עבור לתוכן

אומנויות לחימה

Featured Replies

פורסם

אני מחפש כרגע אומנות לחימה שימושית שאוכל לעסוק בה. הייתי כבר בהאבקות ולא אהבתי את זה. מה שאני מחפש חייב להיות משהו עמוק (מבחינת טכניקות והיבטים, כמו נינג'יטסו שברמות הגבוהות שלה מתמקדת על nerve strikes) ומשהו פרקטי (כמו קרב מגע).

כמובן שאין דבר כזה "האומנות האולטימטיבית" אבל אשמח לקבל הצעות...

נ.ב: היא צריכה להיות בדרום

פורסם

מיבחינת מה ילמד אותך איך ללכת מכות טוב יותר אז mma

ומה שיביא אותך למצב שאתה יכול ללכת מכות זה טיקואנדו (אגב יש בזה גם דיי הרבה עומק אבל אני לא בטוח שפה בארץ מיתמקדים בזה כל כך ).

אבל תחלס אי אפשר לילמוד ללכת מכות בלי לצאת לרחוב ולחטוף ולהחטיף מכות , פשוט טיקואנדו ילמד את הגוף שלך לעשות את זה יותר טוב ויפה וגם יכניס אותך לכושר רציני .

ערכתי סליחה אני ישתמש ב "הגנה עצמית " .

פורסם

^^

אתה יכול בבקשה להימנע מלהשתמש במונח "ללכת מכות"? באמת, זה מעצבן, ילדותי, וולגארי ונשמע מאוד לא רציני בדיון שמתעסק באומנויות לחימה.

לעניין -

ראשית, נקודה לציון - ברוב המקומות בעולם, ללימודי נינג'יטסו יש מוניטין רע של mc-dojos שלא מלמדים בהם הרבה על לחימה. מלמדים אותך הישרדות בגרוש, מטפסים על עצים ומשחקים עם כלי נשק (דגש על משחקים), עושים מכל העניין שעשוע אחד גדול.

לא הבנתי את ההגדרה שלך ל"עמוק". כל סגנון לחימה הוא "עמוק" לפי מה שאתה מתאר. שים לב שפעמים רבות ה"עומק" הזה הוא סתם בולשיט אחד גדול, וזו אחריותך כמתאמן לסנן מכל החומר שאתה לומד את הדברים שהכי מתאימים לך אישית ושבאמת עובדים בשבילך (פעמים רבות יעילות ופשטות עדיפות על טכניקות "עמוקות").

יודע מה זאת רמה גבוהה של מתאמן? רמה גבוהה זאת מודעות, הבנה וכנות עצמית להכיר את עצמך ביחס לסגנון שאתה מתאמן בו ולדעת איך להפוך את הכלים שאתה רוכש לנשק בזמן לחימה. לא כל הכלים רלוונטיים עבור כל בן אדם, וזה נכון לכל סגנון.

לגבי בחירת סגנון - אם עוד לא גיבשת מה מדבר אליך ברמה הפראקטית , כלומר: חבטות, מניפולציות (grappling, נקודות לחיצה, מנופים על מפרקים) או לחימת קרקע, אני מציע שתחקור קצת את 3 ההיבטים האלה, חפש מידע עליהם ולך לכמה שיותר שיעורי נסיון בסגנונות שונים.

אנסה אולי למקד אותך עם דוגמאות שכרגע קופצות לי לראש:

- שילוב די טוב של 3 ההיבטים הנ"ל, עם דגש על פשטות ויעילות, תמצא ב MMA וקרב מגע. אולי הם לא מספיק "עמוקים" בשבילך, אלו סגנונות מודרניים מאוד שניזונים מסגנונות רבים. מההתרשמות שלי, ב MMA יש יותר מדי אוריינטציה להתמודדות תחרותית וזה קצת מגביל את המתאמן לסביבה של זירה מול יריב אחד. וקרב מגע לעומת זאת ברמת העיקרון בא לתת מענה למצב של רחוב, אבל יש המון טכניקות בעייתיות ולא יעילות והמתאמן חייב להגיע לרמת הבנה מעמיקה כדי להיות מסוגל לסנן את הטכניקות היעילות עבורו.

- שילוב טוב של מניפולציות ולחימת קרקע תמצא ב BJJ וג'ודו. הבעיה עם ג'ודו שגם הוא עם יותר מדי אוריינטציה תחרותית. יש לציין שהטכניקות ב BJJ ממש מבריקות.

- שילוב טוב של חבטות ומניפולציות תמצא בקראטה ובסגנונות לחימה מקטגורית הגונג פו ה"קשה" (הונג גאר, צ'וי לי פאט, עגור לבן, גמל שלמה הם הדומיננטיים בארץ כשצ'וי לי פאט הוא המועדף עלי). לגבי סגנונות גונג פו - זה בעייתי לא ליפול על mcdojo עם יותר מדי התעסקות ב"בולשיט" של מיתוסים.

גם נינג'יצו בעיקרון משלב את 2 התחומים, אבל אני בספק רב שיש בארץ מקומות שבהם מאמנים נינג'יצו בצורה נורמלית. כבר שמעתי יותר מדי תלונות על כך שמלמדים את המתאמנים להיות לא יותר מילדי ג'ונגלים שמשחקים בחרבות מעץ.

בד"כ סגנונות שנותנים מענה רק לתחום אחד מתמקדים בו הכי טוב, אבל הם יותר מומלצים למי שרוצה להרחיב את אופקיו רק לגבי אותו התחום, ופחות מומלצים עבור מי שרוצה סגנון מקיף שיקנה לו קשת של יכולות להגן על עצמו. דוגמאות לסגנונות "ממוקדים" כאלה הם אייקידו (מניפולציות), מואי-תאי/ טה-קוואן-דו/ קפואירה (חבטות), היאבקות (לחימת קרקע).

הנה אתרים טובים בנושא:

http://www.bullshido.net/ (לדעתי האתר הטוב והמעמיק ביותר שעוסק באומנויות לחימה מכל הסגנונות. יש בו הכל מכמעט כל סגנון אפשרי, והדיונים בפורומים יפתחו את העיניים לכל מי שמתעניין באומנויות לחימה)

http://www.badmartialarts.com/ (יש כאן אחלה מאמרים)

פורסם

כאחד שעושה ג'ודו כבר קרוב ל-11 שנה בערך אני לא יכול לומר לך מה זה "הדבר" הכי טוב. מצד שני מה שאתה רוצה לרכוש זה רמה כללית גבוה של שליטה בגוף שאני מתכוון- מציאת נקודות תורפה של היריב, לדעת איפה להתקיף, איפה אתה יכול להכניע אותו או להשכיב אותו לרצפה.

יש אין סוף אומנויות לחימה בעולם, כדי להגיע לרמה שתהיה "סוס" סטייל ג'קי צ'אן שכזה תצתרך להיתאמן ברמה על כללית במגוון רחב של אומונויות לחימה כל חייך.

ממה שאני מבין מה שאתה בעצם מחפש זו אומנות לחימה שתלמד אותך להילחם ברחוב במקרה ובא אליך איזה בריון ומנסה לכייס אותך או משהו. במקרה הזה אני הייתי ממליץ פשוט ללכת ללמוד סטריט פייטינג. מאבטחים לרוב לומדים את זה וזה נראה לי מה שאתה מחפש כעיקרון, משהו יעיל, טוב ופשוט מבלי להיתעסק בטכניקות וכל הצד הרוחני של האומנויות לחימה.

תבחר לך את הלייף סטייל שמתאים לך מבחינת אומנויות לחימה של איזה סגנון אתה מעדיף. אני יכול לומר לך מנסיון שלי ושל חניכים חדשים שהיצטרפו למועדון שלנו ועוד רבים שבהתחלה קשה בכל אומנות שתבחר, תחטוף מכות ותצא עם סימנים סגולים. בסוף זה משתלם לדעתי. שנה ראשונה זה ה-שנה הקשה, אחרי זה יתחיל להיות לך טיפה יותר קל ותתחיל באמת להבין מה רוצים ממך ותתחיל לזרום.

בכל מיקרה, משיעור נסיון או כמה חודשים לא תלמד כלום לדעתי. מה שאני ממליץ לך זה ככה (במקרה ויש לך זמן). כל שנה נערך בסחנה פסטיבל אומנויות לחימה בשם- דוג'ו (החדר אימונים ביפנית) ושם באים אנשים מכל הארץ וישנים באוהלים שם ואז יש סדנאות של שעה בערך ואתה יכול לעבור בין כמה תחנות שתרצה כאשר כל תחנה זה אומנות לחימה שונה שנותנת לך חשיפה- רקע בתחום שתקבל קצת מושג מה עושים שם ואז אתה לומד טכניקות בסיסיות נחמדות. אני אישית הייתי בדוג'ו של לפני שנתיים וזה חוויה ממש כפית (השנה לא היה כי המארגנים משום מה ביטלו).

חוץ מזה כמו שאמרתי, יש אינסוף אומנויות לחימה. תבחר מה שאתה הכי אוהב- נראה לך לנכון.

יש אומנות לחימה עם כלים, בידיים ריקות שבהם אתה מטיל את האוקה (הבן זוג המוטל, גם ביפנית) ויש גם אומנויות בהם אתה לומד להקות באגרופים, בעיטות וכדומה. יש מקומות שתלמד שבירות וכדומה ובריחים וחניקות.

הרשימה היא כמו שאמרתי מקודם היא אין סופית, יש לך ככה..

ג'ודו

קאטה

נינג'סו

ג'יאוג'יטסו

JODO

קונג פו על כל סוגיו

פלדנקרייז

אומנות פריחת השיזף (משהו מיוחד ונדיר בארץ)

צ'י קונג

קרב מגע (ישראלי! כבוד..)

שאולין

ועד מלא מלא מלא...

בארץ אומנם לא תמצא הכל אבל יש אוכלוסיה לא דלה של אנשים שמבינים ועוסקים באומנויות לחימה. ככל שתתקדם יותר תראה שיש רמה יחסית טובה וגבוה ביחס לשאר העולם. אומנם המדינות המזרחיות בעיקר הם "השולטות" בתחום אבל יש פה רמה טובה! כמובן שזה ישתנה לפי המועדון פה תלך ללמוד שזה לא פחות משנה. ככל שתתקדם יותר תלמד טכניקות מסובכות יותר ויותר "מסוכנות"..

אמרתי פחות או יותר בכללי מה שאני יודע על העולם הזה ואני מאוד ממליץ עליו. הוא משלב הנאה וכושר ודרך חיים של למידת הגוף והנפש והסיבולת וזה מהצד גם לימוד של הישרדות רחוב במקרה ויתקפו אותך.

והכי חשוב, כמו שהבטוי הישן והטוב אומר.. "חכם יודע לצאת מצרות, פיקח יודע לא להיכנס לתוכם".. אז תחליט מי אתה! :xyxthumbs:

שבת שלום.. ;)

פורסם
  • מחבר

לגבי בחירת סגנון - אם עוד לא גיבשת מה מדבר אליך ברמה הפראקטית , כלומר: חבטות, מניפולציות (grappling, נקודות לחיצה, מנופים על מפרקים) או לחימת קרקע, אני מציע שתחקור קצת את 3 ההיבטים האלה, חפש מידע עליהם ולך לכמה שיותר שיעורי נסיון בסגנונות שונים.

- שילוב טוב של חבטות ומניפולציות תמצא בקראטה ובסגנונות לחימה מקטגורית הגונג פו ה"קשה" (הונג גאר, צ'וי לי פאט, עגור לבן, גמל שלמה הם הדומיננטיים בארץ כשצ'וי לי פאט הוא המועדף עלי). לגבי סגנונות גונג פו - זה בעייתי לא ליפול על mcdojo עם יותר מדי התעסקות ב"בולשיט" של מיתוסים.

גם נינג'יצו בעיקרון משלב את 2 התחומים, אבל אני בספק רב שיש בארץ מקומות שבהם מאמנים נינג'יצו בצורה נורמלית. כבר שמעתי יותר מדי תלונות על כך שמלמדים את המתאמנים להיות לא יותר מילדי ג'ונגלים שמשחקים בחרבות מעץ.

בד"כ סגנונות שנותנים מענה רק לתחום אחד מתמקדים בו הכי טוב, אבל הם יותר מומלצים למי שרוצה להרחיב את אופקיו רק לגבי אותו התחום, ופחות מומלצים עבור מי שרוצה סגנון מקיף שיקנה לו קשת של יכולות להגן על עצמו. דוגמאות לסגנונות "ממוקדים" כאלה הם אייקידו (מניפולציות), מואי-תאי/ טה-קוואן-דו/ קפואירה (חבטות), היאבקות (לחימת קרקע).

אז זהו, שרוב הדברים שכתבת הם בדיוק החששות שלי. רציתי ללמוד נינג'יטסו (עם דגש על חבטות \ מניפולציות) וראיתי שיש לאגודה שלהם אתר רציני אבל אני לא בטוח לגבי המאמנים שלהם ולגבי טכניקת האימון שלהם. האתר כאן: http://www.akban.org/hebrew/about/

בעיקרון מה שאני מחפש זו אומנות לחימה ששמה דגש על המניפולציות השונות שאפשר לעשות לגוף (נקודות תורפה, נעילות, nerve strikes במקומות חשופים) ושהיא פרקטית, בגלל זה נינג'יטסו עלתה לי לראש - הדאגה העיקרית שלי כאן היא לגבי האיכות של המאמנים.

האופציה השניה שלי היא אייקידו או קרב מגע. יש לי בעיה עם אייקידו, ולמרות שאני אוהב את הסגנון של האומנות הזאת - זה נראה מאוד לא פרקטי בשנים הראשונות. לעומת זאת יש את קרב מגע, שזה סגנון יותר גס וצבאי, אבל שוב אני לא מודע לאיכות של המאמנים (ואם בכלל יש מקום אימונים בדרום).

פורסם

אני הייתי אומר לך ללכת על קרב מגע.

ואיפה בארץ התאמנת בהיאבקות ?

פורסם

אז זהו, שרוב הדברים שכתבת הם בדיוק החששות שלי. רציתי ללמוד נינג'יטסו (עם דגש על חבטות \ מניפולציות) וראיתי שיש לאגודה שלהם אתר רציני אבל אני לא בטוח לגבי המאמנים שלהם ולגבי טכניקת האימון שלהם. האתר כאן: http://www.akban.org/hebrew/about/

בעיקרון מה שאני מחפש זו אומנות לחימה ששמה דגש על המניפולציות השונות שאפשר לעשות לגוף (נקודות תורפה, נעילות, nerve strikes במקומות חשופים) ושהיא פרקטית, בגלל זה נינג'יטסו עלתה לי לראש - הדאגה העיקרית שלי כאן היא לגבי האיכות של המאמנים.

האופציה השניה שלי היא אייקידו או קרב מגע. יש לי בעיה עם אייקידו, ולמרות שאני אוהב את הסגנון של האומנות הזאת - זה נראה מאוד לא פרקטי בשנים הראשונות. לעומת זאת יש את קרב מגע, שזה סגנון יותר גס וצבאי, אבל שוב אני לא מודע לאיכות של המאמנים (ואם בכלל יש מקום אימונים בדרום).

בשורה התחתונה, כל מועדון שתלך להתאמן בו הוא סוג של הימור לגבי הרמה המקצועית. הדרך היחידה שבה באמת אפשר לדעת מראש במקרה כזה היא המלצות מאנשים שהתאמנו במקום מסויים או היכרות עם מתאמנים ברמה גבוהה שיכולתם תעיד על המקצועיות. לצערי אני לא יכול להמליץ לך על מקומות, כי כל ההיכרות שלי מבוססת על אזור הצפון בלבד.

הדבר שעדיין אפשר לעשות היא לנסות לשמור על מודעות אובייקטיבית ותמיד להיות ביקורתי כשאתה בתוך מסגרת האימונים, לא להתלהב יותר מדי ולשים לב אם המאמנים מוכרים לך לוקשים. נכון, זה יכול לקחת כמה חודשים טובים עד שמגיעים למסקנה שבזבזת את הזמן והכסף במקום מעאפן, אבל אין מה לעשות - זו המציאות.

דברים שצריך לשים לב אליהם -

1) עד כמה יש דגש על התמקצעות בטכניקות שאתה לומד מלבד התרגולים האיטיים, במיוחד חשוב הדגש תוך כדי קרב אימון ("sparring").

2) עד כמה sparring מהווה חלק מתכנית האימונים (חשוב מאוד)

3) כושר גופני ומהלך האימון: מאמן מקצועי חייב לשמור על צורת אימון של: חימום->מתיחות->תרגילי כושר/גמישות רלוונטיים לסגנון הלחימה (שיא המאמץ הפיזי) -> תבניות/קאטות -> אימון טכניקות/ sparring (כאן מתחילה ירידה הדרגתית באינטנסיביות המאמץ הגופני)->קירור, הרפייה/מתיחות (הגמישות באמת משתפרת במתיחות שאחרי האימון)

כמובן שיכולים להיות פעם בכמה ימים אימונים במתכונת יוצאת דופן (למשל כשהתאמנתי בגונג פו היו פעם בשבוע אימוני "סאן-דא" שהם sparring של קרבות מגע מלא עם ציוד מגן), אבל אימון שגרתי רגיל צריך להיות פחות או יותר בתבנית הזאת.

4) כמה שפחות התעסקות בבולשיט ומיתוסים של אומנויות לחימה, כמו "אני יכול להדוף אותך למרחק של כמה מטרים עם כף היד כי אני יודע לתעל את הצ'י שלי", וכמה שפחות דגש באימונים על טכניקות בלתי אפשריות במצב קרב (למשל בהרבה תבניות של גונג פו יש טכניקות שברור שתוכננו עבור נזירי שאולין שהפכו את הגוף שלהם לכלי נשק, ושבלתי ניתנות לביצוע ע"י אדם שלא בילה את כל חייו באימונים מפרכים. מאמן טוב יודע להמנע מלשים דגש על טכניקות כאלה)

5) עד כמה המאמן "יורד" על החניכים שלו. נשמע אולי מוזר, אבל ככל שהמאמן מתייחס אישית לחניכים ומעיר להם על הפגמים ועל איפה יש צורך בשיפור, כך הדבר מעיד יותר על האכפתיות שלו מחניכיו.

לאור מה שאמרתי לעיל, אני חושב שאת הדבר שקיווית לרכוש מנינג'יצו לגבי מניפולציות תוכל לרכוש מ BJJ ,MMA או קרב מגע. למרות שסגנונות של submission fighting כמו MMA ו BJJ כוללים הרבה ירידה לקרקע ויש לי תחושה שזה לא ממש מדבר אליך, הם כוללים דגש עצום על מניפולציות ול MMA יש דגש טוב גם על חבטות.

קרב מגע לא כולל submission fighting באותה רמה כמו 2 האפשרויות הנ"ל, אבל בהחלט כדאי לשקול אותו כ all arounder.

אולי תרצה להתעניין גם בקראטה או בסגנונות של גונג פו, יש בהם קצת יותר דגש על חבטות ופחות על מניפולציות, אבל ברמת העיקרון צריך להיות איזון טוב בין 2 התחומים.

פורסם
  • מחבר

נראה לי שאני אלך על קרב מגע אם יש מקום אימונים באיזור. אני ממש לא מתחבר ל-MMA \ BJJ.

פורסם

יש הבדל די גדול בין עומק ופרקטיות, בתור אחד שלמד שנה שלמה MMA וקונגפו אני יכול להגיד שהMMA פרקטי בעוד שהקונגפו הוא העומק- והמאוד לא פרקטי-

בקונגפו הבנת את הרעיון של התרגילים אבל בMMA הבנת את הפרקטיות, בקיצר כדאי לקבל את שניהם אני חושב שתצטרך משהו פרקטי ומשהו קצת יותר ישן

שמדבר על הרעיון שמאחורי המכה,ההטלה וכו' לרוב הוא יהיה קטות (מכות באויר) ופחות פרקטי.

פורסם

יש הבדל די גדול בין עומק ופרקטיות, בתור אחד שלמד שנה שלמה MMA וקונגפו אני יכול להגיד שהMMA פרקטי בעוד שהקונגפו הוא העומק- והמאוד לא פרקטי-

בקונגפו הבנת את הרעיון של התרגילים אבל בMMA הבנת את הפרקטיות, בקיצר כדאי לקבל את שניהם אני חושב שתצטרך משהו פרקטי ומשהו קצת יותר ישן

שמדבר על הרעיון שמאחורי המכה,ההטלה וכו' לרוב הוא יהיה קטות (מכות באויר) ופחות פרקטי.

איפה התאמנת ב-MMA?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים