עבור לתוכן

כדאיות קנייה של כרטיס יד שנייה agp מסוג x800pro

Featured Replies

פורסם

רציתי להתייעץ עם הקליברים כאן בנוגע לכרטיס AGP עבור מערכת ישנה שהכרטיס המקורי שלה התפגר ,

,אבל עדיין עובדת באופן מושלם ,יציב ומספיקה לרוב צרכיי(כרגע עובדת עם כרטיס מסך PCI בן 10 שנים עם 2 MB זיכרון עליו חה ,חה ,חה) .

שימו לב שמתוכננת קנייה בזמן הקרוב של מחשב חדש (נוסף) לצורך הרצת משחקים כבדים .

ההיגיון שמאחורי השדרוג של המחשב הישן הוא ברצוני לשחק ב-lan עם חברים שבאים אליי .

במקרה כזה ,של משחק lan מדובר במשחקים בני 3-2 שנים בסגנון DOOM3\HL2\FARCRY.

חיפשתי בנרות כרטיסי agp נורמאליים מיד שנייה כאן ב-trade zone ובאתרים נוספים ,אולם אין כמעט כרטיסים שכאלה

והנדירים שיש ,עולים הון עתק שאין לי, וגם אם היה לי, אז ממילא לא הייתי מוכן לשים אותו על מערכת ישנה שעלולה ,כדרך הטבע

לשבוק חיים עוד חודש או עוד שנה.

הערה -"כרטיסים נורמאליים" מבחינתי זה כמו 7600gt \x1950pro ומעלה ,שמאופיינים ב:

256BIT

GDDR3 ומעלה

זיכרון 256MB

יש הרבה מאוד כרטיסים ,שהם לכאורה סבירים ,אבל בחינה מקרוב מגלה שמדובר בזבל טהור כמו :

7600GS ,2600PRO,3650 ddr2 וכיוצא בזה ,שהביצועים שלהם במשחקים ,אפילו במשחקים ישנים ,הם פשוט מתחת לכל ביקורת .

המחשב שלי מבוסס מעבד 3.2 GHZ חד ליבתי מהדור הקודם של AMD וזיכרון בנפח 2GB.

נתקלתי בכרטיס -x800pro שהוא אומנם ישן ולא תומך ב-shader 3.0 וכמובן לא יצליח להריץ את רובם של המשחקים החדשים

אבל בכל מה שנוגע למשחקים ישנים יותר, כוחו עוד במותניו וביצועיו מפתיעים למדי לעומת כל כרטיסי הזבל החדשים יותר .

ראו בעצמכם בסקירה הזו :

http://www.tomshardware.com/charts/gaming-graphics-charts-q3-2008/Half-Life-2-Episode-2,768.html

(אומנם מדובר בסקירה הזו בכרטיס גרפי מעט שונה x800xt שהוא אולי טיפה יותר חזק ,אבל לא משהו שלא ניתן להגיע אליו בהמהרה קלה ).

השאלה היא האם אתם סבורים שיש כדאיות ברכישתו ? ואם כן אז כמה כדאי להציע עבורו ?

הערה :

אומנם זה לא היעוד העיקרי של המחשב ,אבל היה נחמד אם הוא יוכל להריץ סרטי HD 1080P בצורה סבירה .

האם אתם חושבים שמעבד כזה לבדו יהיה מסוגל לנגן סרטים כאלו ,בתנאי שזה כל מה שהוא עושה,

כלומר שלא רצים עוד יישומים תובעניים במקביל ?

רק עשו לי טובה ואל תמליצו לי על כרטיסים שיש להם אומנם פענוח חומרתי של hd אבל שלא מסוגלים להריץ בצורה טובה ,אפילו משחק בן שנתיים.

פורסם
  • מחבר

http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=6068

טוב בהרבה ממה שאתה חושב מה X800P

מוזר לי הקישור בתומס,יוצא לפעמים שהX800 טוב מהHD2600

משו פה לא בסדר

אתה בדרך כלל צודק,אולם לא במקרה הזה.

ראיתי עוד סקירות שמוכיחות זאת.

עלייך לזכור שה-x800 תוכנן ונבנה בזמנו ככרטיס HIGH-END

ואילו 2600PRO תוכנן מראשיתו כ-LOW-END .

אלו שני רמות איכות שונות בתכלית.

ה-x800 מצוייד ב-

256BIT

GDDR3 ומעלה.

אומנם הליבה הגרפית של ה-2600 מתקדמת בהרבה ,אבל סירסו אותה כמעט לגמרי באמצעות

זיכרונות זבל איטיים DDR2 ו-128BIT .

נכון ש-X800 לא מסוגל להריץ את אותם משחקים שדורשים SHADER MODEL -3 ולא מסוגלים לתמוך אחורה ב-

SHADER MODEL -2 אבל את רוב המשחקים הוא מריץ טוב יותר (כולל כמה משחקים שהם לא ענתיקות כלל כמו COD4 ,HL2-EPISODE-2

FARCRY ורבים אחרים.

אין לי כוח להתחיל עכשיו לחפש ולהוכיח את זה ,אז פשוט קבל את זה כעובדה.

נשארת אצלי השאלה האם x800xt הוא הרבה יותר חזק מאותו x800pro שאני יכול להשיג בזול?

כמה כדאי לי להציע עליו ?

האם אתם חושבים שמעבד כמו אצלי יהיה מסוגל לנגן סרטים 1080P לבדו (שהרי X800 לא תומך חומרתית בפריסה של סירטי HD,

בתנאי שזה כל מה שהוא עושה,ולא רצים עוד יישומים תובעניים במקביל ?

פורסם

ה - X800PRO הוא בין ה - GTO ל - XL (ה - XT חזק מהם אבל היום כשכולם חלשים הפער לא אמור להיות גדול כמו שהיה בעבר כשהם היו HIGH END).

ה - GTO די שווה ל - 7600GS/X1600PRO/X1650PRO GDDR2 וה - HD2600PRO טיפה חזק יותר אבל הם כולם די שווים בסה"כ.

אף אחד מהם לא שווה קנייה לדעתי, הביצועים לא מספיק טובים, תחפש משהו טוב יותר מיד שנייה (רצוי 7600GT).

פורסם

ה - X800PRO הוא בין ה - GTO ל - XL (ה - XT חזק מהם אבל היום כשכולם חלשים הפער לא אמור להיות גדול כמו שהיה בעבר כשהם היו HIGH END).

ה - GTO די שווה ל - 7600GS/X1600PRO/X1650PRO GDDR2 וה - HD2600PRO טיפה חזק יותר אבל הם כולם די שווים בסה"כ.

אף אחד מהם לא שווה קנייה לדעתי, הביצועים לא מספיק טובים, תחפש משהו טוב יותר מיד שנייה (רצוי 7600GT).

:xyxthumbs:

ולגבי ה 2600PRO יש לי אותו על Q6600 עם 2GB 800HZ והוא ממש אבל ממש חלש...

לומרות שהקישור שהוא נתן לך הוא עם בקר של 256BIT אז אולי זה יתן שיפור! כי שלי עם 128BIT והוא מקושי מריץ על פול גרפיקה את COD2...

פורסם

כל ה - HD26XX הם 128BIT.

פורסם

אז מה הכונהל

"On-board with 256MB DDR2 high speed memory. (256-bit internal Ring Bus Memory Controller). "

:s05:

פורסם

זה משהו של ATI ה - INTERNAL RING BUS.

זה לא ה - MEMORY INTERFACE שהוא 128BIT ועליו תמיד מדברים בתור רוחב הפס של הזכרונות בכרטיס מסך.

פורסם

זה משהו של ATI ה - INTERNAL RING BUS.

זה לא ה - MEMORY INTERFACE שהוא 128BIT ועליו תמיד מדברים בתור רוחב הפס של הזכרונות בכרטיס מסך.

מה זה בדיוק יש לזה חשיבות או שזה סתם לא כל כך חשוב?

פורסם

לא התעמקתי בנושא.

זה הוצג לראשונה בדור ה - X18XX של ATI והם טענו שזה משפר את ביצועי הזיכרון בכרטיס או משהו כזה, זה לא ממש חשוב (במיוחד היום).

פורסם
:xyxthumbs:
פורסם
  • מחבר

הקיצר,הבנתי מכם שפחות מ-7600gt \x1950pro אין שום טעם .

לצערי ב-trade-zone ובאתר YAD2 לא מצאתי כרטיסים כאלו .

אשמח מאוד אם תמליצו לי על אתרים אחרים שכדאי לי לחפש בהם.

אם אני לא אמצא,אז אני ככול הנראה אלך בכל זאת על ה-X800PRO מפני שהוא הרע במיעוטו .

(כלומר יותר חזק מכל החטיארים \הנכים האחרים כאן : 7600GS/X1600PRO/X1650PRO GDDR2 וה - HD2600PRO )

ראבק ,הכרטיס הענתיקה הזה מצליח להריץ אפילו משחקים כבדים יחסית בצורה טובה .

לראות ופשוט לא להאמין :

http://www.tomshardware.com/charts/gaming-graphics-charts-q3-2008/Call-of-Duty-4-v1-6,741.html

http://www.tomshardware.com/charts/gaming-graphics-charts-q3-2008/Call-of-Duty-4-v1-6,744.html

http://www.tomshardware.com/charts/gaming-graphics-charts-q3-2008/Half-Life-2-Episode-2,768.html

כמה כדאי לי להציע עליו ?

האם אתם חושבים שמעבד כמו אצלי (חד ליבתי AMD XP 3.2 )יהיה מסוגל לנגן סרטים 1080P לבדו (שהרי X800 לא תומך חומרתית בפריסה של סירטי HD )

בתנאי שזה, כל מה שהוא עושה,ולא רצים בכלל עוד תוכנות נוספות ?

פורסם

תציע 150-200 ש"ח.

על איזה מעבד מדובר ?

אגב, 7600GT ו - X1950PRO הם שתי רמות שונות של כרטיסים.

במערכת שלא מגבילה אותו ה - X1950PRO חזק ב - 60% מה - 7600GT.

פורסם
  • מחבר

תציע 150-200 ש"ח.

על איזה מעבד מדובר ?

אגב, 7600GT ו - X1950PRO הם שתי רמות שונות של כרטיסים.

במערכת שלא מגבילה אותו ה - X1950PRO חזק ב - 60% מה - 7600GT.

AMD XP 3.2 חד ליבתי

+

2GB זיכרון מערכת

פורסם

אני חושב שאני מבין למה הוא "חלש יותר" כול הבדיקות נעשו תחת SM 2.0 שבו הX800 תומך ולא בSM 3.0.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים