונוחות.

פורסם

מחשב של 13.3" ששוקל 1.3 ק"ג זה חריג ויקר. רובם שוקלים בין 1.8-2.2 ק"ג.

פורסם

את צודקת, הנייד שלו הוא U3S של חברת ASUS.

אך יש ניידי 13.3 במחירים טובים ששוקלים כקילו וחצי, הבדל שאינו משמעותי מMSI WIND.

ובטח 12.1 אינץ.

בהצלחה!

פורסם

כסטודנט להנדסה בעצמי.

יש לי IBM thinkpad T42 , וחוץ מהעובדה שהוא קצת מיושן אין לי טענות נגדו ( לא מבחינת משקל, נוחות הקלדה וביצועים matlab, maple , Pspice ושאר דומיהן).

למרות שאני לא אוהב לבוא איתו להרצאות ותרגולים ( לא פרקטי במיוחד, יותר מדי נוסחאות להקליד, יותר יעיל ביד ).

עשיתי את זה כמה פעמים, והוא נוח לתפעול אפילו על הכסאות סטודנט (אלה עם שולחן/משענת ליד).

ראיתי את מחשבי ה10". בכלל לא שימושי, בכלל.

לא נוח להקליד בו, ואתה חייב שיהיה לך נוח אם אתה מתכנן לשבת ולהקליד עליו בהרצאות/תרגולים.

המסך קטן מדי, אני יודע על עצמי שאני מתחיל להשתגע אחרי שעתיים -שלוש של מסך 14" , אז אני נותן לך שעה וחצי גג עד שתתחיל לטפס על הקיר עם המסך הקטן הזה.

אני לא אכנס לעניין של הכוח שלו.

באופן עקרוני , אתה לא צריך יותר מדי כוח, מטלב ופיספייס פשוט ידרשו יותר זמן בשביל לבצע את הפעולה עם פחות כוח עיבוד... ובעקרון אתה לא הולך להשתמש בתוכנות האלו מי יודע מה יותר מדי , לפחות לא בשלוש השנים הראשונות.

סיכום.

קח את ה thinkpad T42 כבסיס להשוואה.

לא תצטער.

פורסם

אין מחשבי 12.1"-13.3" מומלצים בתקציב של 2500 ש"ח. אתה יכול לחפש משהו משומש אבל גם זה יהיה קשה למצוא בתקציב. ה-X31 הוא אכן דגם ישן מאד אבל אישית הייתי מעדיפה אותו על פני ה-Wind.

פורסם
  • מחבר

אדון abstract, איך הוא מבחינת ביצועים? יש לו bluetooth ו wifi נורמלים?

פורסם

אני שוקל למכור משהו שעונה על הצרכים שלך. יש לי MSI PR200 כבן שנה במצב מצויין (T7500 2.2GHz, 12", 2GB 667, 160GB HD, WIFI n, Bluetooth, 1.8KG) שאני מאוד מרוצה ממנו. עדיין לא החלטתי סופית אבל בעקבות ההופעה של כל ה- UMPC אני שוקל להחליף לאחד מהם כי לעומתך כל מה שאני זקוק לו זה OFFICE ומשקל כמה שיותר נמוך. אם זה מעניין אותך שלח הודעה פרטית.

פורסם

הוא ישן.

על כן, הביצועים שלו מן הסתם לא בשמים.

אבל, בשביל מטלב ומייפל ופיספייס (בהיקפים שתצטרך בלימודי תואר ראשון בהנדסה ) הוא מספיק בהחלט.

כן, יש לו wireless וכן bluetooth

מה שכן, אני חייב להדגיש, אני לא ממליץ עליו.

אתה יכול להשיג מחשב הרבה הרבה יותר טוב באותו מחיר.

מה שאני כן אומר, זה שאתה לא צריך מחשב קטן כמו הwind.

הבחור שענה מעלי נשמע כמו הצעה מעולה, למען האמת.

בכל מקרה, אין לך שום סיבה לרצות מחשב מיניאטורי בשביל הלימודים שלך.

אין בו שום תועלת , ואפילו אתה תצטער אם תקנה אחד כזה , אתה צריך אחד שיהיה לך נוח לעבוד בו.

ואם אתה מחפש אחד רק בשביל יישומי אופיס מטלב ומייפל וכד',

תשאר עם השולחני בבית (או במעונות), הרבה יותר נוח ויעיל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים