עבור לתוכן

נסיון ראשון עם אוהל אור חובבני ועריכת RAW

Featured Replies

פורסם

בניתי אוהל אור.

זאת גירסת הBETA, היא מורכבת מקרטון ספרייט וניירות סנדוויץ, ואין לי גם מנורות נורמליות (שלא לדבר על פלאשים)

העריכת RAW הייתה לי קצת מסובכת, הכל נראה לי יפה, אז בחרתי בAUTO ושיני כמה דברים ידנית.

הנה מה שעשיתי, המנורה השמאלית סתם נפלה שם בצד בזמן שצילמתי, אני משחק איתה וכל פעם שם אותה בזוית אחרת.

imgp0709bd3.jpg

imgp0711ql6.jpg

imgp0710iu1.jpg

בקרוב אני מתכנן לעשות משהו יותר גדול עם מנורות נורמליות, אני רק צריך למצוא מקום לשים את זה.

(לא להתייחס לבלאגן ;D )

imgp0704lt0.jpg

מטרת האשכול היא לקבל הערות בנוגע לקומפוסיציה, לביצוע, טיפים לשיפור, וכל מה שעולה לכם לראש.

פורסם

יחסית לחומרים המאוד בסיסיים התוצאה יפה, אבל אין ספק שהתאורה הלקויה פוגעת בניגודיות ובתחושת הנפח של הנושא. אולי תנסה רקע שהוא קצת יותר מט. אתה חייב מקורות תאורה יותר אחידים, פלורסנט לבן מצד אחד ופלורסנט צהבהב(?) מצד שני נראים לא טוב על הרקע שלך, אתה גם לעולם לא תוכל לעשות WB כהלכתו עם תאורה מעורבת. בנוסף, יש בעיה עם פלורסנטים, אתה מקבל פחות צבע, אני משער שסטרובים מקצועיים לא בחשבון ואפילו לא תאורת מידול הלוגנית, אבל גם פלורסנטים קומפקטיים (אתה יכול להתקין במנורות השולחן שלך, הם גם נותנים המון אור) עדיפים מבחינה זאת על הפתרון הנוכחי שלך.

דורון, אם מותר לשאול (אתה לא חייב לענות), מה יש לך ממאקרו?

פורסם
  • מחבר

אני ארכוש בקרוב מנורות הלוגן קטנות ואצור תאורה ראויה.

לגבי מאקרו...

אני פשוט אוהב את זה, אני אוהב לראות תמונות שמראות לך דברים שאתה לא יכול לראות בעין.

אין לי גם עוד הרבה דברים לצלם, אין לי זמן לצאת החוצה עם המצלמה ולחפש מה לצלם, ואני עוד מתנסה בקטע של צילומי הלילה ופנורמה.

פורסם

אני פשוט אוהב את זה, אני אוהב לראות תמונות שמראות לך דברים שאתה לא יכול לראות בעין.

נו טוב, בתור מישהו שעוסק במיקרוביולוגיה בזמנו הפנוי אני יכול להבין את זה (למרות שאני לא מת על צילומי מאקרו). יחד עם זאת, אני חושש שגם עדשת מאקרו 65 מ"מ 5 ל-1 לא תתן לך את התוצאות של מיקרוסקופ צייס או אולימפוס משובח עם עצמית X100 ושמן אמולסיה...

מנורות הלוגן אמורות לתת לך שיפור משמעותי, אין ספק. אולם צילומי מאקרו הם לא בדיוק הנושאים הקלאסיים לצלם מתחיל, לא יודע איפה אתה גר, אבל במרבית הערים יש נושאי צילום מרתקים גם לאחר שקיעת החמה, תכוון את המצלמה לiso 800 או 1600, תפתח צמצם ותנסה לעשות סשן של צילומי רחוב, מועדונים וכו'. ה-K200D אמורה להיות מושלמת לזה, במיוחד שעם המייצב אתה מרוויח עוד שני סטופים.

פורסם
  • מחבר

אני גר בעיר קטנה במרכז, אין פה הרבה לאחר השקיעה.

מז"א "מרוויח שני סטופים"?

פורסם

אני גר בעיר קטנה במרכז, אין פה הרבה לאחר השקיעה.

מז"א "מרוויח שני סטופים"?

בכל מקום שיש אנשים, יש מה לצלם. תקח איתך את המצלמה גם לארועים משפחתיים או למסיבות עם החברים. אני לפעמים לוקח איתי את הקומפקטית שלי, גם שאני לא הולך לצלם משהו ספציפי ואם אני רואה משהו מעניין אני שולף ודופק תמונה (כן, אני יודע שזה נשמע רע).

כוונתי שאתה יכול לצלם במהירות סגר נמוכה עד פי 4 מאשר אם לא היה את המייצב. לא מכיר את המצלמה שלך אישית, אבל על סמך הביקורות והדוגמאות ברשת, לא צריכה להיות בעיה לצלם גם ב-1/10 שניה. בשילוב עם iso גבוה ומפתח צמצם טוב אתה תוכל להשיג תוצאות מרשימות גם עם תאורת רחוב, באולם אירועים בהופעה או במועדון לילה. מקסימום, תצא לך תמונה גרועה ותמחק אותה. אוי אוי אוי.

פורסם
  • מחבר

ISO גבוה גורם לירידה דרסטית באיכות התמונה לא?

אני מזמין בקרוב חצובת גורילה מאיביי, זה יאפשר לי לצלם בלילה באיכות טובה.

דווקא לפני כמה ימים הייתי בנמל (בת"א) וממש הצטערתי שלא לקחתי מצלמה, המקום היה ממש יפה.

פורסם

iso גבוה בהחלט מכניס רעש לתמונה. זה שונה ממצלמה למצלמה וככלל פחות גרוע במצלמות DSLR עם חיישן גדול.

נכון שבתנאי תאורה טובים עדיף לשמור על iso נמוך, אבל לא צריך להסס להעלות את ה-iso ככל שהשמש נעלמת לה. עצוב יותר לפספס תמונה מאשר תמונה עם רעש.

הנה רעיון לתרגיל צילום (מבוסס על תרגילים שראיתי בכמה סדנאות באינטרנט), בנסיעה הבאה שלך לתל-אביב בערב קח איתך את המצלמה. בלי חצובה, רק את המצלמה עם העדשה הכי מהירה שיש לך. אם אתה רואה נושא יפה, תבחר את בקרות המצלמה הדרושות לחשיפה נכונה שלו (עם או בלי מבזק), תכוון את המצלמה לאיזה iso שנראה לך בלי לחשוב על התוצאה הטכנית הטהורה, תסדר את הקומפוזיציה וצלם. בבית, מאוחר יותר, תשפוט את התוצאות שלך בלי להגדיל את התמונה ל-100%, תתיחס רק לאלמנטים של נושא, קומפוזיציה וחשיפה נכונה.

יש לי חצובת גורילה, יש לה יתרונות בכך שהיא זולה ויכולה להצמד לכל דבר כמעט, אבל הראש שלה מעפן וקשה לכוון את המצלמה איתה.

פורסם

בנוגע לאוהל והכל, יצא נחמד!

אומנם אני בלי רקע טוב בצילום כמו שלך או כמו המסטרים כאן בצילום אבל יצא נחמד- יש מקום לשיפור וכמו שאמרו, אל תפחד לצלם, זה לא כאילו אנחנו מדברים על עידן המצלמות האנולוגיות שיש לך כמות פילים ואתה צריך להיתחשב בזה.

בכל מיקרה בנוגע לגורילה פוד/ ג'ובי איך שלא תקרא לה.. היא באמת נחמדה אבל הראש שלה שמאפשר לה להיתנתק מהחצובה ועל ידי זה לחבר אותה במהירות אצלי קצת נתקע ואני לא יודע עכשיו איך לנתק את זה לא בכוח, כך את זה לתשומת לבך.

מלבד זאת החצובה נחמדה סך הכל בגלל הגמישות שלה והכל אבל לפעמים אם לא תציב אותה טוב היא תזוז או תרקוד מעט כי היא קלה ואין לה משקל כל כך(במקרה ואתה לוקח את הגירסא שתואמת לקומפקטיות, הגרסא ל-SLR ו-D יותר מפלצתית והגולות גדולות וחזקות בהרבה לעומת הרגילה- בגלל המשקל של המצלמות).

מלבד זה במקרים בהם תרצה לעשות עבודה פשוטה ולבנה של לצלם את המשפחה נגיד סתם ככה ולהניח את החצובה והמצלמה על השולחן זה יהיה לפעמים מבאס כי תצתרך להתחיל לישר את כל הרגליים ולבדוק שהמצלמה ישרה מה שלוקח קצת זמן ולכן אני ממליץ לא להיסתמך אך ורק על הגורילה אלא שתהיה לך גם חצובה רגילה נפתחת בבית לעת מחסור. (מה שאני הולך לקנות לי אחרי שיהיה לי קצת מצלצלים בכיס..)

הרבה בהצלחה ותדע שיש לך עתיד ולאן לגדול! ;)

פורסם

איזה מנורות יעשו את העבודה הכי טובה: הלוגן, פלורסנט או ליבון?

פורסם
  • מחבר

בנוגע לאוהל והכל, יצא נחמד!

אומנם אני בלי רקע טוב בצילום כמו שלך או כמו המסטרים כאן בצילום אבל יצא נחמד- יש מקום לשיפור וכמו שאמרו, אל תפחד לצלם, זה לא כאילו אנחנו מדברים על עידן המצלמות האנולוגיות שיש לך כמות פילים ואתה צריך להיתחשב בזה.

בכל מיקרה בנוגע לגורילה פוד/ ג'ובי איך שלא תקרא לה.. היא באמת נחמדה אבל הראש שלה שמאפשר לה להיתנתק מהחצובה ועל ידי זה לחבר אותה במהירות אצלי קצת נתקע ואני לא יודע עכשיו איך לנתק את זה לא בכוח, כך את זה לתשומת לבך.

מלבד זאת החצובה נחמדה סך הכל בגלל הגמישות שלה והכל אבל לפעמים אם לא תציב אותה טוב היא תזוז או תרקוד מעט כי היא קלה ואין לה משקל כל כך(במקרה ואתה לוקח את הגירסא שתואמת לקומפקטיות, הגרסא ל-SLR ו-D יותר מפלצתית והגולות גדולות וחזקות בהרבה לעומת הרגילה- בגלל המשקל של המצלמות).

מלבד זה במקרים בהם תרצה לעשות עבודה פשוטה ולבנה של לצלם את המשפחה נגיד סתם ככה ולהניח את החצובה והמצלמה על השולחן זה יהיה לפעמים מבאס כי תצתרך להתחיל לישר את כל הרגליים ולבדוק שהמצלמה ישרה מה שלוקח קצת זמן ולכן אני ממליץ לא להיסתמך אך ורק על הגורילה אלא שתהיה לך גם חצובה רגילה נפתחת בבית לעת מחסור. (מה שאני הולך לקנות לי אחרי שיהיה לי קצת מצלצלים בכיס..)

הרבה בהצלחה ותדע שיש לך עתיד ולאן לגדול! ;)

היום לדוגמא נתקלתי במצב שבו הייתי צריך את הגורילה.

היה לי היום אירוע במשפחה, והיינו באולם מואר יחסית, בשעות הצהריים, ושרציתי לצלם את אחיינית שלי, זה יצא מטושטש או כהה, גם שניסיתי להשתמש בפיצוי חשיפה.

ולא רציתי להשתמש בפלאש כי זה הורס את התמונה ואת העיניים, היא עדיין תינוקת.

אז חצובה כזאת הייתה באה לי בול, אבל בסוף לקחתי סתם תיק והנחתי בזוית.

פורסם

עם ילדים אין לך ברירה, הם כל הזמן זזים. אתה חייב להעביר ל-ISO גבוה, לפתוח צמצם עד הסוף ולקוות לטוב. גורילה לא תפתור לך את בעיית התזוזה של הנושא ואת הצורך במהירות סגר סבירה, לגורילה יש גם בעיה שהצידוד וההגבה של המצלמה מאוד מוגבלים ולא תוכל לעקוב אחר הנושא שלך. עם ISO 800 וצמצם פתוח אתה אמור להיות מסוגל לצלם באולם מואר היטב.

התייחסתי לעניין צילום ילדים בהרחבה בשרשור תמונות ה-F40 שלי.

פורסם
  • מחבר

דווקא היא לא זזה בכלל, אומרים לה לחייך והיא יושבת כמו פסל עם חיוך מליון דולר ;D

אני זה שזזתי.

וניסיתי על ISO800, זה בכל מקרה יצא מטושטש, שוב, בגללי.

פורסם

נשמע מוזר. כנראה שהאולם היה ממש חשוך.

בפעם הבאה, תנסה ISO800, תשאר על אורך מוקד מינימלי (על מנת להשאיר צמצם פתוח כל הניתן), מצב Av, אל תפחד להתקרב לנושא שלך (למרות שאם זה הילד שלי הוא ינסה לקחת ממך את המצלמה ולצלם בעצמו), תחזיק את המצלמה בזרוע נטויה (2 ידיים, קיבוע לפנים, סחיטה איטית והדרגתית של המחשף, בדיוק כמו שיורים ברובה) וצלם.

אפשרות נוספת היא לנסות להתקין דפיוזר מאולתר על המבזק שלך (חתיכת נייר לדוגמא) ולנסות לצלם עם שילוב של אור סביבתי ומבזק, אתה יכול להרוויח ככה מהירות סגר מבלי שתהיה השפעה גדולה מדי על גוון הפנים של האוביקט והרקע עדיין יראה היטב (אם כי מעט כהה יותר).

פורסם

אני לא מבין למה לא להעלות אפילו ל1600. לא צריכה להיות שום בעיה מיוחדת.

הרעש ב800 זניח וב1600 הוא ממש מתקבל על הדעת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים