עבור לתוכן

התלבטות בנוגע לכרטיס מסך ב-800-850 ש"ח - Palit ATI Radeon HD4850?

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני קונה מחשב חדש (5500 ש"ח כולל ציוד היקפי), ורוצה להתאים לו כרטיס מסך בסכום של 800-850 ש"ח.

השימושים של המחשב יהיו בעיקר אינטרנט/אופיס, אך אני רוצה שיריץ visual studio ללא בעיות וכן משחקים חזקים יחסית (אך לעתים רחוקות יותר..).

ממה שראיתי בפורום הזה ופורומים אחרים (פורום מפרטי מחשב בעיקר) ראיתי שממליצים הרבה על ה-ATI Radeon HD4850.

האם הכרטיס שמצאתי - Palit ATI Radeon HD4850 512MB GDDR3 HDMI PCIe (לינק: http://tms.co.il/product/5851) הוא הכרטיס שהכי מתאים לצרכים שלי?

איך הוא ביחס ל-Palit 9800GT 512MB Retail (לינק: http://tms.co.il/product/5859)?

האם יש כרטיס אחר שיותר מתאים לשימושים שלי? האם יש כרטיס HD4850 של חברה אחרת שנחשב ליותר איכותי/אמין באותו טווח מחירים?

לוח האם שככל הנראה אקנה: Intel Core 2 Quad Q8200 2.33Ghz 4MB Penryn OEM

המעבד שככל הנראה אקנה: GIGABYTE GA-EP43-DS3L

המון תודה על העזרה,

דימה

פורסם
  • מחבר

לא לחוץ לי לשחק על הרזולוציה הכי גבוהה (1600 או משהו), אלא יותר בכיוון של 1024 או 1280.

לא אמרתי קודם לכן, אבל אני רוצה שהכרטיס יתמוך בקלות בסרטי HD, שכן אני מתכנן לחבר אליו גם טלוויזיית LCD של 32" כדי לראות סרטים.

לפיכך, אולי דווקא עדיף לי ללכת על ה-Palit ATI Radeon HD4850 512MB GDDR3 HDMI, כי יש לו יציאת HDMI (אם אני לא טועה)?

ודבר אחרון, אני לא מתכנן לעשות oc לכרטיס.

שוב תודה,

דימה

פורסם

אם ככה אז לך על HD4670.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לתת את הדגם הספציפי (לינק)?

שוב תודה....

פורסם
  • מחבר

שאלה נוספת - ראיתי שהוא בערך זול פי 2 מה-Palit ATI Radeon HD4850, אז פרט לזה שיש לו HDMI, איך הוא מבחינת איכות ביחס ל-HD4850?

ישנם כרטיסים מסדרת ה-4850 שיש להם יציאת HDMI, או שבאופן כללי זה נדיר יחסית לכרטיסים?

התקציב שלי הוא בערך 800-850 ש"ח, אז אני באמת רוצה את הכרטיס הכי איכותי שאפשר להשיג במחיר הזה (ואם אפשר עם HDMI מה טוב..).

המון תודה על העזרה, ומצטער על ההצקה...

דימה

פורסם

מבחינת איכות אין שום הבדל, ההבדל הוא רק בביצועים במשחקים בהגדרות ורזולוציות גבוהות.

יש גם HD4850 עם HDMI אבל אין לך צורך בכרטיס כזה.

פורסם
  • מחבר

סבבה המון תודה!! :yelclap:[br]פורסם בתאריך: 25.10.2008 בשעה 21:56:56

דניס, אני חוזר אליך עם שאלה נוספת שקשורה לעניין ה-HDMI.

אם אני כן רוצה ללכת על ה-HD4850, תוכל לשלוח לי לינק לאחד שיש לו יציאת HDMI?

לפי מה שאני רואה באתר של הכרטיס Palit ATI Radeon HD4850 512MB GDDR3 HDMI (לינק: ) שחשבתי לקנות רשום שיש תמיכה דרך חיבור (מניח שדרך מתאם DVI-HDMI) ולא יציאה ישירה ל-HDMI.

חשבתי על זה, ולמעשה אני ארצה לחבר גם מסך 22" למחשב וגם טלויזיית LCD 32" (שניהם יהיו מחוברים קבוע), כך שאני אצטרך שלכרטיס מסך יהיו 2 יציאות: DVI וגם HDMI, נכון?

יש לך רעיונות אחרים או כרטיסים אחרים שיש להם כן 2 יציאות, אבל לפחות ברמה של ה-HD4850? (תקציב 800-850 ש"ח).

שוב תודה! אני ממש מעריך את העזרה.

דימה

פורסם

להבא תשתמש בכפתור העריכה.

הנה אופציה - http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1450

אבל באמת שלפי מה שהסברת לי לגבי משחקים אין לך צורך לקחת HD4850 במקום HD4670.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!! אני כנראה אלך על הכרטיס הזה.

לא שמעתי עד היום על חברת PowerColor, איך היא ביחס ל-Gigabyte, Palit, Asus ודומיהם? הכרטיסים איכותיים לא פחות?

פורסם

מוצרי חברת PC הם איכותיים, אין לך מה לדאוג

פורסם

אם משחקים ברזולוציה של 1600X1200/1680X1050 על הגדרות גבוהות הם לא חלק מרכזי מהשימושים שלך אפשר בהחלט להסתפק ב - HD4670.

לא חבל לשלם כפול ?

פורסם

דניס לדעתי החשיבה שלך מאוד לא נכונה. אתה מנסה לחסוך לאנשים את הכסף. הניסוח שלך גורם לאנשים לחשוב שאתה צודק חד משמעית וזה ממש לא נכון.

אסביר את מה שאני חושב - אם הבחור מעוניין בביצועים מעולים ויש לו את הכמה מאות שקלים לשרוף על זה, דיינו. לא יכול להיות שתבוא לאנשים ותגיד להם מה הם צריכים בשעה שגם אני וגם אתה יודעים שגרפיקה וביצועים הם דבר אינדיבידואלי. לכל אחד ההעדפות שלו. אני אשמח אם תמתן את ההמלצות שלך כאשר אתה ממליץ לאנשים לקחת כרטיס יותר זול - ככה בדיוק מתנהגים המוכרים באייבורי (זיכרונות ילדות..). וזה ממש לא לעניין.

דימה תבין,

HD4670 ייתן לך ביצועים נמוכים מה HD4850 בשיעור מוערך של כ30-40 אחוז. וזה מאוד משמעותי. ה4850 חזק מאוד, ועליך לדעת שגם המשחקים שיוצאים לאחרונה דורשים הרבה משאבים. אי לכך לדעתי אדם שרוכש מחשב בעת הזו במטרה לשחק בו בעתיד חייב להצטייד בכרטיס מסך עם ביצועים מינימליים של HD4830-HD4850. אני בטוח שלא אני ולא אתה היינו רוצים לראות איך אתה מתקין את GTA IV ולא יכול לשחק בקצב שחיק על הרזולוציה הנטיבית של המסך שלך עם הגדרות סבירות (AA וכו'). לא אני ולא אתה היינו רוצים לראות את אתה מנסה לראות את היופי של קרייסיס (V. HIGH) ולא יכול לשחק כי הFPS לא מגרד את ה30 ברז' הנטיבית של המסך שלך. האמן לי, אם הקצבת לך את הכסף הזה מבעוד מועד כדאי לך להוציא אותו על כרטיס מסך יותר חזק שייתן לך תחושה של מחשב חדש אמיתי.

סה"כ לא מדובר בהפרש של 300-400 דולר, זה כולה 300-400 שקל הפרש. במונחים של קנייה כזאת זה ממש לא הרבה כסף.

פורסם

babalas, אני רוצה שתבין משהו...

לא סתם דניס רשם שהHD4670 יספיק ל1600X1200.

תראה, אני משחק ברזולוציה של 1600X1200 את הכל, והיה לי 8600GT

בוא נגיד שבמחשקים הכבדים הייתי צריך לרדת ל1280X1024 רזולוציה שגם היא בסדר...

אבל, HD4670 הוא חזק באופן משמעותי מה8600GT ויוכל להסתדר במשחקים החדשים ביותר גם ב1600X1200, נכון, אולי לא תמיד על הגדרות מטורפות אבל הוא יוכל לעשות את זה.

אני עברתי לHD4850, עכשיו אני רוצה שתבין הHD4850 הוא כל כך חזק שאני לא מרחם בשום משחק ובלי לחשוב פעמיים אני זורק על הכרטיס את ההגדרות הכי גבוהות שאני יכול והוא מתמודד איתם, לפעמים גם בייתר קלות.

אז נכון, יש משחקים של CRYENGINE2 ש"רק" עובדים על ההגדרות הכי גבוהות ללא AA אבל תאמין לי, הHD4850 הוא אוברקילר רציני

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים