עבור לתוכן

המלצה לסטודנט - תקציב 4500-7000

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

בקרוב אני מתכוון לרכוש מחשב נייד שישמש את אחותי בתקופת הלימודים. הייתי שמח לשמוע המלצות גם לגבי חנויות וגם לגבי מפרטים כאלה ואחרים. כרגע יש ברשותי מחשב X60 של IBM אבל היא לא מתלהבת ממחשב עם תחנת עגינה. מערכת ההפעלה הרצויה היא חלונות XP עם תמיכה בעברית (תפריטים באנגלית). טווח המחירים לא משמעותי במיוחד אבל שיהיה משהו בסביבות 4500-7000 שקל.

אשמח לשמוע המלצות, כמובן צריך מחשב עם סוללה שתחזיק מעמד ליום לימודים שלם, אחת הבעיות הכי גדולות שלי עם ה-X60 הוא שהסוללה מחזיקה מעמד לפחות משעתיים.

תודה רבה מראש.

אורן.

פורסם

שלום אורן.

ערוך בבקשה את ההודעה והכנס את התקציב בכותרת.

מה בדיוק מפריע לאחותך ב-X60? זה שאין כונן אופטי מובנה?

איזה גודל מחשב רצוי? כמו ה-X60 או גדול יותר? מהו המשקל המקסימלי?

יש שימושים מיוחדים במחשב (מעבר לאינטרנט/אופיס)?

פורסם

חבל על הכסף, בשביל סטודנט מספיק מחשב minibook של כ10 אינת ופחות, הבטריות מחזיקות זמן לעד וקלי משקל (מעולה לסטודנט).

וכמובן זול.

פורסם

ה-minibooks לא מתאימים לשום סוג של עבודה רצינית.

פורסם
  • מחבר

שלום אורן.

ערוך בבקשה את ההודעה והכנס את התקציב בכותרת.

מה בדיוק מפריע לאחותך ב-X60? זה שאין כונן אופטי מובנה?

איזה גודל מחשב רצוי? כמו ה-X60 או גדול יותר? מהו המשקל המקסימלי?

יש שימושים מיוחדים במחשב (מעבר לאינטרנט/אופיס)?

תודה רבה על התשובה המהירה,

עקרונית הבעיה העיקרית עם ה-X60 היא זמן הסוללה שלא מאפשרת עבודה חלקה לאורך זמן (ניתן לשדרג את הסוללה אבל לא יודע אם זה ייתן שיפור דרמטי).

לגבי המחשב, הלכתי היום למספר חנויות לראות מה יש, בבאג המליצו על דגם של HP PAVILION מדגם TX2520 מאחר והם אמרו שהוא מגיע עם שתי סוללות שיתנו מענה על בעיה הזמן (סוללה אחת לשעתיים וחצי ושנייה לשלוש וחצי). בנוסף המסך שלו יחסית קומפטי (12 אינץ) והמשקל הוא 2 קילו עם הסוללה עצמה לצד מחיר (באינטרנט ראיתי אותו ב-4800) זה נראה מחשב לא רע למרות ששמעתי ביקורות לא ממש טובות על HP.

הקטע החשוב הוא הסוללה מאחר והייתי רוצה שיהיה לה מחשב שישמש אותה לעבודה בלימודים מבלי הצורך להיות מחובר למטען, לפי מה שראיתי אין דרך לקנות את המחשב עם חלונות XP וצריך לקנות אותו עם ויסטה, אני אישית מקווה שהויסטה תרוץ חלק על המחשב כי אם לומר את האמת על ה-X60 אני מריץ אקס פי פרו ונהנה ממנו.

תודה רבה לכולכם על העזרה.

פורסם

המלצה מאד לא הגיונית למי שמחפש מחשב עם חיי סוללה ארוכים בתקציב שלך.

ל-tx2500 יש חיי סוללה נמוכים מהממוצע, הוא אמנם מגיע עם שתי סוללות (שלשתיהן חיי סוללה נמוכים) אבל צריך להסחב עם הסוללות הללו. בנוסף מדובר בטאבלט, אם אין לאחותך שימוש בזה אז זה לא מומלץ שכן איכות המסך מאד סובלת במקרה הזה.

בתקציב כזה אפשר להסתכל על מחשב כמו ה-2510p של HP שנותן חיי סוללה של עד 10 שעות (עם סוללת 9 תאים) או בערך 6-6.5 שעות (עם סוללת 6 תאים). כמו כן, הוא הרבה יותר קל, בנוי באיכות טובה יותר, בעל מסך יותר טוב ומתחמם פחות. הוא כמובן גם יותר יקר. הוא כולל כונן אופטי מובנה. חסרונותיו בכונן קשיח איטי בחלק מן הדגמים ומעבד ULV. המעבד הזה מאפשר חיי סוללה ארוכים אבל הוא חלש ממעבדים סטדרטיים. לשימושים משרדיים זה בדר"כ בסדר אבל לא פירטת את השימושים המדוייקים. המחליף שלו, ה-2530p כבר יצא ויהיו לו מספר יתרונות אבל הוא עדיין לא נמכר בארץ בצורה ממש מסודרת ואולי יעבור קצת את התקציב, אתה יכול לגשש בנושא.

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=711333

אם אחותך לא זקוקה לכונן אופטי מובנה ו-Touchpad אתם יכולים להסתכל על ה-Lenovo X200. זה מחשב של 12.1" שנותן חיי סוללה מעולים (דומים ל-2510p) אך עם מעבד הרבה יותר חזק. הביצועים יהיו ברמה של מחשב נייד ממוצע אבל עם חיי סוללה חריגים. איכות הבניה טובה וניתן לרכוש תחנת גינה אם רוצים. המחשב הזה נמכר בארץ רק על ידי יבוא מקביל למיטב ידיעתי ולכן סטטוס האחריות שלו קצת בלתי ברור. יש לשים לב שהאחריות שמקבלים היא של לנובו ישראל ואפשר לנסות לוודא את זה מולם (למרות שהם קשים בנושא). זה חבל כי המחשב הזה מציע תכונות חריגות.

http://www.qsys.co.il/Product.asp?Pid=74542GU&Cat2Cat1ID=2&Cat2ID=2&aff=Zap〈=HE

אפשרויות אחרות עם חיי סוללה טובים הן ה-E6400 Dell או T400 Lenovo. שניהם מחשבי 14.1" שמספקים חיי סוללה הרבה יותר טובים מהסטנדרט. הם גדולים יותר אבל יותר זולים. הסטטוס של ה-T400 דומה לזה של ה-X200 כרגע אבל ה-E6400 כבר נמכר באופן סדיר.

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-latitude-e6400.htm

אישית אני חושבת שמחשבים של 12.1"-13.3" עדיפים לסטודנטים על פני מחשבים גדולים יותר. זו שאלה של טעם אישי ומומלץ ללכת להתרשם מהגדלים.

פורסם
  • מחבר

המלצה מאד לא הגיונית למי שמחפש מחשב עם חיי סוללה ארוכים בתקציב שלך.

ל-tx2500 יש חיי סוללה נמוכים מהממוצע, הוא אמנם מגיע עם שתי סוללות (שלשתיהן חיי סוללה נמוכים) אבל צריך להסחב עם הסוללות הללו. בנוסף מדובר בטאבלט, אם אין לאחותך שימוש בזה אז זה לא מומלץ שכן איכות המסך מאד סובלת במקרה הזה.

בתקציב כזה אפשר להסתכל על מחשב כמו ה-2510p של HP שנותן חיי סוללה של עד 10 שעות (עם סוללת 9 תאים) או בערך 6-6.5 שעות (עם סוללת 6 תאים). כמו כן, הוא הרבה יותר קל, בנוי באיכות טובה יותר, בעל מסך יותר טוב ומתחמם פחות. הוא כמובן גם יותר יקר. הוא כולל כונן אופטי מובנה. חסרונותיו בכונן קשיח איטי בחלק מן הדגמים ומעבד ULV. המעבד הזה מאפשר חיי סוללה ארוכים אבל הוא חלש ממעבדים סטדרטיים. לשימושים משרדיים זה בדר"כ בסדר אבל לא פירטת את השימושים המדוייקים. המחליף שלו, ה-2530p כבר יצא ויהיו לו מספר יתרונות אבל הוא עדיין לא נמכר בארץ בצורה ממש מסודרת ואולי יעבור קצת את התקציב, אתה יכול לגשש בנושא.

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=711333

אם אחותך לא זקוקה לכונן אופטי מובנה ו-Touchpad אתם יכולים להסתכל על ה-Lenovo X200. זה מחשב של 12.1" שנותן חיי סוללה מעולים (דומים ל-2510p) אך עם מעבד הרבה יותר חזק. הביצועים יהיו ברמה של מחשב נייד ממוצע אבל עם חיי סוללה חריגים. איכות הבניה טובה וניתן לרכוש תחנת גינה אם רוצים. המחשב הזה נמכר בארץ רק על ידי יבוא מקביל למיטב ידיעתי ולכן סטטוס האחריות שלו קצת בלתי ברור. יש לשים לב שהאחריות שמקבלים היא של לנובו ישראל ואפשר לנסות לוודא את זה מולם (למרות שהם קשים בנושא). זה חבל כי המחשב הזה מציע תכונות חריגות.

http://www.qsys.co.il/Product.asp?Pid=74542GU&Cat2Cat1ID=2&Cat2ID=2&aff=Zap〈=HE

אפשרויות אחרות עם חיי סוללה טובים הן ה-E6400 Dell או T400 Lenovo. שניהם מחשבי 14.1" שמספקים חיי סוללה הרבה יותר טובים מהסטנדרט. הם גדולים יותר אבל יותר זולים. הסטטוס של ה-T400 דומה לזה של ה-X200 כרגע אבל ה-E6400 כבר נמכר באופן סדיר.

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-latitude-e6400.htm

אישית אני חושבת שמחשבים של 12.1"-13.3" עדיפים לסטודנטים על פני מחשבים גדולים יותר. זו שאלה של טעם אישי ומומלץ ללכת להתרשם מהגדלים.

תודה רבה על העזרה והתשובה המפורטת, אני מאוד נהנה (לא בפעם הראשונה) לשמוע מכם עצות.

לגבי המחשבים שציינת, טווח המחירים משפיע במידה מסוימת אבל האיכות כמובן באה לפני, אני הבנתי שהמחשבים של DELL מקבלים 3 שנים אחריות ושירות עד הבית שזה יתרון גדול. בנוסף אני לא הייתי רוצה שהמחשב יהיה כבד מידי וברור לי שמשקל זה פונקציה ישירה של מחיר, כפי שכבר ציינתי בהודעה המקורית אני מעדיף מחשב ללא תחנת עגינה מהסיבות שלדעתי זה מסורבל מידי (לא אוהב את זה מה-X60).

אם באמת אצטרך לרכוש ויסטה במקום חלונות אקס פי, הייתי מעוניין לרכוש מחשב שיריץ את הויסטה באופן חלק ללא בעיות מיוחדות. כמו כן כרטיס מסך טוב שיריץ סרטים בצורה נורמלית יהיה נחמד מאוד אבל לא חובה.

שוב הרבה תודה על כל העזרה, אשמח לשמוע גם המלצות על חנויות.

תודה רבה.

פורסם

כפי שכבר ציינתי בהודעה המקורית אני מעדיף מחשב ללא תחנת עגינה מהסיבות שלדעתי זה מסורבל מידי (לא אוהב את זה מה-X60).

לא הבנתי עד הסוף מה מפריע לך בתחנת העגינה. זה לא שאתה זקוק לה כדי שהמחשב יעבוד. רק אם יש לך צורך בכונן אופטי אתה זקוק לה.

כמו שאמרה tgolin, ה-2530P הוא בערך המחשב היחיד בגודל 12" עם כונן אופטי מובנה שהייתי ממליץ עליו.

ב-13.3" כבר יש יותר אופציות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים