עבור לתוכן

זקוק למלצות לקירור המעבד וכרטיס המסך במפרט חדש לOC

Featured Replies

פורסם

שלום, אני עומד לקנות את המפרט הבא למטרות OC, משחקים ושדרוגיות עתידית:

מעבדי אינטל‏ Price Units Total

Pentium E5200, Bus800Mhz, s775, 2MB, DualCore 420 1 420

לוחות אם למעבדי אינטל‏ ASUS Price Units Total

P5Q Pro s775 C2Q 1600Mhz, Intel P45, DDR2 1200, 2xPCI-E 2.0 624 1 624

זכרונות‏ DDR II 1066Mhz - Life Time Warranty Price Units Total

2x2GB OCZ Reaper HPC Edition Dual Channel 580 1 580

כרטיסי מסך‏ Sapphire Price Units Total

HD 4850 512MB Toxic GDDR3 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E 1070 1 1070

דיסקים קשיחים‏ Seagate Price Units Total

500GB 7200RPM, 32MB, SATA II 275 1 275

צורבים‏ Asus Price Units Total

DRW-2014L1T DVD±R x20 LightScribe Black Sata 160 1 160

מארזים‏ Antec Price Units Total

Antec Nine Hundred Ultimate Gamer Black (No PSU) 590 1 590

ספקי כוח‏ Enermax Price Units Total

MODU82+ 525W Active PFC 12cm Fan 508 1 508

Total price 4227 ¤

for payments 12 X 385 ¤

אני מתכוון לדחוף את המעבד ואת הכרטיס מסך הכי רחוק שאני מצליח, בהשקעה בינונית -.

יש לי כמה לבטים וקיוותי שתוכלו לעזור לי.

תחילה, לגבי קירור למעבד, אני חשבתי להשקיע על הthermalright ifx-14, השאלה היא האם זה הקירור אוויר הכי טוב שיש?בהתחשב במחירו הגבוהה בנוסף למאורר אחד או שתיים שאצטרך להוסיף (ד"א, מה דעתכם על מערך של 3?:x) חשבתי לעבור כבר למים בסיסי, משהו כגון המערכות של TT לפי בחירה אישית - המארז גם די מרווח.

לגבי כרטיס המסך, הכרטיס הזה עולה כ- 170 שקל יותר מכרטיסים אחרים, אבל הבנתי שקודם כל הוא מגיע עם זכרונות יותר מהירים (תזמונים) =יותר פוטנציאל OC, האם עוד מישהו שמע על זה?

שנית הוא מגיע עם קירור של זלמן, איך הקירור הזה בהשוואה לקירורים אחרים?האם כדאי לי לקנות גרסא זולה יותר של הכרטיס ולהשקיע בקירור בנפרד - משהו כמו האקסלרו S1 רב 2 + 2 מאוררים 120/90, או אפילו z-machine gv1000 ?

אם יש הערות/הארות לגבי המפרט, גם אשמח לשמוע.

תודה רבה לכל העוזרים.

פורסם
  • מחבר

הקפצה...

כבר ירד דף...(צריך לצמצם את השירשורי דביק לפחות נושאים ויותר נושאים מאוגדים...חצי דף זה רק דביקים)

פורסם

CrashZone, הקפצת ת'רדים מותרת רק לאחר 24 שעות מההודעה האחרונה, ולא כשהת'רד עובר עמוד.

בפעם הבאה תקבל אזהרה.

ולגבי ההתלבטות,

ה-Ultra 120 eXtreme של Thermalright יהיה עדיף.

מבחינת הכרטיס מסך, הקירור שמגיע איתו עושה את מלאכתו נאמנה.

בנוסף, הכרטיס מגיע מומהר, עם תוספת של 200MHz אפקטיביים לתדר הזכרונות.

קניה של כרטיס זול יותר והחלפה של גוף הקירור לא מבטיחה לך יכולות OC מרשימות.

במילים אחרות, ההחלטה כולה שלך.

תתחדש :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

1. מצטער על ה24 שעות, תודה על ההתחשבות.

2. מה שונה באולטרא 120 מה120 הרגיל?ובמה הוא עדיף על פני הIFX?יחס תועלת מחיר, ביצועים או גם וגם?

3. תודה על העזרה ועל הברכה.

פורסם

2. מספר הHEATPIPES....האקסטרים מספיק בהחלט...שכן יחס הIFX עולה יותר..אך מבחינת תועלת/מחיר..האקסטרים יספק אותך..

פורסם
  • מחבר

בדקתי שוב את הגודל של הIFX14 ואני חושב שהוא יהווה בעיה רצינית עם הזכרונות שבחרתי, הוא גולש משמעותית מעל לסלוטים לזכרונות.

אם כי אני חושב שההיטסינק האחורי הנוסף שלו זה רעיון מעולה וקירור נוסף מעולה...

הבנתי שצריך לעשות לאפינג רציני כי הוא עקום לאללה, אין לי בעיה עם זה...

מה לגבי הtrue black ?

תודה על העזרה.

פורסם
  • מחבר

איך הוא אל מול ה120 אולטרא אקסטרים הכוונה?

מה ההבדלים בינהם?

שווה את ההשקעה במחיר?

נראה לי שאני אלך על ה120 אולטרא אקסטרים...

אם אפשר גם המלצה על מאורר איכותי, אני לא ממש מחפש שקט חירשי, כלומר לא צריך מאורר עם 24DBA אבל לא משהו עם 35...

הכי טוב זה משהו עם בורר מהירות..

פורסם

אין הבדל גדול..לך על האקסטרים..התוספת כאן מיותרת...

תבדוק את המאווררים של Scythe בעלי RPM שעומד על 1600 (יש מספר דגמים תקח מה שנראה לך)..הם יספקו אותך בהחלט..

פורסם
  • מחבר

טוב החלטתי שאני הולך בסוף על הIFX14.

אני מתכוון לעשות לו לאפינג איכותי.

היות ואני לוקח אותו ואני לוקח את הזכרונות של OCZ עם גוף קירור עליהם, אני צריך לקחת את הasus p5q deluxe ולא את הפרו כמו שתכננתי בהתחלה היות ולדלוקס יש יותר מרווח בין הזכרונות לתושבת(+200 שקל, אבל לקחתי בחשבון שאם אני אצטרך בOC עתידי סינקים למוספקים מדובר ב100-150 שקל)

לעומת זאת הדלוקס מגיע עם מערכת 16 פאז וסינקים על כל המוספטים מה שחוסך לי עליות ויתרום לOC יותר יציב (אולי לא במעבד הזה אולי בהבא).

אז שוב למה הIFX?הוא עולה 350, כמו הטרו בלאק, אבל מגיע גם עם ההיטסינק הנוסף לקירור מאחורה.

שילוב כל אלה במארז שאני קונה - antec tweleve hundred הוא יתרון על פי כל שאר הגופים.

בקיצור הגעתי למסקנה שהוא שווה את ה100 שקל (לעומת האקסטרים ואותו המחיר לעומת הטרו בלאק) והעבודה הקשה (ממנה אני אהנה בדיוק כמו שהOC הוא להנאה ולא כל כך על ביצועים).

הוא גם יותר מרשים בתוך המארז:x

עוד יתרון, אני לא מתכוון להריץ בOC מקסימלי כל הזמן, לכן אם יהיה ניתן להשאיר את הIFX פאסיבי או רק אם מאורר באמצע אני מתכוון לעשות כן רוב הזמן (בהתחשב במארז המאורר היטב היטב)

תודה על ההמלצה על המאוררים, ועל כל העזרה.

עריכה 2: טוב אני לא 100% על הIFX, נכנסתי לאתר של thermalright ונדמה כאילו גולת הכותרת שלהם זה סדרת ה120 על כל גווניה...

בכל מקרה זה הדבר האחרון שאני קונה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים