עבור לתוכן

ספק כוח למצלמה - חייב מקורי?

Featured Replies

פורסם

אני מעונין לרכוש ספק כוח, שישמש אותי כאשר אני מצלם בתוך הבית (שזה בד"כ)

אבל הספקים של פנטקס נורא יקרים.

האם אפשר לחבר סתם שנאי? מישהו ניסה את זה פעם?

פורסם

מה הבעיה להשתמש בסוללות נטענות ניקל-מטאל? אם אתה מתעצל להחליף סוללות, קנה גריפ. לפחות הוא ישמש אותך במקרים נוספים מעבר לצילום בבית. עם שמיניית סוללות נטענות תקבל בערך 1000~1500 צילומים. זה לא מספיק לך?

פורסם
  • מחבר

אני לא אוהב לשחק עם סוללות נטענות.

ואת הגריפ מטעינים? או מכניסים אליו סוללות? בכל אופן, הוא יקר, במחיר כזה אני אוכל לרכוש עדשה.

אני לא אקנה גריפ רק כדי שיחזיק לי את הסוללות (זה בעצם יהיה השימוש העיקרי שלו אצלי) ב600 שקל.

אני רוצה אפשרות לשחק עם המצלמה הרבה ולצלם הרבה תמונות בלי לדאוג לסוללות, גם אם הן נטענות, אני חושב שספק כוח זאת הדרך הנוחה ביותר.

אז מצד אחד אין שום סיבה שספק כוח שמספק 6.5V לא יתאים למצלמה, מצד שני, לא בא לי לשרוף אותה...

פורסם

גם ללא גריפ אני לא רואה בעיה. להחליף סוללות כל 500~700 צילומים זה לא בדיוק "לשחק עם סוללות".

אם אתה ממש רוצה להשתמש בספק חיצוני, אז קרא את הפוסט הזה שנכתב ע"י אחד שמשתמש בספק אוניברסלי עם K100D. באופן אישי הייתי מוותר על הרעיון.

פורסם
  • מחבר

אני רואה שזה עובד לו, אני אחקור עוד טיפה את הנושא ואשאל איזה מכר שאני מתאר לעצמי שמבין בתחום הזה, כדי להיות בטוח.

שמע, זה לא קטע של לחסוך כסף, פשוט לא מצאתי באיביי או בחנויות ישראליות ברשת את הספק הזה.

אשמח אם תוכל לעזור לי בעוד נושא קטן.

אני מחפש עדשת פריים בעלת אורך מוקד קצר ככל האפשר, עם צמצם פתוח ככל האפשר.

בשביל להשתמש בה כעדשה הפוכה למאקרו.

אולי אתה יודע איפה בארץ אפשר להשיג כאלו עדשות בזול? אולי מעבדות עם מצלמות ישנות ללא שימוש...?

תודה

פורסם

אולי אתה יודע איפה בארץ אפשר להשיג כאלו עדשות בזול? אולי מעבדות עם מצלמות ישנות ללא שימוש...?

20 ש"ח זה מספיק זול? ;)

פורסם
  • מחבר

וואו תודה רבה! :-*

"אולימפוס מיו סטילוס אפיק 35/2.8" תהיה לי טובה?

וכדאי לקחת גם את השניה 50/1.8? או שאני אראה הילה שחורה?

פורסם

אני לא אוהב לשחק עם סוללות נטענות.

ואת הגריפ מטעינים? או מכניסים אליו סוללות? בכל אופן, הוא יקר, במחיר כזה אני אוכל לרכוש עדשה.

אני לא אקנה גריפ רק כדי שיחזיק לי את הסוללות (זה בעצם יהיה השימוש העיקרי שלו אצלי) ב600 שקל.

אני רוצה אפשרות לשחק עם המצלמה הרבה ולצלם הרבה תמונות בלי לדאוג לסוללות, גם אם הן נטענות, אני חושב שספק כוח זאת הדרך הנוחה ביותר.

אז מצד אחד אין שום סיבה שספק כוח שמספק 6.5V לא יתאים למצלמה, מצד שני, לא בא לי לשרוף אותה...

כל עוד תשתמש בספק אלקטרוני ממותג ומיוצב שנותן בדיוק את המתח שדורשת הסוללה ,אז אין שום מצב שתישרוף אותה.

כך בדיוק גם אני עושה .

פורסם

"אולימפוס מיו סטילוס אפיק 35/2.8" תהיה לי טובה?

וכדאי לקחת גם את השניה 50/1.8? או שאני אראה הילה שחורה?

הסטילוס אפיק היא מצלמה קומפקטית ולכן לא רלוונטית לצרכים שלך. התכוונתי ל-50/1.8. לפי התיאור בהודעה הצמצם של העדשה תקוע על המקסימום (כלומר פתוח לרווחה). לשימוש כעדשה הפוכה זה בסדר. לא צריכה להיות הילה שחורה.

כל עוד תשתמש בספק אלקטרוני ממותג ומיוצב שנותן בדיוק את המתח שדורשת הסוללה ,אז אין שום מצב שתישרוף אותה.

כך בדיוק גם אני עושה .

זה בהנחה שאתה יודע מה הקוטביות (פלוס בפנים או בחוץ) ושאתה לא טועה בהגדרות.

פורסם
  • מחבר

איך אני מגלה פרטים אודות הספק?

כל מה שאני יודע הוא שזה 6.5V AC

צריך לדעת כמה אמפר.. וזהו לא?

דיברתי עם בעל העדשה, היא עדיין אצלו, אני רק צריך לראות מתי יהיה לי זמן ללכת לקחת.

מישהו יכול להגיד לי איזה קוטר היא? מצאתי שהיא 52 אבל אני לא בטוח

פורסם

הקוטביות חשובה מאוד. אל תעיז לחבר את הספק מבלי שאתה בטוח לגבי הנושא הזה.

הקוטר של העדשה הוא מן הסתם 49 מ"מ או 52 מ"מ. לאחר שתיקח אותה תוכל לקנות מתאם מתאים. שני הקטרים נפוצים מאוד.

פורסם

הקוטביות חשובה מאוד. אל תעיז לחבר את הספק מבלי שאתה בטוח לגבי הנושא הזה.

הקוטר של העדשה הוא מן הסתם 49 מ"מ או 52 מ"מ. לאחר שתיקח אותה תוכל לקנות מתאם מתאים. שני הקטרים נפוצים מאוד.

צודק

קוטביות שגויה עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך.

חובה לבדוק עם וולטמטר ולא לסמוך רק על הציור\התווית שמופיעה על הספק .

כבר נתקלתי במצבים שיש סתירה בין הקוטביות שמופיעה על השנאי (סימן חץ וחצי עיגול )לבין הקוטביות בפועל .

זה נדיר ,אבל קיים בעיקר בשנאים זולים שמיוצרים באיזה חור נידח בסין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים